שרשור תגובות: סאבוופר מוזיקלי? האם באמת קיים דבר כזה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

למאמר: סאבוופר 'מוזיקלי'? האם באמת קיים דבר כזה?

תמונה

סאבוופרים תופסים כיום נישה מרכזית למדי בתחום האודיו וקולנוע ביתי ופשוט אי אפשר להתעלם מהם. האם באמת ישנם כאלו שטובים יותר בהפקת מוזיקה מאשר אחרים, או שפשוט מדובר במונח סובייקטיבי חסר משמעות? אנחנו לוקחים את הסאבוופר ובודקים מה משפיע על ביצועיו.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2 

אחלה מאמר. תודה
ושוב, כמו תמיד
אוזניים, אוזניים, אוזניים.
לקנות ציוד, לקרוא הוראות ולא לנסות שיטות שונות, זה פשוט הפסד ויכול להביא למצב שלא ממצים את המערכת בצורה האופטימלית עבור מי שמאזין
העם דורש..... כל מיני דברים

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #3 

HazooM
יופי של מאמר...(Y)

החדר:
נושא חשוב שאי אפשר להתעלם ממנו הוא חלל ההאזנה. להפיק בסים שטוחים וחלקים בחדר/סלון ממוצע זה נושא בעייתי עד בלתי אפשרי. חלל האזנה ממוצע כולל קירות/רצפה/תקרה שמקבילים אחד לשני וזו אינה סביבה אידיאלית להפקת בסים.
(Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

וריהוט, וילונות, שטיחים, זכוכית.
הרבה מאוד משתנים
העם דורש..... כל מיני דברים

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7659
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #5 

מאמר מצוין (Y)

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #6 

שאפו ענק , מאמר ועבודה מקצועיים . השכלתי המון כל הכבוד (f)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #7 

מאמר מצויין כרגיל מבית @HazooM.

אחד הדברים שמדהימים אותי כל פעם מחדש בהקשר של הציטטה שהובאה כאן קודם לכן, זה שלפעמים מעלים בפורום תמונה של חדר חשוף לחלוטין כאשר נדמה שכל מה שניתן לשמוע בחלל זה הדהוד, אבל משום מה, מתלווים לתמונה סופרלטיבים ללא סוף.

אחד הדברים שתמיד יוצא לראות ב- CES זה חדרים מטופלים אקוסטית וכאשר הטיפול הוא הולם (ובדרך כלל הוא כזה), גם הרמקולים הכי זולים יכולים להוציא תוצאות סוניות הרבה יותר טובות מרמקולים שעולים הרבה יותר, אבל ממוקמים בסביבה לא מטופלת.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #8 

תודה רבה על מאמר משכיל מעניין ומאוד עמוק.

כבעל לשני סאבים אני יכול לומר שההבדלים ברורים ויש סאבים שיכולים להיות סבילים בסביבת סרטים אבל לא נסבלים כשמוזיקה מתנגנת. לעומת זאת יש סאבים שמוסיפים למוזיקה ממד נוסף שהרמקולים הקדמיים לא תמיד יכולים לתת.

לפני שהיה לי את ה SVS היה לי סאב של קליפש ואיתו לא יכולתי להאזין למוזיקה הבס היה מרוח ומאפיל על שאר המוזיקה.

לעומת זאת ה SVS החזיר לי את היכולת ליהנות ממוזיקה תוך שימוש בסאב.

אז אולי אין סאבים שמוגדרים כטובים למוזיקה

אבל יש סאבים גרועים שאפשר להשתמש בהם רק לסרטים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

מאמר מצויין, תודה רבה! (f)

