טלוויזיה 60-65" - מספר שאלות טכניות/השוואה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

פתחתי בעבר שרשור עם בקשה להמלצה לטלוויזיה בגודל 60" והתשובות שקיבלתי היו (כנראה) מבעלי חנויות, שהפנו אותי לדגמים שבסופו של דבר אינני מעוניין בהם.

בפוסט זה אנסה להיות מחודד יותר.

הדגמים בהם אני מעוניין בסופו של דבר הן סמסונג H6400 בגודל 65 אינטש או ב- LGLB659Y בגודל 60 אינטש או ב- LGLB589Y גם בגודל 60 אינטש. להבנתי אין בדגמי ה- LG האלה גודל מסך 65 אינטש.

קראתי את כל המפרטים הטכניים של הטלוויזיות האלה, אני גם יודע פחות או יותר את המחירים בשוק.

הנחת יסוד: אינני מתעניין ב- 3D, כך שקיומו/היעדרו בטלוויזיה לא ישפיע על החלטתי.

הטלוויזיה תמוקם בסלון שבצידו הימני (דהיינו הצד השמאלי של הטלוויזיה יש חלון ויטרינה גדול מאוד, כלומר סיכוי סביר להשתקפות/כניסת אור יום.

בנושא Smart, אני מודה שאינני יודע איך "לאכול" את הנושא.... יש פה בפורום לא מעט שרשורים, אני משער שקראתי את רובם. קראתי גם את שרשור הדיון שנפתח בעקבות הכתבה של עפר לאור על השקת דגמי ה- LG. השאלה היא, משיקולי פערי מחיר - וגם (בעיקר) משיקולי איכות הפתרונות (דפדפן וכו') המוטמעים בדגמים האלה, האם עדיף לרכוש טלוויזיה שאיננה סמארט, ואז לחבר אותה לאמצעי חיצוני (נניח מחשב, ולעבוד עם מע' הפעלה מוכרת ונמתכת מלא (Windows)? אני באמת לא יודע עד כמה אשתמש בפונקציונאליות של הסמארט (יותר מדי שעות עבודה ותחומי עיסוק אחרים, שאינם משאירים יותר מדי שעות לצפייה בטלוויזיה...). ולכן מדובר בשיקול של עלות מול תועלת.

בהמשך לנקודות אלה, אודה להתייחסותכם לנושאים הבאים:
1. המלצה (סיבייקטיבית, כמובן) לאחד הדגמים הנ"ל. מה הדברים שמבדלים דגם זה יחסית לאחרים לגביהם שאלתי?

2. הסבר מקצועי ("מדעי") באם יש/אין משמעות לעניין דגם הפאנל במסכי סמסונג. קראתי שרשורים רבים כאן בנושא ובמקומות אחרים וכן שמעתי לא מעט על "ההבדל באיכות" בין פאנל UE לפאנל UA, אני חייב להגיד שמרבית הטיעונים נשמעו לי לא סבירים בעליל. הרי מבחינה טכנולוגית, אנו עובדים בארץ על תקנים/תדרים אירופיים, לא אסייתיים או אמריקאים. חלק מהטיעונים היו מגוחכים ממש, שכביכול האלקטרוניקה לא מותאמת למדיתנו החמה... נו באמת. הרי כל הפאנלים והטלוויזיות מיוצרים בידי היצרנים המקוריים. אין אתרי ייצור שונים או בעלי איכות פחות מה- 101% שהיצרנים הקוריאניים מצפים לקבל.

3. האם בדגמי ה- LG שעובדים עם WebOS יש תמיכה מלאה בפלאש בדפדפן המובנה? בסקירה של עפר נכתב שיש תמיכה מלאה, באתרים של חלק מהחנויות כותבים שאין, באתר של LG אין כל התייחסות...

4. לגבי תדר הריענון. גם כאן שמעתי הרבה סיפורי אגדות לגבי התדרים הגבוהים, להבנתי אין בזה ממש? שהרי התדרים הבסיסיים הם 50/60 הרץ וכל ערך אחר מושג באמצעים אחרים

5. התייחסות לטכנולוגיית המסך של LG (כלומר IPS) בהתייחס לעניין ההשתקפות.

6. התייסות (עד כמה שאפשר עובדתית) בנושא העדיפות לרכישת הטלוויזיה מהיבואן הרשמי לעומת רכישה מיבואן מקביל.

תודה!

