שאלות שרציתי עליהם תשובות לסרט"בין כוכבים" (ספויילר)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5246
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #1 

יצא לי לראות תסרט "בין כוכבים" ללא ספק מופע חללי מטורף..
יש לי מס' שאלות למי שצפה סרט..
בסוף הסרט מראים את קופר מתעורר בבית חולים, ואז נודע לו שהוא נמצא בתחנת חלל..

1-איך התושבים מכדור-הארץ הגיעו לתחנת החלל ליד שבתאי?
הרי מסופר במהלך הסרט שהיתה בעיה להרים את כל תחנת נאס"א לאויר..ושאר התושבים!
2-הבית של קופר נראה בתחנת החלל, איך הבית בדיוק הגיע לשם?
הרי יצאו כל התושבים מכדור הארץ.. יש מצב שעשו מין העתק לבית?
3-קופר נפל לחור השחור, הרי משם אף אחד לא יוצא
כיצד הוא הגיע לתחנת החלל, ופגש את הבת שלו "מארף".
האם קופר חי/או מת?

כל הסוף היה קצת הזוי ומוזר.. אשמח לתשובות לשאלות שלי..
וגם הסבר לפי דעתו של מי שצפה, לסוף הסרט..

תודה ובוקר טוב..

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

ראיתי את הסרט לפני כמה חודשים בקולנוע אבל זכור לי שיש איזה פרדוקס בסרט:
ספוילר:

אם יש בני אדם עתידיים שקוראים להם "הם" והם בעצם הצילו את האנושות ושמו את חור התולעת ליד שבתאי כדי שיאפשר לאנושות להגיע לכוכבי לכת אחרים, איך זה שהמין האנושי לא נכחד כבר בפעם הראשונה? סוג של ביצה ותרנגולת. מראים לכל אורך הסרט שכדור הארץ גוסס ושהאנושות לא תשרוד עוד הרבה שנים. מתי הם הצליחו להגיע לרמה טכנולוגית כזו שאפשרה להם ליצור חורי תולעת ומימדים אחרים?

clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

תודה לך על ההסבר אבל אשמח,
אם אתה ומי שכבר ראה תסרט יוכל לענות
ספציפי על השאלות שלי.
תודה.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

clubnet כתב:יצא לי לראות תסרט "בין כוכבים" ללא ספק מופע חללי מטורף..
יש לי מס' שאלות למי שצפה סרט..
בסוף הסרט מראים את קופר מתעורר בבית חולים, ואז נודע לו שהוא נמצא בתחנת חלל..

1-איך התושבים מכדור-הארץ הגיעו לתחנת החלל ליד שבתאי?
הרי מסופר במהלך הסרט שהיתה בעיה להרים את כל תחנת נאס"א לאויר..ושאר התושבים!
2-הבית של קופר נראה בתחנת החלל, איך הבית בדיוק הגיע לשם?
הרי יצאו כל התושבים מכדור הארץ.. יש מצב שעשו מין העתק לבית?
3-קופר נפל לחור השחור, הרי משם אף אחד לא יוצא
כיצד הוא הגיע לתחנת החלל, ופגש את הבת שלו "מארף".
האם קופר חי/או מת?

כל הסוף היה קצת הזוי ומוזר.. אשמח לתשובות לשאלות שלי..
וגם הסבר לפי דעתו של מי שצפה, לסוף הסרט..

תודה ובוקר טוב..
...
1. קופר והרובוט קבלו את המידע החסר ע״י כניסתם לחור השחור והעבירו אותו במורס לביתו באמצעות השעון :lol:
2. כנראה שהועתק לצורך שימור היסטורי לימודי - הבית של מושיעת האנושות...היו שם גם שלטים ומסכי טלויזיה.
3. מכיוון שאף אחד באמת אינו יודע מה קורה בחור שחור, היה כאן חופש יצירתי של היוצרים הרי דברו שם על חמישה מימדים כולל מימד הזמן - לך תדע, הכל אפשרי

דרך אגב, האנשים מהעתיד שמנסים לעזור...הם קופר עצמו שמתקשר עם ביתו עוד שהייתה קטנה
נערך לאחרונה על ידי giladl ב 18/03/2015 10:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

חוץ מזה, היו עוד המון דברים לא הגיוניים, קופר חזר לאחר 60-70 שנה והטכנולוגיה של המחשבים וכלי הטייס נשארה בדיוק אותו דבר...ניתן לראות זאת שהוא יוצא לפגוש את מארף בסוף הסרט

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

הסיבה לתחושת הבלבול היא ככל הנראה המשחק עם כל נושא המרחב זמן עד שמרף מבינה שבעצם אבא שלה ניסה לתקשר איתה מעבר לאופק האירועים (Event Horizon) של החור השחור. בכל אופן, לשאלותיך:

1. בגדול, ברגע שמרף מבינה את זה בזמן שלה, מתחילה עבודה מאוד רצינית של NASA להרים תחנת חלל לאוויר לפני קץ האנושות. ככל הנראה הם הצליחו... חשוב להבין שזו לא התכנית המקורית שמתייחסים אליה בסרט כ-PLAN A, כי התכנית הזאת הייתה לשלוח את תחנת החלל דרך חור התולעת אל הכוכב המיושב שבשאיפה הצוות של קופר ימצא בזמן. מה שעשו בפועל זה פשוט לשלוח את תחנת החלל קרוב יותר לחור התולעת, אבל לא לעבור דרכו. דרך אגב, יכול להיות שזה היה בכלל מהלך פוליטי אחרון של מרף ושאר הצוות ב-NASA בנעליו של פרופ' ברנד (מייקל קיין) לנסות ולהציל את PLAN A בעיני מנהיגי העולם בהמשך להסבר של הפרופסור שהדרך היחידה להציל את האנושות היא לגרום לה לחשוב שיש לכל אחד סיכוי להציל את עצמו.

2. אם אני לא טועה, אני מניח שפשוט שחזרו אותו, בתור מן מוזיאון שכזה לגיבור שהציל את האנושות בשעתה הקשה ביותר.

3. זאת הנקודה שהכי מתסכלת אותי אישית מבחינת העלילה, כי שום דבר לא אמור לשרוד נפילה לחור שחור, אבל ההסבר המוצלח ביותר שמצאתי לכך דווקא לא מופרך מעל ומעבר לכל ספק, וזה שהאנושות העתידית שיצרה את חור התולעת מלכתחילה, עשתה זאת בדרך כזאת שניתן לחצות את אופק האירועים ולהישאר בחיים. אם תרצה, זה היה ה-PLAN B של האנושות מהעתיד למען הבטחת עתידה של האנושות בהווה של הסרט.

תכל'ס החור היחיד בעלילה בהתחשב בכל הנ"ל הוא איך האנושות בעתיד ידעה מלכתחילה לייצר חור שחור שקופר ישרוד את המעבר דרך אופק האירועים שלו? פרדוקס זמן קלאסי שמן הסתם אין עליו מענה חד-משמעי.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

איך מרף ידעה לפתור את המשוואה אחרי שהיא הבינה שזה האבא העתידי שלה? אם פרופ' ברנד לא הצליח לפתור אותה כל השנים או אף אחד אחר בנאס"א, זה אומר שPLAN A בכלל לא יצאה לפועל והאנשים מהעתיד לא הצליחו להגיע לשבתאי ולהציב שם את חור התולעת מלכתחילה.

clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

תודה רבה לכל מי שענה לי..
אשמח לשמוע עוד דעות/תיאוריות...לגבי סרט עצמו והסוף!
סרט מסקרן ללא ספק..

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #9 

זאת הנקודה שהכי מתסכלת אותי אישית מבחינת העלילה, כי שום דבר לא אמור לשרוד נפילה לחור שחור
...
מאיפה ההנחה הזאת ששום דבר לא אמור לשרוד נפילה לחור שחור?
1. עד כה לא הצלחנו להגיע לחור שחור כך שהכל מתבסס על מה שאנחנו יודעים - שזה לא הרבה
2. יש הסבר בסרט על התופעה [שזה אחת התאוריות על החור השחור] שבעצם הגיוני שברגע שתכנס לחור שחור תצא באזור אחר בחלל.
ההווה בסרט מגיע לאחר שהאדם למד את החור השחור ושולט בו גם ברמה שהוא יכול לחזור בחזרה ולדלג בין העולמות.

ברמת התאוריה נשמע הגיוני.

בעיני מדובר בסרט מדהים, אני בטוח שבעוד 100-200 שנים כשנדע יותר על החלל יהיו המומים מזה שבמאה שלנו חזינו את כל זה.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

אני לא חושב שהאנושות תהיה במצב מספיק טוב כדי להתרכז בחקר החלל בעוד 100 שנה. בקצב שהאדם משחית את כדור הארץ, לא ישאר כאן הרבה בעוד כמה עשרות שנים.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #11 

כל מה שרצית לדעת :

http://screenrant.com/interstellar-endi ... ime-travel

וגם :

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #12 

toxin כתב:ראיתי את הסרט לפני כמה חודשים בקולנוע אבל זכור לי שיש איזה פרדוקס בסרט:
ספוילר:

אם יש בני אדם עתידיים שקוראים להם "הם" והם בעצם הצילו את האנושות ושמו את חור התולעת ליד שבתאי כדי שיאפשר לאנושות להגיע לכוכבי לכת אחרים, איך זה שהמין האנושי לא נכחד כבר בפעם הראשונה? סוג של ביצה ותרנגולת. מראים לכל אורך הסרט שכדור הארץ גוסס ושהאנושות לא תשרוד עוד הרבה שנים. מתי הם הצליחו להגיע לרמה טכנולוגית כזו שאפשרה להם ליצור חורי תולעת ומימדים אחרים?
...
·

זה לא בדיוק פרדוקס כי יש לזה הסבר אפשרי (תאורייה)