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #10 

"בדרך כלל צינור או תעלה, אשר מכוון לתחום תהודה מסויים" המשפט הזה לא ממש ברור או נכון. תהודה מציוגת ע"י תדר בודד. זהו התדר בו מתקבלת התגובה הקיצונית ביותר של המערכת. באופן כללי יתכנו מספר תדרי תהודה במערכת כלשהי, אך לא מדובר בתחום. במערכת מעשית בסביבת תדר התהודה יש פס דמוי פעמון בגלל ריסון, אך עדיין קיים תדר תהודה מרכזי אחד. קשה לי להאמין שהפורט מתוכנן עבור תדר תהודה מסויים שמהווה תדר מתחום התדרים שלהם נועד הסאב כי זה ייצור צליל לא טבעי שמדגיש את תדר התהודה, וזו ממש לא המטרה של הסאב שאמור לשמור על רגישות קבועה לכל תחום תדרי העבודה שלהם נועד. אם כבר אז יש לקבוע את מיקום ואורך התעלה של הפורט בכדי שתיצור תהודה בתדר הנמצא מחוץ לתחום תדרי העבודה של הסאב בכדי שהפורט ישאר שקוף. וזה מסביר מדוע אוך צינור הפורט נע בין 20 עד 30 ס"מ. זהו סדר גודל המתאים לתהודה בתדר ממוצע של 1 קילו הרץ, ולא תדר מתחום השמע של הסאב. תפקיד הפורט הוא להפיק צלילים המתקבלים בזמן ההרפיה של הדריבר (תנועתו לאחור שמגדילה לחץ בתיבה אם הפורט היה אטום). הפורט עוזר לשמור על לחץ ממוצע קבוע בתיבה בגלל שהוא מאפשר כניסה ומצא של אוויר. ובלי קשר, לא רואה סיבה מדוע שמוסיקה לא היה סאב. הרי אם הרמקולים הקדמיים בעלי וופרים מעל ל 12 אינטש, אזהם למעשה מהווים סאב בעצמם... אני שומע מוסיקה עם סאב ימאהה והוא משלים את החסר בקדמיים באופן מצויין...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #11 

מעולה,
כמה מידע רב ומדוייק. תענוג לקרוא.

zivbaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

תודה רבה, למדתי והשכלתי!!

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #13 

לעניות דעתי, סאב וופר לצורך מוסיקה נדרש רק במצב שהמערכת הרמקולים היא מסוג סאטלייט או שקועים או מדפיים קטנים. לצורך מוסיקה זוג רמקולים טובים מספקים את כל הדרוש. מה עד לפני 20-15- שנים +/- לא שמעו מוסיקה ?
כמובן שיש את הטעם האישי של כל אחד ולאור הקמפרוס ההולך וגובר של המוסיקה ( אני מתכוון ברמת עריכה, לא MP3 וכדומה אוולות) "מרגילים" את האוזן של הדור הצעיר לחפש יותר באס.
זו גם הסיבה שברסיברים קיימת הפונקציה שמאפשרת לנו להגדיר האם אנו רוצים את הסאב עובד תמיד או רק במצב רב ערוצי שזה עבור קולנוע ביתי דרך ה -LFE

לגבי המאמר, כתוב טוב מאוד וסקירה מקצועית. חבל רק שאין קשר בין הכותרת לתוכן, כי אכן ציפיתי לדיון לגבי נחיצותו והשלכותיו של סאב על מוסיקה ולא לסקירה טכנית של " מה זה סאב וופר"
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #14 

חבל רק שאין קשר בין הכותרת לתוכן, כי אכן ציפיתי לדיון לגבי נחיצותו והשלכותיו של סאב על מוסיקה ולא לסקירה טכנית של " מה זה סאב וופר"
...
הכותרת קשורה בדיוק לתוכן. מטרת המאמר לא היתה להסביר האם צריכים סאב למוזיקה או לא.

מה שכן, אתה מוזמן לפתוח דיון בנושא כאן בשרשור.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #15 

@HazooM
·
לייק! אהבתי כרגיל,תודה!
כיף חיים.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #16 

מאמר נהדר, תודה! 8)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #17 

כיף לקרוא (Y) אחלה מאמר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

shigidar כתב:לעניות דעתי, סאב וופר לצורך מוסיקה נדרש רק במצב שהמערכת הרמקולים היא מסוג סאטלייט או שקועים או מדפיים קטנים. לצורך מוסיקה זוג רמקולים טובים מספקים את כל הדרוש. מה עד לפני 20-15- שנים +/- לא שמעו מוסיקה ?
...
זה נורא תלוי בסוג המוזיקה - חובבי עוגבים, טראנסים, היפ הופ, סגנונות ג'אז מסויימים ושאר ירקות יפיקו ערך רב מסאבוופר ייעודי גם לצד רמקולים רצפתיים.

