YouTube וסרטים בסלון

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291

שליחה

שלום חברים,

סבא שלי לאחרונה גילה את ה YouTube ואין שמח ממנו. אני קצת מתבעס לראות אותו יושב מול המחשב כל היום והייתי רוצה לתת לו את האופציה לשבת בנוחות בסלון. מה שכן, הוא מאוד אוהב סרטי טבע דוגמת Planet Earth וכו', אז גם חשבתי שאם אני כבר קונה משהו, הייתי שמח שאני יוכל להריץ ממנו תכנים ב 1080p (דרך USB חיצוני או הארדיסק).

אז האופציה היקרה יותר היא כמובן לקנות HTPC, אבל זה נראה לי קצת Overkill בהנחה שכל מה שהוא יעשה זה לצפות ב YouTube ומדי פעם סרט ב Full HD. משהו אני מניח מבוסס אנדרויד? שמעתי דברים טובים על rPi 2 החדש, אבל אני דואג מזה שהוא לא יכול לעשות דיקודינג ל 1080p, והוא עובד רק כמו Streamer (והמחשב שלו כרגע בבית לא מספיק חזק). אולי אופציה אחרת שמגיעה Build-In?

תודה!

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

בעצם כמעט כל מכשיר שמריץ KODI כמו שצריך, יכול לתת לך פתרון.

HTPC אכן יקר מדיי. תוכל לקרוא סקירות על CUBOX או מיני PC כמו PIP X7/EGLOBAL ו NUC.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

Tg כתב:שלום חברים,

סבא שלי לאחרונה גילה את ה YouTube ואין שמח ממנו. אני קצת מתבעס לראות אותו יושב מול המחשב כל היום והייתי רוצה לתת לו את האופציה לשבת בנוחות בסלון. מה שכן, הוא מאוד אוהב סרטי טבע דוגמת Planet Earth וכו', אז גם חשבתי שאם אני כבר קונה משהו, הייתי שמח שאני יוכל להריץ ממנו תכנים ב 1080p (דרך USB חיצוני או הארדיסק).

אז האופציה היקרה יותר היא כמובן לקנות HTPC, אבל זה נראה לי קצת Overkill בהנחה שכל מה שהוא יעשה זה לצפות ב YouTube ומדי פעם סרט ב Full HD. משהו אני מניח מבוסס אנדרויד? שמעתי דברים טובים על rPi 2 החדש, אבל אני דואג מזה שהוא לא יכול לעשות דיקודינג ל 1080p, והוא עובד רק כמו Streamer (והמחשב שלו כרגע בבית לא מספיק חזק). אולי אופציה אחרת שמגיעה Build-In?

תודה!
...
·

גם ה-RPI המקורי יכל לפרוס 1080P בלי בעיה. אין שום בעיה עם RPI 2 והוא משמעותית יותר חזק מהדגם הראשון.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עריכה: אני שם לב עכשיו שאולי הדיון הזה קצת עובר לחומרה במקום תוכנה, אז אולי כדאי להעביר אותו לפורום האחר אם המנהלים יחשבו שזה נדרש.

תודה על התגובה המהירה.
יש סיבה להעדיף מכשיר Dedicated שמגיע מוכן (וקצת יותר יקר) דוגמת CUBOX ואחרים מול RPi v2? מבחינת ביצועים כולם אני מניח מספיקים למה שאני מחפש?
RPiv2 עולה בארץ כ 190. אני מניח שאני צריך להוסיף לזה קופסא, מקלדת\עכבר וכרטיס זיכרון אבל פה זה מסתיים.
אני איש יחסית טכני, אז אני מניח שאני יוכל להרים את הסביבה הראשונים ב rPI, מצד שני - לא הייתי רוצה לשבת שבוע על בעיות Drivers או תאימות ולעבוד עם מכשיר שנתקע. אני מוכן לשלם יותר שהחווית משתמש (סבא שלי) תהיה קלה ולא מתסכלת.

בנוסף, אני מנסה לאמת שאני מבין נכון, ה rPi לא מנגן סרטים ב Real Time נכון? הוא עושה החישוב הראשוני ואז מציג את ה Buffer? דוגמת Streamer?
ואם זה נכון, אני יכול להניח שה rPI יכולת לנגן כל פורמט כולשהו?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

תלוי מה אתה מחפש

שליחה

Tg כתב:עריכה: אני שם לב עכשיו שאולי הדיון הזה קצת עובר לחומרה במקום תוכנה, אז אולי כדאי להעביר אותו לפורום האחר אם המנהלים יחשבו שזה נדרש.

תודה על התגובה המהירה.
יש סיבה להעדיף מכשיר Dedicated שמגיע מוכן (וקצת יותר יקר) דוגמת CUBOX ואחרים מול RPi v2? מבחינת ביצועים כולם אני מניח מספיקים למה שאני מחפש?
RPiv2 עולה בארץ כ 190. אני מניח שאני צריך להוסיף לזה קופסא, מקלדת\עכבר וכרטיס זיכרון אבל פה זה מסתיים.
אני איש יחסית טכני, אז אני מניח שאני יוכל להרים את הסביבה הראשונים ב rPI, מצד שני - לא הייתי רוצה לשבת שבוע על בעיות Drivers או תאימות ולעבוד עם מכשיר שנתקע. אני מוכן לשלם יותר שהחווית משתמש (סבא שלי) תהיה קלה ולא מתסכלת.

בנוסף, אני מנסה לאמת שאני מבין נכון, ה rPi לא מנגן סרטים ב Real Time נכון? הוא עושה החישוב הראשוני ואז מציג את ה Buffer? דוגמת Streamer?
ואם זה נכון, אני יכול להניח שה rPI יכולת לנגן כל פורמט כולשהו?
...
·

אם תשווה אחד לאחד במפרט - יש הבדלים מסוימים בין קוביה לבין פאי 2. בכל מקרה - על איזה בעיות דרייברים אתה מדבר? בגדול אלא אם כן אתה מחבר PERIPHERALS - אין בעיות דרייברים על פאי 2 או קוביה.

ולא הבנתי את השאלה של ה-REAL TIME. מה ז"א עושה חישוב ראשוני?

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יצא לי לשחק קצת עם ה rPI הראשון לפני כשנתיים, וניתקלתי בכמה בעיות טעניות. ה Distribution הספציפי הזה היה מדי פעם נתקע, או שלפעמים ה Driver של מערכת ההפעלה עצמה היו עושים בעיות עם ה rPI. אני מניח שהיום הכל יותר בוגר ויש פשוט Image שמגיע מוכן עם Kodi עליו והעסק פחות או יותר יציב?

אני מניח שאם אכן תאשר שמספר הבעיות היום קטן יחסית, שאפשר בקלות יחסית להרים קופסה, ושאין שום בעיה להריץ סרטי 1080p מ USB Key חיצוני + YouTube, אני אלך על זה.
האם כדאי להזמין מחול או המחירים בארץ יחסית זהים?

עריכה: אגב, Kodi בעברית יש? :-)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46461

שליחה

סביר להניח שהסבא משתמש הרבה במקלדת עבור YouTube וחווית ההקלדה מול המסך בסלון מתישה. ייתכן וטאבלט דווקא יהווה פתרון מתאים יותר. רצוי לתת לסבא להתנסות עם 2 הפתרונות ולשאול מה הוא מעדיף.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דווקא Tablet זה רעיון בכלל לא רע!
תודה רבה עם הרעיון זיו, אני אשקול את זה כאופציה.

חזור אל “תוכנה - KODI”