הרהורים לפני קניית מכונה חדשה .
הרגע מגיע אוטוטו (יומולדת) וסוף סוף מכונה אני מתכנן לקנות מכונה חדשה החודש.
אף על פי שהקנייה תהיה באירופה אשמח לחוות דעת בעברית:).
התקציב הוא גג 1000יורו ואינו יכול לחרוג והמגבלה היא שהקנייה חייבת להתבצע ב mediamarkt (בגלל התשלומים..).
אני ובת הזוג שותים בעיקר קפוצ'ינו לכן ההקצפה היא גורם די חשוב .
לקו הגמר הגיעו 3 (יותר נכון 4) מכונות .
1. Lelit PL62 מכונת ה E61 הקטנה ביותר שקיימת בשוק , יתרון לא רע ומחיר אטרקטיבי למכונה עם HX
2.ECM Classika II ,אחת המכונות הנחשבות באיזורנו ואני מניח שמוכרת ביותר גם בפורום .
3. La Pavoni Professionel PLH Or Romantica de Luxe GRL Chrom , קטגוריה שונה לחלוטין אך עדיין אטרקטיבית, מכונה סקסית ביותר שמקריאה מרובה תדע גם להוציא קפה לא רע (לא לגמרי הבנתי את ההבדלים בין הדגמים)
דעות ? חוות דעת? כל תגובה תתקבל בברכה.
אף על פי שהקנייה תהיה באירופה אשמח לחוות דעת בעברית:).
התקציב הוא גג 1000יורו ואינו יכול לחרוג והמגבלה היא שהקנייה חייבת להתבצע ב mediamarkt (בגלל התשלומים..).
אני ובת הזוג שותים בעיקר קפוצ'ינו לכן ההקצפה היא גורם די חשוב .
לקו הגמר הגיעו 3 (יותר נכון 4) מכונות .
1. Lelit PL62 מכונת ה E61 הקטנה ביותר שקיימת בשוק , יתרון לא רע ומחיר אטרקטיבי למכונה עם HX
2.ECM Classika II ,אחת המכונות הנחשבות באיזורנו ואני מניח שמוכרת ביותר גם בפורום .
3. La Pavoni Professionel PLH Or Romantica de Luxe GRL Chrom , קטגוריה שונה לחלוטין אך עדיין אטרקטיבית, מכונה סקסית ביותר שמקריאה מרובה תדע גם להוציא קפה לא רע (לא לגמרי הבנתי את ההבדלים בין הדגמים)
דעות ? חוות דעת? כל תגובה תתקבל בברכה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ECM
מה עם מטחנה?
מה עם מטחנה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא יאמן אבל ישר לאחר פרסום השרושר נעלמה ה LELIT וכשתחזור המחיר יעלה חזרה למחיר המקורי כנראה אשר יקר ב 200€!.
מטחנה תהיה K3 /mahlkonig vario. משומשות אם אמצא (פספסתי את הקודמת ב 200€ אבל כרגע יש אחת ב220€) או מטחנה אחרת באותה רמה (אשמח להמלצות גם בנושא הזה)
מטחנה תהיה K3 /mahlkonig vario. משומשות אם אמצא (פספסתי את הקודמת ב 200€ אבל כרגע יש אחת ב220€) או מטחנה אחרת באותה רמה (אשמח להמלצות גם בנושא הזה)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לך מלקוניג גם בבית קפה לא? בארץ למצוא כזאת משומשת זה לא אפשרי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
(אין לי נסיון עם K-6) אבל, יכול מאוד שה "K-6 שלך" (אלו בטח אותם סכינים, אותו מנוע ותכנון כמו זה של קומפאק) תהיה טובה יותר (מבחינת איכות הקפה), שקטה יותר, ומהירה יותר מאשר הK-3 שאתה מתכנן למצוא. לא כדאי שתשקול להשאיר אותה אצלך? ההבדלים בגודל הם לא היסטריים, אולי אפשר להתאים לה הופר נמוך?
יש לי כרגע K-10. קניתי אותה עם "הופרון" אלגנטי, קטן ושימושי - http://www.orphanespresso.com/OE-Short- ... _5598.html
אגיד לך מה אני עושה...
ראשית, אני לא משאיר את הפולים בהופר, גם מחלק המנות נקי לגמרי משאריות קפה.
אני שוקל כל פעם את כמות הקפה למנה הכפולה לפני ההכנה מה שנקרא single dosing. אפשר לחלופין לטחון ב"ערך" לפי נפח או לפי מספר כפיות מדידה... טחינה של כל המנה השקולה. לאחר הטחינה אני גורף את כל הקפה לסלסילה וזהו... כמות מדודה שכולה בסלסילה ללא גושים מיותרים, מוכנה לדחיסה ולחליטה.
אם single dosing יכול להאים לך, אני ממליץ... כך עבדתי גם קודם לכן עם ה K-3 אבל שם הטחינה הייתה איטית ועם המון גושים וגם קצת רועשת (ביחס ל- K-10).
