מחפש חלופה הולמת לחיבור קווי (עבור הרצת קודי בעיקר)
בוקר טוב ,
לפני כמה שבועות קבלתי את המיני פי.סי PIPO X7 מאז אני חושב על שיפור חיבור האינטרנט הביתי .
הפיפו מאפשר לשלב בין קודי הצוין לבין מקורות מדיה אחרים ואני מאוד מרוצה.
כיום המכשיר מחובר אלחוטית . עד אתמול לא הרגשתי עומס גדול בזמן השידור . הפעלתי טלוויזיה חיה ללא בעיה, לפעמים סרטים באיכות גבוהה והכל עבד כשורה.
בנוסף לקודי אני מפעיל שרת טורנטים (רק צופה ,לא מוריד כי ההארדיסק די מוגבל ).מערכת ההפעלה והדפדפן המלא מאפשרים גם גישה לצפייה ישירה בנוסף לקודי ולטורנטים.
אציין כי אני מחובר להוט-תשתית +012 ספק במהירות 12 מגה.
את המהירות אני גם שוקל להעלות .
ברור לי שהחיבור הקווי הוא הכי יציב אבל עלויות ההקמה של חיבור זה בבית שלי די גבוהות (בסביבות 800 ש"ח) .
האם קיימת חלופה טובה לחיבור קווי ?
תודה
לפני כמה שבועות קבלתי את המיני פי.סי PIPO X7 מאז אני חושב על שיפור חיבור האינטרנט הביתי .
הפיפו מאפשר לשלב בין קודי הצוין לבין מקורות מדיה אחרים ואני מאוד מרוצה.
כיום המכשיר מחובר אלחוטית . עד אתמול לא הרגשתי עומס גדול בזמן השידור . הפעלתי טלוויזיה חיה ללא בעיה, לפעמים סרטים באיכות גבוהה והכל עבד כשורה.
בנוסף לקודי אני מפעיל שרת טורנטים (רק צופה ,לא מוריד כי ההארדיסק די מוגבל ).מערכת ההפעלה והדפדפן המלא מאפשרים גם גישה לצפייה ישירה בנוסף לקודי ולטורנטים.
אציין כי אני מחובר להוט-תשתית +012 ספק במהירות 12 מגה.
את המהירות אני גם שוקל להעלות .
ברור לי שהחיבור הקווי הוא הכי יציב אבל עלויות ההקמה של חיבור זה בבית שלי די גבוהות (בסביבות 800 ש"ח) .
האם קיימת חלופה טובה לחיבור קווי ?
תודה
נערך לאחרונה על ידי xmen83 ב 20/03/2015 2:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
הדירה שלי ישנה מאוד,עד כדי כך שאין שקע טלפון בחדר בו נמצאים המחשב והנתב.
שיפור התשתית+רכישת ציוד נדרש יעלו די יקר .
חשבתי לפעול בשני מישורים, גם להעלות מהירות וגם לרכוש ציוד נוסף ,בדמות נקודת גישה ,מתאמי רשת חשמל או רפיטר .
שיפור התשתית+רכישת ציוד נדרש יעלו די יקר .
חשבתי לפעול בשני מישורים, גם להעלות מהירות וגם לרכוש ציוד נוסף ,בדמות נקודת גישה ,מתאמי רשת חשמל או רפיטר .
פתרון פשוט ב-250-300 שקל - מתאם (שיבוא כזוג ל2 שקעים) לרשת החשמל
לקנות מתאם לרשת החשמל שמעביר את האינטרנט הקווי על גבי הרשת חשמלית בבית, עם זה תגיע למהירות מקסימלית שבה הראוטר/המתאמים שתקנה יגבילו אותך.
לפני שתמהר להוציא כסף תעשה 2 בדיקות
1. לבדוק מה המהירות של האינטרנט מתוך המכשיר באמצעות כניסה לאתר אינטרנט שבודק מהירויות.
