ps4-yamaha ysp 2500-sony w653 מה החיבור הנכון?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
רציתי לדעת מה החיבור הנכון בין המכשירים?
ל ps4 יש hdmi ו optical
לטלויזיה w653 יש hdmi x 2 ו optical x 1
ולמקרן קול יש hdmi X 3 ו optical X2
היות והמכשירים יחסית מתקדמים ותומכים גם "4K "sounds למעט הטלויזיה..מה הדרך להוציא תמונה ,וסאונד "5.1"/ "7.1" הכי טובים ?
במידה וקיימת דרך אידיאלית,הייתי רוצה לדעת אם ל hdmi או ל optical קיימים סוגי כבלים טובים יותר וטובים פחות,ואם כדאי לרכוש
תודה רבה רבה לעוזרים!

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שעשית קצת בלאגן ובגלל זה השאלה שלך קצת לא מובנת.
סדר בבלאגן:
1. 4k זאת רזולוציה של תמונה. כמו שFHD זה 1080 פיקסלים אז כאן מדובר על 4100 פיקסלים (לא סגור על המספר המדויק) ולכן אין קשר בין 4k לסאונד. היום יש מסכים שמסוגלים להציג 4k אך מצד שני בקושי יש תכנים ברזולוציה זו.
2. ע״מ להוציא סאןנד 5.1 או 7.1 בצורה אמיתית תצטרך בראש ובראשונה רסיבר שיודע לפענח את המע של הפסקול ולחלק לכל רמקול את הסאונד שאמור לצאת ממנו. דבר נוסף שתצטרך זה תוכן עם פסקול מתקדם. כמו שיש סרטים ב FHD אז ככה גם יש תקנים מסויימים של פסיקול. לרוב, סרטים בצפיה ישירה יהיו עם פסקול רגיל של 2.0 לעונת זאת סרטים שקונים/מורידים באיכות גבוהה יכללו בתוכם פס קול מתקדם כגון dolby digital 5.1/dts 5.1/Dolby true hd/dts hd master. כמו שאתה רואה, ישנם שני תקנים לפסי קול: דולבי וdts. כל חברה משיקה פורמט חדש פעם בכמה שנים בדרכ. לדוגמא היום אם תקנה סרט בלו-ריי יש סיכוי שאם תכנס לאופציות של הסאונד תצטרך לבחור בין שני פסי קול פס קול: true hd 5.1 או dts hd master 5.1.
3. הדרך האידאלית כמעט תמיד היא להעביר ן תמונה והן סאונד דרך כבל hdmi אחד. הסיבה היא שכבל hdmi מסוגל להעביר את קול ותמונה באמצעות כבל אחד וזה חוסך עלויות וסרבול של כבלים. סיבה נוספת היא שכבל אופטי מסוגל אינו מסוגל להעביר פורמטים מתקדמים של פס קול כגון true hd ו dts hd master. הוא מסוגל להעביר פורמטים ישנים יותר שכיום בסרטים החדשים נמנעים מלעשות בהם שימוש.
4. לגבי הוצאת סאונד מהטלויזה לרמקול חיצוני- צריך לברר האם הכניסות hdmi שלך יודעות להעביר גם מידע החוצה ולא רק לקבל מידע ממקורות מדיה. במידע ולא אז נותרת עם היציאה האופטית.
5. לגבי האיכויות של כבלים- בנושא הזה ישנן 2 אסכולות עיקריות. הראשונה אומרת שכל עוד הכבל מתחת ל5 מטר אזי אין צורך להשקיע על כבל של חברה יוקרתית וגם כבל פשוט של 50 שקלים יעשה את העבודה ללא דופי. מה שכן, חשוב מאוד לקנות כבל בתקן hdmi 1.4 שזה כבל שמסוגל להעביר תמונה וסאונד.
אסכולה שניה טוענת ששווה להשקיע על כבילה איכותית.
אני אישית קונה כבלים באורך של מטר מאייבי של חברת monster. אני משלם בממוצע על כבל איכותי סביב ה 60 שקלים. אבל לוקח זמן עד שזה מגיע. אתה יכול למצוא בארץ כבלים של חברת Hama הגרמנית שהם גם מעולים.

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת והרצון לגרום לי להבין !!

