Overclocking
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לאחרונה המחשב הראשי שלי (יש לנו 5 מחשבים בבית) מראה סימני מצוקה.
הרבה CRASHES במיוחד ב-IE7 ו-MESSENGER.
המון צורך בריסטים.
אני מתקין ומוריד כל מני תוכנות (הכל סרוק באנטיוירוס) לניסוי וגם מנסה להתקין הרבה פעמים CODECS ודברים דומים. המחשב אינו HTPC, אבל טכנית לא ממש רחוק מזה.
ה-CPU הוא HYPERTHREADED P4 של 3GHZ. הוא ב-OVERCLOCKING של כ-10% (כלומר, רץ בפועל עם 3.3G).
אתמול הורדתי אותו בחזרה ל-3G. האם לדעתכם ה-OVERCLOCKING יכול להיות גורם בבעיה?
בדקתי ואין בעיות טמפרטורה (ה-CPU מקורר כהלכה וגם יש בקרה קבועה עליו) ...
בקיצור, מעניין אם זה קשור. אדווח בהמשך.
הרבה CRASHES במיוחד ב-IE7 ו-MESSENGER.
המון צורך בריסטים.
אני מתקין ומוריד כל מני תוכנות (הכל סרוק באנטיוירוס) לניסוי וגם מנסה להתקין הרבה פעמים CODECS ודברים דומים. המחשב אינו HTPC, אבל טכנית לא ממש רחוק מזה.
ה-CPU הוא HYPERTHREADED P4 של 3GHZ. הוא ב-OVERCLOCKING של כ-10% (כלומר, רץ בפועל עם 3.3G).
אתמול הורדתי אותו בחזרה ל-3G. האם לדעתכם ה-OVERCLOCKING יכול להיות גורם בבעיה?
בדקתי ואין בעיות טמפרטורה (ה-CPU מקורר כהלכה וגם יש בקרה קבועה עליו) ...
בקיצור, מעניין אם זה קשור. אדווח בהמשך.
בדוק קרור ה CPU וכמה הוא מחובר טוב. אני חושב שזה המחשב שלו החלפת קרור לCPU לא
כנל למערכות הקרור האחרות!
כמו כן בדוק מקום על הדיסק. אם קטן מדי הSWAP של הזכרון גורם לתקלות...
כנל למערכות הקרור האחרות!
כמו כן בדוק מקום על הדיסק. אם קטן מדי הSWAP של הזכרון גורם לתקלות...
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
-
oferlaor
- מנהל

80G חופשיים ב-C
הקירור נעשה על ידי זלמן. ללא OVERCLOCKING אני נע בין 49 ל-60 מעלות כרגע ב-CPU...
השסי הוא עם הגנה נגד אבק (פילטר), כך שיש מעט מאוד אבק בתוך המחשב עצמו.
עד איזו טמפרטורה זה נחשב סביר ל-CPU?
הקירור נעשה על ידי זלמן. ללא OVERCLOCKING אני נע בין 49 ל-60 מעלות כרגע ב-CPU...
השסי הוא עם הגנה נגד אבק (פילטר), כך שיש מעט מאוד אבק בתוך המחשב עצמו.
עד איזו טמפרטורה זה נחשב סביר ל-CPU?
-
oferlaor
- מנהל

