עזרה בקניית טלויזיה (CRT, DLP, LCD, PLASMA)
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שלום לכולם,
אני מעוניין לקנות טלויזיה וממש לא יודע באיזה כיוון לבחור. אני בכוונה לא הכנסתי את האפשרות של מקרן כי אין לי כל כך איפה לשים אותו וזה נראה לי מסורבל. כמו כן, גם מעולם לא שמעתי על מקרן דברין טובים יותר מאשר שאר האפשרויות שכתבתי.
התקציב שלי הוא 20000 ש"ח אבל בתשלומים נוחים אני אף אחרוג מתקציב זה לכיוון למעלה כמובן.
הבנתי ש DLP זה מקרן אחורי. ממה שיצא לי לראות עד היום במקרנים אחוריים (של טלויזיות שנקנו לפני שנתיים ויותר) מאוד התאכזבתי. בתמונות חשוכות בסרטי די וי די ראו ממש רע וכמובן זוית צפיה קטנה מאוד. כשעברתי באתר קניות מסוים, נתקלתי בטלויזית מקרן אחורי של טושיבה בגודל 72". כתוב שם הרים ובעות על האיכות של הטלויזיה הזאת וגם שמעתי משהו על שיפור באיכות המקרן האחורי. האם זה נכון ?
הכיוון העיקרי שלי הוא כמובן ללכת עם הקידמה ולמצוא מסך דק (LCD, PLASMA). יש לי המון סייגים לגביהן. כיום אני בעיקר צופה בספורט. ממה ששמעתי, לא בטוח בכלל שברמת השידורים בארץ בכלל ובספורט בפרט, טלויזיות מסך דק עדיפות על CRT. האם זה נכון?
אני צופה בחדר (הטלויזיה מיועדת לסלון) בהרבה סרטים. הדי וי די שלי קורא DIVX ולכן רב הסרטים שאני צופה בהם הם מפורמט DIVX. לפי מה שהבנתי (וגם מניסיון קטן שעשיתי), כשצופים בסרט DIVX בטלויזיה 4:3, יש שוליים שחורים מלמעלה ומלמטה. כשניסיתי בפלזמה 16:9 גם היו שוליים שחורים למטה ולמעלה מה שגרם לתמונה להיות מאוד צרה וקטנה. כשניסיתי למתוח את התמונה, הסרט התעוות. עשיתי משהו לא טוב או שככה זה ?
בקיצור אני חושב שסיפקתי פה דיי הרבה פרטים על מה שאני מחפש. אשמח לתגובות.
תודה מראש
אני מעוניין לקנות טלויזיה וממש לא יודע באיזה כיוון לבחור. אני בכוונה לא הכנסתי את האפשרות של מקרן כי אין לי כל כך איפה לשים אותו וזה נראה לי מסורבל. כמו כן, גם מעולם לא שמעתי על מקרן דברין טובים יותר מאשר שאר האפשרויות שכתבתי.
התקציב שלי הוא 20000 ש"ח אבל בתשלומים נוחים אני אף אחרוג מתקציב זה לכיוון למעלה כמובן.
הבנתי ש DLP זה מקרן אחורי. ממה שיצא לי לראות עד היום במקרנים אחוריים (של טלויזיות שנקנו לפני שנתיים ויותר) מאוד התאכזבתי. בתמונות חשוכות בסרטי די וי די ראו ממש רע וכמובן זוית צפיה קטנה מאוד. כשעברתי באתר קניות מסוים, נתקלתי בטלויזית מקרן אחורי של טושיבה בגודל 72". כתוב שם הרים ובעות על האיכות של הטלויזיה הזאת וגם שמעתי משהו על שיפור באיכות המקרן האחורי. האם זה נכון ?
הכיוון העיקרי שלי הוא כמובן ללכת עם הקידמה ולמצוא מסך דק (LCD, PLASMA). יש לי המון סייגים לגביהן. כיום אני בעיקר צופה בספורט. ממה ששמעתי, לא בטוח בכלל שברמת השידורים בארץ בכלל ובספורט בפרט, טלויזיות מסך דק עדיפות על CRT. האם זה נכון?
אני צופה בחדר (הטלויזיה מיועדת לסלון) בהרבה סרטים. הדי וי די שלי קורא DIVX ולכן רב הסרטים שאני צופה בהם הם מפורמט DIVX. לפי מה שהבנתי (וגם מניסיון קטן שעשיתי), כשצופים בסרט DIVX בטלויזיה 4:3, יש שוליים שחורים מלמעלה ומלמטה. כשניסיתי בפלזמה 16:9 גם היו שוליים שחורים למטה ולמעלה מה שגרם לתמונה להיות מאוד צרה וקטנה. כשניסיתי למתוח את התמונה, הסרט התעוות. עשיתי משהו לא טוב או שככה זה ?
בקיצור אני חושב שסיפקתי פה דיי הרבה פרטים על מה שאני מחפש. אשמח לתגובות.
תודה מראש
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
ברוך הבא לאתר,
קודם כל לא צריך לפחד ממקרן , קרא את המאמר הבא :
www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... le&sid=164
אם תוכל למתוח קצת את התקציב תוכל להנות מכל העולמות :
8000-9000 ש"ח עבור פלזמה טובה לשימוש יום יומי , ו 12000-13000 ש"ח
עבור מקרן 720p ,שלמרות הדברים שנאמרים כאן בזמן האחרון יתן לך לא מעט הנאה.
