שרשור תגובות: Monitor Audio Airstream A100 מגבר לחובבי אייפון בעיצוב אמיץ

חדשות ועדכונים של HT Magazine
ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

למאמר: Monitor Audio Airstream A100 מגבר לחובבי אייפון בעיצוב אמיץ

תמונה
מגבר קטן מבית Monitor Audio הבריטית, המעוצב באומץ וכזה שיתאים לחדרי מגורים, סלון וגם לפינת עבודה כפתרון איכותי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

התגובות שקשורות למדיניות מחירים הועברו לפורום המתאים.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

אני נוהג ואפילו אוהב לקרוא ביקורת של מוצרים באתר, למרות שאני לא מהמבקרים התכופים בו מהרגע שזה הפך לאתר מסחרי לחלוטין במסווה של אתר תוכן אובייקטיבי. יחד עם זאת הביקורת על המגבר הזה היא קטסטרופאלית, גם אם ניקח בחשבון שכל ביקורת זו דעה אישית לכל אחד זכות לדעתו בהחלט.
הביקורת הזו כתובה בערך כך( הדברים מובאים מנקודת ראותו של המבקר):
1) לא סובל את ה"אייפוניסטים" האלו
2) אוהב קופסאות שחורות מרובעות וכל השאר לא
3) יש לי רמקולים של Linn ואני רוצה מגבר MA8000 McIntosh לבדיקה ( מה מביאים לי מגברים של 50W ?!@# )
4) בו נגדיר את Monitor Audio כיצרן לפלח שוק הביניים הרי רוב הדגמים שלהם לא עוברים את ה - 60000 ש"ח
5) אני אוהב הרבה כפתורים ובעיקר להתעסק עם הציוד שלי במקום פשוט להאזין למוסיקה בכיף :)
6) למה לי להתעסק עם מחשב שיש עליו itunes כאשר פשוט יותר לכתוב שזה לא עובד? ( התשובה= יושרה עיתונאית. יש לזה אפליקציה בחינם באנדרואיד?)

עכשיו לך תכתוב ביקורת כשאין לך מקורות לנגן, אתה בהחלט לא שייך/מבין/מזדהה/מסמפט את קהל היעד של המוצר ואין לך רמקולים מתאימים למגבר הזה שזה בהחלט לא רק לוויניים או מדפיים קטנים.

יתכן שזה מוצר לא ראוי וכל העולם מטומטמים, יתכן שזה מוצר "לא מריח/ לא מסריח" יתכן שזה מוצר מעולה כמו שכל הביקורות האחרות שקראתי כתבו, אבל רבאק תנו עבודה. אל "תזרקו" על קהל הקוראים שלכם גם אם חלקם אייפוניסטים.

למען הסר ספק:
אני משווק בין היתר גם מוצרים של Monitor Audio
בזמן כתיבת שורות אלו עדיין לא שמעתי/בדקתי/ראיתי את המגבר, לא יכול להתייחס מקצועית לביקורת כי בעצם לא נכתבה שום ביקורת...
כתבתי את מה שכתבתי כי הרגשתי שמזלזלים בנו הקוראים
חג שמח
אלכס אלון
מנכ"ל שיגידר בע"מ
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@shigidar
·
אתחיל בתודה על התייחסות לביקורת, על אף הנטייה. להכליל על שאר הכתבות באתר - אתייחס לכתבה הספציפית הזו. ואתייחס על בסיס סעיפים.
1. אין כאן ולא היתה סלידה מאייפוניסטים - אחרת זוגתי לא היתה מסתובבת עם אייפון 5S, או שלא היינו יחד. בכל זאת מישהו בבית צריך לתמוך גם במכשיר שלה.
2. בהתייחסותי לקופסאות שחורות - הבאתי עובדה מאוד פשוטה, מי שיש לו קופסאות שחורות בבית (או לבנות, או כל צבע אחר), העובדה היבשה זה בולט בנוף. זה אפילו לא סובייקטיבי, זו עובדה.
3. יש לי רמקולים של Linn, זו גם עובדה. כדי לתת פרופורציה לקורא למה הסקירה אולי עושה עוול למכשיר, יכול להיות טמון בעובדה שהרמקולים שבירשותי - זה מה יש לסקירה. ולשאלתך, מקינטוש מבחינתי זה מחשב של אפל, לא יודע מה זה המכשיר שציינת. אני מהאסכולה שרסיבר פשוט עושה עבודה מעולה, כך שפיספסת בגדול בביקורת שלך.
4. מה לעשות, רוב מוצרי החברה מיועדים לשוק הביניים. את ההגדרה, אגב השאלתי מוויקיפדיה.
5. ושוב פיספסת - אני אוהב לכייל את המערכת שנופלת אצלי בסלון לפחות פעם בחיים (זה לפחות מה שקרה לרסיבר שלי), כשנופל לי מגבר בסלון בלי יכולת לעשות כלום מלבד להפעיל, זה נחמד לקהל מסויים, זה פחות נחמד למי שפונה לשוק היי-אנד של אודיו, המוכר כמי שנוטה להחליף כבילה עד שמוצא את הסאונד המתאים (וזו לחלוטין לא האסכולה שלי). כך שלמכשיר יש בעיית מיתוג קשה, לדעתי.
6. לא משתמש באייטיונס, גם זוגתי לא. בשביל כתבת סקירה לא ארשם לשירות. היושרה העיתונאית היא לציין זאת. וכן צייננתי בבירור שזה כנראה עובד עם אייטיונס, אך לי אין מושג איך לדווח על זה. לגבי אנדרואיד - הוצאתי כ-50ש"ח על אפליקציות (אל תדאג, קיבלתי refund מגוגל), עברתי כמה עשרות ושתיים מהן שעבדו יחסית טוב דרשו root. שדרך אגב גם גמרו לי על המכשיר (כל אחת בתורה) מה שהביא אותי לאבד הרבה זמן יקר בהתקנה מחדש של מערכת ההפעלה ושיחזור.