1.אכן יש בלאגן,אני יודע ש4 K זו רזולוציה תמונה,אך מה שבלבל אותי זה שבמפרט של המקרן קול מצויין שהוא מעביר 4K,ולכן חשבתי שאולי יש גם הגדרה כזאת בעולם הסאונד,ולכן עכשיו אני לא מבין למה צויין דבר כזה אם מקרן קול זה מכשיר סאונד ולא מעביר תמונה(נכון?)
ידוע לי גם שיש בקושי תכנים ברזולוציה זו,אבל ה PS4 תומך ברזולוציה וגם יש משחקים שמושטטים עליה,וגם המקרן רשום מעביר 4K ואני עדיין לא מבין למה אלא אם כן הוא יודע גם להעביר תמונה....?
2.המקרן קול כולל בתוכו רסיבר לפי מה שהבנתי,והמשחקים אשר באים ב PS4 אמורים להיות עם פסקול מתקדם ביותר שרק בגללם הלכתי על המקרן קול הזה.
3.לי נאמר שכבל אופטי מסוגל להעביר תכנים מאד מתקדמים ואין לו צורך בכל מיני קידודים ש hdmi כן צריך בשביל להעביר את התוצאה האמיתית-שמח שתיקנת אותי.
עוד יותר מזה נאמר לי,שאם מכשיר כלשהו מגיע עם חיבור אופטימי הוא אמור להיות איכותי יותר.
4.יש אפשרות שאתה בודק לי את הנושא? הדגם הוא sony kdl42-w653-ןאני שם את המפרט הרלוונטי לנו בסוף התגובה.
5.המקרן קול עדיין לא אצלי-אני מתכוון להזמין אותו ביומיים הקרובים,אבל רק במידה הps4 יתמוך בו בצורה מירבית והטלויזיה בצורה כלשהיאקנה אותו-(בעקרון מה שהכי חשוב לי זה ש המקרן יוציא מה PS4 תפוקה מירבית יחסית למגבלות מקרן קול,אז במידה ואתה "מאשר" לי חח,אני גם ככה מזמין את המקרן מאמזון,איזה כבלים ספציפי למטרותיי תמליץ לי לקנות מאמזון?

PICTURE AND AUDIO FEATURES

Clear Phase SpeakerYES
Audio Power Output8W+8W
Sound Mode SettingsStandard / Cinema / Sports / Music / Game / Compressed Audio
S-MasterYES
Dolby® Digital / Dolby® Digital Plus / Dolby® PulseYES
NICAM/A2YES
X-Reality PRO™YES
Face Area Detection (2K only)YES
Super resolution for Game ModeYES
Picture ModeVivid / Game-Standard / Game-Original / Graphics / Sports / Animation / Standard / Custom / Photo-Vivid / Photo-Standard / Photo-Original / Photo-Custom / Cinema1 / Cinema2
Wide ModeFULL / Normal / Wide Zoom / Zoom / Caption/14:09
Wide Mode for PCNormal/Full1/Full2 for PC
Auto Wide ModeYES
Motion EnhancerMotionflow XR 200 Hz
Advanced Contrast Enhancer (ACE)YES
Deep ColorAC Power Input (AC ADAPTOR);MHL;RF Connection Input (1 Side);Composite Video Input (1 Bottom Hybrid w/Component);Component Video (Y/Pb/Pr) Input (1 Bottom/Hybrid);SCART without Smartlink (1 Rear);HDMI™ Connection (2);Video Out SCART (1 Rear);Analog Audio Input (1 Rear/1 Bottom);Digital Audio Output (1 Bottom);Audio Out (1 Side/Hybrid w/HP);Headphone Output (1 Side/Hybrid w/Audio Out);USB (1 port);Ethernet Connection (1 Bottom);PCMCIA Slot (1 Upper);HDMI™ PC Input
Intelligent MPEG Noise Reduction (2K only)YES
Scene SelectPhoto / Music / Cinema / Game / Graphics / Sports / Animation
24p True CinemaYES
CineMotion / Film Mode / Cinema Drive
המפרט המלא-
http://www.sony.co.uk/support/en/conten ... W653A/list
נערך לאחרונה על ידי yooosss ב 10/04/2015 10:51, נערך 5 פעמים בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #4 

yooosss כתב:קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת והרצון לגרום לי להבין !!

