שאלה - האם ניתן לחבר את קו הטלפון מהסמארטבוקס לתשתית של בזק בקיר.
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
הי חברה,
מכיוון שהיום אני מנייד את הטלפון הקווי שלי מבזק ל012 נתקלתי במצב חדש.
עכשיו אני צריך להצמיד את מכשיר הטלפון לבוקס של 012 וזה לא נוח - הוא נמצא בסלון ולא כול כך מתאים לי טלפון שם.
האם ישנה דרך, עקומה ככול שתהיה, לחבר את היציאה מהבוקס לתשתית הטלפון בקיר וכך אפשר להשתמש בשקעים הקיימים בכול החדרים כפי שזה המצב בתשתית בזק.
האם ישנו טכנאי פרילנסרי כזה שעושה את העבודה הזאת מתחת לראדאר של בזק.
ברור לי שזה לא ימצא חן בעיני בזק - שיקפצו לי.
מכיוון שהיום אני מנייד את הטלפון הקווי שלי מבזק ל012 נתקלתי במצב חדש.
עכשיו אני צריך להצמיד את מכשיר הטלפון לבוקס של 012 וזה לא נוח - הוא נמצא בסלון ולא כול כך מתאים לי טלפון שם.
האם ישנה דרך, עקומה ככול שתהיה, לחבר את היציאה מהבוקס לתשתית הטלפון בקיר וכך אפשר להשתמש בשקעים הקיימים בכול החדרים כפי שזה המצב בתשתית בזק.
האם ישנו טכנאי פרילנסרי כזה שעושה את העבודה הזאת מתחת לראדאר של בזק.
ברור לי שזה לא ימצא חן בעיני בזק - שיקפצו לי.
-
AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אלי, שימחת אותי.eli84 כתב:בוודאי שאפשר. השקעים בבית שלך הם לא שייכים לבזק.
אפשר לחבר אליהם יציאת טלפון אחת מהקופסה של 012. אפשר אפילו לחלק את הבית לשתי שלוחות נפרדות....
לא ברור הצעד הטכני?
האם סתם מחברים כבל טלפון מהבוקס לשקע הטלפון בקיר ואז כול התשתית בבית מקבלת בשקעים הקיימים את הקו?
חשבתי שהשקע טלפון בקיר הוא חד כיווני . החוצה ולא פנימה.
ועכשיו לשלב השני - איך מחלקים את הבית לשתי שלוחות נפרדות - מאד מעניין - תן מדריך בבקשה.
עמי
אתה צריך טכנאי בשביל זה.
באופן עקרוני, אם יש לך שקע טלפון ליד הבוקס שמגיע לפס קורנה שממנו יוצאים כל השקעים, אפשר לחבר אותו לשם (ואז יתבטל השקע) ואפשר יהיה לפצל לכל הבית את הטלפון.
בנוסף, בקופסה של 012 יש יציאות לחיבור שני טלפונים. אפשר לקחת עוד כבל ולהעביר לפס קורנה או אם יש אפשרות לפצל כבל אחד לשני שקעים שכל אחד עם שני גידים. וכאמור, זה עניין לטכנאי.
באופן עקרוני, אם יש לך שקע טלפון ליד הבוקס שמגיע לפס קורנה שממנו יוצאים כל השקעים, אפשר לחבר אותו לשם (ואז יתבטל השקע) ואפשר יהיה לפצל לכל הבית את הטלפון.
בנוסף, בקופסה של 012 יש יציאות לחיבור שני טלפונים. אפשר לקחת עוד כבל ולהעביר לפס קורנה או אם יש אפשרות לפצל כבל אחד לשני שקעים שכל אחד עם שני גידים. וכאמור, זה עניין לטכנאי.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
רוב הסיכויים שאתה לא צריך טכנאי אלא כבל טלפון שיחבר את הבוקס אל השקע.AmiEfroni כתב:אלי, שימחת אותי.......![]()
= עלי בירה שתהיה בסביבה.
לא ברור הצעד הטכני?
האם סתם מחברים כבל טלפון מהבוקס לשקע הטלפון בקיר ואז כול התשתית בבית מקבלת בשקעים הקיימים את הקו?
חשבתי שהשקע טלפון בקיר הוא חד כיווני . החוצה ולא פנימה.
ועכשיו לשלב השני - איך מחלקים את הבית לשתי שלוחות נפרדות - מאד מעניין - תן מדריך בבקשה.
עמי...
חיבור שקעי הטלפון בבית אל קו הטלפון של בזק נעשה בצורה הבאה - http://www.netcheif.com/blog/?p=5512
כלומר כל השקעים מחוברים בכוכב אחד אל השני זאת דרך הקרונה. אם דרך אחד השקעים אתה "מזרים" קו טלפון, כל שאר השקעים יקבלו את הקו הזה. כיוון שהחיבור לבזק מנותק, אין משמעות לכך שהחוטים שמגיעים מבזק נשארים מחוברים.
אם אתה זקוק לטלפון בשקע שליד הבוקס, חבר אל השקע מפצל טלפון כפול. אל אחד השקעים במפצל חבר את החוט שמגיע מהבוקס ואל השקע השני את הטלפון.
·
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.