זקוק להמלצה למזגני קיר קטנים לחדרי שינה
שלום לכולם ,
התחלתי שיפוץ בדירה וצריך לבחור 3 מזגני קיר של 1-1.5 כ"ס כל אחד.
חשבתי ללכת על אלקטרה אבל ראיתי קצת ביקורות לא טובות בזאפ לגבי חלק מהמזגנים בגדלים האלה.
רציתי לדעת על איזה מזגנים אתם ממליצים? אני רוצה קודם כל מזגן שלא יווצרו בו פטריות (מסניון מר עם תדיראן) , שקט , לפחות אחד מהמזגנים צריך להיות מעוצב יפה .
2 שאלות :
1) האם כדאי לי להשקיע במזגן אינוורטר לחדרי שינה (המזגנים האלה ככל הנראה יעבדו פחות מאשר המזגן המרכזי בסלון.
2) על איזה מזגנים הייתם ממליצים לי?
תודה רבה
התחלתי שיפוץ בדירה וצריך לבחור 3 מזגני קיר של 1-1.5 כ"ס כל אחד.
חשבתי ללכת על אלקטרה אבל ראיתי קצת ביקורות לא טובות בזאפ לגבי חלק מהמזגנים בגדלים האלה.
רציתי לדעת על איזה מזגנים אתם ממליצים? אני רוצה קודם כל מזגן שלא יווצרו בו פטריות (מסניון מר עם תדיראן) , שקט , לפחות אחד מהמזגנים צריך להיות מעוצב יפה .
2 שאלות :
1) האם כדאי לי להשקיע במזגן אינוורטר לחדרי שינה (המזגנים האלה ככל הנראה יעבדו פחות מאשר המזגן המרכזי בסלון.
2) על איזה מזגנים הייתם ממליצים לי?
תודה רבה
שלום,
לי יש גם אלקטרה וגם תדיראן, שני המזגנים הללו מצוינים.
עושים את העבודה נפלא!
לי יש גם אלקטרה וגם תדיראן, שני המזגנים הללו מצוינים.
עושים את העבודה נפלא!
www.hashmal-price.co.il - מוצרי חשמל
לי יש תדיראן A, מאוד מרוצה.
לא יודע על איזה פטריות מדובר, עברתי דירות ואולי עשרות מזגנים, לא ראיתי פטריות.
לגבי אינוורטר, פעם עשיתי חישוב של חיסכון בחשמל לעומת מחיר המזגן , יצא לי שזה ישתלם אחרי 20 שנה. ויתרתי.
לגבי אינוורטר, פעם עשיתי חישוב של חיסכון בחשמל לעומת מחיר המזגן , יצא לי שזה ישתלם אחרי 20 שנה. ויתרתי.
זה מן עובש כזה , בעיה ידועה במזגנים.dmitrys כתב:לי יש תדיראן A, מאוד מרוצה.
לגבי אינוורטר, פעם עשיתי חישוב של חיסכון בחשמל לעומת מחיר המזגן , יצא לי שזה ישתלם אחרי 20 שנה. ויתרתי....
לדעתי זה קרה אחרי שטיילתי בחו"ל תקופה ארוכה ולא נעשה שימוש במזגן.
לגבי אינורטר - מלבד חסכון בחשמל ישנם עוד יתרונות , מה לגביהם? עדיין לא שווה את תוספת המחיר?
חד משמעית אם אתה רוכש מזגן איכותי, שגם מצוייד בשסתום התפשטות אלקטרוני וגם מפוח שיודע לעבוד ב-150-160CFM תקבל נוחות מורגשת בכל פרמטר (בקרת טמפ' נטולת תנודות באופן מוחלט, וחימום ללא יובש). מיצובישי בוודאות נותן את כל זה.
אם אתה מתעניין דווקא בדגמים סטנדרטיים עם ווסת נימי (קפילר) אל תצפה ליותר מאשר חימום מעט יציב עד 0 מעלות, אין להם אותה שליטה יעילה יחסית בלחץ הגז. המזגנים עם EEV מחממים יותר טוב מהם והרמז לרכיב הזה הוא טווח החימום שיגיע עד ל-17000BTU לפחות במזגן שמקרר ל-8500. בטווחים צרים יותר לרוב אין EEV ואז גם ביצועי הקירור לא הכי מרשימים יחסית למזגן שאינו אינוורטר. חבל על הכסף וממילא אחרי האחריות של 4-5 שנים לא תרצה לתקן אותם מבחינה חומרתית. לחברות אין שום עניין עיסקי לתת מחיר עלות ייצור לכרטיס, הן מעוניינות להפיק כמה שיותר רווח משני אחרי שהמזגן נמכר. אישית לא הייתי רוכש מזגנים כאלה אם לא היה כסף למיצובישי אלא רק מזגן רגיל למען השקט הנפשי. בעבר היו דגמי אינוורטר עם 7 שנים אחריות לכרטיס. ובכן, זו הייתה המרצה ציבורית קצרת זמן כדי לעזור לחברה להיפטר ממלאי לקראת החלפה בדגמים מיצרן חדש לחלוטין.