ודרך אגב, אתה זוכר איך נראו רמקולים לפני שהמציאו את הסאבוופר (לפני כ-50 שנה, דרך אגב, לא 15-20...)? מוניטורים ענקיים של JBL וכיו"ב, עם תיבות שמנות ואלמנטים של 8 אינץ' ויותר. לא זו אף זו, הסאבוופר נולד בעיקר כמענה לתלונות של בעלי רמקולים אלקרוסטיים (תחשוב קוואד ומרטין לוגאן), שחיפשו לאן הלכו לאיבוד הבאסים ברמקולים שלהם. לקולנוע ביתי הם הגיעו רק כעשור מאוחר יותר, כשסטילי דן כבר השתמשו בהם באולפן..! (i)

בשורה התחתונה, בודדים הרמקולים שבאמת נותנים מענה אפקטיבי בפול ריינג', וגם אלה ירוויחו רובם ככולם מחיזוק של סאבוופר, פשוט מכיוון שהאוזניים שלנו זקוקות לדגש מסויים בבאסים כדי לקבל את כל הפרטים מהסיגנל. תוסיף לזה את העובדה שגם המגבר וגם הרמקולים עובדים פחות קשה כשמוסיפים סאב למערכת, ולפיכך מפיקים סאונד יותר איכותי בשאר תחום התדרים - ועל אחת כמה וכמה אם מדובר ברמקולים בעלי אלמנטים שמפיקים תדרים בטווח שמהבאסים הנמוכים ועד למידים (תצורת 2WAY ו-2.5WAY).

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #19 

epony כתב:
...
...
ודרך אגב, אתה זוכר איך נראו רמקולים לפני שהמציאו את הסאבוופר (לפני כ-50 שנה, דרך אגב, לא 15-20...)? מוניטורים ענקיים של JBL וכיו"ב, עם תיבות שמנות ואלמנטים של 8 אינץ' ויותר. לא זו אף זו, הסאבוופר נולד בעיקר כמענה לתלונות של בעלי רמקולים אלקרוסטיים (תחשוב קוואד ומרטין לוגאן), שחיפשו לאן הלכו לאיבוד הבאסים ברמקולים שלהם. לקולנוע ביתי הם הגיעו רק כעשור מאוחר יותר, כשסטילי דן כבר השתמשו בהם באולפן..! (i)

...
+1.
אחרי שעברו דרכי כל מיני רמקולים מכל מיני תקופות אני יכול להעיד חד משמעית שאין שום באס ב - SPL משמעותי ברמקולים עם אלמנטים של פחות מ - 8 אינץ' במינימום, שלא לדבר על 10 ו - 12 אינץ' (פעמיים 6.5 גם נותן יופי של באס, זה שווה ערך ל- 9-10 אינץ'). כל רמקולים עם פחות מזה יקבלו תוספת משמעותית ונחוצה מסאב, ואני ממש לא מתכוון רק לטראנסים וכדומה, אלא דווקא לקלאסית. התוספת הזו למטה, לאו דווקא בווליום גבוה, נותנת תחושה חזקה מאוד של ריאליזם ושל אולם קונצרטים.
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 02/04/2015 8:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #20 

צריך להתאים את גודל הרמקולים או את עוצמת הבאס שלהם לגודל החדר .

פחות מדי באס מוציא את החשק מהמוזיקה .

יותר מדי באס מצריך טיפול אקוסטי או איזה עבודת RC וזה לא תמיד פשוט

עדיף מלכתחילה לדאוג לרמקולים שמתאימים לגודל החדר .

חדר ההאזנה שלי הוא בערך 4*3.5 והיו לי לאחרונה רמקולים קופסאתיים עם וופר 12 אינץ .

והיו הידהודים של באס מטורפים ,

קפצה לי הזדמנות להביא רמקולים רצפתיים עם דאבל וופר 7.5 אינץ . ועכשיו ברוך השם הבאס כמו שצריך , לא פחות מדי ולא יותר מדי .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”