מסכי LCD - כמה חשוב המפרט הטכני ?
אני מתלבט לגבי רכישת LCD "37.
השאלה שלי היא כמה חשוב המפרט הטכני "היבש", לעומת המותג.
האם הפרטים של ניגודיות, בהירות וזמן תגובה באמת כ"כ חשובים ? האם יש להעדיף מסכים עם נתונים טכניים טובים יותר (למשל בהירות גבוהה ויחס ניגודיות טוב), מאשר מסכים עם נתונים פחות טובים, אך בעלי שם ?
לדוגמא, ראיתי בזאפ מסכים של LOEWE במחירים אסטרונומיים (ברור שמשלמים גם עבור המותג, אבל כולם יסכימו שמדובר במסכים מצויינים), בעלי יחס ניגודיות 1:800, בהירות 450.
וגם המסכים היותר סטנדרטיים, של Sharp, Philips ועוד - בעלי נתונים טכניים לא מהטובים ביותר, למרות מחירם הגבוה יחסית.
מה אתם אומרים ?
השאלה שלי היא כמה חשוב המפרט הטכני "היבש", לעומת המותג.
האם הפרטים של ניגודיות, בהירות וזמן תגובה באמת כ"כ חשובים ? האם יש להעדיף מסכים עם נתונים טכניים טובים יותר (למשל בהירות גבוהה ויחס ניגודיות טוב), מאשר מסכים עם נתונים פחות טובים, אך בעלי שם ?
לדוגמא, ראיתי בזאפ מסכים של LOEWE במחירים אסטרונומיים (ברור שמשלמים גם עבור המותג, אבל כולם יסכימו שמדובר במסכים מצויינים), בעלי יחס ניגודיות 1:800, בהירות 450.
וגם המסכים היותר סטנדרטיים, של Sharp, Philips ועוד - בעלי נתונים טכניים לא מהטובים ביותר, למרות מחירם הגבוה יחסית.
מה אתם אומרים ?
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
שאלות מסוג זה עלו באתר לא פעם, לפי דעתי המפרט הטכני הוא לשם סלקציה ראשונית בלבד, חשוב לשמוע גם חוות דעת לגבי המוצר עצמו אך כמובן הדבר שהכי חשוב הוא לבדוק תמיד בצורה עצמאית את המסך ולערוך השוואות ב- "LIVE" בין מסכים עם אותו סוג של מקור (עדיף יותר ממקור אחד) - ישנם מקרים שבהם המפרט הטכני המוצג על הנייר לא בא לידי ביטוי בפועל בצורה המעשית.
נושא זה הוא רחב היקף , בתחום הטכני (אם נכנסים קצת יותר לעומק) צריך לשים לב גם לחומרים שמהם מורכבים הרכיבים הפנימיים הנמצאים במסך , בדר"כ רוב החברות הידועות עובדים עם רכיבים שאמינותם מוכחת ומוכרת, כמובן שגם לאחריות יש משקל, חשוב תמיד שיהיו "אמא ואבא" למוצר שאותו קונים., כמובן כמו בכל התחומים כמו לדוגמא בתחום הרכב...
זה נכון ברוב המקרים אך לא תמיד נכון כמו לדוגמא לכך שסוני שהיא אחת מהחברות המוכרות והמובילות בתחום הטכני בעולם לא ממש שולטות בתחום המסכים הדקים (כפי שיש לצפות מהם) , דוגמא שנייה היא חברת OPPO שאינה ידועה בקרב הקהל הרחב שמייצרת בין היתר מכשירי DVD שאיכותם אינה נופלת מהחברות המוכרות (ואף עולה על חלקם), לכן חשוב לבדוק ולהסתכל על מספר פרמטרים ולא להסתמך רק על תנאי אחד.
נושא זה הוא רחב היקף , בתחום הטכני (אם נכנסים קצת יותר לעומק) צריך לשים לב גם לחומרים שמהם מורכבים הרכיבים הפנימיים הנמצאים במסך , בדר"כ רוב החברות הידועות עובדים עם רכיבים שאמינותם מוכחת ומוכרת, כמובן שגם לאחריות יש משקל, חשוב תמיד שיהיו "אמא ואבא" למוצר שאותו קונים., כמובן כמו בכל התחומים כמו לדוגמא בתחום הרכב...
