רכישת רובוט iClebo - התרשמות בהמשכים

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
שלח תגובה
Wormer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

הסיפור הוא דיי פשוט: רציתי לרכוש "שואב אבק רובוטי". מתאר את השיקולים שלי בתקווה לא לשעמם למוות את כול בני ישראל לפני החג אלא לתרום מתהליך המחשבתי שעברתי בתקווה שיעזור למישהו בעתיד לבחור את ה-"צעצוע" שלו :).
השיקולים: ביצוע ניקיון יומ-יומי (בייחוד בקיץ) בכדי שאוכל ללכת יחף, להחליף את רוב פעילות השאיבה בבית ע"י משהו אוטונומי בכדי שאוכל להשלים את ניקיון הבית עם השטיפה פעם בה.

לאחר סקירת המתחרים: Neato, iRobot, Samsung ו-LG, נראה כאילו המסקנה היא: כל אחד גרוע בדרכו שלו. פסלתי את Neato בשל צוררתו, הרעש וביצועים בפינות. את ה-Samsung בשל ביצועים. LG נפסל בשל פופולאריות רחבה בצורה מחרידה של Roomba, מה שמבטיח (בתיאוריה) תמיכה טובה יותר. יש סיכוי שפשוט רציתי Roomba כל הזמן הזה אבל פחדתי לקחת כי אומרים שהוא לא, בלשון המעטה, לא נקי מחסרונות (שווה לציין שהתבססתי ראשונית על כתבה: http://www.themarker.com/consumer/1.2414702).
אבל בשל העובדה כי כל הרובוטים תוארו כגרועים, יצאתי עם הרגשה לא שלמה לקנות, וחיפשתי מידע נוסף. ככה, לאחר זמן מה נתקלתי בפורום הנוכחי. התרשמתי לטובה המתגובות על iClebo. התרשמתי עוד יותר לטובה מתגובות של אנשים שעברו את התהליך רכישת הרובוט דרך החזרת iRobot ליבואן ומעבר ל-iClebo. לאחר שיחה ליבואן עם מספר שאולות השלמה על גבי העבודה היסודית שכבר בוצעה ע"י חברי הפורום: ההחלטה התגבשה! קונה! (או: Shut up and take my money!)
ביסוס ההחלטה:
- מתחבר יותר לעצם העובדה כי הרובות מתבסס על אלגוריתם סיסטמתי ולא אקראי של תזוזה
- בשל גודל בית היה חשש ש-roomba יפספס חדרים (בלי להעליב את בעלי הרובוט שלא מפספס)
- אהבתי את עצם העובדה שהוא שקט יחסית

התקשרתי ל-Robot Team היום. שמעתי קצת את המענה האוטומתי המספר על רובות ואז ביקשתי מאנשי מכירות לחזור אליי לשאלות השלמה. חזרו תוך כ-10 דקות והיו מאוד ענייניים. החלתי להתקדם להזמנה וקיבלתי מחיר מיוחד לקראת החגים :) (יכול להיות שהם אומרים את זה לכל אחד, אבל גורם לך להרגיש ממש טוב עם עצמך 8)). הזמנתי גם את המברשת של ייצור מקומי שאמורה להגיע תוך 21 ימי עסקים. כשאקבל, אעדכן על הביצועים :).

פסח שמח!

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

אני קראתי את הכתבה הזאת שבה ה-iclebo קיבל ציון 9 והכי גבוה מבין כל הרובוטים:
http://www.toti.co.il/%D7%94%D7%A8%D7%9 ... %91%D7%A7/

לי יש אומנם ניסיון עם רומבה שעובד די טוב אבל מרעיש וגם נתקע לפעמים במדרגות, אבל גם אני קראתי הרבה ביקורות טובות על iclebo, כך שככל הנראה בחרת רובוט מצוין. תתחדש.

itaysp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

בכמה רכשת אותו אם אפשר לשאול? אני שוקל לרכוש אחד גם.

באיביי ראיתי שמוכרים אותו ב 1500 שקלים. במידה וצריך לשלם מכס זה בערך 1800 שקלים.