לגבי כתבות בחו"ל - יושרה עיתונאית, זה לא ליישר קו עם שאר הכתבות, אלא לכתוב את מה שאני רואה וחווה. זה מה שעשיתי. קראתי גם אותם, ועד עכשיו לא מבין על מה ההתלהבות.
והייתי מאוד סלחן בכתבה שלי.

בקיצור, מלבד לנסות ולתקוף אותי אישית, לא מצאת לנכון להביא ביקורת עניינית אחת על התוכן.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אני לא מכיר אותך, ולא מעוניין להתקיף מישהו אישית, יותר מכך אפילו לא ראיתי את שם הכתב, סליחה.
אני כתבתי מה שכתבתי כי כאשר כותבים מבחן למוצר צריך לבחון אותו בצורה קרובה ככל שניתן לצורת השימוש שהמכשיר מיועד אליה. יש לי Yamaha MT09 שמיועד לכביש ולכן לא הגיוני שאני אכתוב עליו ביקורת על התנהגות השטח שלו וזה מה שאתה/האתר עשה בביקורת שלכם למגבר.
לא כל כך מעוניין לחזור על עצמי, אבל אתה מפספס בגדול, הרמקולים שלך לא נועדו למגבר כזה אז לא בודקים מגבר כזה ... אני לרשותך בכל שעה להשאלת רמקולים לבדיקה שתואמים את הנבדק.
itunes אפשר להתקין חינם על כל מחשב שמריץ WIN לא צריך לקנות שום דבר ואתה יכול להתחבר עם חשבון של כל חבר מערכת אחר , או שלא כותבים ביקורת
המגבר תומך DLNA כך שגם לאנדרואיד בעצם לא צריך לקנות כלום, פשוט לדעת להשתמש
בקיצור הביקורת היא כמו שכתבתי " זלזול בקוראים שלכם " למעשה אין בכל הכתוב על ידך בעצם שום מילת ביקורת עניינית
לגבי התשובה שלך שבדקת בוויקיפדיה, נו באמת ?!
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@shigidar
·
אתה רק מחזק את טענתי כמה שהמכשיר הזה נישתי, תודה.
מכשיר שצריך לשנות עבורו סלון, רמקולים מכשיר הזרמה ולהתקין windows ועליו אייטיונס - הופך מאוד מהר לנישה רחוקה.
לגבי שימושיות - הוא תומך dlna, מה שמצריך התקנת שרת dlna או אפליקציות צד שלישי, מה שהיה הופך את הכתבה למורכבת מידי. מניח שזו אחת הסיבות לכך שדף הוראות היצרן מוסיף הערת בסיגנון "חפשו באפליקציה שבא לכם כי לנו אין מושג" על הפיצ׳ר הזה (נישה כבר אמרנו?).
בקיצור, אם יש כל כך הרבה התנייות סף לשימוש במוצר, הוא כנראה לא ימאהה MT09, אלא יותר בכיוון של סגוואי (אגב מוצר נישתי במחיר הזוי).

