liorreem כתב:Interstellar - בין כוכבים (בגרסת דו מימד בקולנוע הביתי)
וואו, וואו ועוד פעם וואו
כחובב מדע בדיוני מושבע קיבלתי פה כל מה שאפשר לבקש ועוד הרבה.
בתחילה התבאסתי מהאורך, וההתחלה היתה איטית, אבל ככל שהסרט התקדם, לא רציתי שיגמר... עוד ועוד טוויסטים ואירועים מפתיעים, דרמה, אקשן, אפקטים ומשחק טוב +.
מבחינתי 10/10
אה... והעלילה - אסטרונאוט לשעבר מגוייס מחדש לטוס לכוכבים חדשים על מנת לברר היכן אפשר ליצור מושבות אדם חדשות אחרי שכדור הארץ גווע במהירות ותושביו גוססים. הוא נוטש את משפחתו לעבר הרפתקאות מעבר לכל דמיון...
spacedude כתב:clubnet,
אצל יואב כמעט כל סרט הוא על מסך מלא (הוא, משתמש במסך סינמה סקופ), דווקא בגירסאות ה IMAX אי אפשר לצפות כלל על מסך סינמה סקופ.
...
·
שחר אפשר אבל צריך לחזור לימים של מסך קטן ופסים.
הורדתי גרסה שלא היה רשום עליה IMAX אני מקווה שהיא אכן כזו אחרת נאלץ לחזור ,למשך זמן קצר ,לימי המסך 16X9 .
liorreem כתב:גרסת בלוריי רגילה. מה ההבדל אם אתה צופה בבית?
יש סצינות שחסרות בבלוריי?
...
·
ממש לא אבל אצלי יש מסך 1:2.35 ואז ברגע שהסרט בפורמט הזה התמונה על כל המסך בלי פסים אבל ברגע שפתאום הוא הופך להיות IMAX התמונה יוצאת מחוץ לגבולות המסך לכן שאלתי.
ממש לא אבל אצלי יש מסך 1:2.35 ואז ברגע שהסרט בפורמט הזה התמונה על כל המסך בלי פסים אבל ברגע שפתאום הוא הופך להיות IMAX התמונה יוצאת מחוץ לגבולות המסך לכן שאלתי.
...
אני לא רוצה לסטות מנושא השירשור, אבל כדי להנות מפורמט דואלי אתה צריך להקטין את התמונה של המקרן כאשר ב 16:9 אתה מקבל פסים שחורים בצדדים ובשאר הסרט (ב 1:2.35) אתה תקבל פסים שחורים גם בצדדים וגם למעלה ולמטה, או לחילופין לצפות רגיל וב 16:9 התמונה תעלה על המסך. (כל הרעיון של יחס מסך משתנה בסרטים דבילי בעיני)
יואב,
באיזו גירסה צפית בסוף?
אני הורדתי שתי גרסאות שלצערי שתיהן היו IMAX.
בהתחלה שיחקתי עם הזון של הדיון תוך כדי צפייה ובסוף התייאשתי וצפיתי רגיל בקטעים של ה 16:9 התמונה פשוט הוקרנה על הקיר.
spacedude כתב:יואב,
באיזו גירסה צפית בסוף?
אני הורדתי שתי גרסאות שלצערי שתיהן היו IMAX.
בהתחלה שיחקתי עם הזון של הדיון תוך כדי צפייה ובסוף התייאשתי וצפיתי רגיל בקטעים של ה 16:9 התמונה פשוט הוקרנה על הקיר.
(יצא אפקט אמבילייט )
...
·
עדין לא צפיתי אבל הבנתי שאין גירסה ללא ה IMAX ולא משנה האם זה רימיוקס או לא.
בהזדמנות נשחק בזום ונצפה צריך ראש נקי ושקט נפשי להתקע 3 שעות בבונקר.
אצלי אני מתמודד עם הבעיה הזו של סרטים עם יחס מסך משתנה ומסך הקרנה 2.35 בעזרת ה-Lumagen (מעבד תמונה) - הוא מזהה לבד מעברים בין יחסי מסך ומנגד יש יחס מסך מקובע עבור הפלט. מה שקורה זה כשיש מעבר ל-16:9 הוא מבצע מתיחה לא לינארית וכשהסרט חוזר ליחס הסטנדרטי אז הוא מוצג AS IS.
MarioMan כתב:אצלי אני מתמודד עם הבעיה הזו של סרטים עם יחס מסך משתנה ומסך הקרנה 2.35 בעזרת ה-Lumagen (מעבד תמונה) - הוא מזהה לבד מעברים בין יחסי מסך ומנגד יש יחס מסך מקובע עבור הפלט. מה שקורה זה כשיש מעבר ל-16:9 הוא מבצע מתיחה לא לינארית וכשהסרט חוזר ליחס הסטנדרטי אז הוא מוצג AS IS.
...
·
כמה עולה התענוג ?
אני כרגע פשוט מקטין הזום למסך 16x9 וזהו. אז נכון הצפיה היא במסך קטן יותר (כמו המסך 16x9 הקודם שהיה לי) אבל חי עם זה בשלום כי זה קורה בערך פעם בשנה
התענוג לא זול - אני חושב ששלי עלה 1500$ + הובלה ומסים (Radiance Mini 3d).
לגבי המעבר - אפשר להגיד שזה מבוצע חלק. בהתחלה היה צריך להעביר את הסרט לפריים 16:9 מלא ולנעול אותו על המצב המתאים (NLS) ולאחר מכן לחזור לפריים 2.35 ולנעול אותו על 2.35. מאותה נקודה העסק אוטומטי.
לא משנה איזה שחרור יציעו פה. הסרט עצמו עם שני יחסי תמונה בדומה לסדרת האביר האפל.
גרסאות שהן 1:2.35 לסרט הזה לכל אורכו הן בהכרח גרסאות שהמידע של ה 9:16 נחתך או נזרק מהם.
ולכן הן בהכרח שונות ממה שהבמאי התכוון להציג.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי