שאלה על תוצאות כיול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

סדרתי קצת את הסלון שלי מחדש, ולאחר מכן עשיתי כיול אודיסי מחדש, אבל יש לי לגביו תהיות. הסטאפ שלי מורכב מרסיבר מרנץ sr6007, רמקולים מסדרת RX של מוניטור אודיו (RX6 קדמיים, סנטר תואם וRXFX כאחוריים), ורסיבר GoldenEar 4 (שנקנה, ד״א בעקבות המבצע בפורום :) ).
אחרי כיול האודיסי, הרסיבר בוחר לסמן את הרמקולים הקדמיים כlarge, האם להשאיר את זה ככה?
אם לא - איך לכוון את הcross של הקדמיים?
אני מצרף גם צילום מסך של הממשק web של הרסיבר. יש שם עוד שתי אופציות שלא ברורות לי:
בחלק של BASS אני יכול לבחור בין LFE ל LFE+MAIN. אם אני עובר ל LFE+MAIN אז נפתחת לי האופציה לכוון CROSS לרמקולים הקדמיים - מה שקורה גם אם אני משנה אותם ל SMALL
ודבר אחרון - יש את האופציה של LPF for LFE - לא ממש הצלחתי להבין מה זה עושה. אפשר לבחור בטווח של 80-120,150,200,250.
אשמח להסברים על כל הסלט הזה, ומה מומלץ/כדאי/רצוי/אסור :)

תודה רבה וחג שמח לכל הפורום

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

mrunderhill כתב:סדרתי קצת את הסלון שלי מחדש, ולאחר מכן עשיתי כיול אודיסי מחדש, אבל יש לי לגביו תהיות. הסטאפ שלי מורכב מרסיבר מרנץ sr6007, רמקולים מסדרת RX של מוניטור אודיו (RX6 קדמיים, סנטר תואם וRXFX כאחוריים), ורסיבר GoldenEar 4 (שנקנה, ד״א בעקבות המבצע בפורום :) ).
אחרי כיול האודיסי, הרסיבר בוחר לסמן את הרמקולים הקדמיים כlarge, האם להשאיר את זה ככה?
אם לא - איך לכוון את הcross של הקדמיים?
כדי להחליט אם להשאיר את הקדמיים כ- Large או לשנות ל- Small, אתה צריך להקשיב להם בשני המצבים ולהחליט לבד מה נשמע טוב יותר.
ההמלצה היא להגדיר כקטנים, אך יש הרבה אנשים שמעדיפים דווקא להשאיר על Large.
כל אחד עושה מה שבסוף הכי מתאים לו.

אני מצרף גם צילום מסך של הממשק web של הרסיבר. יש שם עוד שתי אופציות שלא ברורות לי:
בחלק של BASS אני יכול לבחור בין LFE ל LFE+MAIN. אם אני עובר ל LFE+MAIN אז נפתחת לי האופציה לכוון CROSS לרמקולים הקדמיים - מה שקורה גם אם אני משנה אותם ל SMALL
נכון.
LFE, ערוץ הקול שמיועד לסאב.
LFE+MAIN אומר שגם התדרים הנמוכים שנמצאים בפסי הקול של רמקולי ימין ושמאל יופנו לסאב,
ואז צריך להגדיר מאיזה תדר ,תבצע העברת הבאס שמיועד לקדמיים, גם לסאב.
וכמובן אותו דבר אם הקדמיים מוגדרים כ- small, רק שאז, הבאס שמיועד לערוצים הקדמיים, יועבר לסאב, ולא בנוסף, כמו בהגדרה הקודמת

ודבר אחרון - יש את האופציה של LPF for LFE - לא ממש הצלחתי להבין מה זה עושה. אפשר לבחור בטווח של 80-120,150,200,250.
זה התדר, שכל הצלילים מתחתיו, הנמצאים בערוץ ה- LFE שמיועד לסאב, יועברו לסאב.
כל הצלילים מעליו, לא יועברו לסאב.
בעיקרון, לא מקודדים בערוץ ה- LFE תדרים הגבוהים מ- 120Hz, ולכן, אין צורך לגעת בהגדרה זו.

אשמח להסברים על כל הסלט הזה, ומה מומלץ/כדאי/רצוי/אסור :)

תודה רבה וחג שמח לכל הפורום
...
התשובות כתובות ומודגשות בגוף ההודעה.
·

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #3 

בכל המקומות שיש לך לבחור חיתוך קרוסאובר, תגדיר 80hz.
זה המומלץ והכי אופטימלי.
אחרי ששמעת את התוצאה, אפשר לבצע תיקונים.
לפי סוג הרמקולים שלך והסאב, נראה לי שהאופטימאלי יתאים בול.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

טלHD כתב:בכל המקומות שיש לך לבחור חיתוך קרוסאובר, תגדיר 80hz.
זה המומלץ והכי אופטימלי.
אחרי ששמעת את התוצאה, אפשר לבצע תיקונים.
לפי סוג הרמקולים שלך והסאב, נראה לי שהאופטימאלי יתאים בול.
...
נכון שזה הכי מומלץ, עבור הרמקולים.
גם אני מצאתי שבמצב זה (קרוס על 80Hz) ורמקולים מוגדרים כקטנים שומעים הכי טוב, אצלי.
אבל עדיף שכל אחד ינסה גם אפשרויות אחרות:
רמקולים גדולים, או קטנים עם תדרי חיתוך שונים, ויגיע למסקנה מה אופטימאלי עבורו.

אבל לא בהגדרה: LPF for LFE. כאן לא מומלץ לחתוך ב- 80Hz.
אם אתה מגדיר כאן חיתוך ב- 80, אתה מאבד את תדרי ה-LFE שמעל 80Hz (שמיועדים להגיע לסאב.)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

מסכים עם אמיר. ה-LPF for LFE צריך לעמוד על 120 הרץ. מעבר לזה תעשה מה שכבר אמרו: הגדולים SMALL והקרוס שלהם ב-80 הרץ, והסאב רק על LFE.

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

תודה רבה חברים!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”