האם כדאי לקנות טלוויזיה 4K?
-
HTuser1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 501
שלום לכם,
אני חושב בקרוב לרכוש טלויזיה חדשה, האם כדאי לקנות טלויזיה 4K כלומר UHD או FHD?
כמה שאלות מנחות לדיון:
- מתי תכני 4K יהיו זמינים בכמויות? כלומר שניתן יהיה להוריד מהאינטרנט סרטים וסדרות ב 4K?
- אם אני קונה 4K האם UPSCALING של תכני HD לא יוצא באיכות טובה? מצאתי שרשור ישן שהיה רשום בו שלא יוצאים טוב. לעומת זאת במקומות אחרים כתוב שאין בעיה, מה נכון?
אם תוך שנה יהיה בכל מקום תכני 4K ואני יכול לראות את תכני ה HD באיכות טובה במסכי ה 4K אז נראה לי שעדיף 4K.
מצד שני מחירי הטלוויזיות של FHD ירדו מאד כתוצאה מיציאת טלויזיות ה 4K. וזה גם שיקול.
עוד שאלה האם הטלויזיות ה 4K שמוכרים בארץ תומכים גם בתמונה של 60 פריים לשניה נדמה לי זה נקרא HDMI 2.0 ?
אודה לכם אם תעזרו לי לחשוב ולהבין מה עדיף באמצעות דיון רציני ועצות ומחשבות בנושא
תודה מראש
אני חושב בקרוב לרכוש טלויזיה חדשה, האם כדאי לקנות טלויזיה 4K כלומר UHD או FHD?
כמה שאלות מנחות לדיון:
- מתי תכני 4K יהיו זמינים בכמויות? כלומר שניתן יהיה להוריד מהאינטרנט סרטים וסדרות ב 4K?
- אם אני קונה 4K האם UPSCALING של תכני HD לא יוצא באיכות טובה? מצאתי שרשור ישן שהיה רשום בו שלא יוצאים טוב. לעומת זאת במקומות אחרים כתוב שאין בעיה, מה נכון?
אם תוך שנה יהיה בכל מקום תכני 4K ואני יכול לראות את תכני ה HD באיכות טובה במסכי ה 4K אז נראה לי שעדיף 4K.
מצד שני מחירי הטלוויזיות של FHD ירדו מאד כתוצאה מיציאת טלויזיות ה 4K. וזה גם שיקול.
עוד שאלה האם הטלויזיות ה 4K שמוכרים בארץ תומכים גם בתמונה של 60 פריים לשניה נדמה לי זה נקרא HDMI 2.0 ?
אודה לכם אם תעזרו לי לחשוב ולהבין מה עדיף באמצעות דיון רציני ועצות ומחשבות בנושא
תודה מראש
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
-
HTuser1
-
- חבר פעיל במיוחד

