המלצה למסך 42\46 עבור HTPC

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי כולם,

אנסה לספק כמה שיותר פרטים כי אני יודע שהחבר'ה כאן לא אוהבים שמבזבזים להם את הזמן:

כרגע יש לי בסלון מסך 42 פלזמה 720P ישן (סמסונג) שמחובר ל-HTPC. המסך נקנה בזמנו כשעוד הייתי סטודנט דלפון והעיקר היה שהוא ניגן MKV מ-USB ועלה פחות מ-2,500 ש"ח.

מאז עברו כמה שנים והתחדשתי במחשב מדיה/גיימינג מכובד, שנאלץ לוותר על כבודו ולהתחבר לטלויזיה הישנה הזו...

המחשב עצמו עובד עם כרטיס גרפי GTX770 (ווינדוס 8) שמשדר HD כמובן, ומשמש לצפיה בסרטים/תוכניות מקבצי 1080, ללא ממיר (הוט/יס/עידן+). מעבר לכך, המחשב משמש לגיימינג לא מטורף בכלל - קצת FPS וקצת אסטרטגיה.

עכשיו הגיע הזמן להתאים את המסך למחשב... בשל כך הנה מה שאני מחפש:

1. גודל - 42" - 46". כרגע יש לי 42" ואני מרוצה מהגודל שלו, לא הייתי מתנגד למסך קצת יותר גדול.

2. מחיר - בין 3,000 ל-4,500. כן, אני יודע שיש מסכים ממש ממש ממש מגניבים ב-6,000, אבל זה התקציב.

3. תכונות - המסך עצמו מחובר למחשב מדיה, כך שאין שום צורך בטלויזיה חכמה עם כל מיני אפשרויות ווייפיי ודפדפן. הסאונד יוצא מהמחשב ישירות למגבר, ככה שאין צורך באיכות קול גבוהה. מה חשוב? בתכל'ס רק התמונה.

4. תנאי צפיה - היות והאישה ואני בעבודה רוב שעות היום, כמעט כל הצפייה מתרחשת בחדר חשוך בשעות הערב. אציין שעד עכשיו לא הייתה לי בעיה מיוחדת עם השתקפויות, הן לא הפריעו לי.

5. תלת מימד - לא נמשך לכיוון הזה יותר מידי, זה עדיין קצת "גימיקי" לטעמי. אני מעדיף טלויזיה שתציג תמונה טובה בלי תלת מימד מאשר ההפך.

6. מותג - אין לי העדפה מסויימת.

7. קצב רענון - אני יודע שברגע שאומרים "מחשב גיימינג" אוטומטית חושבים על קצב רענון גבוה, גם במחיר של דברים אחרים. זה המקום לציין שאני לא משחק יותר מכמה שעות בודדות בשבוע. חשובה לי הרבה יותר איכות התמונה בעת צפייה בסרטים מאשר איכות התמונה בזמן משחק.

תודה מראש לעונים, תבוא ברכה על ראשכם.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

מה המטרה בהחלפה אם לא לעבור למשהו משמעותית גדול יותר? רק שיהיה 1080p?

אם היתה לך פלזמה והסתדרת עם הבעיות/מגבלות שלה, אולי כדאי למצוא עוד פלזמה, מאלה שעדיין נשארו. איכות התמונה עדיין הטובה ביותר, חוץ מ-OLED בפרמטרים מסוימים. אם אתה הולך על LCD, קח בחשבון שהשחורים יהיו גרועים יותר, במיוחד בחושך, זוויות הצפיה ישפיעו לרעה, וייתכן שגם יהיו בעיות אחידות תמונה.

לגבי קצב רענון לשימושי מחשב אין מה לדאוג. חוץ מכמה דגמי HDMI 2 יקרים שמתחילים לצאת, טלוויזיות לא מקבלות יותר מ-60Hz גם אם הן משתמשות ב-120Hz פנימית. וגם לגבי סאונד אין לך מה לדאוג. גם בדגמים יקרים תתקשה למצוא איכות בתחום זה. :)

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

jtk כתב:מה המטרה בהחלפה אם לא לעבור למשהו משמעותית גדול יותר? רק שיהיה 1080p?

