תחת איזה שם משווקים את ה-hu-9000 בחו"ל?
לפני כמה זמן שאלתי פה אם הוא תומך ב-RGB כי אי אפשר למצוא עליו שום מידע ברשת.
למרות שמישהו פה ניחש שכן, הטכנאי של המעבדה הרשמית של סקאל אמר לי כך:
"RGB? מה זה? (אני: "זה עובר בסקארט אבל יותר איכותי. חוץ מזה, יש לו YUV קומפוננט, אז סביר להניח שגם RGB, לא?") לא, חבר ב-AV ואל תחפש צרות..."
כך שאין לי יותר נציג רשמי של המכשיר כדי לבדוק זאת (וחבל לי סתם לקנות ולהרכיב כבל RGB + שני מפצלים בשביל יציאת ה-RGB של הממיר/כניסת ה-RGB של הטלוויזיה).
עכשיו, הרי המותג (והתנצלות לממציא המילה "מותג") hu-9000 הוא ישראלי בלבד (נסו לחפש בכל אתר חיפוש), אז אולי אם אני אדע איך קוראים לו בחו"ל, אני אוכל סוף סוף למצוא מידע עליו.
תודה!
למרות שמישהו פה ניחש שכן, הטכנאי של המעבדה הרשמית של סקאל אמר לי כך:
"RGB? מה זה? (אני: "זה עובר בסקארט אבל יותר איכותי. חוץ מזה, יש לו YUV קומפוננט, אז סביר להניח שגם RGB, לא?") לא, חבר ב-AV ואל תחפש צרות..."
כך שאין לי יותר נציג רשמי של המכשיר כדי לבדוק זאת (וחבל לי סתם לקנות ולהרכיב כבל RGB + שני מפצלים בשביל יציאת ה-RGB של הממיר/כניסת ה-RGB של הטלוויזיה).
עכשיו, הרי המותג (והתנצלות לממציא המילה "מותג") hu-9000 הוא ישראלי בלבד (נסו לחפש בכל אתר חיפוש), אז אולי אם אני אדע איך קוראים לו בחו"ל, אני אוכל סוף סוף למצוא מידע עליו.
תודה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
החוברת מציינת 3 אפשרויות חיבור וידאו - RCA (מוגדר כ"טוב"), S-video ("יותר טוב") ו-YUV קומפוננט ("הכי טוב").
רק אחרי שהיא עוברת לציין חיבורי אודיו, פתאום ה-Scart מצוין בהערה צדדית כאופציה נוספת לחיבור וידאו/אודיו.
אין אפילו מילה אחת של השוואה בין ה-Scart ל-3 חיבורי הוידאו שהוזכרו לעיל (המילה RGB כלל לא מוזכרת).
הטלוויזיה שלי תומכת ב-RGB, אחרת הייתי מסתפק ב-S-video/Composite וזהו...(אבל יש לה לצערי רק חיבור RGB אחד, כך שצריך מפצל).
בהגדרות של ה-hu-9000 יש רק 2 אפשרויות רלבנטיות (במסך "וידאו"):
1) Component - יש לבחור אחד משניים: YUV או Scart.
2) TV Mode - יש לבחור אחד משניים: Interlace או P-Scan.
רק שאם בוחרים בשני P-Scan, הראשון ננעל על YUV.
...מה שמוביל אותי להזכיר שבטופיק המקורי שאלתי אם יש אפשרות שטלוויזיית CRT תתמוך ב-Progressive Scan ואף אחד לא ידע. אומנם הציעו לי לחפש בפורום, אבל מצאתי רק דיון אחד, שבו אחד המנהלים טען שבהגדרה זה לא יכול להיות ואילו משתמש אחר טען בלהט שדווקא כן, כך שזה לא ממש עוזר לי...מישהו יודע בודאות מלאה?
מצ"ב תמונות (שימו לב שיש Scart כניסה ו-Scart יציאה, כך שהעניין מסתבך עוד יותר - אולי רק אחד מהם תומך ב-RGB?).
