מה צריך לקנות ל Pi2 ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
יואל210 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107

שליחה

שלום חברים.

לאחר עיון ממושך בפורום, החלטתי ללכת על ה Pi2 החדש.

דיברו רבות על כל מיני תוספות למכשיר אבל לא הצלחתי לשים את היד על מה בדיוק נחוץ ומה טוב.

עד כה הבנתי שצריך לקנות (חוץ מהלוח כמובן)
1. קופסה.
2. כרטיס זיכרון 8 (או שעדיף יותר גדול) והאם צריך שיגיע עם גרסת לינוקס עליו או שזה מיותר?
3. מטען.
4. כבל HDMI
5. דונגל לWIFI - מה מומלץ?

בנוסף אני רוצה דונגל שיתאים לעידן פלוס.

האם יש עוד דברים שצריך לקנות או שזה מספיק?
(אני רוצה לעשות הכל בקניה אחת)

המשך יום טוב

Daxter
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה

היי,

צריך כל מה שציינת.
לגבי דונגיל WIFI או BLuetooth אם אין לך צורך בזה אז אין צורך לרכוש, בכרטיס יש יציאת LAN וזה מספיק ועדיף לדעתי.
לגבי המטען/ספק מתח חשוב שיהיה מיועד ל RPI אני עבדתי עם ספק של טאבלט שהוא גם 2A אך היו לי הרבה בעיות של תקיעות וגם הסמל של בעיות מתח הופיע כל הזמן (ריבוע צבעוני מהבהב בחלקו הימני העליון של המסך).

לגבי עידן +, אם כוונתך לדונגיל עבור ה RPI בשביל עידן + אז אין צורך בזה , לאחר שתתקין קודי תחפש בפורום מדריך להתקנת טלויזיה חיה בקודי, זה Over the Internet כך שאין צורך בדונגיל.

יואל210 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107

שליחה

תודה רבה.

יש לי בעיה לחבר אותו לכבל רשת ישירות ובגלל זה אני צריך דונגל טוב.

לגבי עידן + אני אקנה ממיר בנפרד.

shmuela1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 963

שליחה

Daxter כתב:היי,

צריך כל מה שציינת.
לגבי דונגיל WIFI או BLuetooth אם אין לך צורך בזה אז אין צורך לרכוש, בכרטיס יש יציאת LAN וזה מספיק ועדיף לדעתי.
לגבי המטען/ספק מתח חשוב שיהיה מיועד ל RPI אני עבדתי עם ספק של טאבלט שהוא גם 2A אך היו לי הרבה בעיות של תקיעות וגם הסמל של בעיות מתח הופיע כל הזמן (ריבוע צבעוני מהבהב בחלקו הימני העליון של המסך).

לגבי עידן +, אם כוונתך לדונגיל עבור ה RPI בשביל עידן + אז אין צורך בזה , לאחר שתתקין קודי תחפש בפורום מדריך להתקנת טלויזיה חיה בקודי, זה Over the Internet כך שאין צורך בדונגיל.
...
היי,

יש לי גם כן RPI 2 שקניתי איתו גם את הכבל חשמל. הרבה פעמים מופיע לי הרבוע הצבעוני הזה בחלק הימיני עליון של המסך ואף פעם לא הבנתי מה זה עד שקראתי את השירשור הזה.
מה אפשר לעשות? אני רכשתי את הכבל חשמל יחד עם ה RPI2

Daxter
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה

היי,
אם רכשת בארץ אז תנסה להחליף בעקרון הוא צריך להתאים למכשיר
אני עבדתי כך (עם הריבוע) כחודש עד שהשנאי שלי הגיע (רכשתי דרך אחד מאתרי המסחר בחו"ל ) והכל היה בסדר המכשיר תיפקד כרגיל אבל זה מציק ומטריד שמופיע הריבוע לך תדע אולי אם הייתי ממשיך לעבוד כך אז היה קורה משהו לשנאי/למכשיר, ממליץ להחליף אם תרצה אשלח לך את הקישור לחנות שממנה רכשתי את שלי.

