דינוזאור מחמד של Kenwood - דרושה המלצה לקבלים סופיים
אז לפני כמה ימים אימצתי רסיבר די מעניין - Kenwood KR 9400- נחשב לאחד מראשוני ה-monster receivers ולפי מקורות מסויימים הרסיבר הראשון שעבר את רף ה100WPC (הוא מפיק 120 לערוץ).
מבנה - 20.6 ק"ג , לא גדול למפלצת אבל - יש רסיברים שבנויים כמו טנק , הוא בנוי כמו אוניה.יש לו פלטת זכוכית עבה מקדימה , לא פלסטיקה כמו שראיתי עד עכשיו בכל רסיבר. דפנות העץ מצופה הפורמייקה בצדדים יפות אבל מתקלפות , קניתי פורניר ואעשה את ההחלפה השבוע.
(חסרים לי מספר גלגלות וכפתורים כמו שאפשר לראות , אודה למי שיוכל לעזור)
סאונד - אז כח לא חסר לדבר הזה , הייתי מתאר את הצליל שלו כ "אמיתי" עד כמה שאפשר לומר את זה על רסיבר בן 40 , הבאס הוא באמת באס , הווקאלי עוצמתי כי הוא עוצמתי , הגבוהים מעודנים. הוא לא צבעוני ומרנצי , הוא לא נשמע טוב עם הloudness , בחדר קטן אי אפשר אפילו להדליק אותו כי הבאס ישתלט על הכל , זה נשמע מעולה בהקלטות סבירות + , זה פחות נחמד לדעתי בשביל לשמוע רדיו , רדיו צריך תוספת צבע וקצת יפיוף.
עכשיו אני נשאר עם התלבטות ההתלבטויות - האם לרענן קבלים או להמשיך להינות ממנו כמו שהוא. המממ....
מבנה - 20.6 ק"ג , לא גדול למפלצת אבל - יש רסיברים שבנויים כמו טנק , הוא בנוי כמו אוניה.יש לו פלטת זכוכית עבה מקדימה , לא פלסטיקה כמו שראיתי עד עכשיו בכל רסיבר. דפנות העץ מצופה הפורמייקה בצדדים יפות אבל מתקלפות , קניתי פורניר ואעשה את ההחלפה השבוע.
(חסרים לי מספר גלגלות וכפתורים כמו שאפשר לראות , אודה למי שיוכל לעזור)
סאונד - אז כח לא חסר לדבר הזה , הייתי מתאר את הצליל שלו כ "אמיתי" עד כמה שאפשר לומר את זה על רסיבר בן 40 , הבאס הוא באמת באס , הווקאלי עוצמתי כי הוא עוצמתי , הגבוהים מעודנים. הוא לא צבעוני ומרנצי , הוא לא נשמע טוב עם הloudness , בחדר קטן אי אפשר אפילו להדליק אותו כי הבאס ישתלט על הכל , זה נשמע מעולה בהקלטות סבירות + , זה פחות נחמד לדעתי בשביל לשמוע רדיו , רדיו צריך תוספת צבע וקצת יפיוף.
עכשיו אני נשאר עם התלבטות ההתלבטויות - האם לרענן קבלים או להמשיך להינות ממנו כמו שהוא. המממ....
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 02/09/2015 12:37, נערך 3 פעמים בסך הכל.
תתחדש מגבר מאוד מעניין האם פתחת אותו וראיתה מה הולך בפנים ואם יש אבק
ד.א אשמח לראות תצלום שלו מבפנים אם אתה יכול
בהצלחה
ד.א אשמח לראות תצלום שלו מבפנים אם אתה יכול
בהצלחה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש.
יופי של רסיבר,מהסדרות הטובות של קנווד.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
יש לי כפתור סלייד רזרווי של Sansui X0X0 שיכול אולי להתאים ללחיץ ה-multipath של ה-9400 אבל אני לא בטוח. ציין מידות. אם יתאים הוא שלך.
