מרחק ישיבה ממסך מקרן בשידור 4K

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום,

קראתי ברשת שסוני ממליצה על מרחק ישיבה של (גובה מסך * 2) במקרני ה-4K שלה.
מנסיונכם, איך זה עובד במסך ביחס 2.35?

הרקע לשאלה הוא פרויקט הקולנוע ביתי שלי. הקיר גדול יחסית - 5 מטר רוחב ו-3 מטר גובה והרמקולים יהיו מאחורי המסך. ככה שיש הרבה אפשרויות גודל למסך ההקרנה. אני סגור על זה שזה יהיה מסך ביחס 2.35, עם מסקינג חשמלי בצדדים לתכני 16:9.

מבחינת מרחק ישיבה - אני יכול ללכת אחורה במקסימום 5 מטר, אולי 5.5 מטר עם מיקום הראש על הספה (מחר באתר בניה, ואמדוד שוב). מדובר על שורת ישיבה אחת בלבד מול המסך.

אני מתלבט (מאוד) בין במינימום מסך 150" אלכסון (150 ס"מ גובה בד על 350 ס"מ רוחב בד) או באקסטרים מסך 175" אלכסון (410 ס"מ רוחב בד , 174 ס"מ גובה בד).

במסך הכי גדול (175" אלכסון) - גובה המסך הוא 174 ס"מ, מרחק ישיבה של (גובה מסך * 2) הוא 348 ס"מ מהמסך. כך שיש לי יותר ממטר אקסטרה, מהמרחק שסוני מציעה לישיבה מתכני 4K.

גם מבחינת עוצמת התאורה של המקרן - אין לו בעיה להאיר כזה מסך (זה בדוק).

מצד שני, לא מעט אנשים מזהירים אותי שמדובר במסך גדול מדי. מצד שלישי - להזמין מסך הקרנה כזה יקר, ואז שנים להתבאס שהזמנתי מסך קטן מדי - זה גם ממש לא מתאים.

מכיוון שאני אייבא גם את המסך וגם את המקרן, ולהחליף אם יתגלה שהזמנתי גודל לא נכון יהיה סיפור - ואין לי איך ממש לנסות את המקרן וגודל המסך הזה בלי שאני מזמין - אני ממש מחפש עצת מומחה בנושא. בעדיפות למישהו שיש לו מסך ביחס 2.35, מסך גדול, ובאיזה מרחק הוא יושב.

תודה וחג שמח.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

מסך "גדול מידי" הוא כשאתה צריך להזיז את הראש ימינה/שמאלה על מנת לראות את קצותיו.
בכל מצב אחר בו תראה את 2 קצוותיו בלי להזיז את הראש, זה תקין.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה טל, אבל זה תיאורטי מדי בשבילי.
קונקרטית - מסך 2.35 באלכסון נניח של 170", מקרן 4K - מרחק ישיבה של 5 מטר - גדול מדי או בול בפוני?
בטח יש תשובה של "זה אינדיוידואלי" - אבל אני מחפש מישהו (עדיף יותר מאחד) עם מסך הקרנה גדול, ביחס 2.35, שיספר באיזה מרחק מהמסך הוא יושב והאם זה טוב לו.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

ממה שאני מבין בבחירה במסך 16:9 הגובה הוא המגביל (אתה תרגיש שהתמונה גדולה מידי בגובה לפני שתרגיש שהתמונה גדולה מידי ברוחב).
אחד מהגולשים באתר שיש לו מסך 21:9 ציין שלהפתעתו במרחק ישיבה נתון, תמונה בגובה המסך ב-16:9 (שהיא מן הסתם הרבה פחות רחבה) מרגישה לו גדולה מידי ביחס לאותה תמונה בפורמט 21:9 (שהיא כמובן זהה בגובה אך משמעותית יותר גדולה ברוחב).
כמו כן אתה מציין 2 נתונים:
1. מרחק הישיבה הוא של לפחות 5 מ'.
2. המקרן מסוגל לספק תמונה איכותית בגודל של 185" (שזה הגודל בכדי להקרין על מסך 175" של 1:2.35).