אם אתה מתעניין דווקא בדגמים סטנדרטיים עם ווסת נימי (קפילר) אל תצפה ליותר מאשר חימום מעט יציב עד 0 מעלות, אין להם אותה שליטה יעילה יחסית בלחץ הגז. המזגנים עם EEV מחממים יותר טוב מהם והרמז לרכיב הזה הוא טווח החימום שיגיע עד ל-17000BTU לפחות במזגן שמקרר ל-8500. בטווחים צרים יותר לרוב אין EEV ואז גם ביצועי הקירור לא הכי מרשימים יחסית למזגן שאינו אינוורטר. חבל על הכסף וממילא אחרי האחריות של 4-5 שנים לא תרצה לתקן אותם מבחינה חומרתית. לחברות אין שום עניין עיסקי לתת מחיר עלות ייצור לכרטיס, הן מעוניינות להפיק כמה שיותר רווח משני אחרי שהמזגן נמכר. אישית לא הייתי רוכש מזגנים כאלה אם לא היה כסף למיצובישי אלא רק מזגן רגיל למען השקט הנפשי. בעבר היו דגמי אינוורטר עם 7 שנים אחריות לכרטיס. ובכן, זו הייתה המרצה ציבורית קצרת זמן כדי לעזור לחברה להיפטר ממלאי לקראת החלפה בדגמים מיצרן חדש לחלוטין.
נשמע שיש לך הרבה ידע.verborn כתב:חד משמעית אם אתה רוכש מזגן איכותי, שגם מצוייד בשסתום התפשטות אלקטרוני וגם מפוח שיודע לעבוד ב-150-160CFM תקבל נוחות מורגשת בכל פרמטר (בקרת טמפ' נטולת תנודות באופן מוחלט, וחימום ללא יובש). מיצובישי בוודאות נותן את כל זה.
אם אתה מתעניין דווקא בדגמים סטנדרטיים עם ווסת נימי (קפילר) אל תצפה ליותר מאשר חימום מעט יציב עד 0 מעלות, אין להם אותה שליטה יעילה יחסית בלחץ הגז. המזגנים עם EEV מחממים יותר טוב מהם והרמז לרכיב הזה הוא טווח החימום שיגיע עד ל-17000BTU לפחות במזגן שמקרר ל-8500. בטווחים צרים יותר לרוב אין EEV ואז גם ביצועי הקירור לא הכי מרשימים יחסית למזגן שאינו אינוורטר. חבל על הכסף וממילא אחרי האחריות של 4-5 שנים לא תרצה לתקן אותם מבחינה חומרתית. לחברות אין שום עניין עיסקי לתת מחיר עלות ייצור לכרטיס, הן מעוניינות להפיק כמה שיותר רווח משני אחרי שהמזגן נמכר. אישית לא הייתי רוכש מזגנים כאלה אם לא היה כסף למיצובישי אלא רק מזגן רגיל למען השקט הנפשי. בעבר היו דגמי אינוורטר עם 7 שנים אחריות לכרטיס. ובכן, זו הייתה המרצה ציבורית קצרת זמן כדי לעזור לחברה להיפטר ממלאי לקראת החלפה בדגמים מיצרן חדש לחלוטין....
אז הבנתי ממה שאתה אומר שאני צריך לחפש מזגנים שתפוקת החימום שלהם היא מעל 17000 BTU .
מה שלא הבנתי זה האם אתה בעצם ממליץ לי לא ללכת על אינוורטר? שמעתי גם שהם מתקלקלים הרבה יותר ושכל תיקון בהם הוא מאד יקר.
לגבי מזגני מיצובישי , אני יודע שהם הטובים ביותר אבל הם יקרים מדיי בשבילי.
האם תוכל להמליץ לי על דגם ספציפי של אלקטרה למשל? ואם הם לא מומלצים בכלל , אז על דגם של LG?
למעשה במזגני אינוורטר אם אתה רוצה " 1 כ"ס" כדי לקבל ביצועים טובים אתה צריך לקחת את הדגמים שמגיעים עד למקסימום של 17000. דוגמאות לכך הם האלקו 14 ו-LG dream 13. באותן סדרות יש את הדגם 17 לחדרים גדולים יותר וגם במקרה כזה תקבל EEV באופן ודאי.