אני מתקשה להתייחס לשאר הדיון ברצינות כאשר מדובר במי שיש לו עניין למכור את המוצר.
רק סתירה אחת אשמח אם תוכל ליישב לי - מצד אחד, אתה טוען שהאתר הפך למסחרי ולא אובייקטיבי, מצד שני - ביקורת מאוד לא מחמיאה למוצר שאתה כנראה מתעתד למכור מרימה אותך להעביר ביקורת על הביקורת. איך זה מתיישב יחד?
מסתבר שאובייקטיביות זה עניין סובייקטיבי, לא כך?
אדגיש שוב - מבחינתי סקירה מאוד סלחנית עם המוצר, אתה מוזמן להשתמש בו בעצמך, בטרם תעביר ביקורת על מי שהשתמש בו וחווה דעתו. מלבד כתבות, אתה מוזמן לקרוא גם את תגובת המשתמשים, שלא רחוקה מידי מדעתי גם בארצות Apple כמו ארה"ב.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אני לא חושב שניתן להגדיר את מוניטור אודיו כחברה שפונה לקהל הביניים באופן ספציפי. לא ברור לי מאיזה דף וויקיפדיה לקחת את זה, אבל החברה עצמה ממצבת את עצמה קצת אחרת:
[left]British manufacturer of medium to hi-end audiophile loudspeakers for stereo systems and home theater setups[/left]
...
[left]Whatever your taste and budget you'll discover a Monitor Audio speaker that answers your desire for great sound.[/left]
...
חברה שמכוונת לרמות הביניים לא הייתה משקיעה זמן ומשאבים בפיתוח ושיווק רמקולים כמו ה-PL200, שמתומחרים בכ-40 אלף ש"ח, או סדרת ה-APEX לקולנוע ביתי, שמתומחרת בלמעלה מ-20 אלף ש"ל לסט 5.1. זה שיש להם גם רמקולים שמתומחרים בצורה הרבה יותר "שפויה", לא אומר שהם מכוונים נטו לפלח שוק מסויים.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@epony
·
יש הבדל בין מיצוב עצמי לבין line up של מוצרים.
בשורה התחתונה רוב המוצרים שלה פונים לקהל ביניים, מלבד ליינים ספציפיים. היא רחוקה מלהיות חברת נישה אדיופילית יוקרתית.
מהתוצאות הראשונות של גוגל תמצא וויקיפדיה בגרמנית. משם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

באשר למוצר עצמו, כאן לדעתי בהחלט יש מקום לביקורת על הביקורת (וזה יפה שאתה חושב שזה שהאתר מאפשר ביקורת על הביקורת זה שווה ערך לפרסום ביקורת מלכתחילה, כשמובן מאליו שהביקורת מקבלת הרבה יותר חשיפה מאשר הדיון בעקבותיה...)

לצערי, המוצר לא נשא חן בעיניך, מסיבותיך האישיות שחלקן יותר מלגיטימיות. רק מה, לטעון שהוא לא שימושי באופן קטגורי זה חטא גדול מאוד לאמת, שמפספס לחלוטין את הייעוד של המוצר. אז נכון שלך אין אייפון, אבל יש לא מעט אנשים שדווקא יש להם. זה היה בין המכשירים הראשונים בעולם בקטגוריית המגבר השולחני, והוא הושק לפני למעלה משנה - שתי עובדות שהביקורת שלך לא טורחת להתחשב בהן. בהגדרה, זה המכשיר ליפסטייל שלא מיועד למישהו שיש לו רמקולים של LINN בבית (שבהגדרה המגבר הזה יתקשה יחסית לדחוף), לא פונה לקהל לקוחות שרוצים לשים מגבר סטריאו על המזנון בסלון הזה, ולא לוקח בחשבון שכל המדיה של הסוקר מבוססת FLAC ו-ogg.

בינתן כל הצרות שלך עם האיירפליי, מה שהכי מוזר לי זה שלא התייחסת בכלל לעובדה שה-A100 תומך ב-DLNA... :oops:

כמישהו שביצע סקירה או שתיים עבור האתר, צר לי לבשר לך שבהינתן כל הנ"ל, אני אישית הייתי דוחה את הביקורת על הסף ומעביר את המכשיר לסקירה ע"י מישהו שאשכרה יכול לבדוק את הביצועים האמיתיים שלו, ולא לבזבז חצי ביקורת על מסכת הייסורים שהוא עבר כדי להתאים את חייו למכשיר. וזה לא שאני לא מעריך את המאמצים הניכרים שהשקעת בביקורת, אלא שפשוט חבל לי שבסוף מה שיצא לך זה בעיקר תסכול.

