דירוג הגורמים המשפיעים על איכות הצליל במערכת.ניפוץ מיתוסים ?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

http://www.biline.ca/critic1.htm

עוד מאמר הקורא תיגר על "מוסכמות אודיופיליות" ומנפץ מיתוסים.

דירוג הגורמים המשפיעים ביותר על איכות הצליל:

1. איכות ההקלטה
2. הרמקולים
3. חדר האזנה - מיקום הרמקולים והאקוסטיקה שלו.

בהמשך חלוקה מעניינת של כל המי ומי בעולם האודיו ל"רעים" ול"טובים".

לי כאודיופיל מתחיל המאמר בהחלט נשמע הגיוני.

דרך אגב, בפורום התוכן המוסיקלי, משום מה בעת המלצה על דיסק כזה או אחר כמעט ואף פעם לא מתייחסים לאיכות ההקלטה.

אשמח להמלצות על הקלטות מעולות במוסיקה בסיגנונות הבאים: ג'אז רוק - גיטרות בסיגנון אלדימיולה וכו', גיטרות אקוסטיות פאקו דה לוצ'יה למשל, ג'אז בלוז בכלל כמו דיאנה קרל.

שלמה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

גיטרות - אנטוניו פורצ'יונה בהוצאת NAIM.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

Re: דירוג הגורמים המשפיעים על איכות הצליל במערכת.ניפוץ מיתוס

שליחה #3 

גורמים פסחכולוגיים ...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

Re: דירוג הגורמים המשפיעים על איכות הצליל במערכת.ניפוץ מיתוס

שליחה #4 

KOOKE כתב:h

עוד מאמר הקורא תיגר על "מוסכמות אודיופיליות" ומנפץ מיתוסים.
...

למה מי הוא???

.

yuda_gur
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

הקלטה אודיופילית ג'אז בלוז - פטרישיה בארבר
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

זוג אוזניים נקיות אהבה למוסיקה קובעות את הסאונד

שליחה #6 

הכול נכון אבל יש למקם את הרמקולים נכון להתאים בין הרמקול לכבל
מגבר איכותי וחזק מעל100 ואט מקור צליל טוב סי די או פטיפון או מיני דיסק עם הקלטה ושידור 20 ביט לפחות
ראה תגובה שלי
באנלוג הפורם שבו הרחבתי את הדיבור על פטיפונים ואדיו דיגטל במשך עשרים שנה אחרונות
בברכה[/code][/quote][/b]

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

אקוסטיקה
רמקולים
מקור
הגברה
כבלים

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הכול נכון לפי הנסיון

שליחה #8 

cavi כתב:אקוסטיקה
רמקולים
מקור
הגברה
כבלים
...
הכדי להגיע ממש לתוצאה סבירה איכותית יש לשמוע רק לאוזניים שלך לפני שקוראים מגזין זה או אחר שהוא כמובן הרושם הראשוני של חוקר
חיצוני לאותה מערכת קול למרכביה השונים להפתעתי הרבה אכן מכשרים רבים שהחזקתי לאוך השנים אמתו הנחה זו של המגזינים אולם לא היה תחליך לצליל המופק רק בחד שלך ועם המוסיקה שלך עם השנים למדתי על מי לסמוך ועם מה היו התנאיים להנחה שלו

