Cubox עם אנדרואיד - יש גרסא יותר עדכנית?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
avidigitali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

התקנתי את האנדרואיד 4.4.4 מה-ignition.img שבאתר הרשמי, ומשום מה השטח אחסון שזמין בקושי 120 מתוך 540 מגה... הקטע המוזר הוא שהכרטיס SD הוא בקיבולת של 8 גיגה!

התקנתי CHROME, ועוד 2 אפליקציות ולא נשאר מקום לKODI, הסרתי את הכל מלבד לKODI ועדיין קודי קורס ולא נותן להתקין שום דבר וכשאני יוצא לאנדרואיד אני מגלה שאין שטח אחסון...

קיצר כנראה ה-ignition מחלק את המחיצות על הMICRO SD בצורה עגומה או משהו... בדקתי בACRONIS וזה אכן כך!
אבל זה הגיוני שרום רשמי מהאתר של קיובוקס כזה דפוק? אפשר להתקין אנדרואיד לבד מבלי להשתמש באימג' המוכן של ignition.img?

תודה!

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

אפשר להתקין לבד... צריך לצרוב את ההפצה על הכרטיס זיכרון.
יש בהתחל כאן שבחתימתי מדריך לצריבה.
אומנם אין בו מדריך לצריבת אנדרואיד, אבל גוגל קצר יעזור לך... והתהליך הוא זהה ברובו.

avidigitali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@tomer953
·
תודה על תגובתך תומר,
רק קצת עצוב שזה המצב, במקום שהיצרן של הקובייה ידאג להתקנה נורמלית דרך ה-ignition.img שלהם, המשתמש צריך לגלות לבד מה הבעיה ועוד לטרוח ולהשקיע זמן בצריבות ושאר ירקות? טוב נו מקווה שיהיה לי זמן להתעמק בזה בסופ"ש. זה למה העדפתי XBMC על WINDOWS ב5 השנים האחרונות, הכי קל ופחות כאבי ראש...
תודה.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

אי אפשר להשוות בין XBMC ו- WINDOWS, אחד הוא תוכנה והשני מערכת הפעלה.
לדעתי עדיף לך להתקין על הקובייה הפצת לינוקס על אנדרואיד.

avidigitali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@shkop
·

נדמה לי שלא הבנת, אם ציינתי שבמהלך 5 שנים אחרונות אני מריץ XBMC\KODI על כל מחשב\מכשיר אפשרי (כולל ווינדוס, מק וגם על לינוקס) אז מן הסתם שלאחד כמוני לא צריך להסביר מה זה XBMC ומה זה OS...

סה"כ תהיתי למה הכל עובד תקין על שאר מכשירי האנדרואיד שלי עם KODI, אבל על הקיוב שזה ייעודו, האנדרואיד דיי בייעתית.
ולא תודה, OPEN ELEC ממש לא מתאימה לצרכיי, ניסיתי, לא אוהב להיות "כלוא" בתוך תוכנה אחת... יש גם צרכים אחרים כמו דפדפן ואפליקציות מחוץ לKODI, וזה למה מבחינתי כמשתמש וותיק יש יתרון עצום לWINDOWS (עם קודי עליו) כפי שציינתי.

לגבי אנדרואיד - טוב מצאתי מדריכון באתר שלהם איך לצרוב אנדרואיד בלי האימג' המיוחד שלהם, אנסה עוד מעט, בנתיים למקרה שזה ייעזור לאחרים: http://www.solid-run.com/community/topic1767.html

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #6 

אני אבדוק את עניין הignition - יכול להיות שזו הייתה בעיה אצלך חד פעמית או בהפצה מסוימת.
אני התקנתי משם אנדרןאיד בהצלחה אך לא בחנתי לעומק את המחיצות, בהזדמנות אנסה שוב.

avidigitali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

tomer953 כתב:אני אבדוק את עניין הignition - יכול להיות שזו הייתה בעיה אצלך חד פעמית או בהפצה מסוימת.
אני התקנתי משם אנדרןאיד בהצלחה אך לא בחנתי לעומק את המחיצות, בהזדמנות אנסה שוב.
...
אחלה תודה.
בעקרון עשיתי את זה כמה פעמים כדי לוודא שאכן הבעיה היא ב-ignition או בצורה שבה היא פורסת את עצמה על הSD.
פירמטתי בACRONIS את המיקרוSD, וידאתי שהוא 8 גיגה וריק לחלוטין.

ברגע שהפלשתי את Ignition דרך Win32DiskImage על הSD, בדקתי שוב בACRONIS וזה מה שמופיע (מצ"ב תמונה):

זה ממש מוזר שהוא מחלק כרטיס של 8 גיגה לכמה מחיצות קטנות וחלק גדול מזה הוא משאיר ריק ובכלל לא מפרמט את זה כמחיצה בעלת שימוש בשביל אנדרואיד...

avidigitali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

איזה באסה, אפילו להגדיל את המחיצה של האנדרואיד אי אפשר...
מבאס. :(

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #9 

avidigitali כתב:@shkop
·

נדמה לי שלא הבנת, אם ציינתי שבמהלך 5 שנים אחרונות אני מריץ XBMC\KODI על כל מחשב\מכשיר אפשרי (כולל ווינדוס, מק וגם על לינוקס) אז מן הסתם שלאחד כמוני לא צריך להסביר מה זה XBMC ומה זה OS...

סה"כ תהיתי למה הכל עובד תקין על שאר מכשירי האנדרואיד שלי עם KODI, אבל על הקיוב שזה ייעודו, האנדרואיד דיי בייעתית.
ולא תודה, OPEN ELEC ממש לא מתאימה לצרכיי, ניסיתי, לא אוהב להיות "כלוא" בתוך תוכנה אחת... יש גם צרכים אחרים כמו דפדפן ואפליקציות מחוץ לKODI, וזה למה מבחינתי כמשתמש וותיק יש יתרון עצום לWINDOWS (עם קודי עליו) כפי שציינתי.

לגבי אנדרואיד - טוב מצאתי מדריכון באתר שלהם איך לצרוב אנדרואיד בלי האימג' המיוחד שלהם, אנסה עוד מעט, בנתיים למקרה שזה ייעזור לאחרים: http://www.solid-run.com/community/topic1767.html
...
·

לא הבנתי את המשפט נכון, התנצלותי הכנה.
בכל מקרה, ממה שקצת ראיתי באתר של SOLID RUN יש תמיכה בעוד הפצות לינוקס. שהן לא מיוחדות ל-KODI. לא שווה בדיקה?

avidigitali פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@shkop
·
לא נורא ידידי, קורה.
וכן ראיתי את הפצות הלינוקס השונות, האמת שאני מעדיף אנדרואיד לאחר ווינדוס, כי לאנדרואיד יש המון אפליקציות וידאו וVOD שההורים שלי משתמשים בהם ואין אותם אפילו לWIN. בכל מקרה תודה. בסופ"ש אתעמק במדוע האנדרואיד כזה בעייתי בקיובוקס.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”