המלצה לרכישת HTPC להרצת קודי (XBMC) (סלון וחדר שינה)
-
blknom1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1322
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
שלום חברים,
מזה כשבועיים אני עובד עם מערכת קודי (XBMC) והאמת אני מאוד מרוצה מהתוצאות.
נפלה החלטה להתנתק מיס אבל לפני שאעשה זאת אני מעוניין לרכוש HTPC לשימוש עבור קודי ומעט גלישה) לסלון ולחדר שינה.
אני משתמש כרגע בלפטופ של לנובו דגם G510 (מעבד I5, ארבע ג'יגה זיכרון כרטיס מסך Intel graphics 4600).
מכיוון שהתחום של HTPC זר לי לחלוטין, אשמח לשמוע דעתכם ואם אפשר הנחיות לרכישה מחנות מקצועית (אפשר גם מחו"ל).
אגב, למדתי להבין מכשירים מבוססי אנדרואיד נוטים לעשות בעיות ואני חייב שהכל יעבוד בצורה מושלמת, לכן אני נוטה לכיוון של HTPC מבוסס חלונות.
מבחינת תקציב - ניתנו לי הצעות שנעות מ-850 ש"ח לדגם בסיסי עם מעבד מבוסס סלרון ועד 1800 ש"ח (כולל שלט לשילטה מלאה בקודי) למערכת מבוססת מעבד I5. שוב, התחום הזה זר לי ולכן אני לא יודע אם המחיר הגון ו/או האם נדרש לצורך הרצת קודי בצורה חלקה.
הטלוויזיה בסלון היא של סוני דגם 46ex500 (אגב, קראתי בפורום שניתן להשתמש בשלט המקורי של הטלוויזיה היה ויש יכולת כלשהי בטלוויזיה, שאני לא יודע בדיוק מהי) - האם ניתן בטלוויזיה הזו להשתמש בשלט המקורי לשליטה בקודי.
תודה מראש וחג שמח!
רן
מזה כשבועיים אני עובד עם מערכת קודי (XBMC) והאמת אני מאוד מרוצה מהתוצאות.
נפלה החלטה להתנתק מיס אבל לפני שאעשה זאת אני מעוניין לרכוש HTPC לשימוש עבור קודי ומעט גלישה) לסלון ולחדר שינה.
אני משתמש כרגע בלפטופ של לנובו דגם G510 (מעבד I5, ארבע ג'יגה זיכרון כרטיס מסך Intel graphics 4600).
מכיוון שהתחום של HTPC זר לי לחלוטין, אשמח לשמוע דעתכם ואם אפשר הנחיות לרכישה מחנות מקצועית (אפשר גם מחו"ל).
אגב, למדתי להבין מכשירים מבוססי אנדרואיד נוטים לעשות בעיות ואני חייב שהכל יעבוד בצורה מושלמת, לכן אני נוטה לכיוון של HTPC מבוסס חלונות.
מבחינת תקציב - ניתנו לי הצעות שנעות מ-850 ש"ח לדגם בסיסי עם מעבד מבוסס סלרון ועד 1800 ש"ח (כולל שלט לשילטה מלאה בקודי) למערכת מבוססת מעבד I5. שוב, התחום הזה זר לי ולכן אני לא יודע אם המחיר הגון ו/או האם נדרש לצורך הרצת קודי בצורה חלקה.
הטלוויזיה בסלון היא של סוני דגם 46ex500 (אגב, קראתי בפורום שניתן להשתמש בשלט המקורי של הטלוויזיה היה ויש יכולת כלשהי בטלוויזיה, שאני לא יודע בדיוק מהי) - האם ניתן בטלוויזיה הזו להשתמש בשלט המקורי לשליטה בקודי.
תודה מראש וחג שמח!
רן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לדעתי - לך על NUC N2820 (נמכר ב-KSP ובפלונטר) או מחשב מבוסס 1037U של eGlobal הסינית (מחנות האונליין שלה באלי אקספרס) עבור הסלון, ומיני PC כמו CuBox-TV או Raspberry Pi 2 עבור חדר השינה.
בדגמים עבור חדר השינה לא מדובר על אנדרואיד אלא על מערכת הפעלה לינוקס ייעודית שמריצה קודי חלק, עם תמיכה רשמית, וללא בעיות.
בדגמים עבור חדר השינה לא מדובר על אנדרואיד אלא על מערכת הפעלה לינוקס ייעודית שמריצה קודי חלק, עם תמיכה רשמית, וללא בעיות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
blknom1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1322
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
תודה רבה דורון על התגובה המהירה!
ראיתי כי הדגם שציינת מגיע עם מעבד סלרון - כרגע אני מריץ קודי על לפטופ של לנובו עם מעבד i5 והכל עובד חלק וללא כל בעיות - זו המטרה שלי, שכן אני רוצה לייצר מצב שאשתי והילדות לא יתעסקו כלל עם לאגים, תקיעות למיניהן ושאר ירקות. האם מעבד סלרון ייתן ביצועים טובים עבור שימוש של קודי ומעט גלישה?