מנסיוני האישי ככתב באתר, אני יכול להעיד על מספר מקרים שסירבתי לקבל מוצר לביקורת מפני שידעתי שלא אוכל לייצר ביקורת טובה מספיק עבור הקוראים, ולפחות על מקרה אחד נוסף שהתחרטתי בדיעבד שלקחתי מוצר לביקורת כי הרגשתי שאני לא יכול בתנאי המבחן שלי לתת לו לבוא לידי ביטוי במאת האחוזים.

נ.ב. מה שהכי משעשע אותי אישית זה כמה הזדעזעת מהעיצוב שלו (אני באמת לא זוכר מתי ראיתי מבקר נלחם על הסקירה שלו, שבה הוא התייחס למוצר באופן מפורש למדי כמכוער), כאשר אני חייב להודות שבאופן אישי הסנפיר הזה דווקא עושה לי משהו מאוד נעים בעין בתמונות המצורפת לכתבה, ובדיוק מעצם זה שהוא שובר את הקו הקופסאתי השחור שלך! לא יזיק גם לציין שלא רק שאתה "בדעת מיעוט" בעניין, אלא שהוא זכה בפרס בתחרות העיצוב הנחשבת בעולם, RED DOT.
[left]One of a total of 4,815 entries from 53 countries, the compact, innovative and oh-so-connected A100 network-ready amplifier impressed the 40-strong Red Dot jury of experts with an exclusive blend of technology and style. Monitor Audio’s A100 received the “Red Dot Award: Product Design 2014”[/left]
...

נ.ב.נ. למותר לציין שהוא מתומחר משמעותית יותר זול מול מתחרים ישירים כגון ה-Quad Vena (שסקרתי זה לא מכבר עבור האתר) וה-NAD D7050... למעשה, הוא קיבל המלצה חמה (בדגש על הסאונד המצויין שלו) מהמגזין Hi-Fi Choice במבחן ראש בראש של כמה וכמה מגברים שולחניים, כולל ה-Vena (שזכה במבחן) וה-NAD הנ"ל.

מקורות

http://www.monitoraudio.co.uk/company/n ... tar-design

http://www.stoneaudio.co.uk/resources/p ... 0Oct14.pdf (עמוד 2)

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ufffnick כתב:@shigidar
·

אני מתקשה להתייחס לשאר הדיון ברצינות כאשר מדובר במי שיש לו עניין למכור את המוצר.
רק סתירה אחת אשמח אם תוכל ליישב לי - מצד אחד, אתה טוען שהאתר הפך למסחרי ולא אובייקטיבי, מצד שני - ביקורת מאוד לא מחמיאה למוצר שאתה כנראה מתעתד למכור מרימה אותך להעביר ביקורת על הביקורת. איך זה מתיישב יחד?
מסתבר שאובייקטיביות זה עניין סובייקטיבי, לא כך?
...
·אני רואה שאתה לחלוטין מפספס את הנקודה, לכן ארחיב.
לא אכפת לי כהוא זה שכתבת שהמגבר טוב או לא טוב, אכפת לי שלא ביצעת בדיקה של מוצר בהתאם למינימום מקצועיות וסטנדרט עיתונאי ובזבזת לי את הזמן. אני יודע שקשה לך אולי להאמין אבל אצלנו בשיגידר אנו מוכרים ללקוחות שלנו מוצרים שאנו בעצמנו בדקנו ובחנו ונותנים ללקוחות חוות דעת אישית שלנו האם המוצר מתאים עבורו או לא לעניות דעתנו. עובדי שיגידר מקפידים לדבר על מוצרים שאנו מכירים, חלקם טובים יותר חלקם טובים פחות ואנו לא מרשים לעצמנו לכתוב/לדבר על מוצר לפני שאנו מכירים אותו. קריאת ביקורות מהווה חלק מקדים לתהליך הבדיקה שאנו מבצעים.
כיוון שברור לחלוטין שעיקר עיסוקנו הוא בפרויקטים של קולנוע ביתי והגברה מקצועית למוסדות שזה מחוץ לקהל היעד של המגבר הנ"ל אני מרשה לעצמי לגחך בקריאתי את הרמיזה שלך לחוסר יושרה מצידי או אינטרס במכירת מגבר זה.
חשוב שתפנים:
הפוסט שלי לא מכוון נגדך, לא יודע מי אתה ולא מחווה דעה פרסונאלית עליך
הפוסט נועד להדגיש את הרגשתי הלא נוחה ואפילו הפתעתי לנוכח המצאות תוכן ירוד כזה באתר של HT , ללא קשר למוצר עצמו שכמו שכתבתי אני לא ראיתי ולא מכיר ובאמת שלא אכפת לי האם אני אמכור אותו או לא
נ.ב.
מה שכן, אולי עכשיו אני אבקש מגבר כזה לבדיקה של שבוע-שבועיים אצלנו, ואם תרצה אכתוב עבורכם ביקורת, ללא תשלום עבור שירותי המקצועיים :)
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ufffnick כתב:בשורה התחתונה רוב המוצרים שלה פונים לקהל ביניים, מלבד ליינים ספציפיים. היא רחוקה מלהיות חברת נישה אדיופילית יוקרתית.
מהתוצאות הראשונות של גוגל תמצא וויקיפדיה בגרמנית. משם.
...
בשורה התחתונה, יש למוניטור אודיו 10 סדרות מוצרים, כאשר בערך חצי מהן מכוונות ל-Low ו-Mid-market, וחצי מהן ל-Style, Upper ו-High-end - לפחות עפ"י וויקיפדיה הגרמנית. (i)