על בסיס נתונים אלה הנטייה צריכה להיות לכיוון ה-175".
למרות זאת צריך לזכור שאם תמונה מרגישה קטנה מידי תמיד אפשר לצמצם את מרחק הצפייה ואת ההיפך לפעמים לא ניתן לעשות.
ממה שאני מבין אתה הולך על מסך ע מיסוך חשמלי מה שאומר שניתן לעצור את המיסוך בכל נקודה.
אם זה המצב אני הייתי שוקל ללכת על מסך 1:2.40 ולא על 1:2.35 בכדי שלא יקרה מצב שבו יהיו לך פסים מלמטה ולמעלה (ולהבנתי יש לא מעט סרטים שמגיעים בפורמט 1:2.40) ואז בסרטים של 1:2.35 נותן מיסך קל בצדדים.
גם בפורמט 1:2.40 וגם בפורמט 1:2.35 הייתי הולך ככל הנראה כל 160-165".

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #5 

למרחק ישיבה של 5-5.5 מ' מסך של 175' נשמע לי גדול מדי !

אני הייתי הולך על גודל של 133-150' .

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בהמון מקומות ברשת, קראתי שההמלצה (וכך גם יושבים הרבה מבעלי מסכי 2.35) היא לשבת במרחק של 2 עד 3 כפול "גובה מסך" מהמסך. ונראה שעבור הרבה בעלי מסכים כאלה, הסוויט-ספוט לישיבה הוא 2.5 * גובה המסך.

למסך 165" אלכסון, גובה המסך הוא 164 ס"מ (64") - ומרחק של 2.5 * (גובה מסך) יוצא שנקודת הישיבה היא 410 ס"מ מהמסך. כיוון שיש לי 5 מטר ממרחק ישיבה - נראה לי ש-165" ואפילו 170" אלכסון יעבוד בסדר.

גם בדיקה של אורך זוית צפיה למסך 165" אלכסון, יוצא שממרחק 4.5 מטר ישיבה, זווית הצפיה היא 46.4 מעלות.

גם מבחינת עוצמת הארה - למקרן המיועד יש 2,000 אנסי לומן, גם אם אחרי כיול זה ירד ל-1700 לומן, למסך 165" מהמרחק שהמקרן יותקן - זה יוצא כמעט 33 פוט למברט - וזה יוצא מסך מואר טוב אפילו עם קצת אור היקפי - ובפרט אצלי כשיהיה חושך מוחלט בהקרנה.

בכל מקרה, שוב תודה על העצות! אעדכן בהמשך...

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

אני יכול להעיד על עצמי שממסך 103" אלכסון 2.35 אני באמת יושב בסביבות ה-2.5+ כפול גובה המסך ומבחינתי זה אופטימלי.

לגבי ftL - כדי לשים לב שזה תלוי גם ב-gain של המסך שלך ובזוויתיות שלו, אבל כן - 33 זה המון (התקן למיטב ידיעתי מדבר על 14).

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על המידע, MarioMan. לגבי עוצמת ההארה - אתה צודק כמובן, וזה חושב עם מסך בגיין 1.2.

מצאתי גיליון אקסל ממש נוח, שמחשב את כל הדברים האלה, כולל עוצמת אור, מרחק ישיבה וזוית צפיה במעלות. צריך להזין את מידות המסך, האספקט ריטשיו, האנסי לומן של המקרן, הגיין של המסך, ומקום הישיבה - והוא מחשב את כל השאר.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #9 

אני די יכול להסכים עם החשבון של מרחק ישיבה פי שניים+ מגובה המסך.
אני יושב ממרחק 3.5 מ' וצופה על 144" ב 1:2.35.
לפעמים (תלוי בעייפות שלי) זה מרגיש לי גדול מידי ואז אני מרחיק את הכורסא בעוד חצי מטר מהמסך.
כמו שעידן רשם לפני, ברגע שאני צופה ב 16:9 מאותו מרחק זה מרגיש לי גדול מידי אבל שהתמונה ממלא את כל המסך זה מרגיש לי הרבה יותר טבעי.
שחר

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”