2. במידה ויש בעייה, לבדוק עם מחשב אחר בבית שהמהירות באופן כללי בכלל תקינה. (אם יש קווי הכי פשוט, אם אלחוטי להתקרב מאוד לראוטר)
אני לא יודע איזה מתאמים לקנות אבל תתחיל לחפש בגוגל "מתאם לרשת חשמל", המלצות בפורומים וכו'.
נ.ב.
מגבלות מתאמי HomePlug
בעת השימוש במתאמי HomePlug יש לזכור שהם מושפעים מארבעה פרמטרים שונים:
1. רעש אלקטרומגנטי. רעש אלקטרומגנטי נוצר על ידי כל מכשיר המחובר לרשת החשמל הביתית, הן באמצעות שקעי חשמל והן באופן ישיר (כמו מנורות תאורה). ככל שרשת החשמל הביתית עמוסה יותר, כך הרעש האלקטרומגנטי שנוצר בה יהיה גדול יותר וביצועי מתאמי ה-Home Plug יהיו נמוכים יותר.
2. שימוש במפצלי חשמל. מתאם HomePlug שיחובר לשקע דרך מפצל חשמל ("אמבטית שקעים") ישיג ביצועים נמוכים מאלה של מתאם המחובר ישירות אל שקע החשמל.
3. איכות חיווט הרשת. במידה ואיכות כבלי החשמל הביתיים והשקעים אינה גבוהה או אם רשת החשמל היא בת שנים רבות, יתקשו מתאמי ה-HomePlug להסתנכרן במהירות גבוהה.
4. מרחק. ככל שהמרחק בין מתאמי ה-HomePlug הוא גדול יותר (כלומר החיבור ביניהם מתבצע על ידי חוטי חשמל ארוכים יותר) כך מהירות החיבור ביניהם תהיה נמוכה יותר.
הערה: בניגוד לעבר, מתאמי ה-HomePlug המודרניים יכולים לעבוד גם אם הם מחוברים לפאזות חשמל שונות. כאשר המתאמים מחוברים לפאזות שונות, מהירות החיבור נפגעת במעט אבל לא נקטעת.
נ.ב.2.
12Mbps אמור להספיק ל720P וטלויזיה חיה (שהיא בדר"כ SD ולכל היותר 720P)
לקנות מתאם לרשת החשמל שמעביר את האינטרנט הקווי על גבי הרשת חשמלית בבית, עם זה תגיע למהירות מקסימלית שבה הראוטר/המתאמים שתקנה יגבילו אותך.
לפני שתמהר להוציא כסף תעשה 2 בדיקות
1. לבדוק מה המהירות של האינטרנט מתוך המכשיר באמצעות כניסה לאתר אינטרנט שבודק מהירויות.
2. במידה ויש בעייה, לבדוק עם מחשב אחר בבית שהמהירות באופן כללי בכלל תקינה. (אם יש קווי הכי פשוט, אם אלחוטי להתקרב מאוד לראוטר)
אני לא יודע איזה מתאמים לקנות אבל תתחיל לחפש בגוגל "מתאם לרשת חשמל", המלצות בפורומים וכו'.
נ.ב.
מגבלות מתאמי HomePlug
בעת השימוש במתאמי HomePlug יש לזכור שהם מושפעים מארבעה פרמטרים שונים:
1. רעש אלקטרומגנטי. רעש אלקטרומגנטי נוצר על ידי כל מכשיר המחובר לרשת החשמל הביתית, הן באמצעות שקעי חשמל והן באופן ישיר (כמו מנורות תאורה). ככל שרשת החשמל הביתית עמוסה יותר, כך הרעש האלקטרומגנטי שנוצר בה יהיה גדול יותר וביצועי מתאמי ה-Home Plug יהיו נמוכים יותר.
2. שימוש במפצלי חשמל. מתאם HomePlug שיחובר לשקע דרך מפצל חשמל ("אמבטית שקעים") ישיג ביצועים נמוכים מאלה של מתאם המחובר ישירות אל שקע החשמל.
3. איכות חיווט הרשת. במידה ואיכות כבלי החשמל הביתיים והשקעים אינה גבוהה או אם רשת החשמל היא בת שנים רבות, יתקשו מתאמי ה-HomePlug להסתנכרן במהירות גבוהה.