@tnsilver
·הכפתור push שחסר לי הוא בקוטר 1.5 ס"מ (כרגע מורכב 1 ס"מ) אם הוא בכותר הזה אני מאמין שיהיה אפשר להרכיב אותו
(חסרה לי גם גלגלת מאוד קטנה של ה MIC וכפתור LEVER להפעלה של המכשיר , אפילו רק הראש של הכפתור)
לגבי הבפנים - אכן פתחתי וניקתי עם מברשת אבק , אבל עדיין לא יפה מה שהולך שם , נראה כאילו המכשיר עבד בסטקייה ליד הים - שמנוני מאוד ועם קצת חלודות בשאסי ועל השנאי.
בינתיים אחרי כמה ימים של התעסקות סיימתי את החלפת הציפוי לדפנות , אני מרוצה מהתוצאה
·הכפתור push שחסר לי הוא בקוטר 1.5 ס"מ (כרגע מורכב 1 ס"מ) אם הוא בכותר הזה אני מאמין שיהיה אפשר להרכיב אותו
(חסרה לי גם גלגלת מאוד קטנה של ה MIC וכפתור LEVER להפעלה של המכשיר , אפילו רק הראש של הכפתור)
לגבי הבפנים - אכן פתחתי וניקתי עם מברשת אבק , אבל עדיין לא יפה מה שהולך שם , נראה כאילו המכשיר עבד בסטקייה ליד הים - שמנוני מאוד ועם קצת חלודות בשאסי ועל השנאי.
בינתיים אחרי כמה ימים של התעסקות סיימתי את החלפת הציפוי לדפנות , אני מרוצה מהתוצאה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אחרי חצי שנה של התעסקויות , החלפת קבלים בפאוורים , טרנזיסטורים תקולים , כיוונונים וכו אני ממש אוהב את הקנווד שלי.
יש לו כח ברוטלי , הוא מוציא מהרמקולים דברים שהמרנץ 2275 המשופץ שלי לא מצליח (והמרנץ מוציא מהם דברים אחרים)
הגיע הזמן להחליף את הקבליים הסופיים , הקבליים המקוריים הם 15,000uf /80V
אני מעוניין לשדך לו קבלים של 22,000.
בגלל הוולטאז' הגבוה ההיצע דליל , אין הרבה אפשרויות בתחום של הקבלים הייעודיים.
מחפש המלצה לצמד שיעלה לא יותר מ500 ש"ח אם שווה את המחיר אבל עדיף בסביבות ה300ש"ח
אלה האפשרויות שמצאתי בינתיים :
http://www.ebay.com/itm/181773989579
http://www.ebay.com/itm/Nippon-Chemi-Co ... 4195cf26db
http://www.ebay.com/itm/Screw-Electroly ... 487108c7aa
יש לו כח ברוטלי , הוא מוציא מהרמקולים דברים שהמרנץ 2275 המשופץ שלי לא מצליח (והמרנץ מוציא מהם דברים אחרים)
הגיע הזמן להחליף את הקבליים הסופיים , הקבליים המקוריים הם 15,000uf /80V
אני מעוניין לשדך לו קבלים של 22,000.
בגלל הוולטאז' הגבוה ההיצע דליל , אין הרבה אפשרויות בתחום של הקבלים הייעודיים.
מחפש המלצה לצמד שיעלה לא יותר מ500 ש"ח אם שווה את המחיר אבל עדיף בסביבות ה300ש"ח
אלה האפשרויות שמצאתי בינתיים :
http://www.ebay.com/itm/181773989579
http://www.ebay.com/itm/Nippon-Chemi-Co ... 4195cf26db
http://www.ebay.com/itm/Screw-Electroly ... 487108c7aa
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כמה מקום יש לך שם - או במילים אחרות, מה הקוטר והגובה המרבי שאתה יכול להכיל?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

הבחירה הראשונה שלי Nichicon סדרת KG. ראה כאן. ה-Super Through הם הטופ אבל הם יקרים פי 2 מה-Gold Tunes שהם מעולים גם כן. חפש בעמוד NICHICON-73642 מול NICHICON-73620 ותראה את ההבדל במחיר. התעלם ממנו אם בא לך. לך על Gold Tunes בלי חשש.
אם בא לך לחפש בהצע של Mouser תוכל להתרשם כאן. אני לא אומר שאתה חייב להזמין משם, אבל תוכל להעתיק מספרי יצרן ולחפש אצל ספקים אחרים. הייתי נמנע מקבלים של Cornell ומנסה לאתר Panasonic סדרת FC/FM.
