בעיית מהירות ב-Micro Seiki MR-122

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972

שליחה

הפטיפון הפשוט והחמוד הזה מזייף לי 32.7 במקום 33.3.
הרצועה רופפת במקצת - זו יכולה להיות הסיבה?
רעיונות יצירתיים לפתרון?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

דבק שלוש שניות. קצר ס"מ מהרצועה, הדבק ונסה שנית. לא עבד? קצר עוד ס"מ. לא עבד? קצר עוד אחד. עדיין לא? זו לא הייתה הסיבה. סליחה! :אופס: כן עבד? עכשיו אפשר להשקיע ברצועה חדשה. :biggrin:

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב, אז רצועה קצרה יותר = מהירות איטית יותר. לפחות במקרה הזה.
יש שם קבל אחד שלדעתי אמור למנוע את ה"בום" בהדלקה. יכול להיות שהוא קשור לזיוף המהירות?
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא בסבירות גבוהה - ולא היה מדובר בזיוף משמעותי עד כדי כך. התוצאה עם הרצועה לא הגיונית, למעט במקרה שקצת הגזמתי בתאור ההיתולי וקיצרת אותה לרמה שהיא מתחילה למשוך את הפלטה עד ליצירת חיכוך משמעותי עם הציר. גם זה לא ממש סביר. בקישור שנתת יש את המדריך לבעלים. בע"מ 8 למטה בצד שמאל יש הסבר על כיוון של פולי ותמונה של 'טוב' ו-'לא-טוב'. נסה להשוות ולכוון בהתאם. יש גם חלק שעוסק בשימון מנוע פעם בשלושה חודשים שרצוי ליישם וטיפ ממני שאומר שכל מסלול הרצועה, פולי, פלטה ורצועה חייבים להיות נקיים משומנים וטביעות אצבע. אפשר לנקות הכל באלכוהול \ ספירט.

אני מניח שאתה בודק מהירות באמצעות 'אפליקציה'? נסה למצוא פטפון שבו היא מחווה 33.3 בדיוק - כדי שתדע אם ניתן לסמוך על התוצאה. ה-TD-125 הוא מועמד מצויין לרפרנס.

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הכל נוקה באלכוהול לפני הברית מילה לרצועה וגם שומנו הציר ופולי מנוע. ארכוש רצועה חדשה ואמשיך לדבג. מעצבן שבשום מקום אין התייחסות לאורך הרצועה הנדרשת. גם service guide לא מצאתי מלבד ההתייחסות בuser guide

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הפולי אמור להיות נקי משומנים - לא לשמן. האפליקציה אמינה?

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נראה שכן. ה160 מאוד קרוב וגם תצוגת הסטרוב ב125 זההץ
כמובן שלא שימנתי את הפולי עצמו אלא איפה שצריך בציר שלו
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני בכל זאת חושד ברצועה ובמסלול שלה. לא באלקט'. זיוף באלקט' ברמה הזו של מנועים סינכרוניים מביא לזיופים משמעותיים יותר במהירות. סבלנות, נקיון ודיוק בכיוון הרצועה על הפולי - יביאו (אני מקווה) לתוצאה הרצויה.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

איך עובדת הבדיקה עם הטלפון?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

raniburg כתב:איך עובדת הבדיקה עם הטלפון?
...
תסתכל כאן בסרטון.
אני מניח גליל מסקינטייפ במרכז הצלחת ועליו את הטלפון

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אולי הטלפון קצת כבד ולכן מוריד את המהירות...
במיוחד אם הרצועה קצת ''עייפה''

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מידות?

קוטר: 195.0 מ"מ
עובי: 0.5 מ"מ
רוחב: 0.7 מ"מ

היקף: 612.3 מ"מ

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@tnsilver
·איפה אתה מוצא את הנתונים??? אתמול נסעתי במיוחד לרדיו כוכב עם הצלחת וקניתי רצועה ש"הרגישה" נכון. כבר שעה שאני מתמזמז עם זה וללא שינוי. 44 ו32.6. השאלה היא כמה זה באמת משפיע. אני לא משוכנע אם באמת שומע הבדל או פסיכולוגית...

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@tnsilver
·איפה אתה מוצא את הנתונים??? אתמול נסעתי במיוחד לרדיו כוכב עם הצלחת וקניתי רצועה ש"הרגישה" נכון. כבר שעה שאני מתמזמז עם זה וללא שינוי. 44 ו32.6. השאלה היא כמה זה באמת משפיע. אני לא משוכנע אם באמת שומע הבדל או פסיכולוגית...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נתתי קישור. :)

32.6 לעומת 33.3 זה 2%. אוזן 'מוזיקלית' עשויה לשים לב להבדל. גיטריסטים שמכוונים את הכלי ומלווים את התקליט במהירות כזו, עשויים לשים לב לפיץ' נמוך מידי. בשאר המקרים כמעט בלתי ניתן להבחין בהבדל. זה עדיין לא מוצא חן בעיני. שים לב ש-612.3 מ"מ היקף הם בדיוק פאי כפול הקוטר המוצהר (195 מ"מ). רמז למידות הנכונות. פעם קראתי של-MS היו רצועות OEM מצופות סיבי פחמן ולא סתם גומי רגיל, והן היו רפויות משהו. אני לא בטוח שזה חל על הדגם הזה - אבל שווה לנסות גם רפיון של הרצועה (הרתחה שלה?)... אוברהול לציר הוא השלב הבא.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

שמתי לפני כמה שבועות את hells Bells - בן העשרה שלי הופיע מהחדר שלו, הסתכל עלי בבוז ואמר - "הפטיפון שלך איטי מדי..." ונעלם שוב לחדרו נעול הדלת.

הפער היה מאוד דומה :)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

nkorah כתב:שמתי לפני כמה שבועות את hells Bells - בן העשרה שלי הופיע מהחדר שלו, הסתכל עלי בבוז ואמר - "הפטיפון שלך איטי מדי..." ונעלם שוב לחדרו נעול הדלת.

הפער היה מאוד דומה :)
...
·

פער דורות ....

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוזן צעירה
Rust never sleeps

BennyO פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

tnsilver כתב:נתתי קישור. :)

אוברהול לציר הוא השלב הבא.
...
·

דווקא הציר נראה לי בסדר. ניתקתי הרצועה ונתתי סיבוב לא מאוד חזק. הסתובב מהאינרציה 2.35 דקות.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נשמע בסדר. עשר דקות יש? זה כל מה שצריך. זה, וסטופר. ומרקר ודף נייר. במקום להעמיס על הפטפון את הטלפון, סמן על הפלטה קו עם המרקר, וקו על הדק. הפעל את הפטפון עם תקליט למשקל ותן לו שלושה או ארבעה סיבובי חסד. כשהסימן על הפלטה חוצה את הקו על הדק בפעם הראשונה - הפעל את הסטופר. בפעם השנייה, סמן X או 'חמישיות' על דף נייר. המשך כך עשר דקות בתשומת לב. בסוף פרק הזמן אמורים להיות לך 333 סימונים על הנייר. גם 332 זה טוב - כך שלא ממש משנה איפה הקו כשהסיבוב האחרון מושלם. נסה ביחד עם עוד מישהו - עוד זוג עיניים לא מזיק. כך תדע בדיוק מהי מהירות הסיבוב האמתית.

הגרסה הקצרה לוקחת שלוש דקות וסופרים 99 - 100 סיבובים.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”