"המסעונים" שלי לשדרוג הסראונד: התחדשתי #1, התחדשתי #2, והתחדשתי שוב.. #3 !!
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9066
- נתן תודות: 1585 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
** עריכה - השרשור התגלגל לו, לכן ריכזתי פה את כל המסעונים שלי לשדרוג הסראונד / סראונד אחורי:
1. בהתחלה היו זוג סראונד Bose Cube שהוחלפו בזוג Focal Little Bird.
לפוסט ההתחדשות בשרשור: https://www.hometheater.co.il/vp2254174#2254174
2. שדרוג הסראונד של הליטל בירד לאח הגדול - BIRD, לחזק עוד טיפה את הבמה מאחורה.
https://www.hometheater.co.il/vp3041392#3041392
3. והשדרוג שהיה בהתהוות הרבה מאוד זמן, טיפול בסראונד האחורי:
ה- Polk Audio RM8 שודרגו ל- M&K Sound M40T (מחכים שיגיעו...)
https://www.hometheater.co.il/vp3066643#3066643
הגיעו, כאן תמונות ורשמים: https://www.hometheater.co.il/vp3097943#3097943
************************************************************************************************************
************************************************************************************************************
השרשור המקורי התחיל כך:
אתמול חיווטתי לחבר מערכת בסיסית של פיוניר 329 + זוג קוביות BOSE מקדימה והסאב הפאסיבי שבא איתם וזוג סראונדים, רמקולים בגודל מדפי שמיועדים לבחוץ. קיצור תצורה של 4.0 או אולי נוסיף חצי סאב על הדרך. אחרי שהגדרנו את הרמקולים כמו שצריך (במסגרת מה שניתן ברסיבר הזה...), הבחור שמח בחלקו והיה מרוצה. וגם אני כי שמעו יחסית לא רע.
עכשיו אין מה להשוות בין החללים השונים, בין התצורה ובין המרכיבים בכל סט אבל נפל לי פתאום הים האסימון שיש גבול לכמה "בשרניות" אני יכול לצפות מהסראונד האחורי שלי שהם גם BOSE קוביות והחלטתי שאני רוצה להחליף.
אז בקרוב נעלה את הנוכחיים ללוחות (יימכרו ב- 350 ש"ח כולל מתלים מקוריים, מצב כחדש 10/10), אבל עד אז רוצה המלצות למה להחליף.
בעבר התקשקשנו על מורל SP1 או מוניטור אודיו רדיוס R45. האם יש המלצות נוספות ?
דרישות החובה מהרמקול: חייב להיות סטליט, צבע לבן, וניתן לתלייה מהתקרה. ישודכו לימהה 710 עם קדמיים מסדרת ה- RTiA1.
1. בהתחלה היו זוג סראונד Bose Cube שהוחלפו בזוג Focal Little Bird.
לפוסט ההתחדשות בשרשור: https://www.hometheater.co.il/vp2254174#2254174
2. שדרוג הסראונד של הליטל בירד לאח הגדול - BIRD, לחזק עוד טיפה את הבמה מאחורה.
https://www.hometheater.co.il/vp3041392#3041392
3. והשדרוג שהיה בהתהוות הרבה מאוד זמן, טיפול בסראונד האחורי:
ה- Polk Audio RM8 שודרגו ל- M&K Sound M40T (מחכים שיגיעו...)
https://www.hometheater.co.il/vp3066643#3066643
הגיעו, כאן תמונות ורשמים: https://www.hometheater.co.il/vp3097943#3097943
השרשור המקורי התחיל כך:
אתמול חיווטתי לחבר מערכת בסיסית של פיוניר 329 + זוג קוביות BOSE מקדימה והסאב הפאסיבי שבא איתם וזוג סראונדים, רמקולים בגודל מדפי שמיועדים לבחוץ. קיצור תצורה של 4.0 או אולי נוסיף חצי סאב על הדרך. אחרי שהגדרנו את הרמקולים כמו שצריך (במסגרת מה שניתן ברסיבר הזה...), הבחור שמח בחלקו והיה מרוצה. וגם אני כי שמעו יחסית לא רע.
