בכל אופן תתחדש העיקר שאתה מבסוט וזה מה שחשוב.
רוצה להמליץ לכם על ה NAS שרכשתי - Asustor AS5104T
@Amir64
·מבין את השיקולים שלך ומסכים עם חלקם אבל להגיד שraid5 הוא לא מנגנון גיבוי זה לא נכון
המנגנון מגן עליך מנפילה של דיסק אחד במערך וזהו, משריפה ברור שלא יגן וגם לא גיבוי מול מחשבים אחרים בבית
האמרה של מנגנון לרציפות המידע או down time גם לא בהכרח מדוייקת כי אם הולך דיסק יש שרתים שלא יודעים לתת מידע בזמן בנייה מחדש של המערך
גיבוי אמיתי עושים במספר אתרים כמובן...
כמו בכל דבר כנראה שאין תשובה נכונה אחת לכולם וכל אחד עושה מה שנראה לו הגיוני וחשוב...
·מבין את השיקולים שלך ומסכים עם חלקם אבל להגיד שraid5 הוא לא מנגנון גיבוי זה לא נכון
המנגנון מגן עליך מנפילה של דיסק אחד במערך וזהו, משריפה ברור שלא יגן וגם לא גיבוי מול מחשבים אחרים בבית
האמרה של מנגנון לרציפות המידע או down time גם לא בהכרח מדוייקת כי אם הולך דיסק יש שרתים שלא יודעים לתת מידע בזמן בנייה מחדש של המערך
גיבוי אמיתי עושים במספר אתרים כמובן...
כמו בכל דבר כנראה שאין תשובה נכונה אחת לכולם וכל אחד עושה מה שנראה לו הגיוני וחשוב...
נערך לאחרונה על ידי baraq ב 16/03/2015 19:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46450
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
שימו לב כי Lenovo החלה לא מזמן לשווק בארץ את סדרת ה- LenovoEMC אשר מגיעה עם HDD מובנים, אז מי שמתלבט בין החברות המוכרות כמו QNAP, Synology ו- ASUSTOR, שיכניס למשוואה גם את Lenovo.
- Weihenstephan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 356
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
- liorreem
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
אני יכול להגיד מנסיוני עם סינולוגי 413J שהרייד לא שווה כלום.
כבר קרה לי שלוש פעמים בשנתיים האחרונות שאחד הדיסקים הלך, ופעמיים כל המערכת קרסה בעקבותיו.
הייתי ממש בהלם.
מזל שיש לי עוד גיבוי על ה-PC.
לא הצלחתי להבין:
1. איך 3 דיסקים מסדרת Seagate Baracuda הלכו תוך שנתיים וחצי? (חושד בסדרת HD דפוקה)
2. איך בפעמיים מתוך השלוש המערכת קרסה (NAS דפוק)
בקיצור - לא לסמוך על RAID אפילו לא קצת.
כבר קרה לי שלוש פעמים בשנתיים האחרונות שאחד הדיסקים הלך, ופעמיים כל המערכת קרסה בעקבותיו.
הייתי ממש בהלם.
מזל שיש לי עוד גיבוי על ה-PC.
לא הצלחתי להבין:
1. איך 3 דיסקים מסדרת Seagate Baracuda הלכו תוך שנתיים וחצי? (חושד בסדרת HD דפוקה)
2. איך בפעמיים מתוך השלוש המערכת קרסה (NAS דפוק)
בקיצור - לא לסמוך על RAID אפילו לא קצת.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
@liorreem
המערכת קרסה בזמן rebuild?
או תוך כדי עבודה שוטפת?
או תוך כדי עבודה שוטפת?
- liorreem
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
·פעם אחת בזמן REBUILD - כונן שני דווח כקרס. קשה לי להאמין שזה יכול לקרות, לכן אני חושד בדיווח של ה-NAS, כי גם אם כמה סקטורים בודדים הלכו, למה זה צריץ למוטט את כל האינפורמציה של 4 דיסקים?Amir64 כתב:@liorreem
או תוך כדי עבודה שוטפת?...
בכל אופן, לפני חודש שוב קריסה והפעם בגלל דיסק בודד שמשום מה גרם לכל המערכת להעצר, לא ברור למה.
רק במעבדה של סינולוגי עלו על זה והוציאו את התקול, אבל כל המידע כבר נמחק והתקינו מחדש את מערכת ההפעלה...
עצוב מאד שזה קורה ב-NAS של חברה שאמורה להיות ספינת הדגל של ה-NAS-ים
- Amir64
-
- גורו

בזמן rebuild, גם שגיאה ב- ביט יחיד מפילה את כל המערך (יותר נכון, את ה- Volume, כי יכול להיות יותר מ- Volume אחד במערך)liorreem כתב:·פעם אחת בזמן REBUILD - כונן שני דווח כקרס. קשה לי להאמין שזה יכול לקרות, לכן אני חושד בדיווח של ה-NAS, כי גם אם כמה סקטורים בודדים הלכו, למה זה צריץ למוטט את כל האינפורמציה של 4 דיסקים?......
בכל אופן, לפני חודש שוב קריסה והפעם בגלל דיסק בודד שמשום מה גרם לכל המערכת להעצר, לא ברור למה.
רק במעבדה של סינולוגי עלו על זה והוציאו את התקול, אבל כל המידע כבר נמחק והתקינו מחדש את מערכת ההפעלה...
עצוב מאד שזה קורה ב-NAS של חברה שאמורה להיות ספינת הדגל של ה-NAS-ים...
זה החיסרון הגדול של RAID 5.
קרא את זה:
http://www.raidtips.com/raid5-ure.aspx
וגם כאן:
http://blog.xbyte.com/2013/12/24/danger ... ta-drives/
נפילה של דיסק שגורמת לכל המערכת ליפול, זו באמת אפשרות שלא מצפים לה.
יש נפילות של מערכים כתוצאה מבעיה בבקר ה- RAID, אבל מנפילה של דיסק בודד, צריכה להיות אפשרות להתאושש, שכמובן, לא תמיד מצליחה, בגלל הבעיה שמתוארת בקישורים.
הבעיה היא, שהרוב לא מודעים לבעיה הזו, וגם מתייחסים ל- RAID כגיבוי.
שילוב קטלני.
- Amir64
-
- גורו

בוודאי שיש.liorreem כתב:האם יש RAID אחר יותר עמיד?...
RAID 10, RAID 6 - יכולים "לסבול" נפילה של 2 דיסקים.
כל אחד והיתרונות וחסרונות שלו.