אני לא מבין כלום באלקטרוניקה - זה נשמע לכם הגיוני? בעיה במגבר של FIIO

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

קניתי נגן X1 של FIIO ומגבר Killimnajaro שלהם. ביחד הם נשמעים נפלא! הרבה יותר טוב מאשר רק ה X1 לעצמו, שגם הוא נהדר לטעמי.
אבל, יש לי בעיה שהייתי משמח לעצתכם:
1. אני משתמש באזניות רגישות למדי A151 של MELLC
2. בווליום שאני שומע, הערוץ השמאלי חלש משמעותית מהימני. זה קורה רק עם המגבר מחובר ב LIONE OUT
3. צריך להרים את הווליום לרמה מאוד לא נעימה לי כדי שזה יתחיל להתאזן. גם אז אני יכול לשמוע הבדל, אבל קטן...
4. באזניות אחרות, רגישות פחות, הבעיה ממשיכה אבל כמובן שנעלמת מוקדם יותר במעלה הווליום.
כתבתי להם לתמיכה וזה מה שהם ענו לי:

Kindly inform you that i asked the engineer about that. They told me that the unbalanced voice is normal. This is because of the analog relay. If the volume is too low, the analog relay will be unbalance. This problem can't be solve. It is suggested to turn up the volume.

האם ההסבר שלהם נראה לכם הגיוני? בפועל, המגבל לא שמיש מבחינתי...

שאלה שניה - אין לי יכולת להצליב את הכבל שמחבר בין המגבר לבין ה X1 כדי לדעת אם זה בא מהמגבר או מהיציאה של הנגן. מה הסבירות שהבעיה היא בכלל ב LINE OUT של הנגן?

אשמח לכל עצה.
תודה!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

לא לגמרי הבנתי מה הכוונה שלו לממסר האנלוגי, אבל זו עובדה ידועה שבחוגות ווליום מכניות (עם זחל) יש אי התאמה בין הערוצים. היא חריפה מאוד בעיקר בקצה התחתון של הסקאלה בדיוק כמו שאתה מתאר, כי בגלל היחס הלוגריתמי של ההתנגדות, אתה מקבל ששגיאה שהיא קטנה יחסית במספרים אבסולוטים נותנת שגיאה גדולה מאוד ביחס של הסיגנלים.

הפיתרון לזה הוא אך ורק להנחית את הסיגנל במקום אחר כדי שתוכל לסובב את החוגה יותר, או לרכוש חוגה אחרת בתקווה שזה יהיה טוב יותר ביחידה החלופית (לא בטוח בכלל שזה יהיה המצב).
אם רוצים לעשות הנחתה אז הפיתרון הטוב ביותר הוא להוריד את ההגבר של המגבר כי זה לא פוגע ביחס האות לרעש. אם אין מנוס אפשר לעשות את זה לפני המגבר על ידי מחלק מתח של נגדים.

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה!
האמת היא שיש שם כפתור של GAIN ובאמת ב GAIN נמוך יותר, הבעיה קטנה יותר.
אם אני מבין נכון אנטולי, אזי אם אקנה אזניות עם עקבה גבוהה יותר = פחות יעילות זה יגרור יותר "ווליום" בכפתור, ואז אברח מהתחום של העיוות הזה? האם הבנתי נכון?

תודה!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

זה פיתרון אחד, אבל זה כמו לעבור דירה כשיש בעיות בצנרת :)

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

האמת היא שהכפתור של ה GAIN מובנה שם, אז אם שמו אותו, התכוונו שאני אשתמש בו... :-)

אני יכול להשאר עם המגבר במצב של אזניות ולא LINE OUT ואז העצמה שיוצאת מהנגן נמוכה יותר, ואני מגביר הרבה יותר במגבר. יש לי גם שליטה על הערוצים ימין שמאל ב BALANCE...

אני עושה בעיה לנגן או למגבר אם אני עובד עם יציאה נמוכה יותר של האזניות?

ממש תודה על העזרה! לדעתי הם הגזימו לחלוטין בתגובה והתכנון שלהם, אבל זו דעתי האישית...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא הבנתי מה התכוונת בשאלה שלך.

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

...ואגב, צדקת לגמרי. הנה מה שכתוב בפורום שלהם. מצאתי את זה רק אחרי שהסברת לי מה לחפש... :-) נפלאות גוגל.
http://fiio.me/forum.php?mod=viewthread ... 050&extra=

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

רשמת משהו לגבי LINE OUT , מקווה שאתה לא מחבר יציאה כזאת לאזניות אלא למגבר עם יציאת אזניות.
לגבי GAIN, גם אם שמו, עדיף לא להשתמש אם מוסיף רעש, אבל זה לא קורה תמיד.

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

היי,
אכן. ה LINE OUT הוא רק לצורך חיובר למגבר האזניות... אחרת הווליום יכול להרוג איש בריא בעשר שניות :-) פשוט לנגן יש שתי אופציות שהוא מפעיל על יציאת האוזניות - או לאוזניות, או ל LINE OUT. אגב, אם זה LINE OUT הוא "צועק" ומוודא בהודעה לאישור שאתה מחבר מגבר ולא אזניה...

כל מה שהתכוונתי זה שאולי אנסה לחבר את הנגן למגבר - זה אותו השקע הרי - ולהגדיר שם יציאת אזניות. ככה אוכל בעצם לשלוט בעקיפין על הווליום של המגבר כי אוכל לשים אותו גבוהה יותר, ולהגיע לעצמה המתאימה לי בנגן משום ששם השליטה היא דיגיטלית.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”