השורה שאתה בחרת להעתיק משם אפילו לא מסומכת, והיא בגדר דעת יחיד בלבד של כותב/עורך הטקסט. לראיה, עכשיו החברה מוגדרת שם כפונה לשוק המיד-היי אנד... :roll:

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@epony
·
בחלק ניכר מהדברים אני נוטה להסכים.
אם כי החווייה השלילית כוללת שימוש באייפון שלא נוגע באייטיונס, אלא מזרים מתוכו קבצי alac. בגדול זה עובד, אבל אני כנראה מפונק מידי בדרישות שלי שיעבוד כמו הזרמה ישירה דרך BT, ולא דרך נגן מנוון. ועם כל הכבוד, להוציא מוצר אפל אוריינטד ולבקש ממני להתחיל לחפש אפליקציות תומכות באפל סטור זה לפספס לחלוטין את הגישה של אפל. לגבי אייטיונס אני בהחלט יכול להבין את ההתמקדות סביבה ואכן מסכים שהיעדר בדיקה עם אייטיונס גורעת מאיכות הערכת המוצר. אבל גם מדגישה את הנישתיות שלו.
לגבי dlna כבר עניתי קודם. לי אישית נראה כמו פיצ׳ר שדחפו בדקה ה90 בלי יותר מידי מחשבה, ועל כן הזנחתי אותו. כמו שהזנחתי את ההנאה הצרופה בנושא אפליקציות הair play.
בנושא העיצוב - אני מדגיש, הוא הרבה יותר גדול ממה שנדמה בתמונות, לי עשה רושם של נתב לפני שהגיע עליי. כשנחת בסלון די נרתעתי מהמימדים שלו ולקרוא לו מגבר שולחני מעלה בי שאלה על איזה שולחן אתה מדבר?
כי שולחני הוא לא.
אולי שולחן אוכל, אולי שולחן טלוויזיה, אולי שידת החתלה.
הוא יותר בגודל מארז של מחשב htpc גדול, ומבחינת הרוחב תופס מימדי מדף של רסיבר.

לגבי דעת הכותב בוויקיפדיה, היה ואני במקרה גם מסכים איתו.
לתפיסתי מותג יוקרה מתמקד אך ורק ביוקרה. היות ואתה עצמך מצאת שלא כך הדבר לגבי מוניטור אודיו לפחות ב50% מהמקרים דרשני.
כאן כנראה ניכנס מדיון הפילוסופי מהו מותג יוקרה, כבוגר מספר קורסים במיתוג ושיווק אני יכול לעזור לך ולומר - ההגדרה של מותג יוקרה נעשית בראי ההמון. אם חברה מצליחה ליצור היקש יוקרתי לסך המוצרים שלה, היא מותג יוקרה (לרוב זה בא עם תג מחיר בהתאם, ואין לשניהם כל קשר למוצר עצמו ולמפרט שלו, כל עוד יש מי שרואה בו יוקרתי ומוכן לשלם בהתאם. זו תורת המיתוג על רגל אחת.)