4. מרחק. ככל שהמרחק בין מתאמי ה-HomePlug הוא גדול יותר (כלומר החיבור ביניהם מתבצע על ידי חוטי חשמל ארוכים יותר) כך מהירות החיבור ביניהם תהיה נמוכה יותר.
הערה: בניגוד לעבר, מתאמי ה-HomePlug המודרניים יכולים לעבוד גם אם הם מחוברים לפאזות חשמל שונות. כאשר המתאמים מחוברים לפאזות שונות, מהירות החיבור נפגעת במעט אבל לא נקטעת.
נ.ב.2.
12Mbps אמור להספיק ל720P וטלויזיה חיה (שהיא בדר"כ SD ולכל היותר 720P)
נערך לאחרונה על ידי helper ב 18/03/2015 13:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה על ההמלצה והפירוט.
אעשה את הבדיקות ואחזור לפה
למה בעצם מתאמי רשת חשמל ולא נקודת גישה ?
כנקודת גישה יכל לשמש נתב נוסף שארכוש (כרגע יש לי TL דגם 1043ND גרסה 2) .
זוג מתאמים -אם אני מבין נכון ,לכל חדר צריך מתאם משלו (אני רוצה שיפור ב-3 חדרים) .
לגבי המהירות בבית - ל 3 מכשירי קצה ברשת (טלוויזיה+2 פיפו למשל ) על איזו מהירות הייתם ממליצים ?
אעשה את הבדיקות ואחזור לפה
למה בעצם מתאמי רשת חשמל ולא נקודת גישה ?
כנקודת גישה יכל לשמש נתב נוסף שארכוש (כרגע יש לי TL דגם 1043ND גרסה 2) .
זוג מתאמים -אם אני מבין נכון ,לכל חדר צריך מתאם משלו (אני רוצה שיפור ב-3 חדרים) .
לגבי המהירות בבית - ל 3 מכשירי קצה ברשת (טלוויזיה+2 פיפו למשל ) על איזו מהירות הייתם ממליצים ?
@xmen83
·חשבתי שאתה צריך פתרון נקודתי לחדר בודד.
אם אתה צריך לכל הבית אז נקודת גישה זה פתרון טוב במידה ואכן היא תהיה במרחקים סבירים מהחדרים שאתה צריך.
אני לא יודע להגדיר מרחק סביר, זה משתנה שתלוי בקירות, בהפרעות, עוצמת השידור, ואיכות האנטנה במכשיר הקצה.
עם זאת אתה יכול לעשות בדיקות מהירות בבית שלך ממרחקים שונים בשביל לקבל הערכה (עם מחשב נייד או פלאפון), כמה מטרים לפה לשם זה דרמטי, לא פשוט.
תשים לב שרפיטר הוא פתרון שבו הרוחב פס הכולל יורד בחצי (עקב הטכנולוגיה) עבור המכשירי קצה שיחוברו אליו , אבל גם הכי פשוט לפעמים - לא דורש חיבור קווי ויכול להיות פתרון זול.
נקודת גישה צריכה להיות מחוברת באופן קווי (לא תמיד אפשרי/מתאמי רשת) לראוטר בשביל לקבל את מלוא רוחב הפס.
שאתה רושם שיש לך מכשיר קצה טלויזיה למה הכוונה? סלקום TV, טלויזיה חכמה...
נ.ב.
אם אין לך בעיות בבדיקת המהירות שביקשתי ממך לבצע תגיד ואציע כיוונים אחרים.
·חשבתי שאתה צריך פתרון נקודתי לחדר בודד.
אם אתה צריך לכל הבית אז נקודת גישה זה פתרון טוב במידה ואכן היא תהיה במרחקים סבירים מהחדרים שאתה צריך.
אני לא יודע להגדיר מרחק סביר, זה משתנה שתלוי בקירות, בהפרעות, עוצמת השידור, ואיכות האנטנה במכשיר הקצה.
