מגבלת חיבור מכשירים לנתב (בית חכם)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
narf2n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי

במטרה "להחכים" את הבית, היספתי לאחרונה כה מכשירים שמחוברים לרשת לביצוע פעולות שונות בשליטה מרחוק ועכשיו מסתמנת בעיה (לא בטוח אם אני מזהה נכון):

נראה שהנתב של בזק (6850) מוגבל לחיבור עד 16 מכשירים וואם סופרים את המחשבים, המכשירים ניידים והמוצרים חכמים - נראה שהגבול נחצה ממש לאחרונה מה שמוביל לניתוקים / קונפליקטים אם אני מבין נכון (?)

הייתי שמח להבין אם הדיאגנוזה הזו נשמעת נכונה
ואם כן - מה עושים?

האם (ואיך) אני יכול להשתמש בראוטר משני על מנת להרחיב את כמות המכשירים המחוברים אם שאני חייב למצוא נתב שתומך ביותר מכשירים מחוברים?

:?:

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תגדיל את טווח הdhcp
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3626
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #3 

@JEXY
·

לא נראה לי שהסיבה לניתוקים היא ששרת ה-DHCP מקונפג לחלק 16 כתובות בלבד...

Batnun

.

narf2n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הסיבה לחשד שלי, היא ההגדרה של מגבלת max clients בהגדרות (אי אפשר להזין מעבר ל 16)

אם יש דרך להגדיל את המספר / אם הוא לא משנה או אם יש חשודים אחרים - אשמח להבין :)

[img2=865x480]http://www.mediafire.com/convkey/50de/9 ... ?size_id=6[/img2]

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #5 

כל המכשירים אצלך מחוברים אלחוטית??? לא פלא שיש לך ניתוקים... תחבר כמה שיותר מכשירים קווית
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

narf2n כתב:הסיבה לחשד שלי, היא ההגדרה של מגבלת max clients בהגדרות (אי אפשר להזין מעבר ל 16)

אם יש דרך להגדיל את המספר / אם הוא לא משנה או אם יש חשודים אחרים - אשמח להבין :)

[img2=865x480]http://www.mediafire.com/convkey/50de/9 ... ?size_id=6[/img2]
...
בנתב הזה כל SSID יכול לתמוך בעד 16 קליינטים אך אפשר להגדיר יותר מ-SSID אחד. תגדיר SSID נוסף וזה יתן לך אפשרות לחבר עוד 16 קליינטים. בכל מקרה, כזו כמות של חיבורים אלחוטיים לא ממש מומלצת וכפי שכבר המליצו לך, מחשב שניתן לחבר קווית - חבר קווית ולא אלחוטית.
·
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

narf2n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה לכולכם!

מדובר על נורות חכמות (LIFX) שכל אחת לוקחת כתובת נפרדת, שקעים שנשלטים מהרשת, בקרים...
לא מכשירים שיכולים להתחבר קווית (פשוט אין להם חיבור שכזה)

אבל אם אני מבין נכון אפשר להגדיר כמה SSID וכל אחד יחזיק עד 16? אולי 1 נוספף ייעודי יספיק (לפחות לבינתיים).

יש פתרון נוסף בסגנון Switch אלחוטי או שרשור נתבים שיוכל להחזיק כמות גדולה יותר של מכשירים אלחוטיים?
(לא מדובר על צריכה של רוחב פס רציני אבל כל אחד פועל עצמאית)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #8 

NetCHEIF כתב:
...
...
בנתב הזה כל SSID יכול לתמוך בעד 16 קליינטים אך אפשר להגדיר יותר מ-SSID אחד. תגדיר SSID נוסף וזה יתן לך אפשרות לחבר עוד 16 קליינטים. בכל מקרה, כזו כמות של חיבורים אלחוטיים לא ממש מומלצת וכפי שכבר המליצו לך, מחשב שניתן לחבר קווית - חבר קווית ולא אלחוטית.
·
...
·

איך אפשר להוסיף עוד ssid?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

בחלק התחתון של המסך היכן שכתוב GUEST/VIRTUAL ACCESS POINT.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #10 

NetCHEIF כתב:בחלק התחתון של המסך היכן שכתוב GUEST/VIRTUAL ACCESS POINT.
...
·מנסיוני זה מגביל את התנועה על השלטים (לדוגמה אייפד), ברגע שהוא מזהה SSID שונה הוא לא מגיב למערכת אפילו שהוא וירטואלי...