עדיף לקנות את ה-LG. יש לו במיוחד בדגם 13 COP טוב יותר ופורמולה נכונה יותר של מחיר ביחס לטווח ביצועים ויעילות. ב-17 הוא עדיין מציע מחיר יותר אטרקטיבי מאלקו. תוספת המחיר לאלקו לא תיתן לך דבר מה שחסר ב-LG. דגם ה-White Art סתם יקר, מבחינת COP וטווח חימום דווקא נחות לעומת ה-Dream.
אגב במיצובישי GE למרות שיש לו טווח חימום יותר קטן מ-FD קיים EEV בכל מקרה, אבל כמו שאמרת לא מתאים לכיסך. אצלי מזגן מיצובישי עם אינוורטר הוכיח את עצמו באמינות 9 שנים ועוד עובד, וקיבלתי עמו התקנה ברמה מאוד מקצועית. לכן לא סתם המלצתי לך לשקול אותו. אם אתה יכול לקנות מזגן אחד של מיצובישי, לאחר התנסות איתו ייקל עליך להחליט מה לקנות הלאה. תוכל גם לקנות במקביל לחדר אחר אלקו או LG ואז להחליט מה תשים בחדר השלישי.
לקנות מזגנים מאותה קטגוריית מחיר לא יאפשר לך ללמוד בפועל על ההבדלים בין הדגמים והיצרנים. הניסיון שלי הצטבר מכך שקניתי מותגים שונים לאותה דירה וגם מד וואט עזר לי לראות שעם מיצובישי יש אלגוריתם שונה ממה שיש ב-LG. מהרגע שיש הפניית אוויר חם לריצפה, המיצובישי מעלה את צריכת החשמל בקצב של 1-2 וואט לשניה בחימום לאחר חזרה ממצב מנוחה, מה שעוזר למניעת היובש.
חשוב שתדע שהאמינות של מזגני אינוורטר נגזרת מאוד מרמת ההתקנה. דרוש מהמתקין לבצע ריקון אוויר מהצנרת לניקוי מושלם שלה מליכלוך ובסוף שיבצע וואקום לכ-15 דק', אתה רשאי גם לבקש לראות תעודת הסמכה מהיבואן תקפה כדי להיות בטוח שהוא מורשה. באתרי החברות אמורה להופיע רשימת המתקינים, שקיבלו מהן הכרת מתקין מורשה.
עדיף לקנות את ה-LG. יש לו במיוחד בדגם 13 COP טוב יותר ופורמולה נכונה יותר של מחיר ביחס לטווח ביצועים ויעילות. ב-17 הוא עדיין מציע מחיר יותר אטרקטיבי מאלקו. תוספת המחיר לאלקו לא תיתן לך דבר מה שחסר ב-LG. דגם ה-White Art סתם יקר, מבחינת COP וטווח חימום דווקא נחות לעומת ה-Dream.
אגב במיצובישי GE למרות שיש לו טווח חימום יותר קטן מ-FD קיים EEV בכל מקרה, אבל כמו שאמרת לא מתאים לכיסך. אצלי מזגן מיצובישי עם אינוורטר הוכיח את עצמו באמינות 9 שנים ועוד עובד, וקיבלתי עמו התקנה ברמה מאוד מקצועית. לכן לא סתם המלצתי לך לשקול אותו. אם אתה יכול לקנות מזגן אחד של מיצובישי, לאחר התנסות איתו ייקל עליך להחליט מה לקנות הלאה. תוכל גם לקנות במקביל לחדר אחר אלקו או LG ואז להחליט מה תשים בחדר השלישי.
לקנות מזגנים מאותה קטגוריית מחיר לא יאפשר לך ללמוד בפועל על ההבדלים בין הדגמים והיצרנים. הניסיון שלי הצטבר מכך שקניתי מותגים שונים לאותה דירה וגם מד וואט עזר לי לראות שעם מיצובישי יש אלגוריתם שונה ממה שיש ב-LG. מהרגע שיש הפניית אוויר חם לריצפה, המיצובישי מעלה את צריכת החשמל בקצב של 1-2 וואט לשניה בחימום לאחר חזרה ממצב מנוחה, מה שעוזר למניעת היובש.