עם זאת אתה יכול לעשות בדיקות מהירות בבית שלך ממרחקים שונים בשביל לקבל הערכה (עם מחשב נייד או פלאפון), כמה מטרים לפה לשם זה דרמטי, לא פשוט.
תשים לב שרפיטר הוא פתרון שבו הרוחב פס הכולל יורד בחצי (עקב הטכנולוגיה) עבור המכשירי קצה שיחוברו אליו , אבל גם הכי פשוט לפעמים - לא דורש חיבור קווי ויכול להיות פתרון זול.
נקודת גישה צריכה להיות מחוברת באופן קווי (לא תמיד אפשרי/מתאמי רשת) לראוטר בשביל לקבל את מלוא רוחב הפס.
שאתה רושם שיש לך מכשיר קצה טלויזיה למה הכוונה? סלקום TV, טלויזיה חכמה...
נ.ב.
אם אין לך בעיות בבדיקת המהירות שביקשתי ממך לבצע תגיד ואציע כיוונים אחרים.
נערך לאחרונה על ידי helper ב 18/03/2015 14:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.
xmen83
אני ממליץ על זה עושה את העבודה אצלי
300Mbps Wireless Wifi Router AP Repeater Network WLAN Range Extender Booster
אני ממליץ על זה עושה את העבודה אצלי
300Mbps Wireless Wifi Router AP Repeater Network WLAN Range Extender Booster
טעות שלי,שחכתי לציין לכמה חדרים אני מחפש פתרון .
אם רפיטר מקטין בחצי את רוחב הפס ,הוא יורד מהפרק.
במצב האופטימלי , האם מומלץ למקם את נקודת הגישה באמצע (יחסי) בין הנתב למכשירי הקצה ?
אם כן ,יש לי נקודה כזו עם גישה לחשמל ,צריך יהיה למצוא פתרון לכבל רשת ארוך שיתחבר לנתב,קצת בעייתי אך בר ביצוע.
עשיתי בדיקות דרל ספיד טסט .
חיבור קווי (מחשב ביתי )=מהירות הורדה 11.06 ; מהירות העלאה 1.5
חיבור אלחוטי (פיפו) =מהירות הורדה 10.31; מהירות העלאה 1.02
בסלון עומדת טלוויזיה חכמה
אם רפיטר מקטין בחצי את רוחב הפס ,הוא יורד מהפרק.
במצב האופטימלי , האם מומלץ למקם את נקודת הגישה באמצע (יחסי) בין הנתב למכשירי הקצה ?
אם כן ,יש לי נקודה כזו עם גישה לחשמל ,צריך יהיה למצוא פתרון לכבל רשת ארוך שיתחבר לנתב,קצת בעייתי אך בר ביצוע.
בסלון עומדת טלוויזיה חכמה
רק תשים לב, רפיטר מקטין בחצי את רוחב הפס של הרשת הביתית, אלא אם כן הראוטר/רפיטר שלך תומכים יחדיו בתדר 5GHZ וזה כבר סיפור אחר.xmen83 כתב:טעות שלי,שחכתי לציין לכמה חדרים אני מחפש פתרון .
אם רפיטר מקטין בחצי את רוחב הפס תהוא יורד מהפרק.
במצב האופטימלי תהאם מומלץ למקם את נקודת הגישה באמצע (יחסי) בין הנתב למכשירי הקצה ?
בסלון עומדת טלוויזיה חכמה...
את הבדיקה של הפיפו עשית בחדר הבעייתי לכאורה? הנתונים נראים בסדר יחסית.
נערך לאחרונה על ידי helper ב 18/03/2015 15:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אין חדר בעייתי או לא בעייתי
בחדר אחד עומד המחשב הנייח ובו כמובן החיבור קווי
בשאר החדרים אין חיבור קווי , באחד מהחדרים הללו נמצא הפיפו, בחדר נוסף נמצאת טלוויזיה חכמה ובחדר השלישי עדיין אין כלום (בעתיד הקרוב תעמוד טלוויזיה לא חכמה שתחובר למיני פי סי כלשהו , נכון לעכשיו הפיפו התייקר וירד מהפרק ).