אני די משוכנע ש-22,000uF זה קצת גבוה מידי עבור ה-Kenwood אבל אם בדקת שלא תפרוץ גשר מיישר... אני מניח שאתה יודע מה אתה צריך.
אם בא לך לחפש בהצע של Mouser תוכל להתרשם כאן. אני לא אומר שאתה חייב להזמין משם, אבל תוכל להעתיק מספרי יצרן ולחפש אצל ספקים אחרים. הייתי נמנע מקבלים של Cornell ומנסה לאתר Panasonic סדרת FC/FM.
אני די משוכנע ש-22,000uF זה קצת גבוה מידי עבור ה-Kenwood אבל אם בדקת שלא תפרוץ גשר מיישר... אני מניח שאתה יודע מה אתה צריך.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 02/09/2015 16:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה על ההמלצה , הGold Tune עולה כמו הקבלים הלא ייעודיים שמצאתי באיביי ככה שנשאר לי להתלבט רק בינו ל super tough.tnsilver כתב:
אני די משוכנע ש-22,000uF זה קצת גבוה מידי עבור ה-Kenwood אבל אם בדקת שלא תפרוץ גשר מיישר... אני מניח שאתה יודע מה אתה צריך....
אני כרגע מתבסס רק על כלל אצבע שקראתי שאפשר להגדיל עד 50% . במרנץ שלי בוצעה הגדלה מ13 ל22 שזה כמעט 70% תוספת.
איך אפשר לבדוק בכמה כדאי להגדיל בצורה יותר מדוייקת ?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני לא בטוח שה-50% זה כלל אצבע נכון. שמעתי כבר גם על כלל ה-30%. החשש הוא לפרוץ את הגשר המיישר (rectifier bridge) כאשר הקבלים הגדולים יותר נטענים עם הדלקת המכשיר. אתה צריך לדעת את הנתונים שלו וכמה אמפרז' הוא יכול לסבול. הדרך הכי קלה היא לברר בפורום Kenwood ב-AK אני די בטוח שהנושא עלה בעבר. אני אגב, שדרגתי די בחשש מ-12,000uF ל-15,000uF ולמזלי זה מחזיק. לא הייתי קופץ ל-70% בשום אופן. ישנם מכשירים שלגשר המיישר שלהם יש טולרנסים גבוהים מאוד - יש כאלה שלא. זהו סיכון. סיכון נוסף הוא שרפת מגעי מתג ההדלקה ויתכן שתצטרך לדאוג לקבל גדול יותר על המתג. הדבר הכי חשוב הוא שבשלב כלשהו הגדלת הקיבולת החשמלית של קבלי הפילטר היא חסרת משמעות על גבול הגזמה מיותרת. במכשירי הוינטאז' ה'נחשבים' השנאים גדולים וחזקים מספיק כדי לספק את כל הכוח הדרוש ליחידה גם בלי קבלי מפלצת בעלי ערכים מוגזמים. בקיצור, אין טעם להגזים, במיוחד לאור העובדה שקבלים גדולים הם יקרים בצורה משמעותית.
הבעיה היא לא רק המיישר (דיודות), ושאפשר למצוא דיודות שיעמדו בזרמים דיי גבוהים ל-non repitative peak של כמה ms. זה מעמיס יותר על עוד רכיבים בדרך כמו לדוגמא על המתג, ולא פחות חשוב, על השנאי. זה גם משהו שאני שקלתי איך לטפל בו כשהתעסקתי עם ה-KA7100 שלי בזמנו. בסופו של דבר החלטתי להישאר עם אותו ערך קיבול, אך כן ראיתי כמה פתרונות אפשריים במידה והגדלת קיבול משמעותית היא משהו רצוי.
הפיתרון האמין ביותר הוא להוסיף soft-start שבו מוסיפים נגד בטור לשנאי (ליפוף ראשי בדר"כ), ואחרי שנייה או שתיים (קבוע זמן של נגד+קבל) מקצרים ממסר שיושב במקביל לנגד הזה. בצורה הזו מגבילים את הזרם הגבוה שיש ברגע ההדלקה, ואין שום השפעה על העבודה לאחר שהמעגל ננעל. כמובן שזה חייב להיות נגד הספק כדי לא להישרף בעצמו.
עריכה: צריך להבין קצת גם את התפקיד של הקבלים האלה. האנרגיה כולה מגיעה בסופו של דבר מהשנאי ולכן להספק רציף הוא הגורם המגביל. הבעיה שמתח המוצא של השנאי תלוי במתח הרשת שהוא סינוסי. לכן יש רגעים שהוא גבוה ויש רגעים שהוא נמוך. המטרה של הקבל היא לספק את הזרם למעגל בזמן שמתח המוצא של השנאי נמוך מכדי לעשות זאת. הוא לוקח מהשנאי זרם כשהשנאי מסוגל לספק, ומעביר את הזרם למעגל כשהשנאי לא מסוגל לספק. לכן המתח על פני הקבלים צונח במשך הזמן שהשנאי לא מסוגל לספק אנרגיה, ועולה בחזרה כשהשנאי מסוגל לספק אותה. ככל שהקבל גדול יותר, המתח יזגזג פחות. בסופו של דבר החל מערך כלשהו של קיבול, המתח כבר לא צונח במידה שמגבילה את ההספק שאפשר למשוך במוצא המגבר. בדר"כ יש במגבר מספיק קיבול כדי לעמוד בתנאי הזה כבר כשהוא מגיע אל הלקוח, ואין כמעט שום רווח בהגדלת הקיבול, לפחות בכל הנוגע להספק.
אז אם כך למה כן להגדיל עוד את הקיבול? פשוט מאוד, דרגת המוצא של כל מגבר כמעט עובדת ישירות מהמתח של הקבלים האלה (ודרגות הכניסה בדר"כ עובדות ממתח מסונן\מיוצב שנגזר מהקבלים האלה). מה לעשות שיש שם PSRR סופי (דחיית הפרעה על הספק), ולכן חלק מהזגזוג במתח הקבלים האלה עובר למוצא. מעבר לזה, לכל המגברים האלה יש משוב עם הגבר חוג דיי גבוה והוא מנחית את זה עוד יותר. למען הסר ספק, מדובר בהנחתה דיי משמעותית בין הספק לבין המוצא של המגבר, כמה סדרי גודל בדר"כ - לפחות בתדר נמוך שבו הגבר החוג גבוה). אז למרות שבתאוריה הגדלת קבלים זה תמיד משפר כי ככל שההפרעה קטנה יותר, גם השבריר שלה שעובר יהיה קטן יותר - בפועל בשלב מסוים זה כבר לא תורם כמעט כלום בגלל הדחייה של ההפרעה הזו על ידי המגבר והעובדה שגורמים אחרים משפיעים יותר.
כדאי לקחת בחשבון שככל שהקבל גדול יותר, והמתח שלו נופל פחות, זה אומר שהשנאי יצטרך להשלים בו את החוסרים בחלק קצר יותר של המחזור. זה יגרום להגברת ה-peak current של השנאי גם בעבודה רציפה ולא רק ברגע ההדלקה (וכפועל יוצא גם בשאר הרכיבים בדרך כמו המיישר).
הפיתרון האמין ביותר הוא להוסיף soft-start שבו מוסיפים נגד בטור לשנאי (ליפוף ראשי בדר"כ), ואחרי שנייה או שתיים (קבוע זמן של נגד+קבל) מקצרים ממסר שיושב במקביל לנגד הזה. בצורה הזו מגבילים את הזרם הגבוה שיש ברגע ההדלקה, ואין שום השפעה על העבודה לאחר שהמעגל ננעל. כמובן שזה חייב להיות נגד הספק כדי לא להישרף בעצמו.
עריכה: צריך להבין קצת גם את התפקיד של הקבלים האלה. האנרגיה כולה מגיעה בסופו של דבר מהשנאי ולכן להספק רציף הוא הגורם המגביל. הבעיה שמתח המוצא של השנאי תלוי במתח הרשת שהוא סינוסי. לכן יש רגעים שהוא גבוה ויש רגעים שהוא נמוך. המטרה של הקבל היא לספק את הזרם למעגל בזמן שמתח המוצא של השנאי נמוך מכדי לעשות זאת. הוא לוקח מהשנאי זרם כשהשנאי מסוגל לספק, ומעביר את הזרם למעגל כשהשנאי לא מסוגל לספק. לכן המתח על פני הקבלים צונח במשך הזמן שהשנאי לא מסוגל לספק אנרגיה, ועולה בחזרה כשהשנאי מסוגל לספק אותה. ככל שהקבל גדול יותר, המתח יזגזג פחות. בסופו של דבר החל מערך כלשהו של קיבול, המתח כבר לא צונח במידה שמגבילה את ההספק שאפשר למשוך במוצא המגבר. בדר"כ יש במגבר מספיק קיבול כדי לעמוד בתנאי הזה כבר כשהוא מגיע אל הלקוח, ואין כמעט שום רווח בהגדלת הקיבול, לפחות בכל הנוגע להספק.
