המלצה לאוזניות אטומות לרעש
שלום ,
מחפש המלצה לאוזניות אטומות לרעש,
לשימוש בבית (רעש של דיבורים, רדיו וכו')
או בנסיעות: אוטובוס ורכבת.
אני שומע כמעט את כל סגנונות המוזיקה, למעט רוק כבד מאוד ודאנסים.
כשמדובר בנסיעה ברכבת, זאת נסיעה של שעה/ שעה +
ולכן חשוב שהאוזניות יהיו נוחות ללבישה לאורך זמן, כמו כן, חשוב לי שהן יהיו אטומות ברמה טובה, כך שלא יהיה ניתן לשמוע את כל הרעש של האנשים בקרון.
דבר נוסף, כיוון שאני רוצה שהם ישמשו גם לנסיעה ברכבת, העדיפות היא לאוזניות in ear, כך שיהיה נח להכניס אותן לכיס לאחר הנסיעה,
כך שאם אני נוסע למקום מסויים, אני לא צריך להסתובב עם קופסא של האוזניות ביד. בתנאי כמובן שזה לא מוריד מהדרישות לתנאים שלי.
תקציב: 700-800 ש"ח
ואם זה מצדיק, גמיש בהחלט!
ולכן חשוב שהאוזניות יהיו נוחות ללבישה לאורך זמן, כמו כן, חשוב לי שהן יהיו אטומות ברמה טובה, כך שלא יהיה ניתן לשמוע את כל הרעש של האנשים בקרון.
דבר נוסף, כיוון שאני רוצה שהם ישמשו גם לנסיעה ברכבת, העדיפות היא לאוזניות in ear, כך שיהיה נח להכניס אותן לכיס לאחר הנסיעה,
כך שאם אני נוסע למקום מסויים, אני לא צריך להסתובב עם קופסא של האוזניות ביד. בתנאי כמובן שזה לא מוריד מהדרישות לתנאים שלי.
ואם זה מצדיק, גמיש בהחלט!
לפי הדרישות שלך, הכי מתאים זה custom in ear. זו אוזנייה מיוחדת שבונים אותה בהתאם למבנה של האוזן שלך, ולכן באטימה ונוחות הן עדיפות על אוזניות אונבירסליות. המחירים מתחילים ב250$ והדבר גם דורש מדידה בארץ שעולה 50 ש"ח.sasiz כתב:שלום ,
ואם זה מצדיק, גמיש בהחלט!...
אני יכול להגיד לך שאני נוסע כל יום בתחבורה ציבורית שעה וחצי לכל כיוון, והנוחות והאטימה של אוזניות אונברסליות לא מספקת אותי. הזמנתי לפני שבוע custom in ear ואני ממתין להגעתן
המחיר גבוהה אבל לטעמי ההשקעה משתלמת לאורך זמן
·1. מאיפה מזמינים את האוזניות? אני גר בחיפה, יש באזור שם מקום שבו עושים מדידות? ומה זה אומר "מדידות"? אתה מזמין את האוזניה כחומר גלם, ומתאימים לך אותך למבנה של האוזן? היא מתאימה אך ורק לי?
2. אמת שזה מתחיל ב 250$, מה ההבדל בין הדגמים היקרים יותר? ממה הוא נובע?
3. ציינת שאתה נוסע באוטובוס, האם הן באמת מבודדות כך שאתה כלל לא שומע את היושבים לידך מדברים?
3. ציינת שאתה נוסע באוטובוס, האם הן באמת מבודדות כך שאתה כלל לא שומע את היושבים לידך מדברים?
1) ניגשים לאודיולוג. הוא מבצע מדידות- ממלא לך את האוזן בחומר אפוקסי שמתקשה ולמעשה יוצר תבנית בדמוי האוזן הפנימית שלך. זה עולה 50-100 ש"ח.בטוח יש גם בחיפה- כל מכון שמיעה עושה זאת. לאחר מכן שולחים את התבניות לחברה שבונה עבורך את האוזניה. יש חברות שעושות זאת בארץ אבל הן מאוד יקרות והמוצרים שלהן בינוניים.בכל מקרה האוזנייה תתאים רק לך ולא לאף אוזן אחרת. זה הייתרון והחסרון- מצד אחד אתה מקבל איטום ונוחות מושלמים, ומצד שני, לא ניתן למכור את האוזנייה אח"כ לאף אחד...sasiz כתב:·1. מאיפה מזמינים את האוזניות? אני גר בחיפה, יש באזור שם מקום שבו עושים מדידות? ומה זה אומר "מדידות"? אתה מזמין את האוזניה כחומר גלם, ומתאימים לך אותך למבנה של האוזן? היא מתאימה אך ורק לי?