·קראתי את השרשור אחת הטענות העיקריות היא ש 4K עדיין לא בשל מבחינה טכנולוגית, כבר שנתיים יש 4K ועכשיו יש כבר המון מעל מאה מכשירים בזאפ האם באמת לא הגיעו לבשלות עדיין?...
נקודה נוספת שהייתה בסרטון שהיה באחד הפוסטים בשרשור נתנה לי להבין ש 4K זה בעיקר עבור הבחנה בפרטים קטנים בתמונה.
הטלויזיה שאני רוצה לקנות מיועדת לכבד ראיה שצופה ממרחק של מטר בטלויזיה בשביל לקרוא את הכתוביות והוא לא מבחין בפרטים קטנים כנראה, האם כל השינוי הוא רק בפרטים קטנים או שגם התמונה באופן כללי נראית יותר חלקה וחיה?
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
על איזה תכני 4k אתה מדבר?
הערוצים בארץ לא משדרים ב 1080p ואתה קופץ ל 4k ....
לדעתי זה רלוונטי למי שמוריד תכנים מהרשת.
ארז
הערוצים בארץ לא משדרים ב 1080p ואתה קופץ ל 4k ....
לדעתי זה רלוונטי למי שמוריד תכנים מהרשת.
ארז
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
איזה תכנים ברשת? אין שום 4K להורדה וגם לא יהיה לפחות עד סוף השנה הנוכחית.
- none77
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 604
הערכתי שהsweet spot תהיה עוד כשנה וחצי.
שיצאו עוד 2 סדרות.
הסדרה הבאה תהיה משופרת, ושתצא עוד סדרה המחירים שלה יהיו טובים.
וגם כבר יהיו יותר תכנים. נכון שזה לא עוזר למי שרוצה לקנות עכשיו, קיימת אופציית ביניים לקנות עכשיו טלוויזיה רגילה בסיסית יחסית ועוד שנתיים טלוויזיה 4K דרגת אמצע במחיר טוב.
שיצאו עוד 2 סדרות.
הסדרה הבאה תהיה משופרת, ושתצא עוד סדרה המחירים שלה יהיו טובים.
וגם כבר יהיו יותר תכנים. נכון שזה לא עוזר למי שרוצה לקנות עכשיו, קיימת אופציית ביניים לקנות עכשיו טלוויזיה רגילה בסיסית יחסית ועוד שנתיים טלוויזיה 4K דרגת אמצע במחיר טוב.
-
HTuser1
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא מדבר על ערוצי הטלוויזיה טוב אולי סלקום טיוי...שמעבירים דרך האינטרנט ושם אין בעיה, אני מדבר אכן על הורדות שברור שעכשיו אין כלום, והשאלה שלי אם יהיו תוך שנה, כי אני לא קונה כל שנה טלויזיה, המכשיר שיש לי כרגע הוא בן 6 שנים, החשש שלי הוא שאני קונה עכשיו HD ותוך שנה הכל יתחיל להתמלא ב 4K ואז אני יצטער יהיה שאני תקוע כמה שנים אם טלויזיה אם איכות פחות טובה..
אז שאלה אחת חשובה מתי יהיו זמינים להורדה כמויות של סדרות וסרטים ב 4K?
ושוב האם אכן טכנולוגית 4K בטלויזיות הקיימות היום בשוק עדיין לא בשלות?
אז שאלה אחת חשובה מתי יהיו זמינים להורדה כמויות של סדרות וסרטים ב 4K?
ושוב האם אכן טכנולוגית 4K בטלויזיות הקיימות היום בשוק עדיין לא בשלות?
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
סלקום משדרים 4K? לא ידעתי.
הדיסק הראשון ב 4K שיצא יהיה לקראת החגים של השנה הנוכחית. יקח זמן עד שתהיה כמות רצינית ברשת.
איזה גודל TV אתה מחפש?
הדיסק הראשון ב 4K שיצא יהיה לקראת החגים של השנה הנוכחית. יקח זמן עד שתהיה כמות רצינית ברשת.
איזה גודל TV אתה מחפש?
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
לדעתי 4K עדיין לא בשל למיינסטרים.
בסדרות שכבר הוכרזו והוצגו ויגיעו בעוד מספר חודשים, נראה 4K כבר מסדרות הביניים ולא רק בסדרות הגבוהות כפי שיש בסדרות בשוק כיום.
מה זה אומר? מחירים זולים יותר. אך עדיין, זה רחוק כשנה לפחות מהמיינסטרים. מי שבוער לו לקנות מסך חדש וחשוב לו שיהיה בו 4K שייחכה לפחות לסדרות שתיכף מגיעות. למי שפחות בוער להחליף את המסך הייתי ממליץ להמתין להשקה של הסדרות של שנה הבאה ואז לראות איפה השוק עומד.
בסדרות שכבר הוכרזו והוצגו ויגיעו בעוד מספר חודשים, נראה 4K כבר מסדרות הביניים ולא רק בסדרות הגבוהות כפי שיש בסדרות בשוק כיום.
מה זה אומר? מחירים זולים יותר. אך עדיין, זה רחוק כשנה לפחות מהמיינסטרים. מי שבוער לו לקנות מסך חדש וחשוב לו שיהיה בו 4K שייחכה לפחות לסדרות שתיכף מגיעות. למי שפחות בוער להחליף את המסך הייתי ממליץ להמתין להשקה של הסדרות של שנה הבאה ואז לראות איפה השוק עומד.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- rwg1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1630
הייתי ממליץ לך גם לקרא את השירשורים הבאים
הראשון הוא מסוף שנה שעברה
http://www.hometheater.co.il/vp2159691#2159691
השני הוא מתחילת השנה אחרי CES
http://www.hometheater.co.il/vp2207140#2207140
הראשון הוא מסוף שנה שעברה
http://www.hometheater.co.il/vp2159691#2159691
השני הוא מתחילת השנה אחרי CES
http://www.hometheater.co.il/vp2207140#2207140
- jtk
-
- חבר מכור קשה

