למה סמסונג לא מציינת שתומכת ב- 12bit צבע בדגמים 9000+9500
לצערי לא הבנתי את תשובתךAlon_Solo כתב:לא צריך את opi13 בשביל זה.
אתה מבלבל בין עומק הצבע שיכול לעבור על גבי hdmi לבין עומק הצבע (האמיתי) שהפאנל יכול לשחזר....
שני הערכים 10bit 12 bit קשורים לעומק צבע , כך שאין שום בלבול בין 2 ערכים אלו .
10bit 12 לא קשורים לפנל לשחזר
סמסונג טוענת אם הסיגנל יכיל 10 bit ישודר 10bit לא רשום שיחזור או המרה של תוספת צבע
http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue65js90 ... 154027.htm
גם ביקורת רשום מציג 10 bit אין שיחזור
אין קשר 12 bit או 10 bit לכבל HDMI
שני הערכים יכולים להיות מוצגים דרך HDMI
ככה שלא מובן תשובתך
סמסונג רשמה בורור המסך יכול להציג 12 bit במסך 4:2:2 וכך גם 10bit
משהו שיכול להסביר למה סמסונג לא מציינת בפרסומים שהמסך יכול להציג 12 bit
·
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
@בןארצי
·שוב, יש את מה שהטלוויזיה יכולה לקבל מבחינת חיבורי הhdmi 2.0 שיש לה ויש את מה שהפאנל יכול להציג מבחינת חומרה. הפרק הזה מדבר על אותות UHD שהמסך יודע לקבל ולטפל בהם. שים לב שכתוב שזה יכול להיות אות של 3840 או 4096. זה כמובן לא אומר שיש להם 4096 פיקסלים ולא 3840 כמו שכתוב אלא שהמסך יודע לטפל בסיגנל הזה. אני מניח שאות 5k שגם עובר דרך hdmi יניב שגיאה כי לא מוזכרת תמיכה ברזולוציה הזאת.
במידה ויגיע אות 12 ביט הוא יומר ל10 ביט במקום שתקבל הודעת שגיאה שהרזולוציה או whatever לא נתמכת. הייתה לי פעם טלוויזיה HD Ready שיכלה לקבל 1080p 10bit אבל הציגה 720p 8bit ואם חיברתי מחשב ובחרתי ברזולוציה שלא נתמכת קיבלתי שגיאה. זה על אותו העיקרון.
·שוב, יש את מה שהטלוויזיה יכולה לקבל מבחינת חיבורי הhdmi 2.0 שיש לה ויש את מה שהפאנל יכול להציג מבחינת חומרה. הפרק הזה מדבר על אותות UHD שהמסך יודע לקבל ולטפל בהם. שים לב שכתוב שזה יכול להיות אות של 3840 או 4096. זה כמובן לא אומר שיש להם 4096 פיקסלים ולא 3840 כמו שכתוב אלא שהמסך יודע לטפל בסיגנל הזה. אני מניח שאות 5k שגם עובר דרך hdmi יניב שגיאה כי לא מוזכרת תמיכה ברזולוציה הזאת.
במידה ויגיע אות 12 ביט הוא יומר ל10 ביט במקום שתקבל הודעת שגיאה שהרזולוציה או whatever לא נתמכת. הייתה לי פעם טלוויזיה HD Ready שיכלה לקבל 1080p 10bit אבל הציגה 720p 8bit ואם חיברתי מחשב ובחרתי ברזולוציה שלא נתמכת קיבלתי שגיאה. זה על אותו העיקרון.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
@בןארצי,
פעם אחרונה שאני נאלץ לקרוא מילים כאלו מעל דפי הפורום. בפעם הבאה ינקטו צעדים משמעתיים.
Batnun,
נא לא להתסיס.
פעם אחרונה שאני נאלץ לקרוא מילים כאלו מעל דפי הפורום. בפעם הבאה ינקטו צעדים משמעתיים.
Batnun,
נא לא להתסיס.