אז אם כך למה כן להגדיל עוד את הקיבול? פשוט מאוד, דרגת המוצא של כל מגבר כמעט עובדת ישירות מהמתח של הקבלים האלה (ודרגות הכניסה בדר"כ עובדות ממתח מסונן\מיוצב שנגזר מהקבלים האלה). מה לעשות שיש שם PSRR סופי (דחיית הפרעה על הספק), ולכן חלק מהזגזוג במתח הקבלים האלה עובר למוצא. מעבר לזה, לכל המגברים האלה יש משוב עם הגבר חוג דיי גבוה והוא מנחית את זה עוד יותר. למען הסר ספק, מדובר בהנחתה דיי משמעותית בין הספק לבין המוצא של המגבר, כמה סדרי גודל בדר"כ - לפחות בתדר נמוך שבו הגבר החוג גבוה). אז למרות שבתאוריה הגדלת קבלים זה תמיד משפר כי ככל שההפרעה קטנה יותר, גם השבריר שלה שעובר יהיה קטן יותר - בפועל בשלב מסוים זה כבר לא תורם כמעט כלום בגלל הדחייה של ההפרעה הזו על ידי המגבר והעובדה שגורמים אחרים משפיעים יותר.
כדאי לקחת בחשבון שככל שהקבל גדול יותר, והמתח שלו נופל פחות, זה אומר שהשנאי יצטרך להשלים בו את החוסרים בחלק קצר יותר של המחזור. זה יגרום להגברת ה-peak current של השנאי גם בעבודה רציפה ולא רק ברגע ההדלקה (וכפועל יוצא גם בשאר הרכיבים בדרך כמו המיישר).
תודה על המידע , אכן קצת מעלה חשש להגדיל את הזרם , מה גם שהמכשיר מספיק בריא , רק קצת עייף.
בכל אופן אחרי מדידות מדוייקות יותר של הגודל הפיזי שאפשר להתקין במכשיר הבנתי שאני מוגבל ל5 קוטר וגובה 10 מה שמשאיר לי רק אופציה אחת , ככה שהזמנתי את ה :
NICHICON-73639
15000uF / 80VDC, KG Series, Gold Tune, 50mmD x 100mmH, Solder Lug, Each
משום מה הקבליים המקוריים עם אותם ערכים ובאותו גודל שזה קצת מוזר , קבלים ישנים אמורים להיות גדולים יותר..
בכל אופן אחרי מדידות מדוייקות יותר של הגודל הפיזי שאפשר להתקין במכשיר הבנתי שאני מוגבל ל5 קוטר וגובה 10 מה שמשאיר לי רק אופציה אחת , ככה שהזמנתי את ה :
NICHICON-73639
15000uF / 80VDC, KG Series, Gold Tune, 50mmD x 100mmH, Solder Lug, Each
משום מה הקבליים המקוריים עם אותם ערכים ובאותו גודל שזה קצת מוזר , קבלים ישנים אמורים להיות גדולים יותר..
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נקודה מעניינת. סדרת ה-KG מיועדת לשימושי אודיו ורוב הצרכנים הם בדיוק כמוני כמוך בעלי יחידות וינטאז' שניזונות מקבלים גדולים. זו סדרה וותיקה ולדעתי אין סיבה לשנות את מידות הקבלים למרות השיפורים הטכנולוגיים. מזעור קבלים אלקט' חל בעיקר ברמות הקיבולת והמתחים הנמוכים. בקיבולת גדולה במתחי עבודה גבוהים, קבלי 'פחיות קולה' עדיין די נפוצים. אני חושד שיש מגבלה פיזית או כלכלית לייצר קבל אלקט' חזק וזעיר במתח גבוה.