הרהורים לפני קניית מכונה חדשה .

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

הרגע מגיע אוטוטו (יומולדת) וסוף סוף מכונה אני מתכנן לקנות מכונה חדשה החודש.
אף על פי שהקנייה תהיה באירופה אשמח לחוות דעת בעברית:).
התקציב הוא גג 1000יורו ואינו יכול לחרוג והמגבלה היא שהקנייה חייבת להתבצע ב mediamarkt (בגלל התשלומים..).
אני ובת הזוג שותים בעיקר קפוצ'ינו לכן ההקצפה היא גורם די חשוב .

לקו הגמר הגיעו 3 (יותר נכון 4) מכונות .
1. Lelit PL62 מכונת ה E61 הקטנה ביותר שקיימת בשוק , יתרון לא רע ומחיר אטרקטיבי למכונה עם HX
2.ECM Classika II ,אחת המכונות הנחשבות באיזורנו ואני מניח שמוכרת ביותר גם בפורום .
3. La Pavoni Professionel PLH Or Romantica de Luxe GRL Chrom , קטגוריה שונה לחלוטין אך עדיין אטרקטיבית, מכונה סקסית ביותר שמקריאה מרובה תדע גם להוציא קפה לא רע (לא לגמרי הבנתי את ההבדלים בין הדגמים)

דעות ? חוות דעת? כל תגובה תתקבל בברכה.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #2 

הטיפ שלי

קנה מכונה פרקטית ונוחה לשימוש. גם אם זה לפעמים על חשבון עיצוב.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

ECM
מה עם מטחנה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא יאמן אבל ישר לאחר פרסום השרושר נעלמה ה LELIT וכשתחזור המחיר יעלה חזרה למחיר המקורי כנראה אשר יקר ב 200€!.
מטחנה תהיה K3 /mahlkonig vario. משומשות אם אמצא (פספסתי את הקודמת ב 200€ אבל כרגע יש אחת ב220€) או מטחנה אחרת באותה רמה (אשמח להמלצות גם בנושא הזה)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

יש לך מלקוניג גם בבית קפה לא? בארץ למצוא כזאת משומשת זה לא אפשרי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בקפה הייתה מאצר SJ. גם פה קשה למצוא אבל הן צצות פה ושם. מאנשים שמשדרגים.

erezvido
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

אם ecm- דבר עם אלון מקדמה. נותן פייט טוב למחירי חול

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #8 

הוא בגרמניה...
"בקפה הייתה מאצר SJ" זאת אומרת שעתה אין בית קפה? אם הבנתי נכון, לא הצלחת להשאיר את הציוד או חלקו אצלך?

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אכן הקפה נמכר עם הציוד בעסקת חבילה.
הדבר היחיד שלקחתי איתי היא מטחנת wega. (Compak k6. Clone ( שאני מתכנן למכור בשבוע הבא.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

(אין לי נסיון עם K-6) אבל, יכול מאוד שה "K-6 שלך" (אלו בטח אותם סכינים, אותו מנוע ותכנון כמו זה של קומפאק) תהיה טובה יותר (מבחינת איכות הקפה), שקטה יותר, ומהירה יותר מאשר הK-3 שאתה מתכנן למצוא. לא כדאי שתשקול להשאיר אותה אצלך? ההבדלים בגודל הם לא היסטריים, אולי אפשר להתאים לה הופר נמוך?

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

נגיד שמצאתי הופר. נמוך מה אני עושה עם המחלק מנות, לא חבל על הקפה שמתבזבז?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יש לי כרגע K-10. קניתי אותה עם "הופרון" אלגנטי, קטן ושימושי - http://www.orphanespresso.com/OE-Short- ... _5598.html

