בית בלי טלוויזיה- איזה תצורה הכי נכונה לצפיה בסרטים וסדרות

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה

שלום חברים.
רציתי להתייעץ אתכם עקב הניסיון הרב והידע שלכם :)
נתונים:
1) אין לי טלוויזיה בבית (עזבו סיבות למה)
2) יש לי מוניטור שטוח של LG דגם M228WA (ישן נושן, משנת 2007) 22 אינץ' . הוא תומך ב HD אבל אין HDMI. הוא מחובר ללפטופ שלי בתצורה הבא: כבל שמצד אחד DVI שמתחבר למסך ה LG, וצד שני HDMI שמחובר ללפטופ.
3) לפטופ מסך מגע 13.3 אינץ' של HP PAVALION דגם X360: מעבד CORE I5 4210-U 1.7GHZ, ארבע ג'יגה זיכרון, 8 ג'יגה SSD אבל רק בשביל BUFFER מערכת הפעלה, חצי טרה הרדדיסק SSHD, כרטיסמ מסך אונבורד של אינטל HD 4400 , שתי ג'יגה זיכרון פנימי. רזלוציות הפעלה 1680X1050, ווינדוס 8.1 64ביט. חיבור HDMI.
4) לפטופ ישן מאד אבל חזק: BACKBONE שבניתי מלוח אינטל, מעבד אינטל DUAL CORE , כרטיס מסך GT 8600M, ארבע ג'יגה זיכרון, מסך 17 אינצ', הרדדיסק 250 ג'יגה. ווינדוס 7 64 ביט. חיבור VGA.
יש לי עוד מחשב של דל מלפני כמה שנים לא משהו: Dell Inspiron N5110 - 15.6" - Core i3 2330M - Windows 7 Home 64-bit - 4 GB RAM - 500 GB HDD. גם פה יש חביור HDMI.

ועכשיו להתייעצות:
הבסיס לרצון שלי לעבוד עם XBMC וכו'.. זה הנוחות של צפיה בסרטים/סדרות,קליפים וכו'..

1) האם כדאי לקנות סטרימר ובכך להנות ממערכת שכבר מקונפגת ,כמו לדוגמא XTREAMER WONDER, שאולי היא לא משהו כפי שכבר קראיתי כאן, אבל מצד שני יש לה כבר המון הרחבות,ואפליקציות, כולל הולו,נטפליקס,ISRAVOD,וכו'... וכמובן VPN מוגדר, והורדת כתוביות בזמן צפיה , וכו'.. או משהו אחר שאתם ממליצים, כאשר לא בא לי להשקיע יותר מידי. נגיד האקסטימר הזה עולה דרך בזקסטור 350 שקל או איפלו בחינם ללקוחות בזק.
2) לעבוד דרך אחד מהלפטופים, שיוחוברו למסך עם כבל, ואפשר גם לדלג על ה WIFI ולחבר ישר דרך כבל רשת.
ואז להתקין קודי, ולחוויה אפשר לקנות מקלדת אלחוטית כמו K400 של לוגיטק. מצד שני, פה אני צריך להתחיל להתקין דברים באופן עצמאי. ושירותים כמו נטפליקס ואחרים צריך הגדרות ושירות VPN טוב, וכו'... ועל זה תוסיפו שאם אני צריך לשחזר/לפרמט את מערכת ההפעלה או משהו, אני צריך להתקין הכל מחדש.

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת...

בברכה
עמרם.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

התצורה שלך היא קצת כמו שמיכת טלאים... יש לך אמצעי צפייה אבל איך אתה מתכנן לשמוע סאונד? מהרמקולים של המחשב הנייד?
מחשב נייד מאפשר התקנת KODI כמו כל מחשב אחר שמריץ KODI לרבות סטרימרים שבסופו של דבר הם מחשבים זולים.
אם אין לך בעיה להיגרר עם הנייד ולהתעסק עם החיבור שלו, הייתי קונה FLIRC שיודע ללמוד כל שלט ולהפוך ללחיצות מקלדת (כמו מקלדת IR).
בכל שלב, אתה יכול לחבר התקן קבוע למסך המחשב (אני דווקא הייתי הולך על RASPBERRY PI 2).

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

איך אתה רוצה לצפות בסרטים ובסדרות ?

בלפוט/לפטופים/מסך מחשב ??