רק אחרי שהיא עוברת לציין חיבורי אודיו, פתאום ה-Scart מצוין בהערה צדדית כאופציה נוספת לחיבור וידאו/אודיו.
אין אפילו מילה אחת של השוואה בין ה-Scart ל-3 חיבורי הוידאו שהוזכרו לעיל (המילה RGB כלל לא מוזכרת).
הטלוויזיה שלי תומכת ב-RGB, אחרת הייתי מסתפק ב-S-video/Composite וזהו...(אבל יש לה לצערי רק חיבור RGB אחד, כך שצריך מפצל).
בהגדרות של ה-hu-9000 יש רק 2 אפשרויות רלבנטיות (במסך "וידאו"):
1) Component - יש לבחור אחד משניים: YUV או Scart.
2) TV Mode - יש לבחור אחד משניים: Interlace או P-Scan.
רק שאם בוחרים בשני P-Scan, הראשון ננעל על YUV.
...מה שמוביל אותי להזכיר שבטופיק המקורי שאלתי אם יש אפשרות שטלוויזיית CRT תתמוך ב-Progressive Scan ואף אחד לא ידע. אומנם הציעו לי לחפש בפורום, אבל מצאתי רק דיון אחד, שבו אחד המנהלים טען שבהגדרה זה לא יכול להיות ואילו משתמש אחר טען בלהט שדווקא כן, כך שזה לא ממש עוזר לי...מישהו יודע בודאות מלאה?
מצ"ב תמונות (שימו לב שיש Scart כניסה ו-Scart יציאה, כך שהעניין מסתבך עוד יותר - אולי רק אחד מהם תומך ב-RGB?).
-
- סקארטים, סקארטים, בבקשה תהיו RGB...
-
- הוכחה שיש YUV (יותר טוב מ-RGB, ולכן יש עוד יותר סיכוי שיש גם RGB).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. פרוגרסיב זה להבדיל מ-INTERLACED בו לא מציגים שני שדות (שורות זוגיות ואי זוגיות) אלא את כל התמונה במכה. יש מאמר על זה, תעשה חיפוש.bugmenot כתב:1. אבל מה זה "תמיכה ב-Progressive"? האם צריך בשביל זה YUV? או RGB? או שבכלל אין קשר בין Progressive ל-YUV/RGB?
2. למה? יש YUV ואז קפיצה למטה ל-S-video? אם רק הייתי יודע את השם הלא ישראלי של המכשיר הזה...
3 לאן נעלמו התמונות שלי?...
בד"כ מעבירים פרוגרסיב על YUV.
2. לא הבנתי את ה"קפיצה". אם רצית שיהיה RGB בינהם, אז זה לא חובה. לא כל היצרנים בוחרים לתמוך בכל הפורמטים.
קשה לך למצוא את הדגם בחו"ל, כי זה מוצר מדבקה, זו בדיוק הבעיה במוצרים הזולים הללו.
סורי.
3. אני רואה אותם.
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
רק תיקון קטנטן
ברמת העיקרון RGB עדיף על קומפוננט (YUV) אבל ההבדל קטן מאוד ואני לא מאמין שיש מי שיכול להרגיש אותו. זה שמקור תומך בקומפוננט ו/או יש לו חיבור SCART ממש לא אומר שהוא תומך ב-RGB. אם ב-FM לא מוזכר RGB, סביר להניח שהמכשיר לא תומך ב-RGB.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
כי
RGB הוא הפורמט הטבעי של כל אמצעי התצוגה הצבעוניים (CRT, LCD, DLP, פלאסמה וכו'). לכן יש צורך להמיר אות YUV ל-RGB לפני הצגתו. כל המרה של אות אנלוגי בהכרח גורעת מאיכותו, אם במקרה הזה אובדן האיכות קטן מאוד יחסית לאובדן שיש ב-S-VIDEO וכמובן ב-COMPOSITE.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל