מפרטים מוכנים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברי הפורום,
לאחר דילמה לא קטנה לגבי מה המחשב הנכון לHTPC, החלטתי ללכת על מארז ולא על המחשבים הקטנים כדי לאפשר גמישות לפעולות נוספות שמידי פעם נרצה לבצע עליו, בנוסף היו חשוב לי DVD ודיסק קשיח גדול.
בחנויות המוכרות יש מפרטים מומלצים כבר למחשבי HTPC, אך איני יודע לבחון אותם.
למשל המפרט הזה:
  • Intel Core i5 4690 3.5Ghz 6MB L3 Cache s1150
  • Arctic Alpine 11 Rev.2 CPU Cooler
  • Gigabyte GA-H97M-HD3 LGA1150, I
  • G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9
  • On Board Intel HD Graphics 4600
  • Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TB Sata III
  • Samsung SH-224DB DVD±RW x24 Black Sata
  • On Board 7.1 Channel Audio
  • On Board 10/100/1000
  • Antec NSK2480B HTPC Micro ATX Black Case With 380W PSU
  • Microsoft Windows 8 / 8.1 Professional Multilanguage OEM - With KSP New Computer Only

כמה שאלות שאשמח לשמוע דעתכם עליהן:
  • אין כרטיס קול וכרטיס מסך, האם המעבד מכסה הכל בצורה טובה?
  • אם ארצה לחסוך מעט, איזה מהרכיבים הייתם משנים?
  • האם בסה"כ המפרט הזה נראה טוב? שקט?
  • ואחרונה, יש לי חוש טכני לא רע אולם מעולם לא הרכבתי מחשב, הכל מגיע בחלקים, אסתדר לבד או שכדאי להביא מישהו?
תודה על העזרה :-)

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

אנסה לעזור לך קצת. קודם כל מפרטי מחשבים משתנים כל הזמן. זה בגלל שיוצאת חומרה חדשה ולגבי תמחור מפרט הייתי בודק קודם מה הצרכים אחרי זה בונה.

לגבי המעבד במפרט הזה הוא דיי חזק והוא משולב Intel® HD Graphics 4600 שזה הכרטיס הגרפי.
כרטיס קול יש מובנה בלוח אם של חברת Realtek® ALC892 codec
ניתן לחסוך במפרט הזה הוא דיי אוברקיל למדיה סנטר.
לגבי הרכבת מחשב חשוב להיות סבלני והכל יזרום אם תרצה אפשר לעזור לך מפה טיפה יש סרטונים ביוטיוב. בנוסף שאפשר לקשר .
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #3 

אם הייעוד הוא רק ל-HTPC, גם מעבד i3 יספיק, מה שיוזיל במעט את המחיר הסופי.

כרטיס הקול (On Board 7.1 Channel Audio) והמעבד הגרפי (On Board Intel HD Graphics 4600) מובנים בלוח האם, ואם אין דרישה מיוחדת למשחקים כבדים וכו', הם בהחלט יספיקו לשימוש הנ"ל.

רצוי להפריד את דיסק מע' ההפעלה מדיסק האחסון: אפשר לקחת כונן SSD בנפח מסויים לצורך המערכת (מה שייקר טיפה, אבל יתן ביצועים מהירים יותר),
ובנוסף דיסק בנפח 2-3 טרה לאחסון. בכל מקרה, דיסקים של WD מהסדרה השחורה, כמו זה המופיע במפרט, הינם יקרים בהרבה, ואם אין צורך ממשי רצוי לרכוש דיסק מאחת הסדרות הזולות יותר.
לדוגמה (מחירים מאתר אייבורי): מחיר דיסק ווסטרן דיגיטל 2 טרה Black עומד כיום על 765 ש"ח
מחיר דיסק ווסטרן דיגיטל 2 טרה מהסדרה האדומה - 517 ש"ח
מחיר דיסק ווסטרן דיגיטל 2 טרה מהסדרה הסגולה - 549 ש"ח
מחיר דיסק ווסטרן דיגיטל 2 טרה מהסדרה הירוקה - 450 ש"ח
הדיסקים מסדרת GREEN הינם הזולים ביותר והם טובים וחסכוניים, אך בעייתייים במערכי רייד. אם מתוכנן רייד, מומלץ ללכת על דיסקים מסדרת ה- RED.

