תשלום מיסים על מתנה \ זכיה בפרס בחו"ל
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שאלה עקרונית,
אם זכיתי ( לא באמת זכיתי ) במוצר מתחום האלקטרוניקה הבידורית - רמקול \ מגבר או נגן BD בהגרלה בחו"ל והמוצר נשלח לאחת מחברות השילוח לארץ ( buy2usa או mustop )
איך מתבצע תשלום המיסים ? הריי אין חשבונית ..
מה עושים עם מתנות ? לפי מה מחייבים ?
תודה,
ליאור
אם זכיתי ( לא באמת זכיתי ) במוצר מתחום האלקטרוניקה הבידורית - רמקול \ מגבר או נגן BD בהגרלה בחו"ל והמוצר נשלח לאחת מחברות השילוח לארץ ( buy2usa או mustop )
איך מתבצע תשלום המיסים ? הריי אין חשבונית ..
מה עושים עם מתנות ? לפי מה מחייבים ?
תודה,
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·Elad8 כתב:המכס יבדוק מה המוצר ומה המחיר שלו ויחייב בהתאם....
איזה מחיר ?
יש עשרות חנויות ולכל חנות מחיר אחר. או שמדובר ב MSRP ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מחירון של המכס.
ולא מעניין אותם מתנה או קנוי.
על משומש יכולים לתת הנחה בתשלום המס, לפי הערכת מצב שניראית למוכס.
נראה כמו חדש, תשלם מס מלא.
ולא מעניין אותם מתנה או קנוי.
על משומש יכולים לתת הנחה בתשלום המס, לפי הערכת מצב שניראית למוכס.
נראה כמו חדש, תשלם מס מלא.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
ברמת העיקרון, את המס לתשלום מחשבים לפי השווי, ולא לפי מחיר הרכישה - זה כמובן במידה והחליטו לבדוק את אותו פריט כחלק ממדגם שמבוצע לרוב באופן שרירותי.
טכנית הדבר הנכון לעשות הוא שאותו גוף שהעניק ללקוח את הזכיה יצרף אליה חשבונית עם הפריט ומחירו לצרכן שעוקב אליו זיכוי על הסכום המלא, כך שהסכום ששולם בפועל הוא 0.00$, אך ערך הפריט עדיין נקוב.
טכנית הדבר הנכון לעשות הוא שאותו גוף שהעניק ללקוח את הזכיה יצרף אליה חשבונית עם הפריט ומחירו לצרכן שעוקב אליו זיכוי על הסכום המלא, כך שהסכום ששולם בפועל הוא 0.00$, אך ערך הפריט עדיין נקוב.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
הזמנתי לא מעט דברים מחו"ל. המכס בישראל עובד על פי הסביר: אם מדובר במתנה ואתה יכול להוכיח זאת - באמצעות מסמך, אתה מגיש את הניירת ותשלם להערכתי איזה שהוא מכס+מס קניה. מול כל הדילרים שאני עובד מולם אני דורש לצרף קבלות ואסמכתאות בפאוץ' הפלסטיק שמצמידים לקופסא. מול הסינים, אני מסביר להם שכמו שאצלם יש בירוקרטיה וחוקים, אז גם אצלנו וכותב בדיוק מה צריך להיות - הגדרת המוצר במדויק, קבלה וחשבונית עליה מצויין מספר העסקה בפייפאל, מטבע התשלום ופירוט עלות המכשיר, האריזה והמשלוח.
אם יש את כל אלה, המוכס עובד לפי הספר. רק פעם אחת הייתה לי מחלוקת, התקשרתי, מישהו מאוד אדיב ביקש ממני לשלוח הצהרה חתומה על ידי (לא מסמך משפטי) ובזה נגמר העניין.
מתי הבעיה: כשחוכמולוגים מבקשים שישלחו להם את המוצר כמתנה שעלותה 10 דולר (וסמארטפון עולה לפחות פי 10 מזה) או ששולחים כמות לא סבירה, ככשולחים מוצר תקשורת שאינו מורשה או שמריחים שאתה מנסה לעבוד עליהם.
לא רוצה בעיות? תעבוד מסודר, ישר, עם תכתובת בהירה, מספרי אסמכתא וכו'.
אם יש את כל אלה, המוכס עובד לפי הספר. רק פעם אחת הייתה לי מחלוקת, התקשרתי, מישהו מאוד אדיב ביקש ממני לשלוח הצהרה חתומה על ידי (לא מסמך משפטי) ובזה נגמר העניין.
מתי הבעיה: כשחוכמולוגים מבקשים שישלחו להם את המוצר כמתנה שעלותה 10 דולר (וסמארטפון עולה לפחות פי 10 מזה) או ששולחים כמות לא סבירה, ככשולחים מוצר תקשורת שאינו מורשה או שמריחים שאתה מנסה לעבוד עליהם.
לא רוצה בעיות? תעבוד מסודר, ישר, עם תכתובת בהירה, מספרי אסמכתא וכו'.
דני בלר