לא יודע איך ה"K-6 שלך" תהיה ביחס ל K-3. ההימור שלי הוא שאתה משנמך ובגדול בירידה ל- K-3.
אגיד לך מה אני עושה...
ראשית, אני לא משאיר את הפולים בהופר, גם מחלק המנות נקי לגמרי משאריות קפה.
אני שוקל כל פעם את כמות הקפה למנה הכפולה לפני ההכנה מה שנקרא single dosing. אפשר לחלופין לטחון ב"ערך" לפי נפח או לפי מספר כפיות מדידה... טחינה של כל המנה השקולה. לאחר הטחינה אני גורף את כל הקפה לסלסילה וזהו... כמות מדודה שכולה בסלסילה ללא גושים מיותרים, מוכנה לדחיסה ולחליטה.
אם single dosing יכול להאים לך, אני ממליץ... כך עבדתי גם קודם לכן עם ה K-3 אבל שם הטחינה הייתה איטית ועם המון גושים וגם קצת רועשת (ביחס ל- K-10).
לא יודע איך ה"K-6 שלך" תהיה ביחס ל K-3. ההימור שלי הוא שאתה משנמך ובגדול בירידה ל- K-3.
אני צריף לבדוק שוב את עניין הרעש. בעקרון המטחנה באמת משתמשת בסכינים גדולות יותר מk3 בגודל של64ממ כמה קריטי גודל הסכינים? איך זה יוכל להשפיע? מהירות טחינה? ומה כדאי לעשות עם הדוזר יש רעיון טוב לשפצר אותו?
·תודה עעל ההצעה אבל אני נמצא בגרמניה כך שלא יהיו בעיות עם המיסים וכוRobinH כתב:הזמנתי לפני חודש לה פבוני פרו ומטחנה של מאקאפ (m4) מ-espressocoffeeshop, יצא טיפה יותר מ-1000 יורו אחרי כל חישובי המיסים והמשלוח. המשלוח הגיע תוך פחות משבוע. תגיד אם אתה רוצה עוד פרטים....
@dgent
קודם כל מזל טוב!
בדקת את המוכנות של רוקט?
http://www.rocket-espresso.com/
מכונות מעולות, בנויות היטב, הקצפה מעולה ולא פחות חשוב מעוצבות
קודם כל מזל טוב!
בדקת את המוכנות של רוקט?
http://www.rocket-espresso.com/
מכונות מעולות, בנויות היטב, הקצפה מעולה ולא פחות חשוב מעוצבות
אני שותה בעיקר אספרסו ומכין משניהם. תהיה מוכן להרבה התנסויות ובהתחלה עדיף לבחון את הגבולות (אני עדיין מנסה לשנות פרמטרים, המכונה אצלי חודש) עד שתתיישר למה שאתה אוהב. כשהכל עובד כמו שצריך, הקפה יוצא מעולה (וזה סבבה גם כשלא, אלא אם הגזמת קצת...). גם ההקצפה מצויינת.dgent כתב:·תודה עעל ההצעה אבל אני נמצא בגרמניה כך שלא יהיו בעיות עם המיסים וכו....... יותר חשוב, איך המכונה ? (אתה שותה אספרסו/קפוצינו ..?)
...
אם אתה בוחר לקנות אותה, אני ממליץ בחום לקרא את המדריכים וההמלצות, אפילו לפני שתכין את הקפה הראשון שלך. זה יעזור לך להבין איפה אתה יכול לשפר ומה אתה עושה פחות טוב, ובעיקר איך אתה לא ממלא את המטבח בקפה כשאתה עושה נסיונות.
גם המטחנה עושה עבודה מעולה, בטח אל מול העלות שלה.
טוב , אני צריך לנקות טוב טוב את ה K6 ולראות מה אפשר להוציא ממנה , בכל אופן לגבי המכונה , מאחר ורוב המכונות החדשות בתקציב הן גם ככה מכונות ישנות (מלפני כמה שנים טובות) הדאבל בוילר קוסמות לי יותר כנראה שאצטרך לחסוך בשביל המכונות הללו יותר משתכננתי (וכנראה שייקח עוד הרבה זמן )
בכל אופן , הכיוון קצת השתנה וכפי שזה נראה ארכוש מכונה יד שנייה . רוב המכונות לא עוברות את ה 500-550 יורו ויש פה היצע יחסית רחב של BFC\ISOMAC וגם ECM בחצי מחיר (ממכונה חדשה) .
אעדכן פה מה ההיצע ועל מה אני מתכוון להציע , מקווה שתוכלו לעזור בבחירת המכונה הנכונה:) .
בכל אופן , הכיוון קצת השתנה וכפי שזה נראה ארכוש מכונה יד שנייה . רוב המכונות לא עוברות את ה 500-550 יורו ויש פה היצע יחסית רחב של BFC\ISOMAC וגם ECM בחצי מחיר (ממכונה חדשה) .
אעדכן פה מה ההיצע ועל מה אני מתכוון להציע , מקווה שתוכלו לעזור בבחירת המכונה הנכונה:) .