Amelia Brand carried on with the rest of her mission (thanks to Cooper). I postulate that Brand used the human seeds as intended and set up a colony. A colony that would thrive and eventually evolve beyond human. Thus Earth is of little importance, and may have indeed died. These colonists, and the generations that followed, would have been told the story of a great man (Cooper) who saved them from extinction. With the ability to manipulate space-time, they would pay homage to their hero "God" by helping him in the past so he may fulfill the mission most important to him, to once again see his daughter. Plan B worked beautifully. But the 5d humans, having the power to bend space-time, decided there's no reason why Plan A had to fail

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #13 

vivi כתב:
...
...
מאיפה ההנחה הזאת ששום דבר לא אמור לשרוד נפילה לחור שחור?
...
מהעובדה הפשוטה שכוח הכבידה כ"כ חזק ככל שמתקרבים לחור השחור, שהוא יקרע אותנו לגזרים הרבה לפני שנגיע לאופק האירועים שלו. תחשוב על זה שנייה: החללית של קופר מתפצלחת בגלל עוצמת הכבידה בקרבת החור השחור, אבל הוא עצמו, ללא שום הגנה מהותית, נפלט מהחללית ומצליח לשרוד את הנפילה?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

shuali, לא קראת מה שכתבתי. בציטוט שהבאת הוא טוען שאמיליה ברנד ממשיכה עם המשימה שלה תודות לקופר. זה אומר שחור התולעת הוצב שם על ידי בני אדם עתידיים שהצליחו לשלוט בזמן-חלל. אבל השאלה שלי היא, איך מלכתחילה האנושות הגיעה למצב כזה? בסרט מדגישים כל הזמן שכדור הארץ גוסס מחוסר מזון לכולם ושינוי אקלים קיצוניים. אין ממש הסבר איך האנושות שרדה כל כך הרבה דורות אחרי כדי לשגשג מבחינה טכנולוגית.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #15 

toxin כתב:shuali, לא קראת מה שכתבתי. בציטוט שהבאת הוא טוען שאמיליה ברנד ממשיכה עם המשימה שלה תודות לקופר. זה אומר שחור התולעת הוצב שם על ידי בני אדם עתידיים שהצליחו לשלוט בזמן-חלל. אבל השאלה שלי היא, איך מלכתחילה האנושות הגיעה למצב כזה? בסרט מדגישים כל הזמן שכדור הארץ גוסס מחוסר מזון לכולם ושינוי אקלים קיצוניים. אין ממש הסבר איך האנושות שרדה כל כך הרבה דורות אחרי כדי לשגשג מבחינה טכנולוגית.
...
·תקרא שוב, זה ההסבר של הפרדוקס. תחשוב על זה ככה, בפעם הראשונה אמיליה מקימה מושבה בעזרת הזרעים של האנושות. הם מתפתחים שם בזמן שכדור הארץ מת, קופר מת וכו. לאחר שהם מפותחים מספיק נניח אלפי שנים קדימה, הם שולטים בזמן באמצעות חורי תולעת או וואט אבר, ואז הם עוזרים לקופר בעבר על ידי חור תולעת שיעזור לו במשימה

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

ואיפה היא מקימה את המושבה?

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #17 

toxin כתב:ואיפה היא מקימה את המושבה?
...
·

על הכוכב ההוא (השלישי וזה שגילה מדען שהיא הייתה מאוהבת בו) שמראים ממש בסוף הסרט כשהיא עומדת עליו לבד עם המושבה. ואז עברו אלפי/מיליוני שנים... ובני אדם התפתחו עד כדי שיכלו לשלוט בדברים כמו חורים,זמנים....

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #18 

אין ספק שהדיונים בפורום מחזקים צפייה נוספת בסרט...
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

vivi כתב:אין ספק שהדיונים בפורום מחזקים צפייה נוספת בסרט...
...
בישביל זה פתחתי תאשכול :wink: , היו לי מס' שאלות ושמחתי לקבל תשובות...
תאמת כל סרט של "כריסטופר נולאן" הוא מסובך..
אתה יוצא ממנו אם פול שאלות.. :)
תודה לכל מי שענה לי (Y)
כמובן שאם למישהו יש עוד הסברים אשמח לשמוע (Y)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

על הכוכב ההוא (השלישי וזה שגילה מדען שהיא הייתה מאוהבת בו) שמראים ממש בסוף הסרט כשהיא עומדת עליו לבד עם המושבה. ואז עברו אלפי/מיליוני שנים... ובני אדם התפתחו עד כדי שיכלו לשלוט בדברים כמו חורים,זמנים....
...
רק אני רואה פה את החור בעלילה? היא מגיעה לכוכב השלישי הזה דרך חור התולעת. ואני שואל, איך מלכתחילה בני האדם הצליחו לשרוד את התנאים בכדור הארץ כדי להתפתח לרמה כזו שהם מסוגלים לשלוט בזמן-חלל? אם התוכנית המקורית של הפרופסור (PLAN A) הייתה בעצם תרמית אחת גדולה כדי לתת לאנשים תקווה, איך בני האדם הצליחו לצאת למסע בין-כוכבי?

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”