תשתדל רק לא לראות איזה מקרן 1080p קודם
עם תקציב כמו שלך , יחלקו לך לכמה תשלומים שתרצה.
יש המון מאמרים וחומר בנושא באתר ,תחפש קצת ותמצא הרבה חומר מעניין.
בהצלחה
קודם כל לא צריך לפחד ממקרן , קרא את המאמר הבא :
www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... le&sid=164
אם תוכל למתוח קצת את התקציב תוכל להנות מכל העולמות :
8000-9000 ש"ח עבור פלזמה טובה לשימוש יום יומי , ו 12000-13000 ש"ח
עבור מקרן 720p ,שלמרות הדברים שנאמרים כאן בזמן האחרון יתן לך לא מעט הנאה.
תשתדל רק לא לראות איזה מקרן 1080p קודם
עם תקציב כמו שלך , יחלקו לך לכמה תשלומים שתרצה.
יש המון מאמרים וחומר בנושא באתר ,תחפש קצת ותמצא הרבה חומר מעניין.
בהצלחה
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קראתי פה הרבה והפנתי את עצמי לכתבות חוץוהגעתי(בערך)למסקנה
שאם רבמהשאני רואה זה טלויזיה בממיר כבלים רגיל אז פלזמה עדיפה על LCD. בייחוד אם אני רוצה 46-50 אינטש. כמו כן הפלזמות המובילות בתחום זה לפי הפורום הם פיוניר ופאנאסוניק. עכשיו לכמה שאלות:
1) פאנאסוניק PHD8, 50 אינטש עולה בזאפ מ 26 אלף בערך וה PWD8 מתחילה ב 29.
הכיצד? הרי הרזולוציה של ה PHD8 גבוהה יותר. יש למישהו הסבר?
2) האם ה 10K שהפיוניר עולה יותר שווים את ההשקעה? אם הפיוניר יותר טובה
מהפאנאסוניק אבל לא משמעותית אז מן הסתם התשובה היא לא.
למי שלא מבין איך הגעתי מהתקציב שלי (20K) לפאנאסוניק 50" אז כתבתי שאני מוכן לחרוג ואני מוסיף שכל זה תלוי בנוחות התשלום (מצאתי אותה בזאפ ב 24 תשלומים).
תודה
1) פאנאסוניק PHD8, 50 אינטש עולה בזאפ מ 26 אלף בערך וה PWD8 מתחילה ב 29.
הכיצד? הרי הרזולוציה של ה PHD8 גבוהה יותר. יש למישהו הסבר?
2) האם ה 10K שהפיוניר עולה יותר שווים את ההשקעה? אם הפיוניר יותר טובה
מהפאנאסוניק אבל לא משמעותית אז מן הסתם התשובה היא לא.
למי שלא מבין איך הגעתי מהתקציב שלי (20K) לפאנאסוניק 50" אז כתבתי שאני מוכן לחרוג ואני מוסיף שכל זה תלוי בנוחות התשלום (מצאתי אותה בזאפ ב 24 תשלומים).
תודה
מסקנה שגוייה...
kingikra
1.אין פלזמה 50 PW רק PHD.
2.הפרש המחיר בינה לפיוניר קטן משמעותית מ-10K !
3. כמו כן , המסך שמתחרה בפיוניר הוא ה-PV-600 שלא מופיע ב-זאפ.
1.אין פלזמה 50 PW רק PHD.
2.הפרש המחיר בינה לפיוניר קטן משמעותית מ-10K !
3. כמו כן , המסך שמתחרה בפיוניר הוא ה-PV-600 שלא מופיע ב-זאפ.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל תודה לשניכם
אני באמת נתקלתי בדגם הזה (PW) בזאפ ולכן חשבתי שיש. מה זאת אומרת אין? מה הם באמת מוכרים שם תמורת הסכום הזה?
כמה לדעתך (שרגי) צריכה לעלות הפיוניר שציינת? למה לא יכול להיות שהיא מתחרה בדגמים האחרים של 50 אינטש שיש בזאפ (507XA, 506FDE, 505HDE, 506XDE וכו')?
כמה לדעתך (שרגי) צריכה לעלות הפיוניר שציינת? למה לא יכול להיות שהיא מתחרה בדגמים האחרים של 50 אינטש שיש בזאפ (507XA, 506FDE, 505HDE, 506XDE וכו')?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

VIERA ????????????
שראגי
עשיתי חיפוש במפרטים ל הפלזמות של פיוניר ולא מצאתי את המילה הזאת. מה זה אומר? למה הזכרת את זה? אם המילה היא שם כולל לדגמי הפיוניר שהזכרתי אז כמה עולה דגם מקצועי של פיוניר או האם בכלל פלזמה לשוק הבייתי עדיפה על דגם מקצועי לצרכים שלי?
תודה
עשיתי חיפוש במפרטים ל הפלזמות של פיוניר ולא מצאתי את המילה הזאת. מה זה אומר? למה הזכרת את זה? אם המילה היא שם כולל לדגמי הפיוניר שהזכרתי אז כמה עולה דגם מקצועי של פיוניר או האם בכלל פלזמה לשוק הבייתי עדיפה על דגם מקצועי לצרכים שלי?
תודה