OhadS
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

אני עובד עם מתאם wifi שנקרא LG-N28 עם אנטנה חיצונית של 6db
הוא אצלי כבר שנתיים, גם ב rpi1 וגם ב rpi2, ולא היו לי בעיות איתו. מומלץ בחום.
הוא תומך בקצב העברה של 300mbs ויש הבדל משמעותי באיכות הקליטה לעומת הדונגלים הקטנים של 150 שהם בגודל של מטבע
אני הצמדתי את ה rpi2 שלי מאחורי הטלוויזיה ואז זה לא באמת משנה באיזה גודל הוא (והוא ענק)

http://www.ebay.com/itm/LEGUANG-300Mbps ... 3a8274ddd1

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

יואל210 כתב:שלום חברים.

לאחר עיון ממושך בפורום, החלטתי ללכת על ה Pi2 החדש.

דיברו רבות על כל מיני תוספות למכשיר אבל לא הצלחתי לשים את היד על מה בדיוק נחוץ ומה טוב.

עד כה הבנתי שצריך לקנות (חוץ מהלוח כמובן)
1. קופסה.
2. כרטיס זיכרון 8 (או שעדיף יותר גדול) והאם צריך שיגיע עם גרסת לינוקס עליו או שזה מיותר?
3. מטען.
4. כבל HDMI
5. דונגל לWIFI - מה מומלץ?

בנוסף אני רוצה דונגל שיתאים לעידן פלוס.

האם יש עוד דברים שצריך לקנות או שזה מספיק?
(אני רוצה לעשות הכל בקניה אחת)

המשך יום טוב
...
·

1. נכון
2. עדיף 16GB מסוג CLASS 10 או אם אתה הולך לעבוד בתצורת USB (ריצה מדיסק און קי) אז כרטיס זכרון לא משנה ואתה צריך דיסק און קי מסוג USB3 של 16GB.
3. כדאי ספק מותאם למכשיר. אני קניתי מלאון אלקטרוניקה שהם יבואנים מורשים והספק עובד ללא כל בעיה.
4. אם אין לך אז כן.
5. תנסה להינמע ככל האפשר מדונגלים. יש היום מתאמי HPNA או חשמל כולל כאלו שעובדים על תלת פאזי. בתכני HD עבודה אלחוטית בעייתית בד"כ ומלווה בגמגומים.

תתחדש. המכשיר אמין, קצת איטי, אבל יש תמיכה מעולה. ממליץ לך להישאר עם סקין בסיסי. הוא הכי מהיר.

crmadrid
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

בדיוק הזמנתי את הדונגל ש OhadS המליץ עליו ואז קראתי שעדיף להימנע מזה כי לא ירוץ חלק בתכני HD. אז shkop האם תוכל להסביר מה זה מתאמי hpna

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

מתאם HPNA זו קופסה שמתחברת לקו טלפון ומאפשרת העברת תעבורת רשת (אינטרנט או תעבורה פנימית) על קו הטלפון.
הביצועים מצוינים. אני רכשתי מבזק אבל הם הפסיקו לייבא. יש חברות פרטיות שמוכרות. יש מתאמים גם לקו טלפון וגם לתשתית כבלים של הוט. (קואקסלי).
חברה ישראלית שמשווקת: http://www.powernet.co.il/hpna.htm

יש גם מתאמי חשמל אך לא כולם עובדים כאשר יש בבית חשמל תלת פאזי (המתאם צריך להיות על אותה פאזה). אני לא מכיר מתאם שעובד גם בתלת פאזי אבל כבר קראתי מספר פעמים שיש כאלו.

אצלי בבית השתמשתי ב- HPNA להעברת תעבורה לממ"ד. (לא מומלץ להפעיל שם נתב וזה גם חוסם את הקליטה האלחוטית).

crmadrid
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

סליחה על הבורות אבל קניתי את הדונגל כי חשבתי שזה במקום לחבר כבל רשת כי הראוטר נמצא בחדר והרספארי בסלון. אז איך באמת אני יכול לקבל אינטרנט בסלון?

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”