התלבטות ברכישת מערכת קולנוע ביתית חדשה
שלום,
אני מעוניין לקנות מערכת קולנוע ביתית שתשמש בעיקר לסרטים (80% סרטים - 20% מוזיקה).
לאחר שקראתי הודעות רבות בפורום וסקירות ברשת החלטתי לבחור ברסיבר Onkyo TX-NR636.
כעת אני מתלבט בנוגע למערכת הרמקולים -
מצד אחד, אבא שלי נוסע בעוד מספר שבועות לארה"ב ולכן קיימת אפשרות לרכוש Take Energy Classic.
מצד שני ראיתי באמזון גרמניה את המערכת Onkyo HT-S7705 שכוללת את הרסיבר המוזכר (הנתונים זהים אחד לאחד לרסיבר htr-693 שכלול בה וגם העדכונים יוצאים לשני הרסיברים יחד).
המחיר למערכת הכוללת הוא בסביבות 4300 ש"ח. הרסיבר מאמזון גרמניה בסביבות 2100 ש"ח והרמקולים בארה"ב כ1400 ש"ח. כלומר הפרש של כ800 ש"ח, שכנראה עוד יקוזז בגלל הצורך בשנאי לסאב האמריקאי.
כמו שאני רואה זאת היתרונות של המערכת הנפרדת היא חסכון קל במחיר ורמקולים שאמורים להיות מעולים והחסרונות הם הצורך בשנאי והסיבוך בהבאת הרמקולים מארה"ב. (אולי יש גם יתרון למערכת של אונקיו כיוון שהרכיבים מיועדים לעבודה אחד עם השני)
אשמח לקבל חוות דעת על אחת מהמערכות וכמו כן אם מישהו התנסה בהבאת הרמקולים באופן אישי מארה"ב (למשל אם החבילה תיכנס במזוודה?)
תודה לעונים
אני מעוניין לקנות מערכת קולנוע ביתית שתשמש בעיקר לסרטים (80% סרטים - 20% מוזיקה).
לאחר שקראתי הודעות רבות בפורום וסקירות ברשת החלטתי לבחור ברסיבר Onkyo TX-NR636.
כעת אני מתלבט בנוגע למערכת הרמקולים -
מצד אחד, אבא שלי נוסע בעוד מספר שבועות לארה"ב ולכן קיימת אפשרות לרכוש Take Energy Classic.
מצד שני ראיתי באמזון גרמניה את המערכת Onkyo HT-S7705 שכוללת את הרסיבר המוזכר (הנתונים זהים אחד לאחד לרסיבר htr-693 שכלול בה וגם העדכונים יוצאים לשני הרסיברים יחד).
המחיר למערכת הכוללת הוא בסביבות 4300 ש"ח. הרסיבר מאמזון גרמניה בסביבות 2100 ש"ח והרמקולים בארה"ב כ1400 ש"ח. כלומר הפרש של כ800 ש"ח, שכנראה עוד יקוזז בגלל הצורך בשנאי לסאב האמריקאי.
כמו שאני רואה זאת היתרונות של המערכת הנפרדת היא חסכון קל במחיר ורמקולים שאמורים להיות מעולים והחסרונות הם הצורך בשנאי והסיבוך בהבאת הרמקולים מארה"ב. (אולי יש גם יתרון למערכת של אונקיו כיוון שהרכיבים מיועדים לעבודה אחד עם השני)
אשמח לקבל חוות דעת על אחת מהמערכות וכמו כן אם מישהו התנסה בהבאת הרמקולים באופן אישי מארה"ב (למשל אם החבילה תיכנס במזוודה?)
תודה לעונים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מנסיון עם המערכות האלה של אונקיו, לדעתי האישית זה יהיה לך עדיף על יבוא אישי של האנרג'י טייק קלאסיק מארה"ב. יתר על כן, לעניות דעתי אתה יכול ללכת בשקט על ה-HT-S3705 ולחסוך 300 יורו על חשבון רמת הרסיבר, והפיצ'ר הגימיקי של 2 "ערוצי תקרה" לסרטים שקודדו בדולבי אטמוס - כל העסק יעלה לך פחות מ-2,500 ש"ח עד הבית. 
- epony
- חבר במועדון 10K

