מסך LCD לא רואים עם WMP
שלום חחברים,
אתמול קניתי מסך LCD חדש של SHARP דגם 32BV8E.
קצת מאוכזב מהמסך, בחנות ראו יותר טוב שידורים של HOT.
חיברתי אליו גם מחשב נייד עם חיבור RGB, ורואים טוב.
הבעיה היא שכשאני מפעיל WMP כדי לראות סרט, רואים את ה-WMP, אבל לא רואים את הסרט שמנגן.
יש למישהוא רעיון איך פותרים את הבעיה?
תודה,
אפי.
אתמול קניתי מסך LCD חדש של SHARP דגם 32BV8E.
קצת מאוכזב מהמסך, בחנות ראו יותר טוב שידורים של HOT.
חיברתי אליו גם מחשב נייד עם חיבור RGB, ורואים טוב.
הבעיה היא שכשאני מפעיל WMP כדי לראות סרט, רואים את ה-WMP, אבל לא רואים את הסרט שמנגן.
יש למישהוא רעיון איך פותרים את הבעיה?
תודה,
אפי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה על העזרה.
לא קיימת בעיה בתצוגה הרגילה של WINDOWS. אני רואה את שולחן העבודה וגם כשאני פותח את WMP אני רואה את האפליקציה (גם במסך ה-LAPTOP וגם בטלויזית ה-LCD)
אבל... כשאני מנסה לראות סרט, אני רואה אותו ב-LAPTOP אבל בטלויזיה ה-WMP נשאר כהה (במקום שבו אמור להיות מוצג הסרט).
אין לי אפשרות להגדיר את מסך ה-LCD כמסך ראשי, ואני לא חושב שזאת הבעיה כיוון שאני רואה את WINDOWS במסך הטלויזיה.
אשמח לקבל אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה.
תודה.
לא קיימת בעיה בתצוגה הרגילה של WINDOWS. אני רואה את שולחן העבודה וגם כשאני פותח את WMP אני רואה את האפליקציה (גם במסך ה-LAPTOP וגם בטלויזית ה-LCD)
אבל... כשאני מנסה לראות סרט, אני רואה אותו ב-LAPTOP אבל בטלויזיה ה-WMP נשאר כהה (במקום שבו אמור להיות מוצג הסרט).
אין לי אפשרות להגדיר את מסך ה-LCD כמסך ראשי, ואני לא חושב שזאת הבעיה כיוון שאני רואה את WINDOWS במסך הטלויזיה.
אשמח לקבל אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה.
תודה.
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אפי,
זה לא המחשב, זו מערכת ההפעלה.
שים לב לשרשור הזה. התלוננתי על אותה בעיה. ראה איך נפתרה במהלך השירשור.
בתמצות: אי אפשר להציג את הסרט בשני המסכים בו"ז. רק באחד.
לכן צריך לעשות EXTEND, לגרור את חלון התוכנית שמציגה את הסרט למסך החיצוני ולהריץ שם.
זה לא המחשב, זו מערכת ההפעלה.
שים לב לשרשור הזה. התלוננתי על אותה בעיה. ראה איך נפתרה במהלך השירשור.
בתמצות: אי אפשר להציג את הסרט בשני המסכים בו"ז. רק באחד.
לכן צריך לעשות EXTEND, לגרור את חלון התוכנית שמציגה את הסרט למסך החיצוני ולהריץ שם.
שלום דני,
תודה על השרשור עזר לי להבין את הבעיה שלי.
לצערי, כשאני פותח את הגדרות המסך שלי, אני מקבל את החלון כפי שמופיע בתמונה המצורפת.
כפי שאתה רואה, לא מופיעים אצלי 2 מסכים, ובניגוד למסך שמופיע בשרשור ששלחת לי, אין אפשרויות בחירה כמו EXTEND.
איך אני מקבל את אפשרויות הבחירה הללו?
אפי.
תודה על השרשור עזר לי להבין את הבעיה שלי.
לצערי, כשאני פותח את הגדרות המסך שלי, אני מקבל את החלון כפי שמופיע בתמונה המצורפת.
כפי שאתה רואה, לא מופיעים אצלי 2 מסכים, ובניגוד למסך שמופיע בשרשור ששלחת לי, אין אפשרויות בחירה כמו EXTEND.
איך אני מקבל את אפשרויות הבחירה הללו?
אפי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אפי, האפשרויות האלו כלולות בהגדרות המתקדמות שאליהן אפשר להגיע דרך כפתור ה Advanced או צלמית ה NVIDIA Setting שאמורה להיות ב Notification Area בפינה הימנית של שורת המשימות. במידה ואין, כדאי לבצע גיחה לאתר של NVIDIA ולהוריד את הדרייברים האחרונים.
הכפתור אמור להעביר אותך לחלון משנע שבו יש גם לשוניות להגדרת המסכים.
הכפתור אמור להעביר אותך לחלון משנע שבו יש גם לשוניות להגדרת המסכים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
הצלחתי להתקין את ה-DRIVER של כרטיס המסך. הכרטיס הוא: ATI RAGE MOBILITY, ולא כפי שמופיע בתמונה. (התמונה להמחשה בלבד).
לאחר שהתקנתי את הדרייבר קבלתי את האפשרות לבחור מסך, אבל כיוון שלא הייתי מחובר למסך הטלויזיה, האפשרות היתה DISABLED.
כאשר חיברתי את המחשב למסך הטלויזיה, מסך ה-LAPTOP נשאר כבוי אבל מסך הטלויזיה הציג את שולחן העבודה.
הבעיה היא שהרזולוציה היא 640X480 ולא ניתן לשנות אותה. גם לא ניתן לשנות את איכות הצבעים.
ניסיתי להתקין מחדש את הדרייבר של כרטיס המסך אבל זה לא עזר.
רעיונות?
תודה.
לאחר שהתקנתי את הדרייבר קבלתי את האפשרות לבחור מסך, אבל כיוון שלא הייתי מחובר למסך הטלויזיה, האפשרות היתה DISABLED.
כאשר חיברתי את המחשב למסך הטלויזיה, מסך ה-LAPTOP נשאר כבוי אבל מסך הטלויזיה הציג את שולחן העבודה.
הבעיה היא שהרזולוציה היא 640X480 ולא ניתן לשנות אותה. גם לא ניתן לשנות את איכות הצבעים.
ניסיתי להתקין מחדש את הדרייבר של כרטיס המסך אבל זה לא עזר.
רעיונות?
תודה.
- DannyZ
- חבר ותיק

תן תמונה של איך זה נראה עכשיו
תן תמונה איזה TAB-ים יש לך ב-Advanced
איזה מחשב נייד מדובר
ב-TAB-ים יש לך TAB למוניטורים או displays או משהו כזה? אם כן, כנס ותן גם תמונה משם. (והפעם לא תמונות "להמחשה" בבקשה)
(תמונות=screen shots/print screen)
תן תמונה איזה TAB-ים יש לך ב-Advanced
איזה מחשב נייד מדובר
ב-TAB-ים יש לך TAB למוניטורים או displays או משהו כזה? אם כן, כנס ותן גם תמונה משם. (והפעם לא תמונות "להמחשה" בבקשה)
(תמונות=screen shots/print screen)
חברים יקרים.
אני שמח לבשר שהבעיה נפתרה. הכנסתי CD של XP והתקנתי דרייברים שקיימים ב-CD, ועכשיו אני מצליח לראות כמו שצריך.
אממה... כשאני מפעיל את ה-WMP, אני רואה סרט בהילוך איטי (פריים אחרי פריים).
אני מניח שזה נובע מהעובדה שאני משתמש ב-LAPTOP עם היכולות הבאות:
P3 650
320MB
כרטיס מסך- ATI TAGE Mobility P/M AGP 2X עם 4MB.
אם משהוא חושב שיתכן וזה נובע מסיבה אחרת, אשמח לשמוע על כך.
תודה לכולם על העזרה.
אפי.
אני שמח לבשר שהבעיה נפתרה. הכנסתי CD של XP והתקנתי דרייברים שקיימים ב-CD, ועכשיו אני מצליח לראות כמו שצריך.