לדעתי אם המגבלה היא בקושחה של הראוטר וכל הבית יושב על רשת אלחוטית, פשוט מאוד להפוך את הראוטר של בזק למודם בלבד ולרכוש ראוטר מקצועי משלך שייתן לך טווח כתובות גדול יותר וטווח כיסוי נרחב יותר
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

narf2n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

ניסיתי ללכת לפי המדריך "שימוש בנתב אלחוטי כנקודת גישה אלחוטית" של Netchief על מנת להרחיב את ה SSID של ה D-LINK עם SSID זהה על גבי Edimax BR6524N ללא הצלחה (או שלא עשיתי את זה כמו שצריך או שזה בגלל שמדובר על מכשירים מיצרנים שונים שלא משחקים יפה יחד...)

זה היה מנקודת הנחה שאם יהיו שני נתבים שיעבדו על אותו SSID עם אותם נתונים טווח הכתובות יגדל - אשמח לשמוע פידבק לגבי הנחת היסוד והסיבות לכשלון...

הרעיון של הפיכת הנתב של בזק למודם ורכישת ראוטר נפרד עם טווח כתובות גדול יותר הוא בהחלט רלוונטי (למרות שכנראה יקר יותר!) - נשאלת השאלה איך ומה ?
איך הופכים את הנתב של בזק לראוטר בלבד?
איזה נתב מקצועי יספק טווח כתובות רחב ואיכותי? באיזה מחירים מדובר ואיפה קונים? - המלצות והנחיות יתקבלו בברכה!

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #12 

narf2n כתב:ניסיתי ללכת לפי המדריך "שימוש בנתב אלחוטי כנקודת גישה אלחוטית" של Netchief על מנת להרחיב את ה SSID של ה D-LINK עם SSID זהה על גבי Edimax BR6524N ללא הצלחה (או שלא עשיתי את זה כמו שצריך או שזה בגלל שמדובר על מכשירים מיצרנים שונים שלא משחקים יפה יחד...)

זה היה מנקודת הנחה שאם יהיו שני נתבים שיעבדו על אותו SSID עם אותם נתונים טווח הכתובות יגדל - אשמח לשמוע פידבק לגבי הנחת היסוד והסיבות לכשלון...

הרעיון של הפיכת הנתב של בזק למודם ורכישת ראוטר נפרד עם טווח כתובות גדול יותר הוא בהחלט רלוונטי (למרות שכנראה יקר יותר!) - נשאלת השאלה איך ומה ?
איך הופכים את הנתב של בזק לראוטר בלבד?
איזה נתב מקצועי יספק טווח כתובות רחב ואיכותי? באיזה מחירים מדובר ואיפה קונים? - המלצות והנחיות יתקבלו בברכה!
...
·

זה לא אמור להיות מסובך להגדרה בהנחה וחיברת בין הראוטרים בכבל. יש כמה נקודות חשובות
1. לכבות בראוטר המשני (זה שמתפקד כנקודה גישה) את ה DHCP, FIREWALL
2. להגדיר בראוטר המשני כתובת IP חדשה שיש לה אותו של הראוטר הראשי אבל שהסוף שלה מחוץ לטווח שהראשי מחלק.
אם הראשי הוא 10.0.0.138 והוא מחלק כתובות בין 1 ל32 (המספר הכי ימני) אז תגדיר את המשני כ- 10.0.0.50
3. לחבר את הכבל במשני לאחד מהארבעת LAN ולא לWAN !
4. להגדיר בשניהם את אותה SSID עם אותן הגדרות אבטחה בדיוק.

יש אחלה ראוטר "ביתי" של טיפילינק TL-WR1043ND
אבל לא הצלחתי למצוא באינטרנט כמה יוזרים הוא מגביל בWIFI

יכול להיות שתצטרך משהו יקר יותר

narf2n פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

ההנחיות שציינת הן לעניין הרחבת ה Access point או איך הופכים את הDLINK של בזק למודם בלבד ? :?:

הטיפילינק הזה נראה לא רע בביקורות למרות שהוא כבר בן למעלה מ 5 אם אני מבין נכון ובטח יש חדשים יותר?

אם אני הולך בכיוון הזה אני מאוד הייתי רוצה למצוא נתב ש:

1) בוודאות יעבוד יפה עם ה DLINK של בזק היות והוא נרכש ועוד בתשלומים...
2) יספק טווח כתובות אלחוטיות וביצועים איכותיים
3) יתמוך DD-WRT (זוכר שרציתי ליישם את זה בעבר עם כרומקאסט אבל לא נתמך בנתבים הנוכחיים כנראה)
(ו... טווח טוב, עדיף Dual band)

בשורה התחתונה הייתי שמח להצליח עם המרכיבים הקיימים אבל פרויקט הבית החכם הזה רק מתחיל אז תשתית ה WIFI שלו צריכה להיות יציבה וטובה לכן כל המלצה תתקבל בברכה.

(נ.ב. סקירות והמלצות לגבי מרכיבי הבית החכם שלי - בדרך)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”