רציתי להתייעץ אתכם עקב הניסיון הרב והידע שלכם
נתונים:
1) אין לי טלוויזיה בבית (עזבו סיבות למה)
2) יש לי מוניטור שטוח של LG דגם M228WA (ישן נושן, משנת 2007) 22 אינץ' . הוא תומך ב HD אבל אין HDMI. הוא מחובר ללפטופ שלי בתצורה הבא: כבל שמצד אחד DVI שמתחבר למסך ה LG, וצד שני HDMI שמחובר ללפטופ.
3) לפטופ מסך מגע 13.3 אינץ' של HP PAVALION דגם X360: מעבד CORE I5 4210-U 1.7GHZ, ארבע ג'יגה זיכרון, 8 ג'יגה SSD אבל רק בשביל BUFFER מערכת הפעלה, חצי טרה הרדדיסק SSHD, כרטיסמ מסך אונבורד של אינטל HD 4400 , שתי ג'יגה זיכרון פנימי. רזלוציות הפעלה 1680X1050, ווינדוס 8.1 64ביט. חיבור HDMI.
4) לפטופ ישן מאד אבל חזק: BACKBONE שבניתי מלוח אינטל, מעבד אינטל DUAL CORE , כרטיס מסך GT 8600M, ארבע ג'יגה זיכרון, מסך 17 אינצ', הרדדיסק 250 ג'יגה. ווינדוס 7 64 ביט. חיבור VGA.
יש לי עוד מחשב של דל מלפני כמה שנים לא משהו: Dell Inspiron N5110 - 15.6" - Core i3 2330M - Windows 7 Home 64-bit - 4 GB RAM - 500 GB HDD. גם פה יש חביור HDMI.
ועכשיו להתייעצות:
הבסיס לרצון שלי לעבוד עם XBMC וכו'.. זה הנוחות של צפיה בסרטים/סדרות,קליפים וכו'..
1) האם כדאי לקנות סטרימר ובכך להנות ממערכת שכבר מקונפגת ,כמו לדוגמא XTREAMER WONDER, שאולי היא לא משהו כפי שכבר קראיתי כאן, אבל מצד שני יש לה כבר המון הרחבות,ואפליקציות, כולל הולו,נטפליקס,ISRAVOD,וכו'... וכמובן VPN מוגדר, והורדת כתוביות בזמן צפיה , וכו'.. או משהו אחר שאתם ממליצים, כאשר לא בא לי להשקיע יותר מידי. נגיד האקסטימר הזה עולה דרך בזקסטור 350 שקל או איפלו בחינם ללקוחות בזק.
2) לעבוד דרך אחד מהלפטופים, שיוחוברו למסך עם כבל, ואפשר גם לדלג על ה WIFI ולחבר ישר דרך כבל רשת.
ואז להתקין קודי, ולחוויה אפשר לקנות מקלדת אלחוטית כמו K400 של לוגיטק. מצד שני, פה אני צריך להתחיל להתקין דברים באופן עצמאי. ושירותים כמו נטפליקס ואחרים צריך הגדרות ושירות VPN טוב, וכו'... ועל זה תוסיפו שאם אני צריך לשחזר/לפרמט את מערכת ההפעלה או משהו, אני צריך להתקין הכל מחדש.
אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת...
בברכה
עמרם.