עכשיו אין מה להשוות בין החללים השונים, בין התצורה ובין המרכיבים בכל סט אבל נפל לי פתאום הים האסימון שיש גבול לכמה "בשרניות" אני יכול לצפות מהסראונד האחורי שלי שהם גם BOSE קוביות והחלטתי שאני רוצה להחליף.
אז בקרוב נעלה את הנוכחיים ללוחות (יימכרו ב- 350 ש"ח כולל מתלים מקוריים, מצב כחדש 10/10), אבל עד אז רוצה המלצות למה להחליף.
בעבר התקשקשנו על מורל SP1 או מוניטור אודיו רדיוס R45. האם יש המלצות נוספות ?
דרישות החובה מהרמקול: חייב להיות סטליט, צבע לבן, וניתן לתלייה מהתקרה. ישודכו לימהה 710 עם קדמיים מסדרת ה- RTiA1.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 24/08/2020 0:30, נערך 9 פעמים בסך הכל.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8134
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
אני חייב להגיד שאני לא מבין את המושג הזה ״בשרני״ במיוחד לא כשמדובר על אחוריים ובטח ובטח לא כשהם חתוכים ככל הנראה ב 80hz יחד עם כל הסט.
מה אני מפספס ?
מה אני מפספס ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא בטוח שאפשר במילים כי צריך לשמוע, אבל תנסה לדמיין את ההבדל בין הסאב הנוכחי שלך לזה הקודם. אני בטוח שתדע להבחין בינהם.
זה לא שחסר משהו עד כדי כך קריטי, אבל אומרים שהאויב של הטוב הוא הטוב יותר, ושלו הוא המצוין ואז מגיע הרפרנס ואחריו למדנו לפני כמה ימים שזה המאסטרפיס...
אני רוצה יותר בשר, יותר מלא, יותר נפח... ושלא תבין - המערכת מכויילת אצלי פיקס לדעתי אבל תמיד יש מה לשפר וזו חוליה חלשה מבחינתי בסט-אפ, אז בא לי להשתדרג טיפה. זה גם היה התכנון אחרי הסאב, ואחרי הסראונד יבוא רסיבר חדש.
וכמובן שיש הבדל בין מה שממברנה בגודל של מטבע וחצי יודעת לספק לעומת ממברנה גדולה יותר (שתבוא בשדרוג), גם אם היא חתוכה ב- 80.
זה לא שחסר משהו עד כדי כך קריטי, אבל אומרים שהאויב של הטוב הוא הטוב יותר, ושלו הוא המצוין ואז מגיע הרפרנס ואחריו למדנו לפני כמה ימים שזה המאסטרפיס...
אני רוצה יותר בשר, יותר מלא, יותר נפח... ושלא תבין - המערכת מכויילת אצלי פיקס לדעתי אבל תמיד יש מה לשפר וזו חוליה חלשה מבחינתי בסט-אפ, אז בא לי להשתדרג טיפה. זה גם היה התכנון אחרי הסאב, ואחרי הסראונד יבוא רסיבר חדש.
וכמובן שיש הבדל בין מה שממברנה בגודל של מטבע וחצי יודעת לספק לעומת ממברנה גדולה יותר (שתבוא בשדרוג), גם אם היא חתוכה ב- 80.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8134
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
avihuli כתב: אומרים שהאויב של הטוב הוא הטוב יותר, ושלו הוא המצוין ואז מגיע הרפרנס ואחריו למדנו לפני כמה ימים שזה המאסטרפיס...
...
עד עכשיו אני עובד על הגרמנית שלי ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

סגרנו שיש גוגל כרום, אז לא צריך.
רק צריך לארגן חגורות גב שלא יכאב מכל ההרמות של הסאבים...
רק צריך לארגן חגורות גב שלא יכאב מכל ההרמות של הסאבים...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
הזמנתי מחו"ל ב-800 ש"ח את ה Polk Audio OWA3, ומאוד מאוד מרוצה מהם. השוותי בחנות מול המורל SP1, והם אכלו אותם בלי למצמץ.
הם גם נראים יפה על הקיר, יש בלבן או בשחור.
ראיתי לפני כמה ימים את טוי סטורי 2 בבלו-ריי, והם השתלבו יפה מאוד בבמה קדמית של פרדיים מוניטור 9.
