חיבור 2 ראוטרים על רשת 1 ללא שיתוף

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
raveyd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
יש לי כיום רשת בבית עם קבצים משותפים.
אני רוצה לחבר משתמש נוסף לרשת שלי(אלחוטי וקווי) אך שלא תיהיה לו האפשרות להיכנס לרשת הפנימית שלי ולראות/להשתמש בקבצים המשותפים.
הקבצים המשותפים מוגדרים כEVREYONE כיוון שאני נכנס אליהם מכמה מכשירים.
היום הוספתי ראוטר על הקו שלי למשתמש החדש.
השאלה איך אני מגדיר זאת?

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly
נתן תודות: 328 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לבצע זאת ע"י שרשור AP נוסף על גבי הWAN ללא ביטול ה DHCP ולהגדיר SUBNET אחר.
בצורה הזו תהיה לך רשת שמקבלת אינטרנט ומעבירה את התעבורה שלו לAP החדש אבל לא תהיה גישה מהמחשבים של הרשת הזו לרשת השנייה.

raveyd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 434
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תודה רבה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

esaly כתב:אתה יכול לבצע זאת ע"י שרשור AP נוסף על גבי הWAN ללא ביטול ה DHCP ולהגדיר SUBNET אחר.
בצורה הזו תהיה לך רשת שמקבלת אינטרנט ומעבירה את התעבורה שלו לAP החדש אבל לא תהיה גישה מהמחשבים של הרשת הזו לרשת השנייה.
...
למרות שכאן יש לו את החסרון שאם הוא רוצה לפתוח פורט נכנס לרשת הפנימית שלו הוא צריך להגדיר את זה בשני הנתבים.
הדרך ה"נכונה" לעשות את זה (מנקודת מבטי כמהנדס רשתות) היא להשתמש בנתב שאפשר להגדיר בו ידנית את חלוקת הפורטים ל-VLAN-ים ולקנפג ידנית את ה-Firewall ביניהם. לדעתי זה אפשרי בעיקר בנתבים שמיועדים לשוק העסקי או בקושחות צד ג' מסויימות.

בלי קשר, הייתי ממליץ בכל מקרה להימנע מלתת הרשאות Everyone, זאת פרצת אבטחה פוטנציאלית גם אם הגנת על הרשת. עדיף לתת הרשאות ליוזר ספציפי ולשמור את הסיסמה על המחשבים שניגשים אליו (ב-Windows כשמכניסים יוזר וסיסמה לשיתוף יש כפתור שמור סיסמה).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”