אם זאת הסיבה אז הייתי מחכה לדגמי 2015 כי לדעתי אין אף דגם היום שתומך באופן מלא ב-HDCP 2.2 ו-HDMI 2.0. 
- epony
- חבר במועדון 10K

כשתמחילים לקרוא את האותיות הקטנות, מגלים שהתמיכה היא חלקית מכיוון שיש רק פורט HDMI אחד על ה-636 שתומך גם ב-HDMI 2.0 וגם ב-HDCP 2.2, ושבפועל, החיבור הזה מוגבל ל-10.2Gbps ולא ל-18Gbps כמצופה מחיבור HDMI 2.0 "אמיתי"... מעבר לכך, גם אין לו תמיכה בכרומה 4:4:4.
יש הרבה רסיברים שכבר מצהירים על תמיכה ב-HDMI 2.0 ו-HDCP 2.2 אבל בפועל כולם כיום מספקים תמיכה חלקית בלבד בפורמטים הללו.
יתר על כן, רק לפני חודשיים הושק פורמט DTS-X (ולא DTS NEO:X כפישנכתב במקור) המקביל לדולבי אטמוס, ואם כבר מתכננים קדימה, אז כדאי לחכות עוד כמה חודשים לרסיברים שיתמכו גם ב-HDMI 2.0 מלא, גם ב-HDCP 2.2 מלא וגם ב-DTS NEO:X. איך אומרים? אם כבר אז כבר...
הנה דיון מרדיט שמנסה לעשות קצת סדר בבלאגן: http://www.reddit.com/r/hometheater/com ... confusion/
יש הרבה רסיברים שכבר מצהירים על תמיכה ב-HDMI 2.0 ו-HDCP 2.2 אבל בפועל כולם כיום מספקים תמיכה חלקית בלבד בפורמטים הללו.
יתר על כן, רק לפני חודשיים הושק פורמט DTS-X (ולא DTS NEO:X כפישנכתב במקור) המקביל לדולבי אטמוס, ואם כבר מתכננים קדימה, אז כדאי לחכות עוד כמה חודשים לרסיברים שיתמכו גם ב-HDMI 2.0 מלא, גם ב-HDCP 2.2 מלא וגם ב-DTS NEO:X. איך אומרים? אם כבר אז כבר...
הנה דיון מרדיט שמנסה לעשות קצת סדר בבלאגן: http://www.reddit.com/r/hometheater/com ... confusion/
נערך לאחרונה על ידי epony ב 22/03/2015 23:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
הפורמט החדש הוא DTS-X . פורמט ה NEO :X זה המטריקס הישן של DTS
אשר מוציא 11.1 מ 7.1 כאמור 2 דברים שונים.
אשר מוציא 11.1 מ 7.1 כאמור 2 דברים שונים.
- epony
- חבר במועדון 10K

צודק, ערכתי את התגובה המקורית בהתאם.mbd כתב:הפורמט החדש הוא DTS-X . פורמט ה NEO :X זה המטריקס הישן של DTS
אשר מוציא 11.1 מ 7.1 כאמור 2 דברים שונים....
- epony
- חבר במועדון 10K