אממה... כשאני מפעיל את ה-WMP, אני רואה סרט בהילוך איטי (פריים אחרי פריים).
אני מניח שזה נובע מהעובדה שאני משתמש ב-LAPTOP עם היכולות הבאות:
P3 650
320MB
כרטיס מסך- ATI TAGE Mobility P/M AGP 2X עם 4MB.
אם משהוא חושב שיתכן וזה נובע מסיבה אחרת, אשמח לשמוע על כך.
תודה לכולם על העזרה.
אפי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני מצטער שייעצתי לך להוריד את הדרייברים של NVIDIA, פשוט הנחתי שהתמונה נלכדה מהנייד שלך.
הרזולוציה הנמוכה נובעת כנראה מכמות הזכרון שיש לכרטיס המסך. 4MB אמור להספיק אבל ייתכן שהדרייבר חושב אחרת. זכור שהדרייבר שסופק על התקליטור הוא מאוד ישן וכולל רק את המינימום הנדרש להפעלה תקינה של הכרטיס (הפעלה תקינה =| הפעלה אופטימאלית). לא שזה חשוב במקרה של הצגת ווידאו, אבל הדרייברים שבאו עם XP אינם תומכים בהאצה גראפית בחומרה, אני מניח שהנייד לא ישמש למשחקים כך שרוב הסיכויים שאין לכך חשיבות לגביך. הווידאו ממילא מוצג כ overlay.
יכול להיות שאני טועה אבל עד כמה שאני זוכר ה ATI RAGE Mobility משתמש בזכרון משותף, כך שבעצם יש לך רק 316MB של זכרון. קח בחשבון ש XP רק מתחיל לנשום עם 256MB ותגיע למסקנה שהאיטיות היא שילוב של כרטיס מסך, מעט זכרון RAM ומעבד שנחשב היום לחלש. כמובן שזה גם תלוי בסוג הסרטונים שאתה מנסה להציג מבחינת רזולוציה ומקודדים. לסיכומו של דבר, הכל פתיר אבל זה כנראה יעלה לך יותר כסף ומאמץ ממה שזה שווה.
הרזולוציה הנמוכה נובעת כנראה מכמות הזכרון שיש לכרטיס המסך. 4MB אמור להספיק אבל ייתכן שהדרייבר חושב אחרת. זכור שהדרייבר שסופק על התקליטור הוא מאוד ישן וכולל רק את המינימום הנדרש להפעלה תקינה של הכרטיס (הפעלה תקינה =| הפעלה אופטימאלית). לא שזה חשוב במקרה של הצגת ווידאו, אבל הדרייברים שבאו עם XP אינם תומכים בהאצה גראפית בחומרה, אני מניח שהנייד לא ישמש למשחקים כך שרוב הסיכויים שאין לכך חשיבות לגביך. הווידאו ממילא מוצג כ overlay.
יכול להיות שאני טועה אבל עד כמה שאני זוכר ה ATI RAGE Mobility משתמש בזכרון משותף, כך שבעצם יש לך רק 316MB של זכרון. קח בחשבון ש XP רק מתחיל לנשום עם 256MB ותגיע למסקנה שהאיטיות היא שילוב של כרטיס מסך, מעט זכרון RAM ומעבד שנחשב היום לחלש. כמובן שזה גם תלוי בסוג הסרטונים שאתה מנסה להציג מבחינת רזולוציה ומקודדים. לסיכומו של דבר, הכל פתיר אבל זה כנראה יעלה לך יותר כסף ומאמץ ממה שזה שווה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- DannyZ
- חבר ותיק

קצת כבד ל-P3 ושאר הנתונים.
לי עם P4 גם יש מצבים של slow motion
בכל מקרה, נסה להקל על המחשב ע"י שימוש ב-Media Player Classic.
דווח עם נתן שיפור.
אל תצפה לניסים.
לי עם P4 גם יש מצבים של slow motion
בכל מקרה, נסה להקל על המחשב ע"י שימוש ב-Media Player Classic.
דווח עם נתן שיפור.
אל תצפה לניסים.