הסיבה למה עדיין לא רכשתי PS4

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #21 

@toxin
·
לא יודע על איזה יתרון גרפי של ה- PS3 בתקופתו אתה מדבר, המכשיר היה די עגלה מהבחינה הזו לפחות בתקופת השנים הראשונות, שכן אף סטודיו לא הבין כל כך איך עובדים עם המערכת שלו ואיך עושים לו אופטימיזציות תכנה טובות. המחשב האישי תמיד היה ותמיד יהיה חזק בכמה דרגות מכל קונסולה וגם יחסית פשוט לתכנת. אין מה לעשות זה מוכתב מעצם ההגדרה - מחשב הוא מודולרי ותמיד ניתן להחליף לרכיבים העדכניים ביותר בעוד שקונסולה מתוכננת שנים מראש ומיועדת להחזיק לשנים קדימה. לא שכל זה מונע ממשחקים שיוצאים לקונסולות להיות לפעמים מדהימים בגרפיקה. אבל אני אחזור על מה שכבר נאמר כאן קודם, רק למען הסר ספק - גרפיקה זה רק פיצ'ר, היא לא המהות של המשחק (דוגמא טובה הוא המשחק The order 1886 שנראה מדהים, אבל די מעאפן בתור משחק) אז יכולת גרפית מטורפת של PC לא עוזרת אם פשוט לא יוצאים אליו משחקים מסויימים. אם תרצה אני אשמח להעלות רשימה של עשרות המשחקים הבלעדיים לקונסולות שפשוט לא יגיעו למחשב.
*אגב, מה קורה שם עם הפורט של GTA V? מתי אתם מקבלים אותו כבר? :) (סתם סתם עקיצה מפגרת, אל תתייחס)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #22 

jacko-il כתב: *אגב, מה קורה שם עם הפורט של GTA V? מתי אתם מקבלים אותו כבר? :)
...
כבר סופר את הימים, כל הזמן נדחה :roll:
כל הכתבות שלי
עמית לגו

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73392
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #23 

בכל דור נפתח ת'רד שכזה (או יותר נכון כמה וכמה) ובכל דור אין שום הסכמה.

כל מי שמתלבט בין קונסולה ל PC צריך לשאול את עצמו כמה שאלות:

1. איזה משחקים יותר חשובים לי (ז'אנר). אם בתשובה נכללים משחקי RPG ו/או משחקי RTS התשובה פשוטה - רכוש PC.
2. האם יותר חשוב לי נוחות שימוש או גרפיקה? אם התשובה היא נוחות שימוש - רכוש קונסולה, אם גרפיקה - PC.
3. האם אני משחק הרבה משחקי רשת, ואם כן - היכן נמצאים רב חבריי, בקהילת הקונסולות או ה PC.

זהו בגדול - אלו השיקולים המרכזיים בבחירה האם להיות ב"מחנה" זה או אחר.

כמובן שישנה את האופציה השלישית (למי שידו משגת) והיא לא לבחור שום מחנה ולרכוש גם קונסולה(או יותר טוב 2) וגם PC. במקרה שלי למשל יש ברשותי מחשב PC חזק (GTX970) וקונסולה (PS3, ברגע שיצאו הבלעדיים הבאמת מעניינים ל PS4 גם היא תצטרף למדף כפי שמרמזת הכותרת של ת'רד זה).

זו הדיעה שלי בלבד, אך נראה לי שעל רב הסעיפים רובנו תמימי דעים למרות חילוקי הדיעות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #24 

@עמית_לגו
·
אני מקווה שהפעם זה יהיה שווה את ההמתנה, הפורט של GTA IV היה פשוט זלזול מוחלט. (עוד בתקופה ששחקתי גם על ה PC)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #25 

ערן, אני דווקא לא מוגבל בכלל בשום משחק מכל ז'אנר. יש לי שלט XBOX360 אלחוטי שמחובר למחשב ועד היום לא היתה לי שום בעיה לשחק באף משחק איתו. ומה הכוונה נוחות שימוש? אני משתמש ב STEAM BIG PIC שנותן UI יפה ומסודר.
לגבי משחקי רשת, יש מספיק משחקי PC עם מאות אלפי אנשים שמחוברים אליהם (WOW דוגמה טובה).
שחר, בזמנו כש PS3 יצאה, המעבד היה מתקדם מאוד יחסית לטכנולוגיה של הPC. לקח זמן עד שהם השתוו. זה שסוני יצרו ככה שהיה קשה למפתחים לעבוד איתו, זה סיפור אחר אבל היא הייתה קונסולה חזקה ומתקדמת מאוד.
גל, אני כותב פה ולא בפורום PC, כדי לראות איך אתה מגונן על הPS4 שלך...8)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

toxin כתב:ערן, אני דווקא לא מוגבל בכלל בשום משחק מכל ז'אנר.
...
ברגע שיש לך קונסולה ולא PC, כמעט כל ז'אנר ה RTS סגור בפניך (יש מעט מאוד משחקים בז'אנר הזה שעובדים טוב עם בקר ולא מצריכים מקלדת/עכבר). גם RPG לרב מותאם הרבה יותר טוב ל PC (הולך ומשתנה בשנים האחרונות אבל עדיין).
toxin כתב:יש לי שלט XBOX360 אלחוטי שמחובר למחשב ועד היום לא היתה לי שום בעיה לשחק באף משחק איתו.
...
·

גם לי, ולא ממש הבנתי למה אמורה להיות בעיה. ישנם משחקים שנבנו לקונסולה ועובדים הרבה יותר טוב עם בקר (Assassin's Creed הוא הדוגמא הראשונה שקופצת לי לראש, או Brothers: A Tale of Two Sons) ואותם גם אם אני משחק ב PC, אשחק עם בקר ולא עם מקלדת ועכבר.
toxin כתב: ומה הכוונה נוחות שימוש? אני משתמש ב STEAM BIG PIC שנותן UI יפה ומסודר.
...
·

בנוחות שימוש הכוונה ל PLUG AND PALY. במחשב ישנם 1001 דברים מעבר שגיימר צריך לדאוג לגביהם (דרייברים, משחקים שלא עולים, ווירוסים, התאמת קונפיגורציית המשחק לחומרה על מנת שיעבוד חלק ועוד ועוד ועוד). יש לא מעט אנשים שלא מעוניינים להתעסק בזה ורוצים רק להכניס את המשחק לכונן (או בדור הנוכחי להוריד אותו מהרשת) ולשחק - במקרה הגרוע להוריד איזושהו עדכון למשחק שיורד ומותקן אוטומטית.
toxin כתב:לגבי משחקי רשת, יש מספיק משחקי PC עם מאות אלפי אנשים שמחוברים אליהם (WOW דוגמה טובה).
...
·

כן, אך מצד שני יש לא מעט משחקים שמשחק הרשת שלהם מוגבל רק לפלטפורמה בה אתה משחק, קרי מי שיש לו PS4 לא יוכל לשחק עם מי שיש לו XBOX/PC ולהיפך, ולכן אם אתה חובב גדול של משחקי רשת ורב החברים שלכם על ה PC או על אחת הקונסולות ותרצה לשחק איתם, רצוי שתהיה לך פלטפורמה דומה.

gshoshan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #27 

בתור גיימר ששיחק המון על PC כולל השקעות בכרטיסי מסך יקרים, מאז שרכשתי את ה PS4 הכל נהיה פשוט יותר ואני נהנה לא פחות.
עד שלא ניסיתם GTA V על PS4 לא תבינו באמת כמה זה כבר לא רלוונטי להשקיע במחשב למשחקים.
בונוס - משחקי הלגו לילדים.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #28 

toxin כתב:ערן, אני דווקא לא מוגבל בכלל בשום משחק מכל ז'אנר. יש לי שלט XBOX360 אלחוטי שמחובר למחשב ועד היום לא היתה לי שום בעיה לשחק באף משחק איתו.
גל, אני כותב פה ולא בפורום PC, כדי לראות איך אתה מגונן על הPS4 שלך...8)
...
יש מה לומר על זה, אבל אין לי ממש חשק לרדת לרמה שלך.
תסלח לי אם לא אאכיל אותך יותר, נכון?