למיטב הבנתי מדובר בעדכון חומרה - כגון החלפת כרטיס ה-HDMI של הרסיבר בכזה עם חומרה תואמת - ולא בעדכון קושחה/תוכנה בלבד.DanielGe כתב:אגנוב סוסים, האם האופציה לעדכון חומרה ב636 יכולה בעתיד להעניק לו תמיכה בhdmi 2.0/2.2? או שמא מדובר בעדכון קשוחה שלא ניתן להוריד?...
·epony כתב:למיטב הבנתי מדובר בעדכון חומרה - כגון החלפת כרטיס ה-HDMI של הרסיבר בכזה עם חומרה תואמת - ולא בעדכון קושחה/תוכנה בלבד..........
אני שואל כי פורמט הדולבי אטמוס לא מגיע מובנה ברסיבר וזה כן עדכון שהיה ניתן להוריד. לא מדובר על עדכונים בעלי משקל זהה?
- epony
- חבר במועדון 10K

כדי להוסיף תמיכה ב-DTS-X? אולי. אבל זה לא יפתור את בעיית החומרה של כרטיס ה-HDMI מבחינת התמיכה ב-HDMI 2.0 ו-HDCP 2.2 באופן מלא.
- mbd
- חבר מביא חבר

גם תמיכה ב DTS-X ע'י עדכון זה דבר בלתי אפשרי. הדבר מצריך מעבד נוסף
וזכרון נוסף ויעודי. ואלו הותקנו מראש כדי לאפשר עדכון ל DOLBY ATMOS .
וכמו שנאמר כבר גם HDMI וגם HDCP מחייבים כרטיסים חדשים. [ולא עדכון תוכנה]
וזכרון נוסף ויעודי. ואלו הותקנו מראש כדי לאפשר עדכון ל DOLBY ATMOS .
וכמו שנאמר כבר גם HDMI וגם HDCP מחייבים כרטיסים חדשים. [ולא עדכון תוכנה]
- epony
- חבר במועדון 10K

@mbd - למען הסר ספק, אם הרסיבר כבר תומך באטמוס, אז עקרונית אפשר לשדרג אותו ברמת עדכון קושחה לתמוך ב-DTS-X?mbd כתב:גם תמיכה ב DTS-X ע'י עדכון זה דבר בלתי אפשרי. הדבר מצריך מעבד נוסף
וזכרון נוסף ויעודי. ואלו הותקנו מראש כדי לאפשר עדכון ל DOLBY ATMOS ....
- mbd
- חבר מביא חבר

@EPONY
היות וגם ATMOS וגם DTS-X פועלים לפי OBJECT BASE ולא לפי CHANNEL BASE
ה METADATA מצריך זיכרון גדול מאוד. היצרנים שידעו מראש על היציאה של ATMOS הכינו
מראש זיכרון גדול ומובנה ברסיברים. ולכן היה אפשרי בדגמים מסוימים לבצע עדכון קושחה.
אבל מה שהתברר זה שהזכרונות שהותקנו לא מסוגלים להכיל מידע ליותר מפורמט אחד.
[לפחות במכשירים הזולים והבנוניים] בחלק ממכשירי הדגל כבר הותקן זיכרון הרבה יותר
גדול מה שיאפשר עדכון. אבל בדור החדש שיצא בעוד מס' חודשים יוחלפו גם המעבדים וגם
הזכרונות כדי שיוכלו לעבוד מהר יותר עם מס' ערוצים גדול יותר.
היות וגם ATMOS וגם DTS-X פועלים לפי OBJECT BASE ולא לפי CHANNEL BASE
ה METADATA מצריך זיכרון גדול מאוד. היצרנים שידעו מראש על היציאה של ATMOS הכינו
מראש זיכרון גדול ומובנה ברסיברים. ולכן היה אפשרי בדגמים מסוימים לבצע עדכון קושחה.
אבל מה שהתברר זה שהזכרונות שהותקנו לא מסוגלים להכיל מידע ליותר מפורמט אחד.
[לפחות במכשירים הזולים והבנוניים] בחלק ממכשירי הדגל כבר הותקן זיכרון הרבה יותר
גדול מה שיאפשר עדכון. אבל בדור החדש שיצא בעוד מס' חודשים יוחלפו גם המעבדים וגם
הזכרונות כדי שיוכלו לעבוד מהר יותר עם מס' ערוצים גדול יותר.