אם היתה לך פלזמה והסתדרת עם הבעיות/מגבלות שלה, אולי כדאי למצוא עוד פלזמה, מאלה שעדיין נשארו. איכות התמונה עדיין הטובה ביותר, חוץ מ-OLED בפרמטרים מסוימים. אם אתה הולך על LCD, קח בחשבון שהשחורים יהיו גרועים יותר, במיוחד בחושך, זוויות הצפיה ישפיעו לרעה, וייתכן שגם יהיו בעיות אחידות תמונה.

לגבי קצב רענון לשימושי מחשב אין מה לדאוג. חוץ מכמה דגמי HDMI 2 יקרים שמתחילים לצאת, טלוויזיות לא מקבלות יותר מ-60Hz גם אם הן משתמשות ב-120Hz פנימית. וגם לגבי סאונד אין לך מה לדאוג. גם בדגמים יקרים תתקשה למצוא איכות בתחום זה. :)
...
תודה רבה על תגובתך.

אכן הפואנטה היא מעבר ל-1080 מ-720. אני חושב שעכשיו ב-2015 זה כבר מהלך מתבקש.

יש דגמים מסויימים שאפשר להמליץ עליהם? אחרת אני מבין מדברייך שכל טלויזיה תתאים ואין מה להתפלסף.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

לא כל מסך יהיה אותו דבר.

אם המטרה היא בעיקר איכות תמונה, והחלטת לא ללכת על פלזמה (למה?), שאלה ראשונית לגבי LCD היא אם ללכת על פנל IPS או VA. יש פחות השפעה לזווית הצפיה ב-IPS (ייתכן שבשחור זה פחות טוב) אבל השחורים בהירים יותר. ב-VA הזוויות פחות טובות, אבל השחורים כהים יותר (נומינלית, זה מושפע מזווית הצפיה). אחרי זה אפשר לסנן לפי עוד פרמטרים. באופן כללי IPS זה LG, אולי פנסוניק, וייתכן שכמה דגמים של אחרים פה ושם. VA זה סמסונג, סוני, ואחרים.

אם אתה מגיע ל-4500 ש"ח, אפילו פחות, כדאי לשקול גם 50".

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

jtk כתב:לא כל מסך יהיה אותו דבר.

אם המטרה היא בעיקר איכות תמונה, והחלטת לא ללכת על פלזמה, שאלה ראשונית לגבי LCD היא אם ללכת על פנל IPS או VA. יש פחות השפעה לזווית הצפיה ב-IPS (ייתכן שבשחור זה פחות טוב) אבל השחורים בהירים יותר. ב-VA הזוויות פחות טובות, אבל השחורים כהים יותר (נומינלית, זה מושפע מזווית הצפיה). אחרי זה אפשר לסנן לפי עוד פרמטרים. באופן כללי IPS זה LG, אולי פנסוניק, וייתכן שכמה דגמים של אחרים פה ושם. VA זה סמסונג, סוני, ואחרים.

אם אתה מגיע ל-4500 ש"ח, אפילו פחות, כדאי לשקול גם 50".
...
סלח לי חבוב, אבל כל הפאנלים האלה לא אומרים לי כלום.

יש דגמים ספציפים שאפשר להמליץ עליהם?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

לא צריכים להגיד לך חוץ מההבדלים שצוינו לעיל: ההבדל בהשפעה של זוויות צפיה, ובשחורים.

אני לא רואה שום מסך שאני אהיה מרוצה ממנו, אז קשה להמליץ. אם להתבסס על אחרים בפורום: H6400 של סמסונג (למשל 50"), אולי H5500 כדי לחסוך (48"). או פלזמה. אין הרבה אפשרויות, אבל פנסוניק כלשהו ממה שעדיין אפשר למצוא.

אם חשוב לך השהיה מינימלית עד להצגת התמונה (input lag) למשחקי FPS: סוני כלשהו. אבל אם אין לך בעיה עם המסך הנוכחי שלך מבחינה זו, אני משער שהוא לא מצטיין בתחום זה, אז גם ה-LCDים של סמסונג יהיו כנראה שיפור.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”