רק להבהרה, אין לי BSOD או בעיות כאלה.
הבעיות הן יחסית מינוריות (בעיקר תעופה של IE7 ושל MSN MESSENGER) והחשד שלי היה כל הזמן דווקא בכיוון של תוכנה לא תקינה.
הבעיות הן יחסית מינוריות (בעיקר תעופה של IE7 ושל MSN MESSENGER) והחשד שלי היה כל הזמן דווקא בכיוון של תוכנה לא תקינה.
49-60 למעבד זה אומנם לא הגבול שלו, אבל זה לא קריר בכלל. אצלי 2.4C HT שב-OC ל-3.0 רץ על באיזור ה-36 מעלות במאמץ מלא, וזה כמובן בימים החמים יותר של הקיץ, ועם מאורר שקט מאוד.
אם יש לך לוח אם של ABIT, אין סיבה לדאוג מהטמפרטורה, הם מזייפים ב-15 מעלות למעלה (הדגמים מהדור של ה-865/875). אם מדובר בלוח אחר, והטמפרטורה אכן גבוהה כמו שהוא מדווח, זה נראה קצת מחשיד. קירור של זלמן בדר"כ לא מתקשה עם מעבד שכזה.
עם זאת, במידה ומדובר בבעיות רק בתוכנה אחת/שתיים אכן מדובר ככל הנראה בבעיות תוכנה ולא בעיות של טמפרטורה/חומרה. לצערי, במידה ואכן זו הבעיה, אני לא ממש יודע איך לפתור את הבעיה עם התוכנות שציינת. אצלי במידה ויש יותר מדיי בעיות אני מפרמט את C וזהו, זה הרבה יותר מהר וקל
אם יש לך לוח אם של ABIT, אין סיבה לדאוג מהטמפרטורה, הם מזייפים ב-15 מעלות למעלה (הדגמים מהדור של ה-865/875). אם מדובר בלוח אחר, והטמפרטורה אכן גבוהה כמו שהוא מדווח, זה נראה קצת מחשיד. קירור של זלמן בדר"כ לא מתקשה עם מעבד שכזה.
עם זאת, במידה ומדובר בבעיות רק בתוכנה אחת/שתיים אכן מדובר ככל הנראה בבעיות תוכנה ולא בעיות של טמפרטורה/חומרה. לצערי, במידה ואכן זו הבעיה, אני לא ממש יודע איך לפתור את הבעיה עם התוכנות שציינת. אצלי במידה ויש יותר מדיי בעיות אני מפרמט את C וזהו, זה הרבה יותר מהר וקל
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
השאלה היא האם כשאתה מחזיר את המעבד למהירות הרגילה שלו הבעיה נעלמת.oferlaor כתב: אתמול הורדתי אותו בחזרה ל-3G. האם לדעתכם ה-OVERCLOCKING יכול להיות גורם בבעיה?...
בגדול כאשר מבצעים Overclocking אז לא תמיד מעלים ה-FSB ו\או את המכפלה של המעבד וזהו. לפעמים קיים צורך גם להעלות את ה-Vcore כדי להשיג יציבות במהירות החדשה.
הערה: הדברים הנ"ל לא נאמרו כהבעת דעה בנושא ביצוע OC לכל רכיב שהוא ואיני אחראי בשום צורה שהיא לנזקים אשר אם חלילה יגרמו מהפעולה
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
לפי דעתי מדובר בבעית תוכנה בלבד (99 אחוז שכן)
היתי מממליץ על שיחזור לאחור או התקנה מחדש
היתי מממליץ על שיחזור לאחור או התקנה מחדש
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