חשוב שתדע שהאמינות של מזגני אינוורטר נגזרת מאוד מרמת ההתקנה. דרוש מהמתקין לבצע ריקון אוויר מהצנרת לניקוי מושלם שלה מליכלוך ובסוף שיבצע וואקום לכ-15 דק', אתה רשאי גם לבקש לראות תעודת הסמכה מהיבואן תקפה כדי להיות בטוח שהוא מורשה. באתרי החברות אמורה להופיע רשימת המתקינים, שקיבלו מהן הכרת מתקין מורשה.
לא ממליץ על שום אינוורטר לחדרים של אף חברה.
מזגני LG ומיצובישי הם מעולים רק יש כמה בעיות איתם:
1. מחיר לא זול בהשוואה לאלקטרה/תדיראן/טורנדו ..
2. לא כל אחד יודע לתקן אותם והחלקים יקרים מאוד.
אם אתה רוצה מזגן טוב ושקט - רק ELCO (אלקטרה)!!
יש לי אלקו 1.25' בבית (ממ"ד) מזגן תותח וסופר שקט (אני לפעמים מסתכל לראות שלא שכחתי אותו דלוק מרוב שהוא שקט).
היו לי 6 מזגנים כאלה בבית הקודם (חלקם אני חושב היו 1 כ"ס).
כל המזגנים הללו הם משנת 2001 (המזגו בממ"ד מ-2006) כל המזגנים פורקו והועברו לבית אחר.
חוץ מניקוי של המזגנים (לאחר הפירוק) לא הייתי צריך שום תיקון !!!
מזגני LG ומיצובישי הם מעולים רק יש כמה בעיות איתם:
1. מחיר לא זול בהשוואה לאלקטרה/תדיראן/טורנדו ..
2. לא כל אחד יודע לתקן אותם והחלקים יקרים מאוד.
אם אתה רוצה מזגן טוב ושקט - רק ELCO (אלקטרה)!!
יש לי אלקו 1.25' בבית (ממ"ד) מזגן תותח וסופר שקט (אני לפעמים מסתכל לראות שלא שכחתי אותו דלוק מרוב שהוא שקט).
היו לי 6 מזגנים כאלה בבית הקודם (חלקם אני חושב היו 1 כ"ס).
כל המזגנים הללו הם משנת 2001 (המזגו בממ"ד מ-2006) כל המזגנים פורקו והועברו לבית אחר.
חוץ מניקוי של המזגנים (לאחר הפירוק) לא הייתי צריך שום תיקון !!!
האלקו הם WMN או WNG? אם כן, אני יכול להבין ולהזדהות עם מה שאתה אומר. דגמים שיוצרו בארץ והיו יקרים למדי, מה שיש כיום באלקו לא קשור בכלל למה שהיה אז. הדגמים ללא אינוורטר באלקו מגיעים מאותו ספק של תדיראן (GREE). בתדיראן הסדרה המתחרה הישירה של אלקו זוהי ה-Alpha, והיא חדשה לחלוטין החל מהשנה גם היא מ-GREE לפי סוג המדחס שמפורסם במפרט, "זוחאי לנדה", חברת הבת של גריי.
לגבי המיצובישי אני לא מסכים איתך לגבי בעייתיות מחירים מול מתחרים מקומיים. כמו שאומרים עם התיאבון מגיע גם הניסיון. המחיר הוגן למדי למה שהוא נותן, ועד שלא חווים את החימום המרשים והמעודן שלו לא מבינים את זה כלל. גם אפשרויות ניקיון נרחבות יחסית ב-DIY עוזרות לשמר אותו היטב לאורך שנים תעבור על החוברת הפעלה לצרכן ותראה את הכנפונים שמתפרקים בקלות.
נושא התיקונים היקרים ידוע וגם ההגבלה ההכרחית להזמין רק את השירות של היבואן בעת הצורך, אבל זה לא באמת משהו שממנו מודאג מי שקונה מזגן ברמה הזאת, כל עוד המתקין הנו מקצוען ועובד כמו שצריך (לפחות במקרה שלי).
לגבי המיצובישי אני לא מסכים איתך לגבי בעייתיות מחירים מול מתחרים מקומיים. כמו שאומרים עם התיאבון מגיע גם הניסיון. המחיר הוגן למדי למה שהוא נותן, ועד שלא חווים את החימום המרשים והמעודן שלו לא מבינים את זה כלל. גם אפשרויות ניקיון נרחבות יחסית ב-DIY עוזרות לשמר אותו היטב לאורך שנים תעבור על החוברת הפעלה לצרכן ותראה את הכנפונים שמתפרקים בקלות.
נושא התיקונים היקרים ידוע וגם ההגבלה ההכרחית להזמין רק את השירות של היבואן בעת הצורך, אבל זה לא באמת משהו שממנו מודאג מי שקונה מזגן ברמה הזאת, כל עוד המתקין הנו מקצוען ועובד כמו שצריך (לפחות במקרה שלי).