זה נכון ברוב המקרים אך לא תמיד נכון כמו לדוגמא לכך שסוני שהיא אחת מהחברות המוכרות והמובילות בתחום הטכני בעולם לא ממש שולטות בתחום המסכים הדקים (כפי שיש לצפות מהם) , דוגמא שנייה היא חברת OPPO שאינה ידועה בקרב הקהל הרחב שמייצרת בין היתר מכשירי DVD שאיכותם אינה נופלת מהחברות המוכרות (ואף עולה על חלקם), לכן חשוב לבדוק ולהסתכל על מספר פרמטרים ולא להסתמך רק על תנאי אחד.
-golan-
או.קי. אבל עדיין, זה לא מסביר את הפערים העצומים בין המפרטים של מסכים יחסית זהים במחירם, שניהם חברות טובות.
לדוגמא, פרסום בעיתוני סוף השבוע הזה (חברת א.ל.מ.):
סמסונג LCD ,32, דגם LA-32R-71B, ניגודיות 1:5000, מהירות תגובה 8ms
שארפ LCD, 32, דגם LC-32SA1, ניגודיות 1:1200 (!), מהירות תגובה 6ms
שתיהן אותו מחיר כמעט
מה עדיף ? האם ההבדל בניגודיות או במהירות התגובה ?
ובכלל, מה יותר חשוב:
ניגודיות, בהירות, מהירות תגובה ?
לדוגמא, פרסום בעיתוני סוף השבוע הזה (חברת א.ל.מ.):
סמסונג LCD ,32, דגם LA-32R-71B, ניגודיות 1:5000, מהירות תגובה 8ms
שארפ LCD, 32, דגם LC-32SA1, ניגודיות 1:1200 (!), מהירות תגובה 6ms
שתיהן אותו מחיר כמעט
מה עדיף ? האם ההבדל בניגודיות או במהירות התגובה ?
ובכלל, מה יותר חשוב:
ניגודיות, בהירות, מהירות תגובה ?
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
בעייתי לענות על השאלות שלך בצורה חותכת וחד משמעית, כל נתון אחראי על משהו אחר במסך , קשה להגדיר נתון מסויים כחשוב יותר מהאחר מפני שכל אחד "תורם" את החלק שלו לאיכות התמונה.
מבחינת מה הכי עדיף? התשובה היא כולם, כלומר שלכולם יהיו נתונים טובים (וגם אז צריך לראות בעיניים לפני שקונים).
נתון הנגודיות מתייחס למעשה ליחס בין הצבע הלבן שהמסך מסוגל להציג לבין השחור החזק ביותר , מהירות התגובה מתייחסת לזמן שבו לוקח לפיקסל להפוך מכהה לבהיר ולהיפך , בהירות מתייחס לעוצמת ההארה של המסך.
חשוב לגשת ולבדוק כמה דגמים ולערוך השוואה על ידי מספר מקורות , יכול להיות שבאחד המסכים תתקבל תמונה טובה בשידור סרט מ-DVD או ממחשב אך בשידורי טלויזיה אתה לא תהיה מרוצה מהתמונה ובמסך אחר התוצאה תהיה הפוכה - וכאן תצטרך להחליט בעצמך מה יותר חשוב לך...(שים לב שאיכות התמונה תלויה בעיקר בסוג החיבור וסוג החומר שמשודר , למקור שמשדר וכיול המסך עצמו יש גם השפעה - אלו דברים שצריך לשים לב אליהם בזמן הבדיקה).
מבחינת מה הכי עדיף? התשובה היא כולם, כלומר שלכולם יהיו נתונים טובים (וגם אז צריך לראות בעיניים לפני שקונים).
נתון הנגודיות מתייחס למעשה ליחס בין הצבע הלבן שהמסך מסוגל להציג לבין השחור החזק ביותר , מהירות התגובה מתייחסת לזמן שבו לוקח לפיקסל להפוך מכהה לבהיר ולהיפך , בהירות מתייחס לעוצמת ההארה של המסך.
חשוב לגשת ולבדוק כמה דגמים ולערוך השוואה על ידי מספר מקורות , יכול להיות שבאחד המסכים תתקבל תמונה טובה בשידור סרט מ-DVD או ממחשב אך בשידורי טלויזיה אתה לא תהיה מרוצה מהתמונה ובמסך אחר התוצאה תהיה הפוכה - וכאן תצטרך להחליט בעצמך מה יותר חשוב לך...(שים לב שאיכות התמונה תלויה בעיקר בסוג החיבור וסוג החומר שמשודר , למקור שמשדר וכיול המסך עצמו יש גם השפעה - אלו דברים שצריך לשים לב אליהם בזמן הבדיקה).