הם גם נראים יפה על הקיר, יש בלבן או בשחור.
ראיתי לפני כמה ימים את טוי סטורי 2 בבלו-ריי, והם השתלבו יפה מאוד בבמה קדמית של פרדיים מוניטור 9.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

akira - על הקיר, כן.
אני צריך אותם על התקרה ולדעתי זה פחות יתאים מאשר סטליט (ולאישתי בטוח זה לא ישתלב טוב בעין, אז בכלל אין על מה לדבר).
אני צריך אותם על התקרה ולדעתי זה פחות יתאים מאשר סטליט (ולאישתי בטוח זה לא ישתלב טוב בעין, אז בכלל אין על מה לדבר).
.
.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10919
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1943 פעמים
הצחקת אותיLior_M כתב:...ובטח ובטח לא כשהם חתוכים ככל הנראה ב 80hz יחד עם כל הסט.
מה אני מפספס ?...
הכי נמוך שהקוביות יורדים זה אולי 250Hz.
זו אולי הבעיה הגדולה של ה- Acoustimass למיניהם.
חור ענק בין הגבול העליון של הסאב לגבול התחתון של הקוביות.
ה- Morel SP1 יורדים עד 180Hz, וגם זה ב- 5dB-.
SP2 זה כבר יותר טוב, יורדים עד 120 (5dB-)
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אגב המורל, ראיתי עכשיו באתר שלהם שיש גם SP3 שזהים בגודל ל- SP2 ושניהם גדולים יותר מה- SP1.
צריך לראות בעין, וכמובן יותר חשוב לשמוע.
צריך לראות בעין, וכמובן יותר חשוב לשמוע.
.
.
"בשרניות" (להגדרתי - סאונד עבה מעט יותר עם MID-LOW מעט מוקצן יותר) וקוביות של BOSE לא הולכות יחד.
BOSE היו טובים עם הרמקולים הוותיקים יותר (201/301/501 הסדרות האילו וכמובן ה-901),
הקונספט של LIFESTYLE הזה קיבל ניפוח פורפורציות כאיזה עילוי שעד היום אין לי מושג אך "עבדו" על כולנו...
גם הסאבים שלהם נכנסים לדיסטורשן בפיקים גבוהים...מניסיון אצל חבר. שכיום המערכת לייפסטייל (ששילם עליה הון בזמנו) עם כל ה-"STYLE" איפשהו במחסן אצלו.
BOSE היו טובים עם הרמקולים הוותיקים יותר (201/301/501 הסדרות האילו וכמובן ה-901),
הקונספט של LIFESTYLE הזה קיבל ניפוח פורפורציות כאיזה עילוי שעד היום אין לי מושג אך "עבדו" על כולנו...
גם הסאבים שלהם נכנסים לדיסטורשן בפיקים גבוהים...מניסיון אצל חבר. שכיום המערכת לייפסטייל (ששילם עליה הון בזמנו) עם כל ה-"STYLE" איפשהו במחסן אצלו.
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 20/03/2015 23:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10919
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1943 פעמים
ה- SP3 יותר טובים (ויקרים), אין ספק.
הם גם יורדים עד 80Hz, בניגוד לדגמים הקודמים (לפי המפרט, לא ראיתי מדידות אובייקטיביות)
הם גם יורדים עד 80Hz, בניגוד לדגמים הקודמים (לפי המפרט, לא ראיתי מדידות אובייקטיביות)
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

איתי - הגדרת טוב את הבשרניות...
והקוביות היו בזמנו הסיפתח של האישה כי זה מה שהיא רצה. מאז עברו הרבה מים בתעלה וגם כמה וכמה ממשלות התחלפו לנו פה.
מדפי לא יכול לבוא בחשבון. זה לא עומד בדרישות החובה שאני מחפש (גודל סטליט, צבע לבן, ניתן לתלייה מהתקרה).
התצורה שלי היא 7.1 והסראונדים מגיעים מהתקרה ולכן גם חייב להישאר ככה.
כרגע לא רואים אותם אם אני לא מפנה את תשומת הלב וככה אני רוצה שזה יישאר ולכן ההתעקשות על לבן וגודל כסטליט.
