שלום!
המסך הגיע לביתי (UE55H6400), ויש לי מספר שאלות:
1) הבנתי שמשתמשים בתוכנות כדוגמת DEAD PIXEL BUDDY, אבל אין לי אפשרות לחבר את המחשב למסך, ולכן נכנסתי לצייר הגדרתי רזולוציה של 1920x1080 ויצרתי תמונות של רקעים אחידים (שחור, אפור, לבן, אדום ועוד ועוד), העברתי לנגן ה- MP3 שלי, חיברתי לטלוויזיה בחיבור USB, והרצתי את כל הרקעים, האם הבדיקה הזאת עשתה את העבודה? או שאני חייב לחבר את המסך למחשב ולהשתמש בתוכנה הזו DEAD PIXEL BUDDY?
2) יש עוד בדיקות שעליי לבצע?
3) המסך נמצא קרוב לראוטר, הוא התחבר לאינטרנט וגלשתי, והאינטרנט עבד לי לאט, אז חיברתי את המסך עם כבל רשת ישירות לראוטר, ועדיין הגלישה איטית באופן ניכר מהמחשב שגם הוא מחובר לראוטר וגולש מהר יותר באופן משמעותי וגם טוען סרטונים מהר יותר, מה עליי לעשות, האם בכלל ניתן לעשות משהו? להתקין דפדפן אחר על הטלוויזיה, זה בכלל אפשרי?
דרך אגב, בעודי כותב את הפוסט הזה, האינטרנט קרס פעמיים, פעם אחת כנראה כשל פלאגין, מה שגרם לסרטון שרץ להפעיל את עצמו מחדש, פעם שנייה הדפדפן עצמו קרס ועכשיו הטלוויזיה שואלת אותי אם ברצוני לשחזר את ההפעלה, לא הצלחתי להגיד לו שישחזר את ההפעלה, מכיוון שלחצן האינטר בשלט הרגיל הפסיק להגיב, רק כשאני לוחץ על לחצן האינטר בשלט החכם הוא מגיב.
4) כשהיה ברשותי המסך UE50H6400, הרצתי עליו את הקובץ הבא:
Gravity.3D.2013.1080p.BluRay.Half-SBS.DTS.x264-PublicHD
יש את הסצינה בהתחלת הסרט שבו סנדרה בולוק מתקנת את המעבורת, היא מתעסקת שם עם מדפים נשלפים כאלה, כשראיתי את זה בתלת מימד עם המשקפיים שבאו עם הטלוויזיה, לא רק שהבחנתי בעומק של התמונה, אלא גם שהתמונה יצאה מהמסך, כלומר, המדפים יצאו מצידו השמאלי של המסך (עקפו את הפאנל, ככה שאני מרגיש שאני רוצה לגעת בהם).
המסך הזה כבר איננו ברשותי, אבל מה שברשותי עכשיו זה בדיוק אותו המסך, רק 55 אינץ' במקום 50, הרצתי בדיוק את אותו הקובץ על הטלוויזיה, השתמשתי במשקפיים שהגיעו עם הטלוויזיה, ראיתי בדיוק את אותה הסצינה, רק שעכשיו התמונה כלל לא יוצאת מהמסך, אני מבחין רק בעומק של התמונה וזהו, ניסיתי לחשוב מה עשיתי שונה, הקובץ הוא בדיוק אותו קובץ, הטלוויזיה בדיוק אותה הטלוויזיה, רק 55 במקום 50, המשקפיים שבאים עם ה- 55 אמורים להיות בדיוק אותם המשקפיים שבאים עם ה- 50, בשני המקרים צפיתי בסצינה דרך חיבור ה- USB של הטלוויזיה, הדבר היחיד ששונה זה ההתקן שעליו רץ הסרט, במסך ה- 50 אינץ' השתמשתי בדיסק און קי - SanDisk Cruzer Blade 8GB, ובמסך ה- 55 אינץ' שיש עכשיו ברשותי, השתמשתי ב- נגן MP3:
Sandisk Sansa Clip Plus 8GB
קניתי את המסך בהנחה שהתלת מימד שיוצג עליו יוצג בצורה זהה למסך ה- 50 אינץ' שהיה ברשותי, שהרי אלו אותם המסכים בדיוק מאותה הסדרה, העניין הזה מאכזב ותמוה עד מאוד בעיניי, רק מחר יהיה ברשותי ה- SanDisk Cruzer Blade 8GB בכדי שאוכל לשים את הסרט עליו ולבדוק את העניין, אבל נראה לכם הגיוני העניין הזה? שהנגן MP3 שלי הוא הבעיה בסיפור הזה ואינו מסוגל להציג תמונה אשר יוצאת מהמסך?
