מה קורה כשמבצעים שדרוג מתגלגל לדיסקים ב-NAS פעיל - מאמר מ-SmallNetBuilder

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
UriM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
הצטרף: יולי 2007
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

אתר SmallNetBuilder העלה מאמר מעניין שמסביר מה קורה כשמבצעים שדרוג מתגלגל ל-NAS פעיל.
דהיינו, החלפה של דיסקים קטני נפח בדיסקים גדולים יותר אחד אחרי השני ע"י שליפת הדיסק הקטן והכנסת דיסק גדול והמתנה לביצוע בניה מחדש של המערך.
מסתבר שהתהליך עלול להביא את ה-NAS למצב שבו אין כלל שרידות למקרה של נפילת דיסק וכנראה שחברות השחזור למינהן לא יוכלו לעזורבמקרה זה.

למאמר המלא:
http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas- ... as-storage

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46389
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #2 

מאמר סופר מעניין!
המאמר מסביר כיצד בין היתר נוצרים 2 מערכי RAID כאשר מבצעים החלפת HDD בגדולים יותר. אין מה להיבהל מזה כי התוכנה במכשירי ה- NAS היא זאת אשר יוזמת את התהליך ויודעת לעבוד בצורה זו, אך סיכוי בניית המערך יורדת מכיוון שנקודת הכשל הגבוהה ביותר קיימת כאשר יש צורך בהחלפת HDD תקול ב- NAS אשר מורכב מ- 2 מערכי RAID.
בשורה התחתונה, תעבדו עם מערכי RAID רגילים (לא SHR של Synology או X-RAID2 של Netgear למשל) או שאם ברצונכם לשדרג את נפח הכוננים, תעתיקו את כל התוכן מחוץ ל- NAS, תשדרגו את הכוננים ב- NAS ואז תעתיקו את התוכן חזרה.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
הצטרף: אוקטובר 2005
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

או שתעבדו עם UNRAID :wink:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”