נערך לאחרונה על ידי golan-rca ב 29/12/2006 20:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
-golan-
בוא אני יגיד לך בערך מה צריך כדי לראות טוב
בהירות 500 בערך
יחס נגודיות 1:1000 בערך
זמן תגובה לפי מאמר שקראתי שלא יעלה על 12 מליסקנד אבל אם אתה באמת רוצה לראות טוב אל תיקנה יותר מ8 לפי מה שאני חושב
כל זה אני מדבר על מסכים 32 37 אינצ LCD
בהירות 500 בערך
זמן תגובה לפי מאמר שקראתי שלא יעלה על 12 מליסקנד אבל אם אתה באמת רוצה לראות טוב אל תיקנה יותר מ8 לפי מה שאני חושב
כל זה אני מדבר על מסכים 32 37 אינצ LCD
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא אתה שמפציץ את הפורום בשאלות של מה כדאי לקנות?analili0 כתב:בוא אני יגיד לך בערך מה צריך כדי לראות טוב
בהירות 500 בערך
כל זה אני מדבר על מסכים 32 37 אינצ LCD...
אם זה כל כך פשוט, אז למה אתה מתלבט?
תאמין לי אני לא סתם כותב הודעות בשביל השיעמום וכן אני מבין אבל זה רק בגלל כל השאלות שאני שואל
ותאמין לי שכל אחד מבין בגלל שאלות שהוא שואל מי שלא שואל וחוקר לא ידע כלום אפעם וחוץ מזה אני שואל על דגמים שכדאי לי לקנות וכאלה לא שואל דברים כמו כמה מיליסקנד צריך או בהירות או זמני תגובה בשביל ללמוד את זה הורדתי מאמרים וחרשתי עליהם אתה לא תראה פה שאלה שלי על הדברים האלה אהה וגם על יחס נגודיות לא שאלתי פה אז תפסיק לנסות להוציא אותי דפוק כל פעם מחדש
ותאמין לי שכל אחד מבין בגלל שאלות שהוא שואל מי שלא שואל וחוקר לא ידע כלום אפעם וחוץ מזה אני שואל על דגמים שכדאי לי לקנות וכאלה לא שואל דברים כמו כמה מיליסקנד צריך או בהירות או זמני תגובה בשביל ללמוד את זה הורדתי מאמרים וחרשתי עליהם אתה לא תראה פה שאלה שלי על הדברים האלה אהה וגם על יחס נגודיות לא שאלתי פה אז תפסיק לנסות להוציא אותי דפוק כל פעם מחדש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
mattan, כשעופר לאור ערך את הסקירה על הADB3100, הוא ציין(ותקנו אותי אם אני טועה) שלא ראה הבדל באיכות התמונה בין חיבור S-VIDEO לבין RGB, לכן אני לא בטוח שיש צורך להתייחס אל כניסת הSCART, וחוץ מזה תבדוק אם בסמסונג יש כניסת מחברי BNC שמקבלים RGB, ואז תוכל לחבר את המסך כSCART-5XBNC
האם גם אתה מסכים שמסכי סמסונג עדיפים על האחרים ?sunny_jim כתב:mattan, כשעופר לאור ערך את הסקירה על הADB3100, הוא ציין(ותקנו אותי אם אני טועה) שלא ראה הבדל באיכות התמונה בין חיבור S-VIDEO לבין RGB, לכן אני לא בטוח שיש צורך להתייחס אל כניסת הSCART, וחוץ מזה תבדוק אם בסמסונג יש כניסת מחברי BNC שמקבלים RGB, ואז תוכל לחבר את המסך כSCART-5XBNC...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
sunny_jim,
לא זכור לי שכתבתי כזה דבר מעולם...
ההיפך, אני טוען בכל מקום שיש הבדל בין SVIDEO ל-RGB, רק שהוא לא "הבדל עצום".
לא הייתי משקיע ב-TRANSCODER (ועוד לי יש אחד יקר של קרמר) אם הייתי חושב אחרת...
לא זכור לי שכתבתי כזה דבר מעולם...
ההיפך, אני טוען בכל מקום שיש הבדל בין SVIDEO ל-RGB, רק שהוא לא "הבדל עצום".
לא הייתי משקיע ב-TRANSCODER (ועוד לי יש אחד יקר של קרמר) אם הייתי חושב אחרת...
"הממיר מוציא SVIDEO תקין מיציאת ה-SCART שלו, והתמונה חדה בדיוק כמו ב-SCART RGBcvS - כך שיש שיפור תמונה מזערי מעל ה-PACE1000 בקטגוריה הזו. לא הצלחתי לראות שינוי (אפילו לא מזערי) בין איכות הוידאו ב- SVIDEO לבין RGBcvS."
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=324
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=324