כמובן - חו"ל גם אפשרי בהחלט ואם יש עלויות מוערכות אז אשמח אם תציינו גם.
והקוביות היו בזמנו הסיפתח של האישה כי זה מה שהיא רצה. מאז עברו הרבה מים בתעלה וגם כמה וכמה ממשלות התחלפו לנו פה.
מדפי לא יכול לבוא בחשבון. זה לא עומד בדרישות החובה שאני מחפש (גודל סטליט, צבע לבן, ניתן לתלייה מהתקרה).
התצורה שלי היא 7.1 והסראונדים מגיעים מהתקרה ולכן גם חייב להישאר ככה.
כרגע לא רואים אותם אם אני לא מפנה את תשומת הלב וככה אני רוצה שזה יישאר ולכן ההתעקשות על לבן וגודל כסטליט.
כמובן - חו"ל גם אפשרי בהחלט ואם יש עלויות מוערכות אז אשמח אם תציינו גם.
.
.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ה-SP3 כנראה יהיו לך גדולים מדי - הם כמעט בגודל של כדורסל קטן (מספר 3)... 
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כנראה שכדורסל מספר 3, לא מתאים. אלא אם הם מעוצבים ככה שזה לא יפריע בעין. אם יראו טוב - אז אולי נוכל להעביר את זה... יש הערכה למחיר ?
ארז - היום יחסית טוב לי, "מחר" יהיה קצת יותר. יש המלצות כלשהן ?
ה- OWM3 לא מתאימים כי הם בגודל (ובצורה) של מדפי, הגובה שלהם 25 ס"מ. גם אם זרוע - זה יבלוט יותר מדיי.
הקובייה של המוניטור, 10 ס"מ בכל פאה נראה לי סביר. מישהו יודע בכמה ניתן להשיג אותם ? (לא רשום באתר של קונקטור, שלחתי להם מייל).
ארז - היום יחסית טוב לי, "מחר" יהיה קצת יותר. יש המלצות כלשהן ?
ה- OWM3 לא מתאימים כי הם בגודל (ובצורה) של מדפי, הגובה שלהם 25 ס"מ. גם אם זרוע - זה יבלוט יותר מדיי.
הקובייה של המוניטור, 10 ס"מ בכל פאה נראה לי סביר. מישהו יודע בכמה ניתן להשיג אותם ? (לא רשום באתר של קונקטור, שלחתי להם מייל).
.
.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
המוניטור אודיו R45 עולים 1,500 ש"ח מחירון - אני סומך עליך שתשיג אותם בפחות... 
אם אתה מדבר עם קונקטור, שאל אותם אם נשאר להם במקרה זוג מוניטור אודיו וקטור V10 בלבן.
המורל SP3 עולים כ-4,000 ש"ח, ומסתבר שהקוטר שלהם הרבה יותר קטן ממה שחשבתי - רק 16 ס"מ.
מצד שני, המחיר שלהם בערך כפול מה-SP2 שלעניות דעתי הוא good enough כסאטליט (וקוטרו 14 ס"מ. סתם, שתדע...)
אם אתה מדבר עם קונקטור, שאל אותם אם נשאר להם במקרה זוג מוניטור אודיו וקטור V10 בלבן.
המורל SP3 עולים כ-4,000 ש"ח, ומסתבר שהקוטר שלהם הרבה יותר קטן ממה שחשבתי - רק 16 ס"מ.
מצד שני, המחיר שלהם בערך כפול מה-SP2 שלעניות דעתי הוא good enough כסאטליט (וקוטרו 14 ס"מ. סתם, שתדע...)
סטליט
נסה קנטון CD10 . במפרט נטען שהוא יורד ל 80 הרץ....לא מאמין למפרט וגם לא רשום באיזו הנחתה אבל סביר שיורד נמוך יותר מאלה שיש לך היום.
יש גם JAMO A500 שגם הוא לפי המפרט הטכני מסוגל לרדת ל 80 הרץ....הוא גם מתאים להצבה בתקרה.
http://www.cinemapro.co.il/zvg-rmqvlim- ... -jamo.html
ארז
יש גם JAMO A500 שגם הוא לפי המפרט הטכני מסוגל לרדת ל 80 הרץ....הוא גם מתאים להצבה בתקרה.
http://www.cinemapro.co.il/zvg-rmqvlim- ... -jamo.html
ארז
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אור - תודה..