1.אכן יש בלאגן,אני יודע ש4 K זו רזולוציה תמונה,אך מה שבלבל אותי זה שבמפרט של המקרן קול מצויין שהוא מעביר 4K,ולכן חשבתי שאולי יש גם הגדרה כזאת בעולם הסאונד,ולכן עכשיו אני לא מבין למה צויין דבר כזה אם מקרן קול זה מכשיר סאונד ולא מעביר תמונה(נכון?)
ידוע לי גם שיש בקושי תכנים ברזולוציה זו,אבל ה PS4 תומך ברזולוציה וגם יש משחקים שמושטטים עליה,וגם המקרן רשום מעביר 4K ואני עדיין לא מבין למה אלא אם כן הוא יודע גם להעביר תמונה....?
2.המקרן קול כולל בתוכו רסיבר לפי מה שהבנתי,והמשחקים אשר באים ב PS4 אמורים להיות עם פסקול מתקדם ביותר שרק בגללם הלכתי על המקרן קול הזה.
3.לי נאמר שכבל אופטי מסוגל להעביר תכנים מאד מתקדמים ואין לו צורך בכל מיני קידודים ש hdmi כן צריך בשביל להעביר את התוצאה האמיתית-שמח שתיקנת אותי.
עוד יותר מזה נאמר לי,שאם מכשיר כלשהו מגיע עם חיבור אופטימי הוא אמור להיות איכותי יותר.
4.יש אפשרות שאתה בודק לי את הנושא? הדגם הוא sony kdl42-w653
5.המקרן קול עדיין לא אצלי-אני מתכוון להזמין אותו ביומיים הקרובים,אבל רק במידה שגם הps4 יתמוך בו בצורה מירבית וגם הטלויזיה אז אקנה אותו-אז במידה ואתה "מאשר" לי חח,אני גם ככה מזמין את המקרן מאמזון,איזה כבלים ספציפי למטרותיי תמליץ לי לקנות?
...
·

פורמטי הסאונד המתקדמים , קרי דולבי HD ו DTS HD ,מועברים אך ורק בעזרת HDMI כל יתר החיבורים לא רלוונטים מבחינתך.
אתה קונה את הרכיבים
מחבר את כל המקורות ,עם כבל HDMI למקרן הקול וממקרן הקול כבל HDMI למסך.

בהצלחה (Y)

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הייistarminiתודה רבה על התשובה,ערכתי קצת את תשובתי הקודמת אז אם תוכל גם להתייחס גם למפרט של ה w653 והלגיד לי שהתשובה שלך נשארת בהינה :)

·

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

yooosss כתב:היי איסרמיני,תודה רבה על התשובה,ערכתי קצת את תשובתי הקודמת אז אם תוכל גם אתה להתייחס :)

·
...
·

1.המקרן קול המדובר תומך בפורמטי הסאונד החדשים ובנוסף גם מסוגל לקבל רזולוציה של 4K בכניסת ולהעביר אותה למסך ביציאה. בקיצור אחלה מקרן קול.

2.לא בדיוק כולל בתוכו רסיבר אבל כולל כל מה שאתה צריך כדי לחבר אליו מקורות אודיו/וידאו ולשמוע סאונד איכותי ולצפות בתמונה איכותית.

3.סיפרו לך סיפורי אלף לילה ולילה. כשיש כניסות HDMI ויציאת HDMI אז לצורך חיבור מקורות מתקדמים כמו PS4 אלו הן הכניסות הטובות ביותר כל יתר הכניסות לא רלוונטיות.

4.המסך מן הסתם לא תומך ברזולוציית 4K לא רואה בזה בעיה בשלב זה כי אין תכנים ועד שיהיו תכנים זמינים יגדלו לך שערות בכף היד.חחחחח

5.ממליץ לקנות את המקרן קול . האם מאמזון? לא יודע תבדוק מחירים בארץ ובחו"ל ותחליט מה עדיף. רכישה מאמזון ארה"ב עלולה להצריך שנאי מ 220 ל 110 . רכישה באמזון גרמניה למשל לא תצריך רכישת שנאי כזה.

בהצלחה

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

istarmini !!! עשית לי 95 % מהדרך,במפרט של סוני שהבאתי רציתי לדעת מבחינת סאונד אם הוא מעביר ל מקרן קול סאונד(שבמידה וכן אראה איזשהו סרט עם סאונד מתקדם הוא ידע "לבקש את זה מהמקרן" )כי לא ראיתי אזכורים לדולבי ו dts .
·
נערך לאחרונה על ידי yooosss ב 10/04/2015 10:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

המפרט שצירפת הוא של הטלויזיה כך שזה לא משנה אפ היא לא תומכת בפורמטים מתקדמים של קול.
ברגע שאתה מחבר מקרן קול למסך, אתה מגדיר באפשרויות סאונד של המסך שאתה משתמש במקרן קול ובפועל מה שקורה זה שמשימת פענוח הסאונד עוברת מהמסך אל המקרן קול (שהוא כן יודע לפענח פורמטים חדשים) וכנל גם ההגברה- אתה תשמע אך ורק במקרן קול.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

yooosss כתב:istarmini !!! עשית לי 95 % מהדרך,במפרט של סוני שהבאתי רציתי לדעת מבחינת סאונד אם הוא מעביר ל מקרן קול סאונד מתקדם כי לא ראיתי אזכורים לדולבי ו dts .
·
...
·

הסוני משמש אותך רק עבור התמונה.

אתה שומע דרך מקרן הקול לא מענין ענין הסאונד והמסך.

אתה רואה דרך המסך ושומע דרך מקרן הקול ומקרן הקול , מבחינת הסאונד, תומך בכל מה שצריך.

