החזר מיסים ברכישה בחול
- raanan_beker
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
כו שנאמר לפניי, אמורים להחזיר לך שם את הכסף, ביציאה מהנמל (נמל תעופה ונמל ים מבחינה זו זהים). אבל אולי תברר לפני כדי להיות בטוח איפה ואיך זה נעשה בפועל.
החזר המע"מ (20%!!) באוסטריה די קל רק שבפועל מחזירים 12%.
בכל חנות גדולה, כמו Media markt למשל, ניגשים לשירות עם דרכון וממלאים טופס החזר מס.
אני לא מכיר לגבי נמלי ים אבל בשדה התעופה יש עמדות מכס לפני הצ'ק אין (אם רוצים לשלוח במזוודה) וגם אחריו,
(אם לוקחים איתנו למטוס) ובכל מקרה צריך להציג את הטופס ואת המוצרים ואז מקבלים חותמת מהמכס.
עם הטופס החתום ניגשים לדלפק של החברה שאליה שייך הטופס ומקבלים החזר במזומן או בזיכוי לאשראי בתלות בגודל הסכום.
מנסיון אני יכול להגיד שזה שירות יעיל ומהיר.
בכל חנות גדולה, כמו Media markt למשל, ניגשים לשירות עם דרכון וממלאים טופס החזר מס.
אני לא מכיר לגבי נמלי ים אבל בשדה התעופה יש עמדות מכס לפני הצ'ק אין (אם רוצים לשלוח במזוודה) וגם אחריו,
(אם לוקחים איתנו למטוס) ובכל מקרה צריך להציג את הטופס ואת המוצרים ואז מקבלים חותמת מהמכס.
עם הטופס החתום ניגשים לדלפק של החברה שאליה שייך הטופס ומקבלים החזר במזומן או בזיכוי לאשראי בתלות בגודל הסכום.
מנסיון אני יכול להגיד שזה שירות יעיל ומהיר.
-
shayhe
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
- שם מלא: שי
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
תודה על התשובות
הייתי בוינה בשדה התעופה ואני מכיר את הפרוצדורה.
אני ניסיתי לברר ספציפית למכולה. ובמילים אחרות האם אפשר מהארץ ובדיעבד לקבל את המיסים
אני ניסיתי לברר ספציפית למכולה. ובמילים אחרות האם אפשר מהארץ ובדיעבד לקבל את המיסים
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
תדאג שהחנות או סוכן המכס של החבר שלך בחו״ל שמארגן את המכולה יטפל בהחזר, אחרת לא תצא מזה.
אם יש חנות שמרכזה הכל ושולחת היא תזדהה ישירות על המע״מ ביצוא ולא תחייב אותך.
אם זה סוכן זה יותר מסובך- כדאי שהחשבונות והחשבונות יצאו כולן על שם השולח לארץ מחו״ל שהוא גם הנמען של המכולה אחרת זה יהיה מסובך הרבה יותר
אם יש חנות שמרכזה הכל ושולחת היא תזדהה ישירות על המע״מ ביצוא ולא תחייב אותך.
אם זה סוכן זה יותר מסובך- כדאי שהחשבונות והחשבונות יצאו כולן על שם השולח לארץ מחו״ל שהוא גם הנמען של המכולה אחרת זה יהיה מסובך הרבה יותר
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אני ממש לא חושב כמו קודמי,
המדובר ביצוא של מוצרים וביצוא אין חבות במע"מ ומזדכים על התשומות של הרכישה
כמי שטיפל בקבלת מכולה של מוצרים שנרכשו בחו"ל - הספק שריכז את כלל הרכישות לא חייב מלכתחילה במע"מ והזדכה עליו ביצוא מארופה.
ביבוא והכנסת המוצרים לארץ היו חיובים במע"מ ומכס/מס קניה ככל שחלו וכך צריך להיות
המדובר ביצוא של מוצרים וביצוא אין חבות במע"מ ומזדכים על התשומות של הרכישה
כמי שטיפל בקבלת מכולה של מוצרים שנרכשו בחו"ל - הספק שריכז את כלל הרכישות לא חייב מלכתחילה במע"מ והזדכה עליו ביצוא מארופה.
ביבוא והכנסת המוצרים לארץ היו חיובים במע"מ ומכס/מס קניה ככל שחלו וכך צריך להיות