אם כך, כנראה אין טעם ב-4K בכל מקרה.HTuser1 כתב:הטלויזיה שאני רוצה לקנות מיועדת לכבד ראיה שצופה ממרחק של מטר בטלויזיה בשביל לקרוא את הכתוביות והוא לא מבחין בפרטים קטנים כנראה, האם כל השינוי הוא רק בפרטים קטנים או שגם התמונה באופן כללי נראית יותר חלקה וחיה?...
מה שכן אולי יכול לעזור הוא יותר קונטרסט: שחורים כהים יותר. לפלזמה יש יתרון בתחום זה. יש גם גרועות, אבל דגם כלשהו של פנסוניק כנראה יהיה טוב.
-
HTuser1
-
- חבר פעיל במיוחד

סלקום לא משדרים ב 4K כמובן כרגע אבל בגלל שהם משדרים על גבי האינטרנט לא יהיה להם בעיה להכניס תכנים בעתיד הקרוב כשיהיו תכנים לעומת הערוצים המסורתיים שייקח להם שנים עד שיעבירו א השידור ב 4K.
אז שנה הבאה או תוך שנה יהיו כבר תכני 4K....מעניין.
כרגע אני צופה בטלויזיה 42LG32R אני חושב שזה רק HD READY
אולי שווה לי באמת לקנות טלויזיה FHD במחיר זול ולהמתין שנתיים שלוש ל 4K....
יש לי משיכה לטלויזה סמסונג, ההורים שלי קנו לפני שנה ואני מרוצה מאד מהתמונה העשירה שאני רואה אצלם, לכן אני די מכוון על סמסונג.
מתלבט לגבי הגודל, הם קנו 46 אינץ אולי גם 50 יהיה לי טוב שוב מרחק צפיה של מטר מסך גדול מידי ואולי לא אראה את הקצוות מקרוב...
אשמח לשמוע המלצות.
אז שנה הבאה או תוך שנה יהיו כבר תכני 4K....מעניין.
כרגע אני צופה בטלויזיה 42LG32R אני חושב שזה רק HD READY
אולי שווה לי באמת לקנות טלויזיה FHD במחיר זול ולהמתין שנתיים שלוש ל 4K....
יש לי משיכה לטלויזה סמסונג, ההורים שלי קנו לפני שנה ואני מרוצה מאד מהתמונה העשירה שאני רואה אצלם, לכן אני די מכוון על סמסונג.
מתלבט לגבי הגודל, הם קנו 46 אינץ אולי גם 50 יהיה לי טוב שוב מרחק צפיה של מטר מסך גדול מידי ואולי לא אראה את הקצוות מקרוב...
אשמח לשמוע המלצות.
- Batnun
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3630
@HTuser1
·
רק מתוך סקרנות - פתחת פרופיל מזוייף בפייסבוק רק כדי לפתוח יוזר בפורום? כי פייסבוק כבר הספיקו למחוק את הפרופיל שלך...
Batnun
.
·
רק מתוך סקרנות - פתחת פרופיל מזוייף בפייסבוק רק כדי לפתוח יוזר בפורום? כי פייסבוק כבר הספיקו למחוק את הפרופיל שלך...
Batnun
.
- qashoa
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
איך עלית עליו?
- Batnun
-
- חבר מביא חבר

