מבקש המלצות למיקום רמקולים בתכנון דירה חדשה (עם סלון בעייתי)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אשמח לקבל המלצות מהמומחים איך ניתן לסדר את הרמקולים לקולנוע ביתי שאני מתכנן (5.1) בשרטוט הדירה המצורף. דירה חדש מקבלן עם סלון לא אידאלי בכלל לקולנוע ביתי.

הבעיה במיוחד לגבי הרמקולים האחוריים.
- רמקולים שקועים בתקרת גבס - לא אפשרי כי לא ננמיך תקרה
- רמקולים גלויים / סטנדים וכו' - לא אידאלי
- סאונד בר/מקרן קול: יש לי ואין מה להשוות לסט רמקולים, אז נראה לי שאני אוותר על הרעיון

האופציות כמו שאני מבין:

1 בשרטוט - השמאלי (בכיוון התמונה) מוחבא בספריה בנישה והימני במעבר בין דלת המרפסת למטבח. נראה לי בעייתי לשים שם רמקול תלוי גלוי, אולי אפשרי שקוע ? האם יש רמקולים שקועים שניתן לכוון בזווית ? כי אם יהיה בכיוון ההתקנה זה לא נראה לי שיהיה טוב.

2 בשרטוט - יהיה שם גריל של מזגן מיני מרכזי אולי אפשרי להחביא שם. לא נראה לי רעיון טוב כי זה רחוק מהספה אבל אולי עם איזה רמקול מיוחד (שמתפצל ופורס את השמע, קראתי פעם משהו על זה)?

3. לא יודע אם זה אפשרי - האם ניתן לבקש מהקבלן להכין שקעים לרמקולים שקועים מהתקרת בטון ?
אם כן איך גורמים להם להשמע מאחור ולא מלמעלה ?

מה אתם ממליצים ואם יש לכם כל רעיון אחר שיכול לעזור..

תודה רבה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אפשר לשקע רמקולים בבטון באמצעות קופסאות ביטון.

יש רמקולים כמו סדרת ה-CP של מוניטור אודיו (מה-CP-CT150הבסיסי ועד ל-CP-CT380IDC המשובח), אשר מגיעים עם תיבת תהודה מובנית ומיועדים מלכתחילה לשיקוע בקירות מוצקים ולא בנישות גבס...

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

לא מאמין שהקבלן יסכים לשקע קופסאות ביטון בתוך התקרה מחשש שיחליש את חוזקה של התקרה, מתוך גובה תקרה של כ20 סמ צריך יהיה לעשות חור בעומק 10 סמ.
לכן האופציה הזו לטעמי יורדת.

החלופה לשים את הרמקול על הקיר האחורי הרחוק פחות מתאימה לטעמי גם. מה שהתכוונת לגבי רמקול סראונד שמפזר את הקול - ביפולרי או דיפולרי - עדיין עובד לפי זוג רמקולים ולא רמקול בודד, מה גם שזה רחוק מדי מהספה.

האופציה שנותרה היא המועדפת בעיניי, שים רמקול אחד בנישה - אם היא לא מגיעה עד התקרה תוכל לשים בחלק המונמך, בין הנישה לתקרה.
שים את הרמקול השני על הקיר ממול ושלום על ישראל. כמובן שאם מדובר בסטאליט (ויש כל מיני כאלו יפים) יהיה לך יותר קל לקבוע את הכיווניות של הרמקול.

אגב, הרסיבר יוכל לתקן הפרשי גובה בין הרמקולים.

אגב 2 הייתי שוקל לשים קיר בכניסה למטבח שיסתיר את דופן המקרר ויאפשר לך למקם מתגי תאורה למטבח למשל.

zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על ההמלצות. כן, נראה לי שבאמת הקבלן לא יסכים לשקע קופסאות בתקרה..

במידה ונשים באופציה הראשונה (בנישה וממול) השאלה אם יהיה אפשרי לשים קופסת ביטון בקיר הקטן בין הויטרינה למטבח (או קיר כניסה למטבח באמת) , כי סאטליט נראה לי בעייתי שיהיה תלוי שם במעבר (ילדים ובכלל)..
האם אפשרי להחביא רמקול בקיר שניתן יהיה לכוון את הזווית שלו?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

ל-KEF יש רמקולים שקועים עם מנוע שמוציא החוצה את הרמקול רק כשמשתמשים בו - ראה בקישור תחת Motorized בתפריט שמשמאל. (i)

למוניטור אודיו וחברות אחרות יש רמקולים שקועים שאפשר לבצע בהם הטייה של הטוויטר או של המיד והטוויטר, אבל מאיך שנראית הזווית בין מיקום מספר 1 והספה בסלון, זה נראה לי פתרון פחות מוצלח... :oops:

אפשר גם לתלות רמקולים גלויים אם הולכים על סאטליטים קטנים ו/או מעוצבים ואולי תולים אותם מעל הגובה המומלץ של מטר שמונים מהרצפה ודואגים להטייה קלה גם למטה וגם פנימה כלפי עמדת ההאזנה - ההורים שלי הלכו על פתרון כזה עם רמקולים לבנים קטנים יחסית וזה נראה בסדר גמור. (Y)

zenmaster פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה, נראה מגניב. נראה שאת הרמקול הספציפי הזה הפסיקו לייצר אבל אני אחפש משהו דומה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”