·

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #29 

gshoshan כתב: עד שלא ניסיתם GTA V על PS4 לא תבינו באמת כמה זה כבר לא רלוונטי להשקיע במחשב למשחקים.
בונוס - משחקי הלגו לילדים.
...
אני בטוח שברגע שGTA יצא למחשב החוויה תהיה הכי אולטימטיבית, ועוד עם בקר של PS4.......
כל הכתבות שלי
עמית לגו

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #30 

כל אחד ודעתו, קונסולה מתאימה מכמה סיבות ומחשב יותר טוב מכמה סיבות.
לכל אחד יש חסרונות ויתרונות והכל נגמר בבחירה ודעה אישית
כל הכתבות שלי
עמית לגו

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #31 

כל ההשוואה ביניהן מיותרת. גם יונדאי גטס זה רכב וגם פורמולה 1 זה רכב -זה לא אומר שהם ברי השוואה. גם קונסולה וגם מחשב מריצים משחקים, פה בערך נגמר המכנה המשותף בינהם. אף פעם לא הבנתי למה אנשים בכוח מנסים לשים אותם באותה קטגוריה, הם עונים לצרכים אחרים בעזרת יכולות שונות, תימחורים שונים וקהל יעד אחר.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #32 

אני תמיד העדפתי את הנוחות והפשטות של הקונסולה (בקטע של "זה תמיד עובד").
המחשב הנייח בחדר העבודה, הלפטופ צריך להיות קל בתיק, והקונסולה מחוברת למסך הגדול בסלון.

דווקא בדור האחרון, אני חושב שהתווסף יתרון מסוים לקונסולות בגזרת המחיר- 400$ לסוני ואפילו פחות במבצעים בחו"ל. שזה זול בכפולות ממחשב גיימרי.

לגבי כמות המשחקים לPS4 אני חושב שהיא תמלא כל זמן פנוי של בנאדם נורמלי.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #33 

אני אישית יש לי PS4
ואני ממש מרוצה ממנו
יש אחלה משחקים תלוי בטעם
אני אישית משחק ב FPS
במיוחד ב BF4 שנראה ועובד ממש
מצויין על PS4 לאומת מקורי שיש לי במחשב
כל שניה מקבל קיק מהשרת בגלל שגיאות punkbuster
או מקבל קיק ללא סיבה נראת לעין

משאני הכי אוהב ב PS4 זה שם את המשחק
מתקין מעדכן במידה ויש עדכון ומשחק אין את כל
הצרות שיש במחשב.

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #34 

MrYair כתב:משאני הכי אוהב ב PS4 זה שם את המשחק
מתקין מעדכן במידה ויש עדכון ומשחק אין את כל
הצרות שיש במחשב.
...
איזה צרות יש במחשב? אני עושה את אותו תהליך שפירטת בדיוק כאשר אני מתקין משחק על המחשב שלי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

עמית, אני כיום בעיקר משחק במחשב ויש לא מעט בעיות, החל מקריסות מוחלטות לשולחן העבודה, בעיות חיבור לשרתים במשחקי רשת, הצורך במציאת האופטימיזציה המתאמת לכל משחק לחומרה שברשותי ועוד. לעיתים עדכון דרייבר פותר את הבעייה, לעיתים פאטץ, אבל אלו דברים שלא קרו לי ב PS3. אין שום ספק שגיימינג על קונסולה פשוט יותר ומתאים יותר למי שרוצה "ראש שקט". ולפני שאתה רץ לציין ש"אצלי לא היו בעיות" - אי אפשר להחיל מהפרט אל הכלל, יש מעט מאוד גיימרים שמשחקים הרבה ולא חוו בעיה זו או אחרת.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #36 

אני מסכים, ערן, אבל יש שני צדדים לעניין. מי שרוצה להכניס דיסק (או להוריד את המשחק מהרשת ולהתקין) ולשחק בלי להתעסק יותר מדי עם דברים מסביב אז קונסולות זה בהחלט הפתרון בשבילו אבל הוא צריך לקחת בחשבון שהוא יהיה תקוע איתה למשך כמה שנים טובות מבלי אפשרות לשדרג ולקבל את המקסימום מהמשחק עצמו. בנוסף, המשחקים החדשים יעלו תמיד יותר כסף מאותו משחק מקביל על המחשב. את כמות המשחקים אי אפשר להשוות בכלל. עד שיוצא משחק אחד אקסלוסיבי לקונסולה, בינתיים יצאו 20 אחרים למחשב.
בדור הקונסולות הנוכחי אפשר לראות ששני העולמות התקרבו יותר אחד לשני. הם מבוססות על פלטפורמת X86 והרבה מהמשחקים שהיו פעם אקסלוסיביים עוברים פורט גם למחשב.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”