@qashoa
·
יש בצד ימין לינק לפרופיל הפייסבוק, שמוביל ל:
https://www.facebook.com/profile.php?id=748579555233745
Batnun
.
·
יש בצד ימין לינק לפרופיל הפייסבוק, שמוביל ל:
https://www.facebook.com/profile.php?id=748579555233745
Batnun
.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
מה התקציב שלך ??
אתה רשמת : "טלויזיה שאני רוצה לקנות מיועדת לכבד ראיה שצופה ממרחק של מטר בטלויזיה בשביל לקרוא את הכתוביות
והוא לא מבחין בפרטים קטנים כנראה"
לא כ"כ הבנתי - אתה רוצה 4K לבחור שהינו כבד ראייה ?
אם כן - לא חושב שהכתוביות יעזרו יותר מדי .
מס' שאלות:
1. תקציב ??
2. לא מובן האם האם רק הבחור כבד הראייה ישתמש ב-TV .
3. במידה ולא - מה מרחק הצפייה יהיה ?
תענה על השאלות וכך נוכל לכוון אותך טוב יותר .
אתה רשמת : "טלויזיה שאני רוצה לקנות מיועדת לכבד ראיה שצופה ממרחק של מטר בטלויזיה בשביל לקרוא את הכתוביות
מס' שאלות:
1. תקציב ??
תענה על השאלות וכך נוכל לכוון אותך טוב יותר .
-
HTuser1
-
- חבר פעיל במיוחד

מה הקשקוש על פרופיל מזוייף?
כשנרשמתי לפורום נכנסתי עם פייסבוק ואז היה נדמה לי שיש לי אפשרות להוריד את אישור ההרשאות ואז קבלתי איזשהי הודעה שאני צריך לנסות להכנס שוב או לאתחל משהו כנראה זה מה שגרם לפרופיל שלי להעלם, האמת יצא טוב למרות שלא תכננתי כך!
כשנרשמתי לפורום נכנסתי עם פייסבוק ואז היה נדמה לי שיש לי אפשרות להוריד את אישור ההרשאות ואז קבלתי איזשהי הודעה שאני צריך לנסות להכנס שוב או לאתחל משהו כנראה זה מה שגרם לפרופיל שלי להעלם, האמת יצא טוב למרות שלא תכננתי כך!
-
HTuser1
-
- חבר פעיל במיוחד

אני כבד ראיה הטלויזיה בעיקר בשבילי נגיד.movieman כתב:מה התקציב שלך ??
מס' שאלות:
1. תקציב ??
תענה על השאלות וכך נוכל לכוון אותך טוב יותר ....
נגיד שאני הולך על FHD
נראה לי כדאי עד 50 אינץ לא בטוח.
תקציב בשביל FHD נראה לי עד 5000 אפשר גם יותר.
עדיפות לסמסונג.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

---
- Batnun
-
- חבר מביא חבר

·HTuser1 כתב:מה הקשקוש על פרופיל מזוייף?
כשנרשמתי לפורום נכנסתי עם פייסבוק ואז היה נדמה לי שיש לי אפשרות להוריד את אישור ההרשאות ואז קבלתי איזשהי הודעה שאני צריך לנסות להכנס שוב או לאתחל משהו כנראה זה מה שגרם לפרופיל שלי להעלם, האמת יצא טוב למרות שלא תכננתי כך!...
וואו, זה מה שגרם לפרופיל שלך בפייסבוק להעלם? מדהים. אין ספק שזה מסביר הכל.
Batnun
.