עזרה בהתקנת המערכת הראשונה שלי :)
שלום חברים !
בשעה טובה אני נכנס לביתי החדש והתחדשתי במערכת חדשה.
להלן המרכיבים:
מערכת 5.1 TANNOY TFX.
רסיבר פיוניר 424
נגן DVD של פיוניר שקיבלתי במתנה
ממיר של YES
טלוויזיה 50 אינץ' של SHARP LED HD (לא זוכר דגם - עמכם הסליחה)
להלן השאלות...
הדיירים הקודמים מיקמו גם מערכת באותו מיקום בדירה ככה שמבחינת חיווט אני מסודר על הרמקולים - סנטר, 2 אחוריים, 2 קדמיים וסאב.
כל אלה מתחברים לרסיבר עד כאן הבנתי...
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, מבחינת חיבורים - כיצד עליי לחבר הכל ?
הרמקולים מתחברים לרסיבר וזה סבבה, הDVD להיכן מתחבר ? באיזה חיבור ? HDMI או משהו אחר ?
כנ"ל לגבי הממיר, אנטנה מתחברת לממיר, מהממיר יוצא כבל HDMI שמתחבר לאן ? לטלוויזיה או לרסיבר ? :O
אני קצת אובד עצות בנוגע לחיבורים.
רציתי לדעת בנוסף האם יש אפשרות כלשהי שכשארצה אני אוכל לראות את שידורי הטלוויזיה ולשמוע דרך הרמקולים (נגיד כשיהיה סרט טוב או משחק כדורגל) , ולכבות את הרמקולים של המערכת נגיד במקרה ואני רואה חדשות (לא רוצה לראות את יונית לוי צורחת עלי בסראונד) ?
מקווה שהייתי ברור בשאלות, אשמח לכל עזרה והכוונה.
המון תודה אנשים יקרים !
בשעה טובה אני נכנס לביתי החדש והתחדשתי במערכת חדשה.
להלן המרכיבים:
מערכת 5.1 TANNOY TFX.
רסיבר פיוניר 424
נגן DVD של פיוניר שקיבלתי במתנה
ממיר של YES
טלוויזיה 50 אינץ' של SHARP LED HD (לא זוכר דגם - עמכם הסליחה)
להלן השאלות...
הדיירים הקודמים מיקמו גם מערכת באותו מיקום בדירה ככה שמבחינת חיווט אני מסודר על הרמקולים - סנטר, 2 אחוריים, 2 קדמיים וסאב.
כל אלה מתחברים לרסיבר עד כאן הבנתי...
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, מבחינת חיבורים - כיצד עליי לחבר הכל ?
הרמקולים מתחברים לרסיבר וזה סבבה, הDVD להיכן מתחבר ? באיזה חיבור ? HDMI או משהו אחר ?
כנ"ל לגבי הממיר, אנטנה מתחברת לממיר, מהממיר יוצא כבל HDMI שמתחבר לאן ? לטלוויזיה או לרסיבר ? :O
אני קצת אובד עצות בנוגע לחיבורים.
רציתי לדעת בנוסף האם יש אפשרות כלשהי שכשארצה אני אוכל לראות את שידורי הטלוויזיה ולשמוע דרך הרמקולים (נגיד כשיהיה סרט טוב או משחק כדורגל) , ולכבות את הרמקולים של המערכת נגיד במקרה ואני רואה חדשות (לא רוצה לראות את יונית לוי צורחת עלי בסראונד) ?
מקווה שהייתי ברור בשאלות, אשמח לכל עזרה והכוונה.
המון תודה אנשים יקרים !
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
כל המקורות מתחברים לרסיבר ב HDMI (במידה ויש להם HDMI כמובן) ומהרסיבר יוצא HDMI למסך.
פשוט וקל.
פשוט וקל.
היי אורן,
תתחדש על המערכת!
את ה - DVD ואת ההממיר של YES (בהנחה שהוא ממיר HD ) אתה מחבר לרסיבר ב - HDMI.
את הטלויזיה אתה מחבר לרסיבר בחיבור - HDMI שרשום עליו "OUT"
ולשאלתך בעניין הרמקולים , יש ברסיבר הגדרה שנקראת HDMI Passtrough.
היא מאפשרת לרסיבר לקבל שידור מהממיר לטלוויזיה מבלי להשתמש ברמקולים שמחוברים לרסיבר , אלא רק ברמקולים של הטלוויזיה.
אינני מכיר את הרסיבר שברשותך אך זו ההגדרה שעלייך לבדוק בתפריט הרסיבר.
בהצלחה
תתחדש על המערכת!
את ה - DVD ואת ההממיר של YES (בהנחה שהוא ממיר HD ) אתה מחבר לרסיבר ב - HDMI.
את הטלויזיה אתה מחבר לרסיבר בחיבור - HDMI שרשום עליו "OUT"
ולשאלתך בעניין הרמקולים , יש ברסיבר הגדרה שנקראת HDMI Passtrough.
היא מאפשרת לרסיבר לקבל שידור מהממיר לטלוויזיה מבלי להשתמש ברמקולים שמחוברים לרסיבר , אלא רק ברמקולים של הטלוויזיה.
אינני מכיר את הרסיבר שברשותך אך זו ההגדרה שעלייך לבדוק בתפריט הרסיבר.
בהצלחה
אז הDVD והממיר מתחברים בחיבור HDMI לרסיבר ומהרסיבר חיבור HDMI אחד למסך ? סבבה...
מה לגבי השליטה בפונקצית השמע ? איך אני שולט בעניין הסאונד כשאני רואה טלוויזיה ? כשבא לי לראות משחק כדורגל ולשמוע ברמקולים ? וכשבא לי לראות חדשות ורק לשמוע את הסאונד של הטלוויזיה ללא הרמקולים של המערכת ?
המון תודה על העזרה !
מה לגבי השליטה בפונקצית השמע ? איך אני שולט בעניין הסאונד כשאני רואה טלוויזיה ? כשבא לי לראות משחק כדורגל ולשמוע ברמקולים ? וכשבא לי לראות חדשות ורק לשמוע את הסאונד של הטלוויזיה ללא הרמקולים של המערכת ?
המון תודה על העזרה !
כנראה שהגבת לפניי (BI AMP) 
בכל אופן הרסיבר הוא רסיבר חדש HDMI של פיוניר שנרכש בסלון חללית.
אז לפי התשובה שלך אני לא צריך לסלול עוד איזה כבל דרך הקיר בשביל שתהיה לי שליטה בסאונד של הטלוויזיה...
נטו משחק של הגדרות בשלט הרסיבר ? כי אני מתכוון לסגור את הקיר עם פלטת גבס ואחרי זה יהיה סיפור מהתחת לעשות סלילה אם יהיה צורך
בכל אופן הרסיבר הוא רסיבר חדש HDMI של פיוניר שנרכש בסלון חללית.
אז לפי התשובה שלך אני לא צריך לסלול עוד איזה כבל דרך הקיר בשביל שתהיה לי שליטה בסאונד של הטלוויזיה...
נטו משחק של הגדרות בשלט הרסיבר ? כי אני מתכוון לסגור את הקיר עם פלטת גבס ואחרי זה יהיה סיפור מהתחת לעשות סלילה אם יהיה צורך
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לא אומרים פה את המובן מאליו...בחוטים של הרמקולים מול הרסיבר-שהפלוס והמינוס יהיו מחוברים טוב גם ברסיבר וגם ברמקולים-תקפיד על ימין שמאל סנטר...
כיף חיים.