להרכיב מחשב זו לא 'תורה מסיני', אבל לא הייתי ממליץ לך להתלמד דווקא על רכיבים חדשים ויקרים, כשאין לך כל ניסיון.
אם יש לך אפשרות לפני כן לקרוא קצת מדריכים ולהתנסות אולי על מחשב ישן - עדיף.
חבל שקצר אחד או חיבור לא נכון ישרפו לך את לוח האם, או כל רכיב אחר!
תבדוק כמה תעלה לך הרכבה אצלם במעבדה (אלא אם כן זה אחד ממפרטי המחשבים המוכנים שלהם, כמו אלה שהם מפרסמים באתר, שאז ההרכבה כלולה במחיר הסופי),
כמו-כן, מחשב ללא מערכת הפעלה יעלה לך קצת פחות, כמובן במידה שיש לך מהיכן להשיג ולהתקין בעצמך.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה, החכמתי :-)
כמה שאלות נוספות-
אגדיר את הצורך- מחשב סלוני- בעיקרו באמת לצפייה אולם לעיתים נשתמש בו לעזרה עם תוכנות סימולציה וסטטיסטיקה הדורשות משאבים ולכן הלכתי על i5.
  • קיבלתי את הצעותיכם אבל האם המפרט המוצע בבסיסו הוא טוב? החלקים תואמים זה לזה?
  • האם המארז והמאוורר טובים ושקטים? ניתן להקטין את המארז?
  • LEE, לפי דבריך, הגיוני שאלך על דיסק קשיח זול מעט יותר (נניח סדרה כחולה) ואוסיף 120 גיגה של SSD? המלצה על משהו?
  • אני מעדיף ווינוס כדי להישאר עם תאימות לכל התוכנות אותן אני צריך, האם יש ייתרון בפרו או שמספיקה הגרסא הבייתית?
שוב תודה!

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

- לגבי תאימות בין רכיבים:
האמת, אין לי כוח ממש להכנס עכשיו לאתרי יצרן ולהתחיל לבדוק.... :lol:
אבל בעיקרון, מה שחשוב הוא לבדוק תמיכה של לוח-אם ספציפי במעבד ובזכרונות. לשם כך תוכל להכנס לאתר היצרן של הלוח, שם כמעט תמיד תוכל למצוא רשימת מעבדים וזכרונות נתמכים (במעבדים- יש לבדוק ראשית מה הסוקט/תושבת המתאימה, ובזכרונות - סוג הזכרון, מספר הסלוטים לזכרון הקיימים בלוח ומקסימום נפח זכרון אפשרי וכו').

- דיסק קשיח:
כמו שרשמתי קודם, דיסק מסידרה שחורה הוא מעל ומעבר לצרכים שהגדרת: הוא יעלה כ-250 ש"ח יותר מדיסק של אותה חברה ובאותו נפח, אך מסדרה RED, וכ- 300 ש"ח יותר לאותו דיסק, רק מהגרסה הירוקה. לביצועים העדיפים שלו לא תהיה כמעט שום משמעות מבחינתך, כך שחבל על הכסף. אם מדובר באחסון פשוט- לך על דיסק מהסדרה הירוקה, או אם בא לך לזרוק עוד כמה שקלים, על דיסק מהסדרה האדומה.

למע' ההפעלה+תוכנות בהחלט ניתן לקחת SSD של 120GB. כמובן שביחס עלות/נפח הוא יקר מדיסק רגיל, אבל הביצועים המהירים בטעינת מע' ההפעלה, פתיחת תוכנות ועבודה שוטפת בהחלט שווים את ההשקעה. יש דגמים רבים מחברות שונות, תריץ חיפוש בגוגל כדי למצוא דגם מומלץ (גם ב-SSD יש דגמים בעייתיים בצורה כזו או אחרת).

לגבי מע' ההפעלה:
לא התכוונתי שתנטוש את Windows לטובת מערכת הפעלה אחרת. פשוט כחלק מהמענה לשאלתך: "אם ארצה לחסוך מעט, איזה מהרכיבים הייתם משנים?", חשבתי להסב את תשומת ליבך גם לעניין מע' ההפעלה, שבהתקנת מחשב חדש בחנות גובים עליה סכום נוסף לא מבוטל, שגם אותו אפשר לחסוך.
כמובן שתצטרך עותק של 'חלונות' משלך שתוכל להתקין, רק קח בחשבון שעניין החוקיות מוטל בספק (תלוי את מי שואלים :lol: ).

כל גרסה של 'חלונות' תתאים לך (ממה שאני מבין את ייעוד המחשב), בין אם 7 או 8.1.
למחשב עם מעבד 64 ביט רצוי להתקין גרסת מערכת הפעלה 64 ביט (אפשר גם 32 ביט, אבל לא להפך- על מחשב עם מעבד 32 ביט לא ניתן להתקין גרסת מערכת 64 ביט). במידה ותותקן 'חלונות 7' 32 ביט, אין טעם להתקין יותר מ-4 ג'יגה זכרון, כי מערכת ההפעלה לא תתמוך ביותר מ-4 ג'יגה.

*** לגבי שאר המפרט שציינת:
הלוח כולל רשת ג'יגה לפי מה שרשמת, הוא מן הסתם גם כולל יציאת HDMI אבל תוודא את זה במפרט הלוח. כמו כן, הייתי לוקח ספק כח מעט יותר חזק, לעתיד לבוא...
לגבי המארז, תנסה למצוא ביקורות ברשת עליו מבחינת התמודדותו עם השתקת רעשים ופיזור חום בתוכו.

בהצלחה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

בהמשך להודעה הנ"ל:
לא ציינת כמה דרשו על המפרט שהבאת ומה התקציב שלך בכלל...

למה לא ללכת פשוט על מחשב כזה למשל, שמבחינת חומרה כולל את כל מה שיש במפרט שהבאת, אבל בגודל פיזי של כעשירית מהמארז שהוצע לך, מה שהופך אותו להרבה יותר אטרקטיבי מבחינה אסטטית והרבה יותר שקט מבחינת קרור (וגם חסכוני מבחינת צריכת חשמל), בייחוד אם מקומו המיועד בסלון.
המפרט אמנם אינו כולל מע' הפעלה, אבל ניתן לבקש שיתקינו בתוספת תשלום. כמו כן, הייתי שם בו רק כונן SSD ואת האחסון מעביר לכונן חיצוני רגיל, או לכונן רשת, שכשמו כן הוא: מתחבר לרשת הביתית ומאפשר גישה אליו מכל מחשב/התקן המחובר לרשת.

EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

היי Lee
ממש תודה על התשובות!
הלינק שצירפת אכן מבלבל 😊
התקציב סביב ה3000. באילת.
לא הלכתי עם האינטלים כיוון שרציתי הארד דיסק גדול וdvd. לא רוצה להתפשר על ביצועים גם.
אבל, dvd חיצוני כמו זה שהם מציעים בתוספות יכול לסגור את הפינה אולי...
אין יתרון למארז הגדול שאני מפסיד?

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #8 

יש הבדל ברמת המעבד i5-5250U . סדרת U זה שונה. אני גם חושב שזה יכול לחסוך לך התעסקות עם בניה אבל תמיד אני יעדיף מחשב במארז MINI .
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

EyalDay כתב:לא הלכתי עם האינטלים כיוון שרציתי הארד דיסק גדול וdvd. לא רוצה להתפשר על ביצועים גם.
אבל, dvd חיצוני כמו זה שהם מציעים בתוספות יכול לסגור את הפינה אולי...
אין יתרון למארז הגדול שאני מפסיד?
...
- על ביצועים לא ממש תתפשר אם השימוש העיקרי הוא HTPC. גם כך המעבד של ה-NUC הוא די והותר.
- DVD חיצוני בחיבור usb, בעלות של קצת יותר מ-100 ש"ח, יכול להוות פתרון (ואולי כבר לשקול כונן בלוריי חיצוני?).
- ה-NUC הנ"ל מאפשר התקנת דיסק של 1 טרה בתוכו. אישית אני הייתי מעדיף SSD, ואת האחסון בהתקן חיצוני.
- למארז הגדול יש יתרון שניתן יהיה עתידית להתקין כרטיסי הרחבה שונים (כמו, לדוגמה, כרטיס לכידה וכו'), כמובן בתלות בחריצי הרחבה
פנויים בלוח וגודלו הפיסי של המארז (יתכן שיהיה צורך בכרטיס הרחבה בפרופיל נמוך). כמו כן, הוא הרבה יותר גמיש מבחינה מודולרית
ואפשרויות שדרוג/החלפת רכיבים. אם זה לא משהו שבכוונתך לעשות, היתרונות הללו בטלים בשישים.
שוב, בנימה אישית, היות וגם כך הבית שלי נראה כבר כמו מוסך פחחות מרוב כל המחשבים עם המארזים המפלצתיים :lol:, נשבעתי לא להכניס הביתה אפילו לא עוד מארז מחשב אחד נוסף, שאינו בגודל של ה-NUC ודומיו. שאלה של העדפה אישית, אתה יודע...

EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אתם נהדרים. תודה רבה
שוכנעתי. ה NUC הזה נראה טוב, אני יכול להסתדר עם DVD חיצוני וכונן קשיח חיצוני.
לפי עצת LEE הורדתי את ה הכונן הקשיח והוספתי SSD של 120 ג'יגה.
  • Intel Core i5 5250U 2.7GHz Dual Core You cant make changes on this product 1
  • מק"ט: #28851 G.Skill 1x8GB Low Voltage DDR3L 1600Mhz SODIMM
  • On Board Intel HD Graphics 6000 You cant make changes on this product 1
  • מק"ט: #28922 Intel 530 Series SSDSC2BW120A401 120GB SSD Sata III
  • מק"ט: #31611 Samsung Ultra Thin Portable External DVD±RW x8 USB 2.0 SE-B18AB Black
  • On Board 7.1 Channel Audio You cant make changes on this product 1
  • Gigabit LAN 10/100/1000Mbps, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0 You cant make changes on this product 1
  • Intel NUC BOXNUC5i5RYH 65W PSU
הSSD מתאים?
את זה קל להרכיב לבד?
העלות באילת- 2650 בלי חלונות. עוד 580 ל8.1
זה בערך בתקציב.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אם המפרט מאתר K.S.P והדיסק הספציפי מופיע שם ברשימת השדרוגים, לא אמורה להיות שום בעיה. עדיין, רצוי לחפש ברשת ביקורות המתייחסות לדגם הנ"ל, או כל דגם אחר עליו תחליט, כדי לראות אם אנשים נתקלו באיזה שהן בעיות איתו (דבר שיכול לקרות בכל חברה ובכל מוצר, אפילו ברף העליון).

אם אתה רוכש מ-K.S.P תבדוק אם הם כבר מבצעים לך את ההרכבה. לבד זה ממש פשוט, יוטיוב מלא בסרטונים.

תתחדש, ואל תשכח לעדכן (רצוי עם תמונות) אחרי שתרכוש ותתרשם מביצועיו.

EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

היי שוב. :)
המחשב נקנה, NUC 5i5.
חיברתי, התקנתי מערכת הפעלה. הכל טס, ריסטרט בפחות מעשר שניות.
הבעיה, אין רשת... לא אלחוטי ולא חוטי. אם זו בעיה של עדכון של דרייבר כלשהו אז אין לי אינטרנט כדי לעדכנו...
פתחתי את הנוק לבדוק ובעין לא מקצועית הכל נראה מחובר.
מה דעתכם? משהו חומרתי שדורש הפעלת אחראיות?
קרה לכם?

EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

הבעיה נפתרה!
רק עניין של דרייברים, הורדתי מהאתר של אינטל את אילו של הרשת ומכאן הכל הסתדר בקלילות.
תודה לעוזרים, המחשב שקט מאוד, טס והכל עובד.
גם יפה וקטן בזכות עזרה של חברי הפורום

אייל

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

EyalDay כתב:הבעיה נפתרה!
רק עניין של דרייברים, הורדתי מהאתר של אינטל את אילו של הרשת ומכאן הכל הסתדר בקלילות.
תודה לעוזרים, המחשב שקט מאוד, טס והכל עובד.
גם יפה וקטן בזכות עזרה של חברי הפורום

אייל
...
שמח בשמחתך. תתחדש! :D
רכשת באילת? אם כן, כמה יצא בסופו של דבר?

EyalDay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

2500 בלי מע' הפעלה.
כולל :
120 ג'יגה SSD
8 ג'יגה זכרון