המחיר הרגיל לפי זאת הוא 2500 שקלים. הבדל של 700 שקלים אם משלמים מיסים, זה לא מעט.

moskito
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

ה iclebo גם ללא המברשת המיוחדת טובה מאוד.
לגבי 21 יום שתקבל את המברשת אני חייב לומר שהזמנתי את הרובוט בסוף שנה שעברה לקח להם
21 יום רק לשלוח לי את הרובוט ואת המברשת המיוחד עדיין לא קיבלתי

Wormer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אז ככה :)

שליחה #5 

דברים כלליים:
את הרובות קיבלתי ב-07.04 (דיי מהר להערכתי) והתחלתי להשתמש כמה ימים לאחר מכן עקב נוכחות אורחים (לא משחק בצעצועים שלי מול אנשים זרים :D). עדיין ממתין למברשת ראשית מפיתוח של robot-team, אבל שם יש עוד זמן.

רשמים ראשונים:
לא היו לי רובוטים אחרים ברשותי וההשוואה הינה סוביקטיבית מאוד ומתבססת בעיקר על התנסות/התרשמות של חברים וביקורות באינטרנט. ראשית כל: חכם. תענוג לצפות בפעולה סיסטמטית שלו כשהוא מנקה. שנית: שקט! להערכתי, מרבית הרעש שהוא עושה נובע ממרווח דיי רציני בין המרצפות. וכמובן הנושא של פס מגנטי כמגביל תנוע: נראה פתרון כה פשוט ואלגנטי שלא ברור איך שאר החברות לא מעמצות אותו. עתה נעבור ליתרונות/חסרונות/מאפיינים:

לשימור:
1. מאוד שקט. כפי שנאמר לעיל, מרבית הרעש נובע ממבנה הרצפה. אפשר להפעיל בערב, או לשהות בחברתו כשהוא פועל.
2. אלגוריתם התמצאות. אחת הסיבות המרכזיות לקניה הייתה, שהוא לא מתנה כמו שיכור. יש אנשים שקונים אותו בכדי לשים בכל חדר בנפרד ולסגור את הדלת (ואז לא משנה מה קונים). אני אישית ידעתי שהתנהגות כזאת (כמו של Roomba) תוציא אותי מדעתי. iClebo עובר בצורה סיסטמתית בכל הבית. בנוסף הוא לא נתקע כמו משוגע בדברים, חפצים, קירות... וכו' אלא נראה ממש מזהה אותם ועוקף. בעיניי: תענוג.
3. אביזרים. בניגוד למה שחשבתי, השלט הוא לחלוטין לא גימיק. זה נוח כי לא צריך להתכופף לרצפה בכדי להפעיל אותו, או לרדוף אחריו אם בא לך להגיד לו להפסיק לפעול. נושא של פס מגנטי בעיניי הוא game-changer. אחרי כל השנים האלה שאתה שומע על "קירות וירטואליים" של roomba ואז מישהו מוצא פתרון הרבה יותר אלגנטי :) ופשוט ועובד.

