ראש שור M97xE ללנקו B55

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
MosheLavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
שם מלא: Moshe Lavi
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

דעתכם על הראש M97xE של חברת שור
האם הוא מתאים לזרוע של הלנקו B55
או שהוא יותר מתאים לזרוע של הטורנס mk145 II
תודה למשיבים.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הי,
מדובר בראש קל יחסית עם קופלינס (קפיציות) גבוהה, 25Cu, לראש מודרני. ככזה, הוא מיועד לזרועות קלות ורגישות יותר מזו של ה- B55, שהיא מאוד בצד הכבד של הדברים. לדעתי, בהחלט יתאים יותר לזרוע של ה- Thorens.

עדיין, שמעתי ראשים קפיציים למדי (20Cu) על זרוע ה- L75, שגם היא כבדה, אבל רגישה יותר - והם נשמעו מצויין, כך ששווה לבדוק.

לגבי הראש עצמו, לא שמעתי אותו מעולם, אבל שמעתי עליו ביקורות שנעות על פני כל כל הטווח שבין "הדבר הטוב ביותר עד מחיר כפול" ועד "אל תגעו אפילו אם ישלמו לכם". מעניין מה תהיה דעתך :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

הראש לא רע ויחסית למחיר שלו הוא באמת 'מציאה'. הבעייה המרכזית היא בתהליך בקרת האיכות שקיימת בייצור במקסיקו. ישנם דיווחים על דפקטים - בעיקר במחטים. זו גם נקודת התורפה של הראש. המחט שלו לא עומדת ברמה של המחטים הוותיקות של Shure והיא בינונית למדי. אליפטית במידות 3. על 7. מיל, בניגוד ל-2. על 7. כמו שהיה במחטים הוותיקות של ה-M95ED.

לפני כמה ימים ריסקתי מחט כזו בטעות (לא בפעם הראשונה - לצערי). הזמנתי מחט חלופית. המחיר הכי זול שמצאתי $44. זה קצת חסר פרופורציות לראש שאפשר להשיג בפחות מ-$70. מצד שני הראש מגיע בקופסת מתכת מהודרת יחסית, עם כל האבזור הרלוונטי - רק שהראש 'קבור' בה בתוך חומר אלסטי הדוק מידי. הרבה יותר מידי. זהירות בשליפה שלו מהאריזה. אם כבר Shure M97XE חדש - הכי כלכלי לרכוש יותר מאחד. המחט הכי זולה לראש הזה - מגיעה עם ראש חדש.

התנסתי עם מספר זרועות - כולל זרועות כבדות יחסית, כולל ה-TP-16 של טורנס. אין שום בעייה וזה נשמע סביר. אני די בטוח שהמאפיינים המוצהרים של קפיציות הראש אינם מדוייקים - אחרת הייתי מקבל תדרי תהודה שוליים. זה לא המצב. הראש די נחמד אבל הוא תמיד מתחיל לעצבן אותי באיזה שלב. משהו בו לא לגמרי מאוזן והוא נוטה לבסיות הידועה של Shure. אני רגיל לראשי ה-MM של Stanton הבהירים יותר.. ה-681EEE וה-881S (הראש שבעקבותיו פותח ה-V15 הידוע) עם מחט של Jico נמצאים באיזור חיוג שונה לגמרי מה-M97XE. אפשר, אחת בכמה זמן, לזכות במכרזים של ראשים כאלה ב-eBay, במחירים מצחיקים. מחט זה כבר סיפור אחר...

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

מחט SAS למקסיקני

שליחה #4 

יש ברשת אנשים שנשבעים בילדיהם שזה שיפור משמעותי ל"מקסיקני".
אני לא אשקיע סכום כזה במחט אבל ממש מעניין לשמוע ההבדל לעומת המקורית
Rust never sleeps

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

זה ראש טוב ו"גמיש" ויתאים לשתי הזרועות ללא בעיה מיוחדת.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

Re: מחט SAS למקסיקני

שליחה #6 

BennyO כתב:יש ברשת אנשים שנשבעים בילדיהם שזה שיפור משמעותי ל"מקסיקני".
אני לא אשקיע סכום כזה במחט אבל ממש מעניין לשמוע ההבדל לעומת המקורית
...
·במחיר כזה ...אתה חייב להשבע שיש שיפור משמעותי :wink:
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”