מבחינת תקציב - אין לי בעיה להשקיע על מנת לקבל מוצר שייתן מענה מלא לצרכים שלנו.
לגבי מכשירים מבוססי לינוקס - מכיוון שעבדתי לא מעט על סידור הקודי, ארצה להעתיק את קובץ הגיבוי שלי למכשירים השונים בבית וכך לחסוך התעסקות מיותרת של קסטום וסידור המערכת. השאלה האם אפשרי להעתיק את קובץ הגיבוי ממערכת מבוססת ווינדוס למערכת מבוססת לינוקס?
תודה מראש!
רן
ראיתי כי הדגם שציינת מגיע עם מעבד סלרון - כרגע אני מריץ קודי על לפטופ של לנובו עם מעבד i5 והכל עובד חלק וללא כל בעיות - זו המטרה שלי, שכן אני רוצה לייצר מצב שאשתי והילדות לא יתעסקו כלל עם לאגים, תקיעות למיניהן ושאר ירקות. האם מעבד סלרון ייתן ביצועים טובים עבור שימוש של קודי ומעט גלישה?
מבחינת תקציב - אין לי בעיה להשקיע על מנת לקבל מוצר שייתן מענה מלא לצרכים שלנו.
לגבי מכשירים מבוססי לינוקס - מכיוון שעבדתי לא מעט על סידור הקודי, ארצה להעתיק את קובץ הגיבוי שלי למכשירים השונים בבית וכך לחסוך התעסקות מיותרת של קסטום וסידור המערכת. השאלה האם אפשרי להעתיק את קובץ הגיבוי ממערכת מבוססת ווינדוס למערכת מבוססת לינוקס?
תודה מראש!
רן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מדובר בסלרון האיטי מלפני 10 שנים. אינטל מיחזרה את המותג, ומדובר למעשה במעבד שיריץ קודי בלי בעיות ולאגים.
אפשר כמובן ללכת על NUC או מחשב eGlobal המבוססים על Core i3. הכל שאלה של תקציב.
קודי בלינוקס/OpenELEC או ווינדוס משתמשים באותם קבצי הגדרה, אין הבדל ביניהם.
אפשר כמובן ללכת על NUC או מחשב eGlobal המבוססים על Core i3. הכל שאלה של תקציב.
קודי בלינוקס/OpenELEC או ווינדוס משתמשים באותם קבצי הגדרה, אין הבדל ביניהם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ממש מכיר.
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
ממליץ לך על מחשב מבוסס סלרון 1037U מ-Eglobal, יש לי אחד כזה שעלה לי 750 שקל - מריץ XBMC בצורה מעולה.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 19096.html
המחשב בלינק יריץ לך XBMC בצורה מושלמת.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 19096.html
המחשב בלינק יריץ לך XBMC בצורה מושלמת.
מצטרף לדיון:)
אני מחפש מכשיר טוב לסלון שיוכל להריץ קודי כמו שצריך וייענה בעיקר על הדרישות הבאות:
- קומפקטי
- לא רועש ולא מתחמם
- תומך בכל פורמטי הוידאו (למעט 4K)
- תומך בכל פורמטי האודיו
- מריץ הכל בלי לגים / תקיעות / בעיות אחרות (ומסוגל להתמודד על כל סוג של סקין)
- בעל חיבור HDMI רגיל
האם NUC5i3RYH יכולה להיות בחירה טובה? במידה וכן - האם זה משנה אם אני הולך על 4 או 8 ג'יגה זיכרון?
תודה רבה,
עדי
אני מחפש מכשיר טוב לסלון שיוכל להריץ קודי כמו שצריך וייענה בעיקר על הדרישות הבאות:
- קומפקטי
- לא רועש ולא מתחמם
- תומך בכל פורמטי הוידאו (למעט 4K)
- תומך בכל פורמטי האודיו
- מריץ הכל בלי לגים / תקיעות / בעיות אחרות (ומסוגל להתמודד על כל סוג של סקין)
- בעל חיבור HDMI רגיל
האם NUC5i3RYH יכולה להיות בחירה טובה? במידה וכן - האם זה משנה אם אני הולך על 4 או 8 ג'יגה זיכרון?
תודה רבה,
עדי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הצטרפת לדיון קצת ישן שכבר לא פעיל. במדריך החומרה בראש הפורום תוכל לראות אופציות מומלצות.
ה-NUC שהזכרת, שמופיע במדריך, כמובן מצויין. שים לב שיש לו חיבור Mini HDMI ולא HDMI.
4GB מספיקים בהחלט.
ה-NUC שהזכרת, שמופיע במדריך, כמובן מצויין. שים לב שיש לו חיבור Mini HDMI ולא HDMI.
4GB מספיקים בהחלט.