מה "המסך/הפלט" שלך ?
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אבהיר את עצמי.
1) יש לי מסך מוניטור, שהוא כמו טלוויזיה ומסך מחשב ביחד. (הייתי משמתמש בו בתקופה שהייתי עורך סרטים בתור מוניטור לוידאו וכו'..) הגודל שלו הוא 22 אינ'ץ וזה די מספק אותי.
2) לגבי שלט וכו'.. אמרתי לכם, אני יכול להתשמש במקלדת האלחוטית של לוגיטק K400 שמכילה גם משטח מגע מהטובים שיש. מקלדת שקיבלה ביקורות מצויינות. ומואתמת במיוחד לסטרימרים.
3) כל מהמות שלי היא בעצם לחסוך את החיפוש עבור סדרה/סרט/קליפ/ערוץ/פרק מסויים במחשב באופן רגיל דרך הדפדפן, למצוא משהו באיכות נרומלית, למצוא תרגום, ואז אתה מגלה שמלא אתרים פתאום לא עובדים, חלק מהסרטים הם באיכות גרועה, לפעמים הסרט הוא צילום של מסך בבית קולנוע.
כלומר בטוטל, היתרונות פה הן: זמן, ארגון, נוחות, וכמובן על הדרך פלטפורמה טובה לצפיה בסרטים/סדרות/קליפים/מוזיקה/ערוצים וכן אף אפליקציות ואינטרנט בשלוף (נגיד במערכת אנרואיד).
מה עצתכם? מה הייתם עושים?

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ואם כבר סטרימר, אז אולי זה עדיף?
CuBoxTV
http://www.htmag.co.il/article06241.html

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כן, בדיוק הסתכלתי. על זה.... :)
השאלה היא שוב. האם באמת כדאי ללכת על סטרימר חיצוני, ואז אם כן ,הדגש הוא בהחלט פונקציונאליות, נוחות, וריבוי מקורות פתוחים חינם. ואנדרואיד זה מערכת נחמדה דווקא שיש בה המון הרחבות אפליקציות וכו'...
ושוב, מצד שני... לא מספיק להשתמש בלפטופ שלי ולהתקין עליו מערכת XBMC וזהו?
אהה. ולגבי סאונד , שכחתי לרשום שיש לי מערכת של לוגיטק 5.1. אבל כמובן הכל מתרכז בחיבור MINI JACK סטיראו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אם נוח לך לחבר את המחשב הנייד למסך אז זו אפשרות. לדעתי מוצר כמו RPI2 יהיה יותר קטן ואסתטי.
את הרמקולים אתה יכול לחבר גם לנייד וגם לסטרימר. שניהם יתנו אותה תוצאה.
גם ל KODI יש הרבה הרחבות.

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

קודם כל תודה רבה על הסיוע!
בכל מקרה, כשאני מגיע הביתה אני מחבר את הלפטופ של 13.3 אינץ' של HP (תסתכל על הנתונים שלו בפוסט הראשון שלי), למסך ב-HDMI (חלקי,כי הצד השני זה DVI), ואז אני מחבר לו את הכבל רשת ישירות מהראוטר, עכבר, מקדלת חיצונית, סאונד. מעין תחנת עגינה, כדי שיהיה לי יותר נוח לעבוד במשרד הביתי שלי. עכשיו בפינה הזאת אני גם צופה בסרטים/סדרות וכו'... ולכן חיפשתי לשדרג את הנוחות,מהירות,פונקציונאליות, ואולי גם חומרה יותר טובה/ייעודית לצרכים אלו.
השאלה היא האם מספיק לעבוד רק דרך הלפטופ ולהתקין ידנית את כל הדברים, או פשוט להשתמש בסטרימר (RPI2 או אחרים) ואם כן איזה סטרימר עדיף לפתרון מקיף יותר הכולל המון מקורות, אפליקציות,אינטרנט,פונקציונלאיות,וכו'...
אולי עכשיו הבהרתי את עצמי בצורה הכי מרבית...
אשמח לעצה

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

קראתי ברפרוף בין השורות והעיצה שלי שלי אליך היא כזו:

תרכוש טלוויזיה 55 אינץ
תתחדש ב-HTPC
תוסיף רסיבר עם מערכת קולנוע ביתית
לא לשכוח NAS לגבות את החומר
בנתיים זה נשמע לי מספיק. בעתיד תשקול את עניין המקרן.