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

·אחלה,
תודה רבה לכולם,לפי מה שהבנתי ממכם תקנו אותי אם אני טועה,שהקניה היא נכונה ולא עומדות לי איזשהן מגבלות כלשהן.
ממש תודה רבה לכם ועל המהירות בה הגבתם(חסתכם לי כל כך הרבה זמן של חקירות של בנאדם שלא מבין ),לפי הכתוב שלכם,אקנה ביומיים הקרובים אני מקווה את המקרן.
עכשיו כל שנשאר זה להמליץ לי על כבל ספציפי שישרת את מטרותיי :)
כרגע יש לי כבלים "רגילים" של HDMI (לא יודע איך לדעת את סוגם)
אני קונה דרך אמזון :)והמחירים משמעותיים זולים יותר

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

yooosss כתב:@DanielGe
·אחלה,
תודה רבה לכולם,לפי מה שהבנתי ממכם תקנו אותי אם אני טועה,שהקניה היא נכונה ולא עומדות לי איזשהן מגבלות כלשהן.
ממש תודה רבה לכם,לפי הכתוב שלכם,אקנה ביומיים הקרובים אני מקווה את המקרן.
עכשיו כל שנשאר זה להמליץ לי על כבל ספציפי שישרת את מטרותיי :)
כרגע יש לי כבלים "רגילים" של HDMI (לא יודע איך לדעת את סוגם)
אני קונה דרך אמזון :)והמחירים משמעותיים זולים יותר
...
·

כמו שהסברתי לך ענין הרכישה מאמזון הוא אחלה רק במידה ואתה רוכש מאמזון ארה"ב, מרבית הסיכויים שתזדקק לרכישת שנאי מ 220 ל 110 .

כל כבל HDMI בתקן 1.4 יעשה את העבודה. לא בטוח שיש טעם לרכוש כבלים מאמזון. המחירים בארץ הגיוניים ביותר.

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תיקון קל בנוגע לשנאי: בארץ אנחנו עובדים על 220 ואילו בארהב על 110. לכן תצטרך שנאי מ110 ל220.
תגש לחנות שקם אלקטריק ותבקש כבל hdmi של חברת Hama באורך המתאים לך. על האריזה יהיה רשום שהוא בתקן 1.4 ומעביר גם את כל פורמטי הסאונד המתקדמים

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@istarmini
·למה רק אם אני רוכש מהארצות הברית?
הבנתי דווקא שעדיף לי לא לרכוש משם בגלל הבדלי חשמל משו כזה שאצטרך לרכוש מתאם מתח ןזה גם מייקר משמעותית את הקניה וגם לא כדאי.
ודווקא בגלל זה המליצו לי לקנות מאמזון איטליה ואמזון גרמניה.
זה לא נכון?

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אמזון גרמניה או איטליה עדיפים מהסיבה שציינת- אין הבדלי מתח

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

@DanielGe
·אחלה
חברים אני באמת מודה לכם אתם לא יודעים כמה עזרתם לי ונתתם לי שקט בנושא הזה
שיהיה לכם חג שמח ותהנו
ובמידה ותצטרכו שיעזרו לכם באותה צורה אמן :)

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בכיף,
אל תשכח לכתוב את הרשמים שלך אחרי שתחבר את כל הציוד+תמונות.
תהנה

yooosss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@DanielGe
·מבטיח!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

DanielGe כתב:תיקון קל בנוגע לשנאי: בארץ אנחנו עובדים על 220 ואילו בארהב על 110. לכן תצטרך שנאי מ110 ל220.
תגש לחנות שקם אלקטריק ותבקש כבל hdmi של חברת Hama באורך המתאים לך. על האריזה יהיה רשום שהוא בתקן 1.4 ומעביר גם את כל פורמטי הסאונד המתקדמים
...
·

או מ 220 ל 110 איפה בדיוק התיקון ? הכל שאלה מאיזה צד מסתכלים .

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מהצד של הלקוח בישראל. לפי מה שרשמת, השנאי שהוא צריך לקנות צריך להמיר את המתח מ220 ל110 ואילו בפועל במידה ומזמינים מוצר מארהב צריך שנאי שעושה ההפך-ממיר ממתח של 110 למתח 220

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

DanielGe כתב:מהצד של הלקוח בישראל. לפי מה שרשמת, השנאי שהוא צריך לקנות צריך להמיר את המתח מ220 ל110 ואילו בפועל במידה ומזמינים מוצר מארהב צריך שנאי שעושה ההפך-ממיר ממתח של 110 למתח 220
...
·

המתח בארץ 220 ? כן
המתח שהמכשיר עובד הוא 110 ? כן

כתבתי שצריך שנאי מ 220 שמוריד מתח ל 110 איפה הטעות ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”