ככלל, ביקורת היא דבר סובייקטיבי, כך שלא מבין מה ההתרגשות.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@shigidar
·
אני לא מבין למה אתה צריך לענות את הקוראים בשתי פסקאות של תוכן שיווקי של עצמך וחברתך בכדי להגיד שאתה רוצה לכתוב באתר.
לטעמי דבריך רק מדגישים עד כמה אתה לא מבין את צרכי הלקוח, ומדגיש בעיני את השאיפות המסחריות הסמויות שבדבריך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ufffnick כתב:כשנחת בסלון די נרתעתי מהמימדים שלו ולקרוא לו מגבר שולחני מעלה בי שאלה על איזה שולחן אתה מדבר?
כי שולחני הוא לא.
אולי שולחן אוכל, אולי שולחן טלוויזיה, אולי שידת החתלה.
הוא יותר בגודל מארז של מחשב htpc גדול, ומבחינת הרוחב תופס מימדי מדף של רסיבר.
...
אני לא יודע מה יש לך בבית, אבל הרסיבר הממוצע רחב בכ-30% יותר מה-A100... :oops:
חוצמזה, תראה איזה יופי הוא עומד על המדף שלך... 8)
ufffnick כתב:לגבי דעת הכותב בוויקיפדיה, היה ואני במקרה גם מסכים איתו.
לתפיסתי מותג יוקרה מתמקד אך ורק ביוקרה. היות ואתה עצמך מצאת שלא כך הדבר לגבי מוניטור אודיו לפחות ב50% מהמקרים דרשני.
כאן כנראה ניכנס מדיון הפילוסופי מהו מותג יוקרה, כבוגר מספר קורסים במיתוג ושיווק אני יכול לעזור לך ולומר - ההגדרה של מותג יוקרה נעשית בראי ההמון. אם חברה מצליחה ליצור היקש יוקרתי לסך המוצרים שלה, היא מותג יוקרה (לרוב זה בא עם תג מחיר בהתאם, ואין לשניהם כל קשר למוצר עצמו ולמפרט שלו, כל עוד יש מי שרואה בו יוקרתי ומוכן לשלם בהתאם. זו תורת המיתוג על רגל אחת.)
...
אתה חמוד אתה... כבוגר שני תארים במנהל עסקים עם התמחות בשיווק, אחד מהם מאוניברסיטה שמדורגת בטופ 5 בעולם בתחום, וכמי שבעוונותיו עוסק בכך מזה כ-15 שנה ומנהל בימים אלה תקציבים של למעלה מרבע מיליארד ש"ח, אני מודה לך על השיעור הקצר במיתוג. :roll:

עכשיו, אני מצטער, אבל כשאתה כותב במבוא של הכתבה שלך שמוניטור אודיו מכוונת למיד-מרקט במקרה הטוב, בהמשך לשאר פרטים עובדתיים לגבי היצרן (שנת היווסדו, שם המייסד וכיו"ב...), אתה לא מחווה דעה, אלא מתקשר עובדה לכאורה.

אתה מוזמן לקרוא התייחסויות דוקמות לחברה בביקורות שנעשו באתר בעבר על מוצרים אחרים שלה:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article02211.html
http://www.hometheater.co.il/article02512.html
http://www.hometheater.co.il/article02304.html
http://www.hometheater.co.il/article03963.html

למען הסר ספק, אני לא מתיימר לטעון שמוניטור אודיו היא מותג יוקרה כמו מאג'יקו או פרואק, שהרמקולים הכי זולים שלהן מתומחרים יותר קרוב לסדרת הפלטינום שהיא ספינת הדגל של מוניטור אודיו. אני כן מתיימר לטעון שזו פשוט טעות - יחסית ואבסולוטית - להתייחס למותג ככזה שמכוון לרמות הבסיס-ביניים. מיתוגית, הייתי ממצב את מוניטור אודיו לצד B&W וטאנוי למשל, לא וורפידייל... זו פשוט טעות, ואתה מוזמן להתייעץ עם שאר חברי הפורום לגבי זה. :|