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

2.
UA ו-UE לא מתייחסים לפנל. זה חלק משם הדגם שמתייחס לאיזור שבו מופץ, רשמית, המסך. אני לא יודע אם מזה אפשר להסיק משהו לגבי הפנל.
http://www.samsung.com/uk/support/skp/faq/1052003

ההבדלים בין הפנלים לא קשורים לתקני שידור של מדינות שונות, אלא לכהות השחורים, זוויות צפיה, וכו'. אני משער שכל מה שבשימוש עומד בדרישות של יצרני הטלוויזיות. הבעיה היא בדרישות שלהם. :)

4.
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025

5.
אני לא חושב שסוג הפנל (IPS, VA) מעיד על רמת השתקפות. השתקפות קשורה כנראה רק לציפוי/גימור העליון. אבל יצרנים מסוימים משתמשים יותר בפנלים מסוג מסוים, ואולי במקרה גם נוטים להשתמש בגימורים מסוימים (לא יודע), כך שבמקרה יכולה להיות קורלציה.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה, jtk

שליחה #3 

(2) הכרתי את הקישור הזה, אבל אין שם הסבר מהותי לפערים (באם ישנם). אולי זה כמו האותיות שבמס' הדגם, המציינות שת השוק אליו מיועד המכשיר? מעבר לתדרים שצריכים לענות לרגולציה בארץ המוצא (או נניח ב- EU), קשה לי להאמין שיהיו הבדלים טכניים אחרים. העלות (פיתוח, בדיקות, תחזוקה וחלפים) צהייה עצומה. יצרנים מנסים להגיע לסטנדרטים אחידים ככל הניתן.

(4) תודה, מעניין.

מי יכול לסייע בשאר הנושאים?

תודה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #4 

השימוש בפנלים שונים הוא כדי לחסוך עלויות. יש יצרני פנלים שונים, ולכל אחד כל מיני דגמים. יש גם שאלות של מלאי, וזמני הזמנה, וכו'. יצרן הטלוויזיות קונה מיצרן הפנלים הזול ביותר ברגע נתון את הפנל הזול ביותר שעונה לדרישות הבסיס. יצרני הפנל כל הזמן מוציאים דגמים חדשים. יש עשרות, אולי אפילו מאות, של דגמי פנלים זמינים בכל גודל.

זה כנראה די דומה לשיטה בהרכבת לוחות אלקטרוניים שבה משתמשים ברכיבים דומים של כמה יצרנים, כדי לקנות את הזול ביותר ולאפשר גמישות עתידית.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

ממש עבודת סמינריון...
בשורה התחתונה... אני מעדיף פנל va על פני ips במסכים גדולים בייחוד מעל 60.
לכן במקרה הזה ה 65 של סמסונג עדיפה לדעתי בלי לחשוב פעמיים על ה 60 של lg.
תוסיף לזה שהמחיר של ה h6400 כרגע בשפל... וקיבלת עיסקה מצויינת.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

שוב תודה לכולם.

טלHD, מבדיקה אמש בחנויות באזור המרכז, מחיר ה- 6400 הוא 15K שח, לעומת 8K שח ל- LG.
לא נצלחנו לקבל מחיר זול יותר.

אם אתה מכיר מקום עם אחריות יבואן רשמי שמוכר בפער משמעותי יותר זול - אנא אעכן.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ועוד משהו.
נדמה לי שעפר כתב בסקירה שלו שרק טלוויזיות המסופקות ע"י היבואן המקורי תומכות בעברית במקור?

אני נתקלתי בתופעה בהקשר של מכשירי סלולר, כשסקיילקס היה היבואן הרשמי של סמסונג.
בכל מכשיר שנרכש (גם אם דרך חב' הסלולר עצמה) והיה צריך לפרמטו, העברית חזרה רק אם המכשיר נשלח לטיפול במעבדת חב' הסלולר.
האם אותה הבעייה גם כאן?

codudi99
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

ניתן להשיג את ה 65 של סמסונג יבואן רשמי ב 14 ויבואן פרללי ב 11. אין שום סיבה לשלם תוספת של 3000 על מנת לקבל משהו של יבואן רשמי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #9 

wisniak כתב:שוב תודה לכולם.

טלHD, מבדיקה אמש בחנויות באזור המרכז, מחיר ה- 6400 הוא 15K שח, לעומת 8K שח ל- LG.
לא נצלחנו לקבל מחיר זול יותר.

אם אתה מכיר מקום עם אחריות יבואן רשמי שמוכר בפער משמעותי יותר זול - אנא אעכן.
...
·
אין שום סיבה לשלם מעל 11k ל 65h6400.
יבואן רשמי לא שווה בשום אופן הפרש של מעל לאלף ש"ח מעל יבוא מקביל וזה גם רק בזכות אחריות ארוכה יותר.
במחיר גבוה יותר הייתי הולך כבר על 65H7150.
אם מספיק לך 60 תבדוק גם סוני 60W850b.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

מרחק הצפייה הוא בדיוק 6.5 מ'

הגורם המגביל הוא עלות הטלוויזייה.
כתבתי שאנו לא צופים שעות רבות, כך שאינני רוצה לרכוש מכשיר יקר מדי (מה עוד שהטכנולוגיה משתפרת משמעותית כמעט בכל שנה).
בהתחלה חשבתי על תקציב של כ- 8-9K שח, אבל אם הפער קטן אני מוכן ללכת על משהו איכותי יותר.