רפיטר בלבד לא מתאים (תודה על ההסבר ) אך אם אני לא טועה ,ההתקן שיצחק מציע הוא לא רפיטר אלא מכשיר משולב .
האם גם במקרה של מכשיר משולב קיימת פגיעה ברוחב פס ?
בחדר אחד עומד המחשב הנייח ובו כמובן החיבור קווי
בשאר החדרים אין חיבור קווי , באחד מהחדרים הללו נמצא הפיפו, בחדר נוסף נמצאת טלוויזיה חכמה ובחדר השלישי עדיין אין כלום (בעתיד הקרוב תעמוד טלוויזיה לא חכמה שתחובר למיני פי סי כלשהו , נכון לעכשיו הפיפו התייקר וירד מהפרק ).
רפיטר בלבד לא מתאים (תודה על ההסבר ) אך אם אני לא טועה ,ההתקן שיצחק מציע הוא לא רפיטר אלא מכשיר משולב .
האם גם במקרה של מכשיר משולב קיימת פגיעה ברוחב פס ?
כל עוד החיבור בין המכשירים אלחוטי הרוחב פס ירד בחצי (אלא אם כן הראוטר והריפטר תומכים יחדיו בתדר 5GHZ ואז אפשר תצורה אחרת)xmen83 כתב:האם גם במקרה של מכשיר משולב קיימת פגיעה ברוחב פס ?...
מכשיר הפיפו מחובר לאינטרנט ומשמש לערוץ 10 בלי שום דבר ברקע?xmen83 כתב:קורה משהו שעוד לא נתקלתי בו מאז שהתחלתי להשתמש בקודי -הפעלתי ערוץ 10 דרך קודי וכל כמה שניות מתבצעת אגירה.
כנראה שהרוחב פס המצומצם נותן את אותותיו ,כרגע 3 מכשירי קצה מחוברים לאינטרנט....
הטלויזיה החכמה צורכת רוחב פס כרגע שבשימוש, חוץ מהחיבור הבסיסי לאינטרנט?
בקיצר אני מנסה להבין כמה רוחב פס כל אחד משלושת מכשירי הקצה צורך.
מה קורה שמסירים מכשיר/טלויזיה?
כשמסירים מכשיר ישנו שיפור קל .
ברקע של הטלוויזיה -רק הסרט שמוקרן בה
ברקע של פיפו-קודי+ערוץ 10 ופייסבוק פתוח, כשסגרתי את הפייסבוק לא היה שינוי .
בנוסף עבד מחשב שהריץ סרטונים מיוטיוב .
לגבי הרוחב פס, האם תוכל לחדד את הנקודה או בעצם- ללכת על המכשיר שאיציק הציע או לבחור AP אחר (ייעודי כ AP או נתב שמסוגל לתפקד כ AP) ?
תודה רבה
ברקע של הטלוויזיה -רק הסרט שמוקרן בה
ברקע של פיפו-קודי+ערוץ 10 ופייסבוק פתוח, כשסגרתי את הפייסבוק לא היה שינוי .
בנוסף עבד מחשב שהריץ סרטונים מיוטיוב .
לגבי הרוחב פס, האם תוכל לחדד את הנקודה או בעצם- ללכת על המכשיר שאיציק הציע או לבחור AP אחר (ייעודי כ AP או נתב שמסוגל לתפקד כ AP) ?
תודה רבה
@xmen83
·
ערוץ 10 בקודי בחבילה של Israelive צורך 2-2.5Mbps מבדיקה שעשיתי (רק רבע מהרוחב פס שלך באלחוטי)
Youtube יכול לגמור לך את כל הרוחב פס בקלות:
[img2=494x229]http://s13.postimg.org/g1tqhhojb/you.jpg[/img2]
אם נחבר את שתיהם אפשר לראות שהרוחב פס יכול להגמר לך.
הדבר היחיד שנשאר לך לשלול שזה לא בעייה של ספק+תשתית, תוודא שאכן אתה מבטל את הyoutube,זה רץ חלק.