3. ציינת שאתה נוסע באוטובוס, האם הן באמת מבודדות כך שאתה כלל לא שומע את היושבים לידך מדברים?...
2) יש המון חברות שמייצרות אוזניות כאלו בטווחי מחירים שנעים בין 200$ ועד 1500$ ההבדלים נובעים מכמות הדרייברים(הרמקולים) שיש בכל אוזנייה. במחירי ההתחלה של 200-300$ תמצא לרוב אוזניות עם 2 דרייברים בכל צד, וביקרות (1000$+) תמצא גם 8 דרייברים בכל צד ומערכת הפרדת תדרים טובה יותר(קרוסאובר). ההבדל כמובן מתבטא באיכות הסאונד- בפירוט, בעומק, בבמה ועוד. צריך לקחת בחשבון שאוזניות יקרות דורשות גם מקור והגברה טובים מאוד- ובהחלט לא תעשה איתן חסד אם תחבר אותן לאייפון. לכן אם הדגש על ניידות ולא להסתבך עם מכשירים נוספים(DAC ומגבר ייעודי) מלבד האייפון, אין סיבה אמיתית לרכוש אוזניות ביותר מ300$. באוזניות רגילות(ברובן, לפחות עד 800 שקל) יש דרייבר דינאמי שצריך פתח אוורור בשביל להשמע טוב. הפתח איוורור פוגע באטימה. באוזניות קאסטום יש דרייברים מסוג שונה שלא צריכים פתח ולכן המבנה אטום לחלוטין- דבר שלעצמו משפר את האטימה.
3) אני טחנתי את הרשת בחודש האחרון במציאת האוזנייה האידיאלית עבורי בתקציב של עד 300$. עשיתי מדידות ושלחתי אותן אך האוזנייות עדיין לא
מוכנות כך שאין לי נסיון איתן- ובטח לא בתחבורה ציבורית. מה שכן- התבנית שנוצרה עבורי, יצרה הנחתה מאוד משמעותית- הרבה יותר מהאוזניות שיש לי היום. דיבור של אנשים מושתק לחלוטין. הבעיה באוטובוס היא לא הדיבור אלא הראש הצורם של המנוע בעליות ואין לי ספק שברכבת בעיית הרעש פחות חמורה.
אם תחליט שאתה הולך על זה בהמשך, אני בהחלט אשמח לעזור לך בהפנייה לשלל חברות ודגמים אשר נתקלתי בהם במהלך חיפושיי/
בתמונה- דוגמא ל CIEM מחברה שוודית. הייתרון לקאסטום הוא שגם ניתן לבחור צבע ועיצוב אישיים.
·
·idonoach כתב:אני ניגש לכל חנות למכשירי שמיעה ומבקש לבצע מדידה ואז שולח את זה לאחת מהחברות?1) ניגשים לאודיולוג. הוא מבצע מדידות- ממלא לך את האוזן בחומר אפוקסי שמתקשה ולמעשה יוצר תבנית בדמוי האוזן הפנימית שלך. זה עולה 50-100 ש"ח.בטוח יש גם בחיפה- כל מכון שמיעה עושה זאת. לאחר מכן שולחים את התבניות לחברה שבונה עבורך את האוזניה. יש חברות שעושות זאת בארץ אבל הן מאוד יקרות והמוצרים שלהן בינוניים.בכל מקרה האוזנייה תתאים רק לך ולא לאף אוזן אחרת. זה הייתרון והחסרון- מצד אחד אתה מקבל איטום ונוחות מושלמים, ומצד שני, לא ניתן למכור את האוזנייה אח"כ לאף אחד...
2) יש המון חברות שמייצרות אוזניות כאלו בטווחי מחירים שנעים בין 200$ ועד 1500$ ההבדלים נובעים מכמות הדרייברים(הרמקולים) שיש בכל אוזנייה. במחירי ההתחלה של 200-300$ תמצא לרוב אוזניות עם 2 דרייברים בכל צד, וביקרות (1000$+) תמצא גם 8 דרייברים בכל צד ומערכת הפרדת תדרים טובה יותר(קרוסאובר). ההבדל כמובן מתבטא באיכות הסאונד- בפירוט, בעומק, בבמה ועוד. צריך לקחת בחשבון שאוזניות יקרות דורשות גם מקור והגברה טובים מאוד- ובהחלט לא תעשה איתן חסד אם תחבר אותן לאייפון. לכן אם הדגש על ניידות ולא להסתבך עם מכשירים נוספים(DAC ומגבר ייעודי) מלבד האייפון, אין סיבה אמיתית לרכוש אוזניות ביותר מ300$. באוזניות רגילות(ברובן, לפחות עד 800 שקל) יש דרייבר דינאמי שצריך פתח אוורור בשביל להשמע טוב. הפתח איוורור פוגע באטימה. באוזניות קאסטום יש דרייברים מסוג שונה שלא צריכים פתח ולכן המבנה אטום לחלוטין- דבר שלעצמו משפר את האטימה.
3) אני טחנתי את הרשת בחודש האחרון במציאת האוזנייה האידיאלית עבורי בתקציב של עד 300$. עשיתי מדידות ושלחתי אותן אך האוזנייות עדיין לא
מוכנות כך שאין לי נסיון איתן- ובטח לא בתחבורה ציבורית. מה שכן- התבנית שנוצרה עבורי, יצרה הנחתה מאוד משמעותית- הרבה יותר מהאוזניות שיש לי היום. דיבור של אנשים מושתק לחלוטין. הבעיה באוטובוס היא לא הדיבור אלא הראש הצורם של המנוע בעליות ואין לי ספק שברכבת בעיית הרעש פחות חמורה.
אם תחליט שאתה הולך על זה בהמשך, אני בהחלט אשמח לעזור לך בהפנייה לשלל חברות ודגמים אשר נתקלתי בהם במהלך חיפושיי/
בתמונה- דוגמא ל CIEM מחברה שוודית. הייתרון לקאסטום הוא שגם ניתן לבחור צבע ועיצוב אישיים....
מתי אתה אמור לקבל את האוזניות?
·...
·אתה צריך לעבוד הפוך.sasiz כתב:·.........
קודם אתה מחליט איזה חברה ואוזניה אתה רוצה על פי התקציב סגנון המוזיקה וחתימת הצליל שאתה מעדיף.
לכל חברה יש דרישות מעט שונות לגבי איך לבצע את המדידה. זה מפורסם באתר של כל אחת מהן. עם ההוראות האלו אתה ניגש לאחד ממכוני השמיעה שיעשו לך מדידה ותבנית בהתאם. אח"כ את המדידה והתבנית אתה שולח לחברה בחו"ל ו.... ממתין
אני שלחתי את התבנית שלי לפני שבוע והיא אמורה להגיע אליהם(ארה"ב) מחר. אז אני מעריך שעוד שבועיים הם יהיו אצלי.
מה זה חתימת הצליל?
לגבי האוזניות, אני עוד אחשוב אם זה מתאים לי, זה בהחלט קצת יקר.
האם שמיעת מוזיקה דרך סמארטפון מצדיקה הוצאה כזאת על אוזניות מבחינת הצליל שהוא יכול להפיק?
והאם יש לך דגם אחר של אוזניות, כאלה שקונים בחנות (ולא מצריכות מדידות וכו'?)
לגבי האוזניות, אני עוד אחשוב אם זה מתאים לי, זה בהחלט קצת יקר.
האם שמיעת מוזיקה דרך סמארטפון מצדיקה הוצאה כזאת על אוזניות מבחינת הצליל שהוא יכול להפיק?
והאם יש לך דגם אחר של אוזניות, כאלה שקונים בחנות (ולא מצריכות מדידות וכו'?)
כאחד ששומע רק עם הסמארטפון/טאבלט אנע נוטה להאמין שהשקעה שווה ולכן אני כן הלכתי על זה.
מבחינת אוזניות אונברסליות שניתן לרכוש בארץ, כדאי לך לבדוק את shure 215
נשמעים טוב עם הרבה סגנונות, יחסית נוחות ואוטמות ועולות 400 ש"ח כמו בחו"ל
נשמעים טוב עם הרבה סגנונות, יחסית נוחות ואוטמות ועולות 400 ש"ח כמו בחו"ל
·האם הן אוטמות ברמה יחסית טובה?idonoach כתב:כאחד ששומע רק עם הסמארטפון/טאבלט אנע נוטה להאמין שהשקעה שווה ולכן אני כן הלכתי על זה.
נשמעים טוב עם הרבה סגנונות, יחסית נוחות ואוטמות ועולות 400 ש"ח כמו בחו"ל...
אני אחכה עוד כמה שבועות, לאחר שתקבל את האוזניות מחו"ל ויהיה לך כמה ימים להתרשם, לתת חוות דעת.