לעניין היבוא המקביל, אני מודה שדי הבהילו אותי בנושא זה (דיברו איתי ספציפית על י. שלום, כשהייתי אצל נציג של היבואן הרשמי. הראו לי אריזות של י. שלום ללא סימנים מזהים, מס' סידוריים שנמחקו, מדבקות שמכסות על פרטי הטלוויזיה (הפרטים שמודפסים על קרטון האריזה) ועוד).
לצערי יש במדינה שלנו כל מיני פרקטיקות מפוקפקות (בלשון המעטה) והעלות של הטלוויזיה יותר מדי גבוהה מכדי שאוכל להרשות לעצמי לשחק עם זה.

מה שנקרא: אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול... (שלא לדבר על הזמן שאצטרך להשקיע בויכוחים על החנות/יבואן, שהרי מין הסתם גם החנות לא ממש תיקח אחריות).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #11 

הבחירה שלי - LG60LB659Y.
יש לי רק שבחים על המסך הזה.
יחד עם זאת אני מוכרח לציין שמרחק הצפייה שלך גדול ומצריך מסך גדול ככל האפשר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #12 

למה לנחש מה כתבתי, אפשר פשוט לקרוא...

3. ממש לא כתבתי ככה. Webos אינו תומך כלל בפלאש.

Ips מול vpa מעולם לא הטריד אותי. אני משתדל לבחון כל מסך באופן פרטני. עם זאת,לרוב אני מוצא שמסכי ips מתאים יותר לצרכי קולנוע ביתי - פחות כיווניות, רגישות לנגיעה וקונטרסט טוב יותר.

אם תלת מימד פחות מטריד אותך אז הפסיבי של lg לא צריך להיות גורם בהחלטה.

סמארט מורכב מכמה פיצ׳רים - סטרימר, יוטיוב, פייסבוק וכו׳, דפדפן, ואפליקציות.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

עפר, בכתבה שלך "השקת מסכי LG 2014" כתבת "הטלויזיות כולן משתמשות במערכת הפעלה WebOS החדשה אשר LG אימצה ב-2013 ומשיקה אותה במסכי 2014.... המסך כולל דפדפן מתוחכם שכולל גם תמיכה בפלאש ומהיר במיוחד".
האם התייחסת באופן כללי ליכולות של WebOS, או לסדרה ספציפית?

בנוסף, אשמח לדעתך לגבי שאר הנקודות, וכמובן המלצה.

גל, אני מודע לבעיית המרחק, אבל כפי שכתבתי, אינני מוכן להוציא את סכומים הדרושים לטלוויזיה בגודל 70" או יותר.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

wisniak כתב: המסך כולל דפדפן מתוחכם שכולל גם תמיכה בפלאש ומהיר במיוחד".
האם התייחסת באופן כללי ליכולות של WebOS, או לסדרה ספציפית?

...
אם אתה רוצה שאבדוק עבורך אתרים ספציפיים בדפדפן ושאצלם לך אותם - תעדכן, אעזור בשמחה.
·

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

נניח YNET, כדוגמא.
תודה

ולצערי אין להם 65" בדגמים האלה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

בבקשה, כמו שאתה יכול לראות, פרסומות פלאש אינן מופיעות (לשמחתי) אני מניח שלך הפלאש יותר עקרוני באתרים אחרים.

תמונה

תמונה

תמונה
נערך לאחרונה על ידי gal-cohen ב 17/03/2015 23:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

להיפך, אני ממש לא מעוניין בפרסומות.
אבל אם אני גולש לאתר בו מוטמעים סרטונים (נניח FB), היעדר הפונקציונאליות עשוי להיות בעייתי.

זו הסיבה ששאלתי קודם בנושא Smart.
במקום ללכת למחשב כדי לבצע חיפוש מהיר, אוכל (אני מקווה) לבצע זאת בטלוויזיה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

לדעתי דווקא הפיצ'ר היותר מדליק מבחינת גלישה, אינטרנט וסרטונים הוא דווקא ה SCREEN SHARE
כל נייד או טבלט מתחבר אליו ואני גולש באמצעותו וצופה ביוטיוב דרכו.
אחלה פיצ'ר, והפך את הצפייה ב"קופיקו" עבור הבת שלי להרבה יותר נוחה ואיכותית ;-)

wisniak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

גל, קנית מהיבואן או יבוא מקביל?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

wisniak כתב:גל, קנית מהיבואן או יבוא מקביל?
...
כשמדובר ב LG - אך ורק מהיבואן.
כאן אין סיפורי זוועה כמו יבואנים אחרים, לפחות לא ממה שידוע לי וניסיוני האישי.
שירות מעולה, אחריות מלאה (ויש לך אפשרות גם להרחיב אותה ל 6 שנים)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”