הבעיה שלך היא קודם כל הרוחב פס קטן, רק אתה יודע כמה אתה צריך בפועל וכמה אתה משתמש באינטרנט, הייתי הולך על 40mbps ומעלה. תיקח את הטבלה של הYoutube כקנה מידה בסיסי ותחליט כמה אתה צורך בערך בו זמנית.
רק אחרי זה תראה אם נדרש שידרוג של הרשת הביתית, וגם פה אין לזה סוף לצערי, כי סרט 720P אפשר להפעיל באלחוטי עם 5mbps בסטרימינג בכיף ומצד שני אם אתה מנגן סרט בלו ריי שהורדת נניח מתוך כונן רשת ממחשב אחר זה יכול להגיע במקסימום ל 40mbps.
כפי שאתה מבין זה מאוד מאוד תלוי צריכה וככל שאתה משתגע יותר אתה צריך להקים רשת אלחוטית חזקה יותר או לוותר ולעבור לקווי.
·
ערוץ 10 בקודי בחבילה של Israelive צורך 2-2.5Mbps מבדיקה שעשיתי (רק רבע מהרוחב פס שלך באלחוטי)
Youtube יכול לגמור לך את כל הרוחב פס בקלות:
[img2=494x229]http://s13.postimg.org/g1tqhhojb/you.jpg[/img2]
אם נחבר את שתיהם אפשר לראות שהרוחב פס יכול להגמר לך.
הדבר היחיד שנשאר לך לשלול שזה לא בעייה של ספק+תשתית, תוודא שאכן אתה מבטל את הyoutube,זה רץ חלק.
הבעיה שלך היא קודם כל הרוחב פס קטן, רק אתה יודע כמה אתה צריך בפועל וכמה אתה משתמש באינטרנט, הייתי הולך על 40mbps ומעלה. תיקח את הטבלה של הYoutube כקנה מידה בסיסי ותחליט כמה אתה צורך בערך בו זמנית.
רק אחרי זה תראה אם נדרש שידרוג של הרשת הביתית, וגם פה אין לזה סוף לצערי, כי סרט 720P אפשר להפעיל באלחוטי עם 5mbps בסטרימינג בכיף ומצד שני אם אתה מנגן סרט בלו ריי שהורדת נניח מתוך כונן רשת ממחשב אחר זה יכול להגיע במקסימום ל 40mbps.
כפי שאתה מבין זה מאוד מאוד תלוי צריכה וככל שאתה משתגע יותר אתה צריך להקים רשת אלחוטית חזקה יותר או לוותר ולעבור לקווי.
המון תודה על הפירוט .
תוכל בבקשה להתייחס לשלאלה ששאלתי קודם לכן לגבי AP לעומת ההתקן המשולב שהוצע לפני כן על ידי חבר הפורום איציק .
לגבי רוחב פס, הייתי בשמחה משדרג אפילו ל100 מגה ליתר בטחון .
חבל שמהפיכת המחירים שהגיעה לבזק,טרם הגיעה להוט.
תוכל בבקשה להתייחס לשלאלה ששאלתי קודם לכן לגבי AP לעומת ההתקן המשולב שהוצע לפני כן על ידי חבר הפורום איציק .
חבל שמהפיכת המחירים שהגיעה לבזק,טרם הגיעה להוט.
הוא הציע מכשיר שהוא גם יכול להיות AP וגם יכול להיות repeater, אין לי הרבה מה להוסיף.xmen83 כתב:המון תודה על הפירוט .
חבל שמהפיכת המחירים שהגיעה לבזק,טרם הגיעה להוט....
בכל אופן זה כרגע לא יפתור לך את הבעיות הצוואר בקבוק הראשון זה המהירות חיבור לספק.
אם תשדרג תמהירות יתכן ותאלץ גם לשנות את הראוטר.
להשקיע ברשת אלחוטית על פני קווית זה הימור מסויים, אין הצלחה בטוחה, הייתי מחכה ולא רץ לקנות AP.
ד.א. אם יש ראוטר ישן בבית הוא יכול לשמש כAP במקום שתקנה.
·