לשיפור:
1. ניקיון. בשל העבודה שהוא שקט יותר, יש לי תושה שעוצמת השאיבה שלו נפגעת (אין לי בסיס להשווא). בנוסף, דווקא בגלל היתרון שלו של העבודה הסיסטמטית הוא רגיש לחלונות פתוחים אשר מזיזים את האבק למקומות בהם הוא כבר היה. יש לי קיר עם צבע מתפורר, והרובות לא כ"כ טוב עם מצבורי לכלוך בצורת אבקה (קשה לגרוף את זה). כמו-כן: הוא לא מתמודד עם פינות בצורה טובה. לא יודע למה, פשוט רואים שהוא לא גורף הכלה משם.
2. תחזוקה: ניקוי מיכל האבק שלו מאוד נוח. תצחקו, תצחקו אבל להתמש בשואב אבק משלים זו הדרך הקלה ביותר :) . מצד שני: שאר החלקים לא ברורים עד הסוף.
2.1 מברשות צד: בהוראות הפעלה כתוב "תוציא ותנקה". חייב לציין שכאשר אני מנסה למשוך במברשת, היא לא זזה מהמקום ואני פוחד לשבור אותה... לא מצאתי הוראות מפורטות יותר או סרטון.
2.2 מברשת ראשית: מכירים את המראה של מברשת שיניים אחרי שמחזיקים אותה בשקית או קופסה בטיסה/נסיעה ארוכה? ככה נראית המברשת הראשית שלי. מעוכה עם סיבים הפונים לכל מיני כיוונים. לא ברור האם זה בלאי או האם זה משפיע בכלל אבל לא נראה טוב זה בטוח. כמו-כן, לא ברור איך מנקים גם אותה. יש בערכה (בתוך עמדת טעינה) מאין מברשת עם מסרק פלסטיק. סירקתי את המברשת, אבל זה לא מנקה הכל ממנה (רק שיערות ארוכות) - לא מצאתי מידע נוסף. בנוסף, למברשת יש מיסב עם תושבת מרובעת, המיסב צובר אבק ושיערות. בהתחלה הינו משומן וככל הנראה מאפשר חיכוך מינימאלי, אבל יש לי תחושה שאם לא אנקה אותו טוב הוא יתקע בשלב מסוים. גם בנושא הזה לא מצאתי מידע נוסף.
2.3 גוף הרובוט: יש מספר מקומות בהם הרובות צובר אבק. העיקרי מכולם הוא פתח השאיבה המתממשק למיכל איסוף. בשל היותו נסתר, יוצא שלא רואים אותו כאשר מוציעים את המיכל ואז מפזרים כמות נדיבה של אבק חזרה על הרצפה.
3. זמינות חלפים לרכישה: נכון לעכשיו הרובות אינו נפוץ בכלל העולם ולכן גם אין חלפים לרכישה ב-eBay. לא יודע אם אצטרך אם כי המברת הראשית שלי לא נראית משהו (ראה לעיל).

סיכום:
לאור (או אל-אף) כל הנאמר: אני דווקא מרוצה מהרובוט נכון לעכשיו. בעיניי: עושה את העבודה בצורה משביע רצון ואף יותר בהתחשב בכך שאני רק לוחץ על הכפתור ומישהו מנקה את כל הדירה. נכון לעכשיו הייתה רק פעם אחת שהוא היה צריך לחזור לבסיס והוא עשה סיבבוב מאוד מוזר בכדי להגיע אליו. יכול להיות שהחישן היה מאובק. כמו-כן, המרחק המצוין בין המרצפות בביתי לא רק גורם לרעש אלא גף שוקח את הגלגל הקדמי (בתקווה לא יותר מדי, אחרת החלפת חלקים מורידה את הכדאיות).
חייב לקבל תשובה דחופה אודות לניקיון/בלאי של מברשות, אחרת אאלץ להלחיף בקרוב מה שמוריד את כדאיותו של הרובות עקב מחיר חלקים.

תשובות לקוראים:

zahipan2: אכן, יש מלא ביקורות באינטרנט ואין דעה מגובשת לגבי הרובות הזה ספציפית. יש כאלה שממקמים אותו ב-9/10, ויש כאלה שנותנים לו 3/5. אני מניח שהדרישות מהרובות הינן שונות לכל אחד, והרובות הוא באמת טוב.

itaysp: לטובת נושא האחראיות קניתי בארץ. אם אני זוכר נכון, היה מבצע חג והמחיר עמד על משהו כמו 2400-2500.

moskito: גם אני הזמנתי את המברשת המיוחדת במעמד הרכישה. בינתיים עוד לא עברו 21 ימי עסקים ולכן ממתין בסבלנות. מקווה שהמברשת המיוחדת תפתור את בעיות הניקיון של הנוכחית (או לפחות תחליף אותה).

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #6 

הי,

מברשות הצד צוברות בעיקר שערות ארוכות מסביב לציר, אני מנקה לעיתים רחוקות.
תופסים בשניים מתוך שלושת הזרועות, קרוב למרכז, ומושכים - אחרי שנתיים אין שום בלאי.