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ufffnick כתב:@shigidar
·
אני לא מבין למה אתה צריך לענות את הקוראים בשתי פסקאות של תוכן שיווקי של עצמך וחברתך בכדי להגיד שאתה רוצה לכתוב באתר.
לטעמי דבריך רק מדגישים עד כמה אתה לא מבין את צרכי הלקוח, ומדגיש בעיני את השאיפות המסחריות הסמויות שבדבריך.
...
·ברור שדוקטורינת "ההגנה הכי טובה היא התקפה" חלה עליך כאן, לצערי אתה ממשיך לעסוק בי ובך ולא בטענה העיקרית שלי לגבי הכתבה שלך.
לגבי הבנת צרכי הלקוח, יתכן שאתה צודק, כמו שכתבתי אני לא יודע מי אתה וכמה חנויות אתה מנהל/ניהלת בחייך, אני מנהל את שיגידר כבר יותר מ -24 ( עשרים וארבע) שנים אז כנראה מדי פעם אני כן מצליח איכשהו לפגוע לצרכי הלקוח :D
לגבי שאיפות מסחריות סמויות, רשמת שאתה בוגר משהו בתחום השיווק, אז ברור לך שלא יתכן שיש לי שאיפות מסחריות סמויות, יש לי שאיפות מסחריות גלויות !!!
פשוט הן לחלוטין לא קשורות לביקורת על הכתבה שלך.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@epony
·
מצטער אם נפגעת מדבריי, לא זו היתה הכוונה.
מה שמעניין, שאתה מסכים ההגדרה, וזה מה שחשוב.
ואם נמשיך על אותו הקו - אני חושב (וזו בהחלט דעתי) שעיקר הקוראים לא מבדילים בין החברות שציינת לבין החברה המדוברות ברמות המיתוג ואגדיל ואומר, שזה נחלתם של מי שעוסקים בתחום.
בכלל אותם קוראים גם אני - לא חושב שההבדל המיתוגי (אם קיים כזה) משמעותי. אתה חושב שיש עוד מדרגות בין "יוקרתי" לבין "ביניים" ובין "נמוך"? מעולה! זה אומר שאתה מכיר המון מותגים ויודע למקם אותם.
תחשוב עיקר הקוראים כאן, זה לא בהכרח החלק העיקרי בכתבה.
אגב, גם בעיני לא.
הכללים לקביעה שלי היא - כמה מוכר, כמה מוצרים פונים אל המיד, ועוד מישהו שחושב כמוני.
מבחינתי, אין לי בעיה לפתוח קטגוריית ביניים בין הביניים לבין הגבוהה (אשמח לשיום הקטגוריה).

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@shigidar
·
טענתי שלקחתי כמה קורסים, מתוך עניין ולמידת השפה, ממליץ לכל אחד לקחת כדי להבין היטב את מה שאתה עושה על גבי הפורום.
לא בוגר שום דבר שיווקי, אני מהצד ה... נגיד טכני.

לכל טענותיך עניתי בצורה עניינית ומדוייקת, אתה מוזמן להמשיך ולשאול שאלות ענייניות על הביקורת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

shigidar כתב:
...
...
·ברור שדוקטורינת "ההגנה הכי טובה היא התקפה" חלה עליך כאן, לצערי אתה ממשיך לעסוק בי ובך ולא בטענה העיקרית שלי לגבי הכתבה שלך.
לגבי הבנת צרכי הלקוח, יתכן שאתה צודק, כמו שכתבתי אני לא יודע מי אתה וכמה חנויות אתה מנהל/ניהלת בחייך, אני מנהל את שיגידר כבר יותר מ -24 ( עשרים וארבע) שנים אז כנראה מדי פעם אני כן מצליח איכשהו לפגוע לצרכי הלקוח :D
לגבי שאיפות מסחריות סמויות, רשמת שאתה בוגר משהו בתחום השיווק, אז ברור לך שלא יתכן שיש לי שאיפות מסחריות סמויות, יש לי שאיפות מסחריות גלויות !!!
פשוט הן לחלוטין לא קשורות לביקורת על הכתבה שלך.
...
·

1. מכיוון שאתה עוסק בתחום שמשווק את המוצר, לא רק שאתה חורג מגבול הטעם הטוב אלא שאתה גם חורג מחוקי הפורום.

2. אתה חוזר שוב ושוב על כך שהאתר מסחרי. אכן, האתר מקבל פרסומות אבל הכתבים מתנדבים כולם ולמערכת התוכן אין שום נגיעה מסחרית כלשהי. לרמז אחרת זה לשקר במצח נחושה.

