במשך זמן רב חיכיתי לשדרג את מערכת 3.1 הצנועה שלי , אותה התחלתי לפני שנה.
הכל בשאיפה שיום אחד אבנה חדר קולנוע ייעודי , ויהיה לי את רוב הציוד הדרוש.
קצת על הציוד הנוכחי:
טלוויזיה: Samsung P64F8500
רמקולים קדמיים: Polk RTi A3
סנטר: Polk CSi A3
סאב: Polk PSW10
רסיבר: Denon x2000
הציוד הגיע היום ואני רק מתחיל את השלבי ההתקנה וכיול.
מבטיח לצרף עוד תמונות ורשמים בהמשך
*עדכון 28.3
התמונות סודרו, הסאב עבר התקנה וכיול.
ה- RS-52 יותקנו מחר בבוקר, ואצרף גם תמונות ורשמים מהם בהמשך.
על תהליך הרכישה ורשמיי עד כה:
השימושים שלי הם 95% קולנוע ביתי ו - 5% מוזיקה, לכן גם החיפוש שלי התמקד בשימושים אלו.
הסאב הראשון שלי (Polk PSW10) נקנה במחיר טוב מתצוגה עם התקציב שהיה בזמנו, אחרי ששמעתי הדגמה קצרה שאהבתי ורצון להבין יותר את חשיבות הסאב בקולנוע ביתי. (לאף אחד מחבריי אין קולנוע ביתי ברמה גבוהה ולכן גם לא היה לי מושג לחשיבות כל רכיב מעבר למה שקראתי וחקרתי)
אסתטיקה לא הייתה חשובה , ידעתי (ובעיקר ההנהלה) שאני מתכנן בהמשך הדרך לבנות חדר ייעודי.
אחרי בדיקה שחלל ההאזנה יהיה בסדר יצאתי לדרך.
הייתי מאוד מרוצה מהסאב והצליל שלו , אך עם הזמן שמתי לב בסרטים שהוא לא חד מספיק והצליל שלו היה לעיתים מרוח וזה בסופו של דבר גם מה שהפריע לי והביא אותי לשדרג.
כשקניתי את המדפיים שלי , שמעתי בזמנו את ה Golden Ear 4 לכן היה לי גם קצת פרופרציות לגבי סאבים אחרים.
בהמתנה לתקציב שיתפנה המשכתי לחקור עוד בנושא ועקבתי בדריכות גם אחרי חגיגת SVS הגדולה.
ברגע שהתפנה תקציב , קפצתי לחנויות כהרגלי והתחלתי לעשות השוואות.
ההתלבטות הגיעה לבסוף לקליפש ששמעתי ואהבתי ו - SVS (עם כל הרשמים הטובים שהיה עליהם באתר , הרגשתי מחויבות לבדוק גם אותם).
בסוף היום הוחלט על קליפש , לצערי לא בגלל שיצא לי גם לשמוע את SVS.
לא מצאתי מישהו באזור הצפון עם PB-2000 שאוכל לשמוע ( תודה בכל זאת על העזרה avihuli היקר
והעדפתי בסוף גם אחריות וחנות מקומית.
רשמים ראשוניים מה - R-115SW:
הסאב עוצמתי מאוד וחד בדיוק כמו שרציתי, לחלל ההאזנה הנוכחי והרמקולים הנוכחיים הוא בהחלט Overkill .( עשיתי כיול באודיסי עם 50% עוצמה לפי הספר, הכיול קבע 12DB- והסאב עדיין חזק מדי ושובר את הבית כך שהייתי חייב גם ידנית להוריד עוצמה במחוגה )
ה - R-112 בהחלט היה מספיק פה , אך אנחנו עוברים בספטמבר לבית משלנו שאליו אני מתכנן חדר ייעודי.
ואני מתכנן בהמשך להביא לאותו חדר את הרצפתיים והסנטר החדשים של קליפש, אז נקווה עד עז שהכל יתאזן ויסתדר.
אשמח לעזרתכם בנושא כיול הסאב :
האם אפשרי להגדיר את הסאב על 20-30% עוצמה ולעשות כיול מחדש ואז ולשחק עם ה - DB ?
או שיש פתרון אחר לנושא ?
חלל ההאזנה הנוכחי:
החלל הנוכחי הוא סלון (3.5 רוחב על 7-8 מטר אורך.)
[imgur-album]Yz7O6[/imgur-album]
הסאב היוצא מול הסאב החדש:
[img2=600x373]http://i.imgur.com/hDVhdXY.jpg[/img2]