מברשת ראשית - מנקה בעיקר עם היד...פעם בתקופה ארוכה משתמש בשואב הבית ועובר על המברשת לאט אחרי הוצאת שערות ידנית.
גם אחרי תקופה ארוכה לא נראה שיש בלאי למברשת הראשית, הנושא של שערות שוכבות נשמע משונה, אולי יש סיבה אחרת?
היא לא צריכה להיות נקיה מאד, חשוב יותר לנקות את הצירים שלה משערות.

את פתח השאיבה נקה מידי פעם עם השואב, שואב ידני קטן מאד נח לניקוי הפילטר, תא השאיבה וכו.

Wormer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון נוסף אחרי כרבעון פעילות

שליחה #7 

שלום חברים,

הרובות מנקה את המפלס התחתון של ביתי בעכביות של פעם ביום. אכן חייב לציין כי כיוון השעון ו-timer לניקוי אוטומטי ברובוט היו קלים מאוד. הגיע זמן לרשמים חדשים:
מברשת תוצרת ישראל:
קיבלתי את המברת תוצרת בית ומאז משתמש רק בה (בעיקר כי אני עצלן להחליף בניהן מפעם לפעם בכדי לראות הבדלים). חייב לציין כי הסיבים של המברת החדשה רבים יותר ובהחל תופסים פחות שיער. שימו לב: זה לא אומר שהשיער לא נאגר על המברשת, הוא פשוט למסתלסל בין הסיבים אלא נדחק לצידי המברשת. בהחלט מקל על הניקיון.

ניקוי פינות:
סביר להניח כי זו נקודה כואבת לכל שואב אבק בכללי, אך הוא אינו מתמודד היטב עם פינות. מאוד תלוי איזו זווית ייגש אליהן, והאם זו פינה מובהקת של החדר, או מדובר בשקע קל בתוך הקיר (במקרה השני, הפינה לא תנוקה).

ריצוף:
מדובר בבית צמוד קרקע עם ריצוף 45x45. בין המרצפות יש שקעים של כ- 4-5 ממ'. הרובות מתקשה לנקות בשקעים הללו. יכול להיות שמתקשה יותר עם מברשת תוצרת ישראל עקב העובדה כי הסיבים שלה קצרים יותר.

גלגל קדמי:
לרבוט 3 גלגלים. זה נראה שהשניים הגדולים הם הממונעים, והשלישי הקטן הינו חלק ממערכת הבקרה ומדידת מרחק של הרובות. הבעיה היא (במקרה שלי לפחות) שהגלגל הזה נשחק בצורה מחרידה, ועקב השחיקה התחיל לפתח רעש שדומה לתנוע של רכבת (רעש מונוטוני של דפיקות בתדר נמוך). הנ"ל לא נראה כי משפיע על ניקיון, אך מוריד המון מערך הרובוט בכך שלוקח ממנו את היתרון בלהיות שקט :( (מצורפת תמונה של הגלגל בשתי זוויות). שיגרתי שאלה לנציג החברה, וממתין לתשובה.

יום נעים,

אלכסיי

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 381
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

Re: עדכון נוסף אחרי כרבעון פעילות

שליחה #8 

@Wormer
היי,

הגבתי....לא נקלטה התגובה. אעשה זאת שוב בהמשך היום
·

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: עדכון נוסף אחרי כרבעון פעילות

שליחה #9 

ערב טוב wormer ושאר חבריי הפורום,

אני משיב למה שכתבת כאן ולהודעה ששלחת אלי.

נתקלנו בכמה מקרים בודדים בהם הגלגל נשחק לרמה כזאת שהפך מעגול למשושה...8O כמובן שבעקבות כך הרובוט יקפץ, ירעיש, יתקשה בניווט ורמת הניקיון תיפגע ( על אף שציינת שלא הרגשת בהבדל).

מאחר ולא מדובר בתופעה נפוצה, לא ירדנו לעומק העניין לבדוק מה מקורה. יש לי כמה סברות שאינן מבוססות מספיק ועל כן אמנע מלפרט. ניתן לקבל מאתנו גלגל תקין ללא תשלום. המשלוח על חשבוננו.

