רמקולים של OHM model e המשך טיפול?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #1 

הם ישבו במחסן של חמתי מזה 15 שנה.
הם לא יבשים, ללא סדקים באלמנטים. העץ קצת מעוות בפינות.

שווה לנסות לשפץ?
נערך לאחרונה על ידי ngold7 ב 01/06/2016 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

לדעתי כדאי לך לשפץ, ייתכן שתופתע על אף שאני לא מכיר את ה OHM E. בשנות השבעים המאוחרות כשלמדתי בארה"ב היה לי זוג OHM H משודכים ל 8080 SANSUI . הם נשמעו נפלא. החלום שלי היה OHM F שהם רמקולי OMNI עם אלמנטים מסוג WALSH TRANSDUCER . שמעתי בחנות את ה OHM F ולא יכולתי להפסיק לחשוב עליהם אבל לא היה לי את הכסף וקניתי את הH שהיו לא רעים אבל בשום אופן לא התקרבו לדגם F המיוחד. יתכן שה E הקטן יפתיע. OHM יצרן רמקולים ממוקם בבנין תעשיה עתיק בברוקלין לא רחוק מהמוסד בו למדתי. הוא החליף בעלויות אבל עדיין קיים ומיצר בעיקר לשוק המקומי בארה"ב. http://ohmspeaker.com/

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

הי, אני מצטרף לדעתו של ariekarp למעלה.
מדובר ברמקול TWO WAY נחמד של OHM שאינו מזכיר את הרמקולים עם אלמנטי ה WELSH הרדיאליים (צילינדריים).
(פחות קשור לעיניינינו - עד כמה שאני יודע, אינפיניטי קיבל בעלות / רכשה את הטכנולוגיה הזו של WELSH אבל יתכן שאני טועה).
שמעתי "אוהם", דומה לפני 25 שנה, ואני עדיין זוכר שבגלל היותו Acoustic Suspention הוא נשמע ברור והדוק מאוד ואף הצריך מגבר חזק "להזיז אותו" אין ספק שזה משהו ששווה בדיקה הלאה:

הטוויטר: הרמקול הזה משתמש בטוויטר מאוד ידוע שנקרא גם "Penolic Ring" על שום הטבעת המקיפה את הקף הממברנה. חברות שונות (ALTEC ו AR SOUNDCRAFTSMAN מרנץ (כן מרנץ!!!) ועוד), השתמשו בו והוא נחמד מאוד. בקרוס רואים Atenuator לשליטה בעוצמת הצלילים הגבוהים עוד יתרון לכוונון הרמקול.

לגבי הוופר - הוא מזכיר לי יחידת 8-10 אינטש של "סיז" משנות השבעים (כיפת ה"פלאנל"). בין אם זה SEAS או לא, נראה לי שהיקף הוופר (ה "SEROUND") שלם ועשוי מגומי. אתה כותב שללא סדקים כך שהוא כנראה תקין .

הרצה: בטח שווה שמיעה, ואף "הרצה", לדבריך - הרמקול לא עבד שנים רבות ולכן יתכן שרכיבי הקרוס (הקבלים) אבדו מתכונותיהם ווהממברנות של היחידות (וופרים וטויטרים גם יחד) קשיחות (stiffness). ולכן שווה להריץ את הרמקול עם מוזיקה בהספק לא גבוה כמה עשרות שעות.

מיקום (PLACEMENT) - הייתי ממקם ע"ג סטנדים משופעים כלפי המאזין או שולחנות קטנים בגובה 40-60 ס"מ..

שדרוגים: ??
זה בהחלט רמקול עם פוטנציאל אם אתה אוהב את התוצאה - סבבה... אם פחות - יתכן שיש מקום להחליף קבלים בקרוס. אחרי שתתנסה כמה עשרות שעות עם הרמקול ותתרשם מהתוצאה יהיה מקום להרחיב בנושא. בד"כ ישנה להחלפת קבלים בקרוס השפעה על ברירות וצלילות הצלילים הגבוהים.
אוהם עדין תומכים בדגם הזה (ראה כאן: http://ohmspeaker.com/legacy-products/e/)
ההמלצה שלהם בין היתר היא להחליף את הוופר (כפי הנראה בוופר בעל יכולות טובות יותר בתחום הנמוך ובעל ממברנה "מחומר מורכב" קבלאר???)
לא הייתי הולך לשם כעת בטח לא לפני האזנה כאמור של כמה עשרות שעות.
בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי harel ב 06/04/2015 9:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #4 

הטוויטר הוא העתק זהה של BECKER רק ללא גריל הרשת.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

phenolic ring tweeter

שליחה #5 

רמי בוקר טוב
הרבה חברות השתמשו בטוויטר הזה...והוא בא במגוון של גוונים (הן הממברנה והן הטבעת ע"ג ההקף)
הנה AR2
הנה AR4
כאן מרנץ
ע
וד מרנץ?
היצרן אגב הוא CTS (יש גם אחרים

avile7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

אפשר הסבר,
מה זה האלמנט הנ"ל :WALSH TRANSDUCER ?
ובמה שונה מרמקולים נפוצים יותר מאותה תקופה?
תודה

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בבקשה הסבר כאן:
6MOON
STEREOPHILE
וב CNET

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

תודה על התגובות.
אני יקח את הרמקול אלי בהזדמנות ונראה מה הוא יכול לעשות.

תודה לכולם!
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אז אחרי שנה הגיע זמנם של הרמקולים. לקחתי אותם וגיליתי שמישהו כבר התעסק איתם בעבר, אפשר לראות בתונה הראשונה, מההודעה הראשונה, שיש רק 4 ברגים שמחזיקים את הוופר, והם עבים מאוד, כשפתחתי אחד מהם ראיתי שהברגים החדשים הרסו את ההברגה לחלוטין. חבל.

הרמקולים עובדים, ולא רע בכלל. נתתי להם לעבוד כמה לילות בווליום נמוך מאוד, וכנראה שאני צריך להחליף את ה קרוס (הגיוני) כי בכל בוקר אחד מהם נשמע המום יותר וחזק יותר מהשני.
הם לא קלים להזזה, אבל הם ממלאים את החדר בצורה מכובדת ויש יתרון בוופר 8 אינץ. (הרמקולים ה"רגילים" שלי עם וופר 5 אינץ וכבר שכחתי את ההבדל..)

אחד הוופרים קצת פגום (תמונה 1) אבל לא נראה שיש בעית סאונד.
השאלה היא מה לעשות? את הקרוס צריך להחליף (תמונה 2) לקנות פה? http://ohmspeaker.com/legacy-products/e/
מה המחשבות על בניית תיבה חדשה? אני די טוב בעבודה עם עץ, ויש לי רצון קל לעשות משהו שיראה ממש טוב, אם אני שומר על הנפח (והצורה?) של התיבה את אני אמור לקבל את אותה תוצעה נכון?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”