אודה לכם את תוכלו לענות לי על כל השאלות.
בתודה, מתן.
שאלה| המסך שהזמנתי הגיע, מספר שאלות
1. כל המטרה היא שיהיה נוח לבחון את כל הפיקסלים והתת פיקסלים. ממש לא משנה איך אתה עושה את זה.
2. אפשר לבדוק אחידות תמונה בצבעי ביניים/אפורים, ובשחור (בחדר חשוך). סאונד, חיבורים, וכו'.
3. אני משער שאלה הביצועים של התוכנה והחומרה של המסך. אי אפשר להתקין תוכנות אחרות. אתה יכול לבדוק אם יש עדכון קושחה, אולי יעזור במשהו.
2. אפשר לבדוק אחידות תמונה בצבעי ביניים/אפורים, ובשחור (בחדר חשוך). סאונד, חיבורים, וכו'.
3. אני משער שאלה הביצועים של התוכנה והחומרה של המסך. אי אפשר להתקין תוכנות אחרות. אתה יכול לבדוק אם יש עדכון קושחה, אולי יעזור במשהו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
על סעיף 1 2 ו- 3 קבלת הסבר.
רק אחדד שוב לגבי סעיף 1 - אין טעם סתם להריץ תמונות או וידאו או לא משנה מה. הם כשלעצמם לא בודקים ולא עושים כלום למסך. כל התפקיד שלהם הוא להקל על המשתמש באיתור דברים מסויימים שהוא מחפש. במקרה שלך, רצית לבדוק אם יש פיקסלים תקועים? אז בדוק עם העיניים שלך אם יש פיקסלים תקועים. פשוט לעבור על המסך מקרוב וממש לחפש אם אתה רואה שיש פיקסלים שתקועים בצבע שונה מהשאר.
לגבי סעיף 4 - לא יודע מהי הבעיה שאתה מדבר עליה עם התלת מימד. יכול להיות הגדרות עומק התמונה במסך שונות במסך הנוכחי מהמסך הקודם. תחפש בהגדרות התלת מימד כאשר הסרט עצמו מתנגן ותשחק עם זה. אני בכל אופן, גם אחרי כמה שנים עדיין לא ראיתי תלת מימד כל כך עמוק עד כדי כך שהתמונה ממש מגיעה אליי ונותנת הרגשה שאפשר לגעת בה. (אולי קצת בסרטי הדגמה של הטכנולוגיה ששם הכל מוגזם, אבל לא בסרטים שגרתיים)
בכל אופן - בוודאי שאין לזה שום קשר שהוא להתקן ממנו אתה מנגן את הסרט.
רק אחדד שוב לגבי סעיף 1 - אין טעם סתם להריץ תמונות או וידאו או לא משנה מה. הם כשלעצמם לא בודקים ולא עושים כלום למסך. כל התפקיד שלהם הוא להקל על המשתמש באיתור דברים מסויימים שהוא מחפש. במקרה שלך, רצית לבדוק אם יש פיקסלים תקועים? אז בדוק עם העיניים שלך אם יש פיקסלים תקועים. פשוט לעבור על המסך מקרוב וממש לחפש אם אתה רואה שיש פיקסלים שתקועים בצבע שונה מהשאר.
לגבי סעיף 4 - לא יודע מהי הבעיה שאתה מדבר עליה עם התלת מימד. יכול להיות הגדרות עומק התמונה במסך שונות במסך הנוכחי מהמסך הקודם. תחפש בהגדרות התלת מימד כאשר הסרט עצמו מתנגן ותשחק עם זה. אני בכל אופן, גם אחרי כמה שנים עדיין לא ראיתי תלת מימד כל כך עמוק עד כדי כך שהתמונה ממש מגיעה אליי ונותנת הרגשה שאפשר לגעת בה. (אולי קצת בסרטי הדגמה של הטכנולוגיה ששם הכל מוגזם, אבל לא בסרטים שגרתיים)
בכל אופן - בוודאי שאין לזה שום קשר שהוא להתקן ממנו אתה מנגן את הסרט.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".