3. אם לאתר אינטרסים מסחריים הייתי מצפה שיפרסם בכל מאמר בכדי לקדם פרסום. אני יכול להגיד לך שאף אחד מהנהלת האתר אינה רואה או מבקרת את המאמרים ורם פרסומם אשר מנוהלים בין הכתב לעורך בלבד. לעורך אין ידע או קשר לכל דבר מסחרי. תתבזה אני סוגר את הפרשה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ufffnick כתב:מה שמעניין, שאתה מסכים ההגדרה, וזה מה שחשוב.
...
עם איזה הגדרה בדיוק אתה חושב שאני מסכים!? :oops:
ufffnick כתב:תחשוב עיקר הקוראים כאן, זה לא בהכרח החלק העיקרי בכתבה.
...
1) אני חושב על עיקר הקוראים כאן, ואני גם חושב על תגובת היבואן אם הוא יגלה שבפורום הכי גדול בארץ בתחום, השורה הראשונה של ביקורת על מוצר שלו היא "חברה בריטית המתמחה בעיקר ברמקולים לשוק הביניים".

2) מוזר שעכשיו חשובה לך דעת עיקר הקוראים כאן, אבל זה לא הפריע לך העביר ביקורת לא פשוטה על מוצר שאתה באופן ברור - על הרמקולים והתפיסה העיצובית שלך - לא ממש יכול להיחשב לקורא הממוצע...
ufffnick כתב:הכללים לקביעה שלי היא - כמה מוכר, כמה מוצרים פונים אל המיד, ועוד מישהו שחושב כמוני.
...
כמה מוכר? מאוד. כמה מוצרים פונים על המיד? פחות מחצי. עוד מישהו חושב כמוני? עובדה שלא.
ufffnick כתב:מבחינתי, אין לי בעיה לפתוח קטגוריית ביניים בין הביניים לבין הגבוהה (אשמח לשיום הקטגוריה).
...
תרשה לי להקדים אותך:
  • בסיס - עד 3,000 ש"ח
  • בסיס-ביניים עד 6,000 ש"ח
  • ביניים-גבוה - עד 15,000 ש"ח
  • גבוה עד 30,000 ש"ח
  • היי-אנד - עד הירח ובחזרה :roll:

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@epony
·
עכשיו לחלוטין איבדת אותי.
אתה טוען שהמוצר הוא בסיס-ביניים?
ובעצם שכל סדרת הairstream פונה לשוק הבסיס ביניים?
כי אלה טווחי המחירים של הסידרה.

אפשר לקבל סימוכין לקביעת הסקאלה? בכל זאת, זו רק דעתך בלי זה.
(רצוי מקור אקדמאי, אני מאמין שנוכח התארים שאתה אחוז בהם יש לך את הקשרים הדרושים לכך. רפרנס לאתר שנחשב בעיניך נראה לי מיותר בנקודת הדיון הזו).

עריכה
עכשיו כשיש לי מקלדת ארחיב את התשובה:
עם איזה הגדרה בדיוק אתה חושב שאני מסכים!? אופס...
...
ההגדרה בה מותג יוקרתי הוא בעיני הצרכן ולא בעיני היצרן/משווק.
1) אני חושב על עיקר הקוראים כאן, ואני גם חושב על תגובת היבואן אם הוא יגלה שבפורום הכי גדול בארץ בתחום, השורה הראשונה של ביקורת על מוצר שלו היא "חברה בריטית המתמחה בעיקר ברמקולים לשוק הביניים".

2) מוזר שעכשיו חשובה לך דעת עיקר הקוראים כאן, אבל זה לא הפריע לך העביר ביקורת לא פשוטה על מוצר שאתה באופן ברור - על הרמקולים והתפיסה העיצובית שלך - לא ממש יכול להיחשב לקורא הממוצע...
...
1) אני שמח לגלות עוד נציג של החברה והיבואן כאן באתר. עד כמה שידוע לי זה מצריך תגית של עוסק בתחום לשם גילוי נאות.
2) חשובה לי ההנגשה לקוראים, פחות חשובה לי דעתם של כותבים וכתבים בחו"ל, מהסיבה הפשוטה שאני לא מכיר את המיהמנות של הכתיבה שלהם. יתרה מכך יש כמה שאני יודע בודאות שהם, איך לומר בעדינות? biased? מאחר ויש לי את דעתי, יש לי הזכות להביע אותה גם אם היא לא מחמיאה וזה באמת לא משנה מי החברה מבחינתי.
כמה מוכר? מאוד. כמה מוצרים פונים על המיד? פחות מחצי. עוד מישהו חושב כמוני? עובדה שלא.
...
אני עדיין מחפש את העובדה שלא, כי כרגע נראה שהשניים שלא מסכימים איתי הם - משווק המוצר ונציג של היבואן (ככה הצגת את עצמך) כך שמבחינת אמינות שניכם לא בראש הסקאלה.

חזור אל “חדשות HT”