קונקטור ענו לי במייל שהמחיר הוא 1790 ש"ח כולל מתקן תלייה, שזה גם המחיר שראיתי אח"כ באחד האתרים, כך שזה המחירון.
בתור חובב חו"ל - הם כמעט ולא מוצעים למכירה באמזון ובאיביי... מוזר...
הווקטור 10 לפי המידות הוא 23 ס"מ גובה ו- 17 ס"מ עומק שזה גם גדול מדיי, אבל לפי הנייר הוא יורד עד ל- 65 לעומת הרדיוס 45 שיורד ל- 120 (הבדל משמעותי).
לגבי המורלים - נראה לי שעם קוטר כזה אני יכול להסתדר.
SP1 עם קוטר של 11 ס"מ, וופר 3 אינץ' ויורד עד 180.
SP2 עם קוטר של 14 ס"מ, וופר 4 אינץ' ויורד עד 120.
SP3 עם קוטר של 16 ס"מ, וופר 4 אינץ' ויורד עד 80.
ארז - תודה ידידי...
הקנטון - לא יפים בעיני והעיצוב פה הוא קריטי. לא ראיתי אותם גם בצבע לבן.
הגאמו - גם גדול מדיי, כמעט 30 ס"מ. וההתקנה היא מחוץ לתקרה ולא בתוך קופסת כך שהאילוץ שלי פה לצערי הוא להישאר עם משבו קובייתי.
מנגד, התכנון הוא לשדרג גם את הרסיבר בעוד מספר חודשים לכזה שתומך ב- 9.1 מלא או שאני אוותר על הסראונד שבתקרה ואז אני אהפוך אותם לאטמוס ואת הסראונד האחורי אעביר לסראונד רגיל ואז אין בעיה של גודל וסוג.
במקרה כזה - שוקל לבחון את הדאלי פאזון שנראה לי גם אפשרי להתקין אותם מהתקרה. יורד עד 86, מעוצב ויש בלבן. רמקול יפייפה בעיני. מישהו יודע מה המחיר ?
קיצור עלו לגמר מבחן ההאזנה המורל SP2 והמוניטור רדיוס 45 (אלא אם יש עוד מתמודדים נסתרים).
קונקטור ענו לי במייל שהמחיר הוא 1790 ש"ח כולל מתקן תלייה, שזה גם המחיר שראיתי אח"כ באחד האתרים, כך שזה המחירון.
בתור חובב חו"ל - הם כמעט ולא מוצעים למכירה באמזון ובאיביי... מוזר...
הווקטור 10 לפי המידות הוא 23 ס"מ גובה ו- 17 ס"מ עומק שזה גם גדול מדיי, אבל לפי הנייר הוא יורד עד ל- 65 לעומת הרדיוס 45 שיורד ל- 120 (הבדל משמעותי).
לגבי המורלים - נראה לי שעם קוטר כזה אני יכול להסתדר.
SP1 עם קוטר של 11 ס"מ, וופר 3 אינץ' ויורד עד 180.
SP2 עם קוטר של 14 ס"מ, וופר 4 אינץ' ויורד עד 120.
SP3 עם קוטר של 16 ס"מ, וופר 4 אינץ' ויורד עד 80.
ארז - תודה ידידי...
הקנטון - לא יפים בעיני והעיצוב פה הוא קריטי. לא ראיתי אותם גם בצבע לבן.
הגאמו - גם גדול מדיי, כמעט 30 ס"מ. וההתקנה היא מחוץ לתקרה ולא בתוך קופסת כך שהאילוץ שלי פה לצערי הוא להישאר עם משבו קובייתי.
מנגד, התכנון הוא לשדרג גם את הרסיבר בעוד מספר חודשים לכזה שתומך ב- 9.1 מלא או שאני אוותר על הסראונד שבתקרה ואז אני אהפוך אותם לאטמוס ואת הסראונד האחורי אעביר לסראונד רגיל ואז אין בעיה של גודל וסוג.
במקרה כזה - שוקל לבחון את הדאלי פאזון שנראה לי גם אפשרי להתקין אותם מהתקרה. יורד עד 86, מעוצב ויש בלבן. רמקול יפייפה בעיני. מישהו יודע מה המחיר ?
