אנסה לספק כמה שיותר פרטים כי אני יודע שהחבר'ה כאן לא אוהבים שמבזבזים להם את הזמן:
כרגע יש לי בסלון מסך 42 פלזמה 720P ישן (סמסונג) שמחובר ל-HTPC. המסך נקנה בזמנו כשעוד הייתי סטודנט דלפון והעיקר היה שהוא ניגן MKV מ-USB ועלה פחות מ-2,500 ש"ח.
מאז עברו כמה שנים והתחדשתי במחשב מדיה/גיימינג מכובד, שנאלץ לוותר על כבודו ולהתחבר לטלויזיה הישנה הזו...
המחשב עצמו עובד עם כרטיס גרפי GTX770 (ווינדוס
עכשיו הגיע הזמן להתאים את המסך למחשב... בשל כך הנה מה שאני מחפש:
1. גודל - 42" - 46". כרגע יש לי 42" ואני מרוצה מהגודל שלו, לא הייתי מתנגד למסך קצת יותר גדול.
2. מחיר - בין 3,000 ל-4,500. כן, אני יודע שיש מסכים ממש ממש ממש מגניבים ב-6,000, אבל זה התקציב.
3. תכונות - המסך עצמו מחובר למחשב מדיה, כך שאין שום צורך בטלויזיה חכמה עם כל מיני אפשרויות ווייפיי ודפדפן. הסאונד יוצא מהמחשב ישירות למגבר, ככה שאין צורך באיכות קול גבוהה. מה חשוב? בתכל'ס רק התמונה.
4. תנאי צפיה - היות והאישה ואני בעבודה רוב שעות היום, כמעט כל הצפייה מתרחשת בחדר חשוך בשעות הערב. אציין שעד עכשיו לא הייתה לי בעיה מיוחדת עם השתקפויות, הן לא הפריעו לי.
5. תלת מימד - לא נמשך לכיוון הזה יותר מידי, זה עדיין קצת "גימיקי" לטעמי. אני מעדיף טלויזיה שתציג תמונה טובה בלי תלת מימד מאשר ההפך.
6. מותג - אין לי העדפה מסויימת.
7. קצב רענון - אני יודע שברגע שאומרים "מחשב גיימינג" אוטומטית חושבים על קצב רענון גבוה, גם במחיר של דברים אחרים. זה המקום לציין שאני לא משחק יותר מכמה שעות בודדות בשבוע. חשובה לי הרבה יותר איכות התמונה בעת צפייה בסרטים מאשר איכות התמונה בזמן משחק.
תודה מראש לעונים, תבוא ברכה על ראשכם.