חיים פעם אחת גבר.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

פעם המוצרים שכתבת עניינו אותי. היום פחות :)
בכל מקרה, לפי השוואת נתונים, דווקא הXTREAMER WONDER מאד מאד חזק חומרתית וכולל WIFI פנימי, זכרון גדול יחסית, ותמיכה בהמון פרטוקולים ופי'צרים שונים. זאת בהשווואה כמובן ל CUBOX TV ןל RPI2.
שוב לא בא לי להשקיע יותר מידי, אלא משהו בקטנה, רק כדי לשדרג את הנוחות,איכות,ופונקציונאליות, מאשר המצב העכשווי שאני פשוט מחפש באתרים סרטים וסדרות וצופה.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קודם כל תרד מהאקסטרימר. החברה הזאת אפילו לא שווה התייחסות. מוצרים גרועים עם תמיכה מזעזעת.
הבנתי שאתה מחבר את הנייד למסך ועובד על מסך יותר גדול ובמקביל גם רואה סרטים/סדרות כשאתה רוצה.
ה RPI2 פשוט יתן לך נוחות במקרה ולא תרצה להתחיל לחבר עוד פעם את הנייד אם לא תרצה. ככה הוא ישאר מחובר קבוע כל הזמן ויפעל עצמאית.
ההשקעה היא יחסית קטנה. אתה קונה את הלוח אם+ קופסה+ כבל חשמל+ כרטיס זיכרון SD. מתקין עליו KODI ואז את כל ההרחבות שמעניינות אותך (יש כאן מדריכים באתר להכל).
לדעתי יתן לך פתרון למה שאתה מחפש.

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שמתי לב שאנשים פה לא אוהבים את האקסטרימר הזה בלשון המעטה :D
שאלה אחרונה. נגיד שכן החלטתי להוסיף עוד כמה גרושים... האם כבר שווה ללכת על Minix X8-H Plus?
הבנתי שהוא אותו חומרה כמו ה WONDER אבל הרבה יותר איכותי ובעל תמיכה.
או שאין צורך ולא משנה כמה כסף, ובתצורה שלי הביתית הכי כדאי לי זה RPI2?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אם אתה חייב את החוויה של אנדרואיד, רוצה לגלוש באינטרנט ולראות יוטיוב למשל, אז ה RPI2 לא מתאים לך.
יש כאן כמה חברים בפורום שקנו את MINIX 8 ודי מרוצים ממנו. הכל שאלה של מה הצרכים שלך בדיוק.

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

RP2 הוא לא פשרה לעומת מיניקס. אפשר להתקין עליו לא מעט הפצות לינוקס ואז גם להנות מדפדפן במידת הצורך. אני באופן אישי חושב שב-KODI לא צריך שום דבר אחר ולכן RP2 עם OPENELEC זה פתרון נהדר וזול.

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה לכולם!!
למדתי והחכמתי.
בינתיים בודק את המערכת של קודי, והרחבות וכו'...על הלפטופ שלי, ואז או שאקנה RPI2 או שאלך על MINIX.
אתם מקסימים עם כל העזרה פה :)
ערב טוב שיהיה

azrco פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

צהריים טובים חברים.
התקנתי את הקודי ואת ההרחבות (בעיקר מה שראיתי במדריך הרשמי שיצרתם פה, כמו NINBORA ADDON לסרטים וסדרות (עם PULSAR,LAMBDA, וכו'..) XBMC REPOSITORY 1.0.4, , וכן את THEWIZ REPOSITORY 2.1.9) והפעלתם אותם אחד אחד וכן את ההרחבות וידאו/תוכנה/עזר שבאו איתם.
כמה בעיות שצצו:
1) שאני רוצה לראות את התוכן של המקורות החדשים והרחבות שהתקנתי לאחר שהופעלו, הוא נותן לי על 90 אחוז מהם SCRIPT ERROR.
2) פתאום נעלם לי הטלוויזיה והרדיו, רק שאני נכנס להגדרות של הרחבת הוידאו IPTV איפה שמכניסים את ה REPO, ויוצא בלי לגעת בכלום, פתאום זה מופיע!
3) שמתי לב שלא נוספו לי סרטים חדשים/סדרות למרות שהתקנתי מלא הרחבות ומקורות ממה שנתתם פה.

אשמח לעזרתכם המלומדת... :)
עמרם

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”