קיצור עלו לגמר מבחן ההאזנה המורל SP2 והמוניטור רדיוס 45 (אלא אם יש עוד מתמודדים נסתרים).
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בדרך חזרה הביתה עצרתי ל- 5 דקות בחנות מתמחה בצפון לברר קצת על מחירים ואדמינסטרציה.
הקיצור, הרדיוס 45 ניתן להשיג אותו בסביבות 1000-1200 שקל לזוג, אבל יש בעיה קלה עם המתלה שמגיע איתו שהוא לא בדיוק מתאים לתקרה וככל הנראה הדגם שמשווק בארץ לא כולל חור למתלה בצורת ר' שניתן לתלייה. אז העסק מתייקר קצת יותר אם נכניס את המתלה למשוואה.
המורלים - נאמר לי לא לגעת כי יש אופציות טובות יותר... להלן...
ואז ראיתי (יותר נכון הראו לי) Focal Bird. אחחח... איזה רמקול מהמם, יפייפה ויש גם בלבן, כולל 2 מתלים שונים לתלייה על התקרה. מחיר 2000 ומשהו שקל לזוג. הוא אומנם קצת יותר גדול (וופר 5.5 אינץ') אבל זה לא נראה כזה בומבסטי. יורד עד 70 הרץ. עיצוב מהמם כבר אמרנו ?
על הדרך הוצע לי לקחת את הפוקאל 906 לשמוע בבית בהתחייבות שזה הרמקול האחרון שאני אחליף.
אמרתי תודה יפה ונהיה בקשר והלכתי. עכשיו נכנסתי לאתר של פוקאל לפשפש קצת יותר עליו ומה אני רואה ?
יש דגם Focal Little Bird שהוא קצת יותר קטן, עם וופר 4 אינץ', אותו עיצוב, 2 מתלים שונים ויש בלבן. המחיר בחו"ל סדר גודל של 300 דולר בערך ככה שזה מתאים. יורד עד 89 הרץ. נראה לי שמצאתי את השדרוג...
אז מה אתם אומרים ? נראה לי שעוד כדאי לחפש קצת כי היום גילינו תגלית מעניינת וכמובן שצריל לשמוע שעדיין לא עשינו את זה.
הקיצור, הרדיוס 45 ניתן להשיג אותו בסביבות 1000-1200 שקל לזוג, אבל יש בעיה קלה עם המתלה שמגיע איתו שהוא לא בדיוק מתאים לתקרה וככל הנראה הדגם שמשווק בארץ לא כולל חור למתלה בצורת ר' שניתן לתלייה. אז העסק מתייקר קצת יותר אם נכניס את המתלה למשוואה.
המורלים - נאמר לי לא לגעת כי יש אופציות טובות יותר... להלן...
ואז ראיתי (יותר נכון הראו לי) Focal Bird. אחחח... איזה רמקול מהמם, יפייפה ויש גם בלבן, כולל 2 מתלים שונים לתלייה על התקרה. מחיר 2000 ומשהו שקל לזוג. הוא אומנם קצת יותר גדול (וופר 5.5 אינץ') אבל זה לא נראה כזה בומבסטי. יורד עד 70 הרץ. עיצוב מהמם כבר אמרנו ?
על הדרך הוצע לי לקחת את הפוקאל 906 לשמוע בבית בהתחייבות שזה הרמקול האחרון שאני אחליף.
אמרתי תודה יפה ונהיה בקשר והלכתי. עכשיו נכנסתי לאתר של פוקאל לפשפש קצת יותר עליו ומה אני רואה ?
יש דגם Focal Little Bird שהוא קצת יותר קטן, עם וופר 4 אינץ', אותו עיצוב, 2 מתלים שונים ויש בלבן. המחיר בחו"ל סדר גודל של 300 דולר בערך ככה שזה מתאים. יורד עד 89 הרץ. נראה לי שמצאתי את השדרוג...
אז מה אתם אומרים ? נראה לי שעוד כדאי לחפש קצת כי היום גילינו תגלית מעניינת וכמובן שצריל לשמוע שעדיין לא עשינו את זה.
.
.