מאז ה-REBOOT האחרון, אפילו לא CRASH אחד בינתיים ב-IE7 (נדיר ביותר אצלי!!!)
מחזיק אצבעות...
מחזיק אצבעות...
zovirax צודק
אגב הסבר למה שאמר MARIOMAN
רצוי לעלות את המתח לCPU ולרכיבים סביבו (CORE) בעלית תדר הפעולה שלהם כי עלית המהירות מעלה את צריכת הזרם ולכן את המתח הנופעל עליהם. מפה הצורך בעליית המתח הנגדית.
אגב הסבר למה שאמר MARIOMAN
רצוי לעלות את המתח לCPU ולרכיבים סביבו (CORE) בעלית תדר הפעולה שלהם כי עלית המהירות מעלה את צריכת הזרם ולכן את המתח הנופעל עליהם. מפה הצורך בעליית המתח הנגדית.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אוברקלוק עושים כדי לסחוט את המעבד. בפעולות שהן CPU INTENSIVE כמו קידודים למשל זה יכול לתת בוסט רציני מאוד. 10% זה לא ממש אוברקלוק.
הפרסקוטים ידועים כאוברקלוקרים טובים ביחס ישר למתח שאתה נותן להם.
אבל, הם ידועים גם כתנורים לא קטנים, טמפרטורה עולה יחד עם המתח שאתה נותן להם, ואם הם עוברים את הטמפרטורה המוגדרת שלהם (תסתכל במפרטים באתר של אינטל) הם מתחילים ב THERMAL THROTTLING.
לכן, אתה חייב קרור רציני ביותר בשביל לעשות OC לפרסקוט (והבחור עם הנורטווד [email protected] לא דוגמא כי הנורטוודים קרירים יחסית).
כמו כן, אוברקלוק חייב לעבור בדיקות יציבות. עולים לאט עם התדר של המעבד, בודקים יציבות, אם אין יציבות מעלים מתח למעבד וחוזר חלילה.
לבדיקת יציבות ORTHOS יהיה מצויין:
http://hwzone.co.il/downloads/index.php ... gory&id=16
עוד פקטור חשוב זה המהירות של הזכרונות. אם כשהתחלת באוברקלוק לא הורדת את מהירות הזכרונות, מה שיקרה זה שתדר הזכרונות יעלה יחד עם תדר הלוח והם יעבדו (או יותר נכון בד"כ לא יעבדו) מחוץ לתדר שלהם. בשביל זה יש מחלקים ללוח. כלומר, אם הלוח שלך עבד ב 200 והזכרונות ב 2X200, והעלית את מהירות הלוח ל 220 הזכרונות יעבדו ב 440, אבל סיכוי טוב שאם לא קנית זכרונות מיוחדים אז הם לא יעמדו בזה וזה יכול לעשות בעיות.
בשביל זה יש בלוחות מכפלות\יחסים. בחלק מהלוחות זה בא בצורת מספרים. כלומר, לפני שאתה מעלה את מהירות הלוח אתה צריך להוריד את מהירות הזכרונות בהתאם לאזור שאליו אתה מעוניין להגיע. לדוגמא, אם אתה רוצה אובר של 20% אתה צריך להוריד את מהירות הזכרונות ל 333 או 2X166 כדי שכשהלוח יהיה ב 240 הזכרונות יהיו ב 200X2 (כי 200 חלקי 166 זה ~20%) וכן הלאה.
אתה יכול להתעניין עוד פה:
http://hwzone.co.il/community/index.php?board=2.0
אין שום דבר רע באוברקלוק, כל המחשבים שלי מימים ימימה ב OC חביב מה שעוזר לי מאוד בקידודים שלי. כמובן שצריך לעשות את זה כמו שצריך ובזהירות.
הפרסקוטים ידועים כאוברקלוקרים טובים ביחס ישר למתח שאתה נותן להם.
אבל, הם ידועים גם כתנורים לא קטנים, טמפרטורה עולה יחד עם המתח שאתה נותן להם, ואם הם עוברים את הטמפרטורה המוגדרת שלהם (תסתכל במפרטים באתר של אינטל) הם מתחילים ב THERMAL THROTTLING.
לכן, אתה חייב קרור רציני ביותר בשביל לעשות OC לפרסקוט (והבחור עם הנורטווד [email protected] לא דוגמא כי הנורטוודים קרירים יחסית).
כמו כן, אוברקלוק חייב לעבור בדיקות יציבות. עולים לאט עם התדר של המעבד, בודקים יציבות, אם אין יציבות מעלים מתח למעבד וחוזר חלילה.
לבדיקת יציבות ORTHOS יהיה מצויין:
http://hwzone.co.il/downloads/index.php ... gory&id=16
עוד פקטור חשוב זה המהירות של הזכרונות. אם כשהתחלת באוברקלוק לא הורדת את מהירות הזכרונות, מה שיקרה זה שתדר הזכרונות יעלה יחד עם תדר הלוח והם יעבדו (או יותר נכון בד"כ לא יעבדו) מחוץ לתדר שלהם. בשביל זה יש מחלקים ללוח. כלומר, אם הלוח שלך עבד ב 200 והזכרונות ב 2X200, והעלית את מהירות הלוח ל 220 הזכרונות יעבדו ב 440, אבל סיכוי טוב שאם לא קנית זכרונות מיוחדים אז הם לא יעמדו בזה וזה יכול לעשות בעיות.
בשביל זה יש בלוחות מכפלות\יחסים. בחלק מהלוחות זה בא בצורת מספרים. כלומר, לפני שאתה מעלה את מהירות הלוח אתה צריך להוריד את מהירות הזכרונות בהתאם לאזור שאליו אתה מעוניין להגיע. לדוגמא, אם אתה רוצה אובר של 20% אתה צריך להוריד את מהירות הזכרונות ל 333 או 2X166 כדי שכשהלוח יהיה ב 240 הזכרונות יהיו ב 200X2 (כי 200 חלקי 166 זה ~20%) וכן הלאה.
אתה יכול להתעניין עוד פה:
http://hwzone.co.il/community/index.php?board=2.0
אין שום דבר רע באוברקלוק, כל המחשבים שלי מימים ימימה ב OC חביב מה שעוזר לי מאוד בקידודים שלי. כמובן שצריך לעשות את זה כמו שצריך ובזהירות.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מ"ה, מ"ה.....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
-
oferlaor
- מנהל

העלתי גם את מהירות המאוורר ל- 2600RPM (הזלמן הגיע עם פוטנציומטר, אבל גם כשהוא במקסימום מהירות, יש עוד מקום לגדול אם מוציאים את הפוטנציומטר מהמשוואה).
היתה לי אתמול בערב התראה על טמפ' גבוהה (72 מעלות).
היתה לי אתמול בערב התראה על טמפ' גבוהה (72 מעלות).
-
oferlaor
- מנהל

כל חנות מחשבים נורמאלית תחזיק משחה קצת יותר טובה מהזבל שמקבלים עם גופי קירור פשוטים.
אני ממליץ לך להשקיע את ה-50 שקלים האלה ולקנות משחה נורמאלית שתספיק לך להרבה זמן (אלא אם כן אתה מתעסק עם מריחת משחות בלי הפסקה, וככל הנראה אתה לא). משחה טובה יכולה להוריד עוד כמה מעלות, והיא תחזיק למשך זמן רב יותר מבלי להפוך לאבקה.
אני ממליץ לך להשקיע את ה-50 שקלים האלה ולקנות משחה נורמאלית שתספיק לך להרבה זמן (אלא אם כן אתה מתעסק עם מריחת משחות בלי הפסקה, וככל הנראה אתה לא). משחה טובה יכולה להוריד עוד כמה מעלות, והיא תחזיק למשך זמן רב יותר מבלי להפוך לאבקה.