אגיד לך מה אני עושה...
ראשית, אני לא משאיר את הפולים בהופר, גם מחלק המנות נקי לגמרי משאריות קפה.
אני שוקל כל פעם את כמות הקפה למנה הכפולה לפני ההכנה מה שנקרא single dosing. אפשר לחלופין לטחון ב"ערך" לפי נפח או לפי מספר כפיות מדידה... טחינה של כל המנה השקולה. לאחר הטחינה אני גורף את כל הקפה לסלסילה וזהו... כמות מדודה שכולה בסלסילה ללא גושים מיותרים, מוכנה לדחיסה ולחליטה.
אם single dosing יכול להאים לך, אני ממליץ... כך עבדתי גם קודם לכן עם ה K-3 אבל שם הטחינה הייתה איטית ועם המון גושים וגם קצת רועשת (ביחס ל- K-10).
לא יודע איך ה"K-6 שלך" תהיה ביחס ל K-3. ההימור שלי הוא שאתה משנמך ובגדול בירידה ל- K-3.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אני צריף לבדוק שוב את עניין הרעש. בעקרון המטחנה באמת משתמשת בסכינים גדולות יותר מk3 בגודל של64ממ כמה קריטי גודל הסכינים? איך זה יוכל להשפיע? מהירות טחינה? ומה כדאי לעשות עם הדוזר יש רעיון טוב לשפצר אותו?

RobinH
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

הזמנתי לפני חודש לה פבוני פרו ומטחנה של מאקאפ (m4) מ-espressocoffeeshop, יצא טיפה יותר מ-1000 יורו אחרי כל חישובי המיסים והמשלוח. המשלוח הגיע תוך פחות משבוע. תגיד אם אתה רוצה עוד פרטים.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

RobinH כתב:הזמנתי לפני חודש לה פבוני פרו ומטחנה של מאקאפ (m4) מ-espressocoffeeshop, יצא טיפה יותר מ-1000 יורו אחרי כל חישובי המיסים והמשלוח. המשלוח הגיע תוך פחות משבוע. תגיד אם אתה רוצה עוד פרטים.
...
·תודה עעל ההצעה אבל אני נמצא בגרמניה כך שלא יהיו בעיות עם המיסים וכו :) . יותר חשוב, איך המכונה ? (אתה שותה אספרסו/קפוצינו ..?)

TGuan
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 3
שם מלא: Tal Grunhut
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

@dgent
קודם כל מזל טוב!
בדקת את המוכנות של רוקט?
http://www.rocket-espresso.com/

מכונות מעולות, בנויות היטב, הקצפה מעולה ולא פחות חשוב מעוצבות :-)

RobinH
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

dgent כתב:
...
...
·תודה עעל ההצעה אבל אני נמצא בגרמניה כך שלא יהיו בעיות עם המיסים וכו :) . יותר חשוב, איך המכונה ? (אתה שותה אספרסו/קפוצינו ..?)
...
אני שותה בעיקר אספרסו ומכין משניהם. תהיה מוכן להרבה התנסויות ובהתחלה עדיף לבחון את הגבולות (אני עדיין מנסה לשנות פרמטרים, המכונה אצלי חודש) עד שתתיישר למה שאתה אוהב. כשהכל עובד כמו שצריך, הקפה יוצא מעולה (וזה סבבה גם כשלא, אלא אם הגזמת קצת...). גם ההקצפה מצויינת.

אם אתה בוחר לקנות אותה, אני ממליץ בחום לקרא את המדריכים וההמלצות, אפילו לפני שתכין את הקפה הראשון שלך. זה יעזור לך להבין איפה אתה יכול לשפר ומה אתה עושה פחות טוב, ובעיקר איך אתה לא ממלא את המטבח בקפה כשאתה עושה נסיונות.

גם המטחנה עושה עבודה מעולה, בטח אל מול העלות שלה.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

טוב , אני צריך לנקות טוב טוב את ה K6 ולראות מה אפשר להוציא ממנה , בכל אופן לגבי המכונה , מאחר ורוב המכונות החדשות בתקציב הן גם ככה מכונות ישנות (מלפני כמה שנים טובות) הדאבל בוילר קוסמות לי יותר כנראה שאצטרך לחסוך בשביל המכונות הללו יותר משתכננתי (וכנראה שייקח עוד הרבה זמן )
בכל אופן , הכיוון קצת השתנה וכפי שזה נראה ארכוש מכונה יד שנייה . רוב המכונות לא עוברות את ה 500-550 יורו ויש פה היצע יחסית רחב של BFC\ISOMAC וגם ECM בחצי מחיר (ממכונה חדשה) .
אעדכן פה מה ההיצע ועל מה אני מתכוון להציע , מקווה שתוכלו לעזור בבחירת המכונה הנכונה:) .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”