הדרים בחירה טובה כמו שאמרתי.
לפי חוברת מזגנים מאושרי תקן הלאקי אינו מיוצר ע"י LG אלא ע"י TCL הסיני (אותו יצרן שמייצר לברימאג את האייר מקס). אין לי דיעה חד משמעית עליו. אופציה נוספת בשבילך - האלקטרה רילקס החדש (מייצור של מידאה). לדברי מתקין מנוסה שמשתתף באוף טופיק בקארספורום הוא שקט מספיק.
http://energy.gov.il/Subjects/EnergyCon ... C_list.pdf
לפי חוברת מזגנים מאושרי תקן הלאקי אינו מיוצר ע"י LG אלא ע"י TCL הסיני (אותו יצרן שמייצר לברימאג את האייר מקס). אין לי דיעה חד משמעית עליו. אופציה נוספת בשבילך - האלקטרה רילקס החדש (מייצור של מידאה). לדברי מתקין מנוסה שמשתתף באוף טופיק בקארספורום הוא שקט מספיק.
http://energy.gov.il/Subjects/EnergyCon ... C_list.pdf
אם ככה אני אברר גם על המזגן הזה , תודה רבה.verborn כתב:הדרים בחירה טובה כמו שאמרתי.
http://energy.gov.il/Subjects/EnergyCon ... C_list.pdf...
מה לגבי מזגן מיני מרכזי? האם גם פה LG מומלצים? למשל זה ?
שוב תודה על העזרה והייעוץ
מעבר מחיבור חד פאזי לחיבור תלת פאזי ורכישת מזגן תלת פאזי לאחר מכן על כל פנים מאוד מומלץ, כי זה יאפשר לך להפעיל מספר גדול יותר של מכשירי חשמל צרכני זרם גבוה בלי לחשוב אם לא להפעיל או כן להפעיל. בחיבורים תלת פאזיים דגמי מיני מרכזי של אלקטרה מומלצים.למיני מרכזי הנ"ל יש הזנה חד פאזית. אם אין לך חיבור תלת פאזי אני לא רואה שום סיבה לפסול אותו כאשר נדרש חימום איכותי בסלון.
כחלק מהשיפוץ נעשה שדרוג של תשתית החשמל לתלת פאזי.verborn כתב:מעבר מחיבור חד פאזי לחיבור תלת פאזי ורכישת מזגן תלת פאזי לאחר מכן על כל פנים מאוד מומלץ, כי זה יאפשר לך להפעיל מספר גדול יותר של מכשירי חשמל צרכני זרם גבוה בלי לחשוב אם לא להפעיל או כן להפעיל. בחיבורים תלת פאזיים דגמי מיני מרכזי של אלקטרה מומלצים.למיני מרכזי הנ"ל יש הזנה חד פאזית. אם אין לך חיבור תלת פאזי אני לא רואה שום סיבה לפסול אותו כאשר נדרש חימום איכותי בסלון....
בתכנון בחלל של הסלון והמטבח יהיה מיני מרכזי. . השאלה היא על איזה מזגן ללכת
אתה מתאר סיטואציה מעט מבלבלת
מה איש המיזוג קבע? שלחלל הציבורי נחוצים 32000 או 39000BTU?
התפוקה המירבית מיועדת לשם קירור מהיר למשך דק' אחדות עד 20-30 דק' ולא לצורך עבודה רציפה (אחרת יש נזק מהיר למזגן). אם הוא קבע לך ש- 32000 נחוצים לסלון, אז דגם האינוורטר 38T יתאים.
אם הוא אמר לך שאתה צריך 39000, אתה אמור לקחת את ה- 50T כי דגם 40T עלול להיות גבולי ולעבוד סתם באוברלואד הרבה זמן. לא מתקינים מזגני אינוורטר עם תפוקה מירבית מותאמת לחדרים אלא עם נומינלית.
התפוקה המירבית מיועדת לשם קירור מהיר למשך דק' אחדות עד 20-30 דק' ולא לצורך עבודה רציפה (אחרת יש נזק מהיר למזגן). אם הוא קבע לך ש- 32000 נחוצים לסלון, אז דגם האינוורטר 38T יתאים.
אם הוא אמר לך שאתה צריך 39000, אתה אמור לקחת את ה- 50T כי דגם 40T עלול להיות גבולי ולעבוד סתם באוברלואד הרבה זמן. לא מתקינים מזגני אינוורטר עם תפוקה מירבית מותאמת לחדרים אלא עם נומינלית.