קושי בפינות: האם מצטבר לך לכלוך בפינות כשהרובוט מנקה יום יום? כמו כן, אבקש לדעת מה הכוונה בשקע בקיר. תוכל לצלם ולשלוח אלי?

לגבי ניקוי לכלוך מהחריצים, ייתכן שהמבקשת הישראלית תתקשה להגיע ללכלוך שמצטבר בחריצים. האם ניסית את המקורית ?

תודה
·
נערך לאחרונה על ידי Iclebo ב 30/07/2015 7:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

Wormer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

שלום,

לגבי פינות: מדי פעם מת לי איזה חרק קטן בפינה והרובוט לא מצליח לתפוס אותו בעזרת המברשות, זה עיקר השיפוט שלי. לגבי שקעים בקיר: ראה תמונה מצורפת. פינות רגילות נמצאות ליד קירות ולכן הרובוט נוטאה להיצמד יותר, במקרה של שקע המתואר, הוא פחות שם לב ולכן יש סיכוי ליותר לכלוך שישאר.

הוספתי תמונה למה שאני מכנה "חריצים בין המרצפות". בחלק מן המקומות בבית הינם עמוקים, בחלק פחות. יש לי חשש שעשויים להוות גורם לשחיקת הגלגל.

לגבי ניקיון בין החריצים עם שתי המברשות: אקח קצת חול מהגינה ואתחיל בניסוי. תוצאות מחר :).

לילה טוב,

אלכסיי
שקע בקיר
 שקע בקיר
דוגמה לחריצים
 דוגמה לחריצים

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

היי wormer'

תודה על התמונות (f).
שאלתי על הפינות בניקוי יומיומי היות ורוב האבק לא נוחת בפינות אלא נדחק לקצוות החדר. מעבר יומיומי של ICLEBO קרוב מאוד לפינות אמור למנוע הצטברות של אבק שם.
לגבי הנישה בתמונה ששלחת , איני רואה סיבה שהרובוט לא ינקה את רובה. ייתכן שהגלגל הפגום משפיע..אולי סיבה אחרת. אשמח לשוחח על כך בטלפון אם תרצה על מנת לנסות להבין.
נראה לי שנכון יותר לערוך את מבחן החול מהגינה בחריצי הריצוף אחרי שיוחלף הגלגל כדי לקבל תוצאה נכונה. ובכל מקרה, אודה לך אם תוכל לשלוח תמונות של חריצי הריצוף ב real life . לא בפיזור יזום של חול לתוך החריץ - שהרי ביום יום הליך זה לא מתקיים - אלא איך נראים החריצים בבית כאשר הרובוט מנקה כל יום.

יום טוב לכולם!

Wormer פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תקלה C6

שליחה #12 

החלפתי את הגלגל הקדמי והשקט חזר לקדמתו :).

הבעיה שעכשיו נתקלתי בקוד תקלה C6 (מעיד על עומס יתר של יחידת השאיבה לפי הספר).
- ניקיתי את התא של הזבל, את המברשת ועברתי עם שואב אבק על פתח השאיבה.
- כיביתי את הרובוט לכמה דקות והדלקתי חזרה
- החלפתי את הפילטר על התא של הזבל

כל הפעולות לעיל לא עזרו, והרובוט מושבת... :(. מישהו נתקל בקוד תקלה ויכול למסור דבר מה לגבי איך פותרים את המצב?

נ.ב.
לא הספקתי עדיין ליצור קשר עפ תמיכה הטכנית.

א'

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: תקלה C6

שליחה #13 

@Wormer,

תקלת מנוע.. או שמשהו חדר למנוע ועוצר את הכנף או תקלה במנוע עצמו. אגב, תקלות מנוע אינן שכיחות . למעשה, הרובוט נמכר כבר תקופה עם חמש שנים אחריות על המנוע. הרובוט יאסף ממך במסגרת האחריות.
כשדיברנו בעבר שאלתי אם התמונות שפרסמת בפוסט הזה הן אחרי שטיפה של הבית. הבנתי שצולמו כעשרה ימים אחרי שטיפה אחרונה. משמח אותי לראות שאיי קלבו עושה את העבודה כפי שמצופה.

רונן
·

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”