אקוסטיקה גרועה תביא רמקול ימהה 1000 לצליל גרוע צורמני
לעומת חדר עם אקוסטיקה סבירה ישמע כמובן אחרת וזאת רק דוגמא
מקור חשוב עוד לפני עשרים וחמש שנים ראיתי פטיפונים צעצועים מפלסטיק שאני חשקתי בלינסון דק או קנווד 550 או5070 או 272 של לקסמן המפלצות זה מה שעניין אותי ואז מישהו חכם אמר לי רק הבסיס חשוב אחכ זרוע ואחכ ראש היום אני מבין למה
כבלים נכון יש לי הרוב VDH
הגברה תלוי מה באמת יוצא מהמגבר לא רק ניתונים יבשים של עוצמה
יש מגברים של 30 ואט של לקסמן היפנים מקוריים שמצלצלים מעולה ביחס למפלצות 100 ויותר אני משתמש במונו בלוקים בריג 300 ואט
ותוצאה מעולה .
מבלי שאולי אשתמש בקושי ב-5 ואט שאל למה כי בפשטות מנוע גדול לא מתאמץ בעליות ממש מקורי אין דרך אחרת להסביר אולי אוכל להביא אי אלו דוגמאות להקלטות שמצריכות עוצמה פולחן האביב של סטרוינסקי
בפרק השני בהקלטה של ריקרדו שאי עם תזמורת קליבלנד הבס של הבאס דרם כזה עמוק פשוט לאורך השנים עם מגברים שונים אותם רמקולים של ימהה NS-1000M נשמעו בסר אך לא מספיק עמוק לאחר שהם מחוברים למונו בלוקים עם ספקי כוח טרטאידים ובמעגל שאם משתמשים רק בחצי יש לו תכונה של קלאס AB ובעוצמה נמוכה קרי
עוצמה שלא עולה על 5 ואט זה נישמה עמוק וחם ומיקום ממש בקצע הפנמי של הבמה זאת רק דוגמא קטנה אלך לדוגמה נוספת אותה תיזמורת מנצח אחר ולדמיר אשכנזי מנצח על סימפונית האלפים של ריכרד שטראום בקטע בדיסק מס17 עירבול הבאס דראם ממש עמוק ללא צורך בסאב וואפר וכל זה נגזר מהגברה יעילה עם דינמיק הדרום2.8
ודמפיג פקטור של כמעט 250 הבריג במונו מכפיל את ערכו כמעט פי שלוש ארבע שלא לדבר על גובהה צליל עומק בימה שקיפות טונציה נכונה של כול הקלטה לגופה , אתן דוגמא נוספת הקלטה של קרן הפלאים של הנער מהלר עם תיזמורת הסימפונית לונדון מנצח גיאורג סל
האגדי עם אליזבת שוורצקוף ודיטר פישר דיסקאו הקלטה EMI 1968/9
העברה לדיסק סידרה 1988 לפני הרימסטר החדש הוקלט על ידי וזה נישמע אנלוגי לחלוטין כאשר המקור היה פיוניר PD-802 עם כבל VDH 102 לתוך מיני דיסק סוני 730QS בכניסה האנלוגית שהמירה ל-24 BIT
ונישמר כך אני מוציא אותו דרך האופטי איכותי ל DAC של קריסטל 24/96 שבפרה התוצאה הכל אצלך כאן מולך אתה חש שהם שרים לך

לכול פרט במערכת יש משמעות חשמל כמובן בידוד כבלים וכדומה אך יש לנו תכונה לא טובה כולל גם אותי שאנו מחפשים צליל והורגים את המוסיקה ,אני משתדל עכשו לאחר שהכל מכוון ומכוייל ממש להנות ממוסיקה שניתן,
יש אין ספור דגמאות שלאורך השנים אני מכיר ועל פי אותם הקלטות אני בוחן לפעמים מקור זה או אחר ורק עם זה מה שאני לוקח אם אני צריך
לבחון משהו הקלטות רפרנס של דקה אר סי אי א י אם אי טלרק השנים הראשונות מדהימות
וכמובן דויטשה גרמופון הקלטות משנות השישים .
טוב נו אני קצת פריק אך זה כיף

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #9 

SONYES

לקח לי המווון זמן לקרוא את הפוסט שלך - ולא כי היה ארוך, אלא בגלל בעיות של חיבורי משפטים ואי שימוש בנקודות פיסוק.
אודה לך אם בהמשך תוכל לכתוב לפחות במשפטים שלמים עם נקודה בסוף.
תודה.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

drambuie כתב:SONYES

לקח לי המווון זמן לקרוא את הפוסט שלך - ולא כי היה ארוך, אלא בגלל בעיות של חיבורי משפטים ואי שימוש בנקודות פיסוק.
אודה לך אם בהמשך תוכל לכתוב לפחות במשפטים שלמים עם נקודה בסוף.
תודה.
...
drambuie-
זה מזכיר לי את הבדיחה על התלמיד שמצא דרך להמנע מהערות חוזרות ונשנות של מורתו על בעיות תחביר (סימני פיסוק, נק'..) --> הוא הוסיף "ערמה" של כאלו בסוף החיבור, שלא יחסר, וכתב לה לפזר אותם איכן שתרצה....

וברצינות --> היה יותר סבלן ומנומס בהתייחסותיך לאופן כתיבת חברים בפורום, (זו פעם שנייה שאני לוקח על עצמי להעיר לך בנידון....) ובמיוחד לחדשים המתגלים כמאגר ידע ונסיון רב מאוד.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #11 

ZY ההערה במקומה אם כי יש משהו בדבריו של דרמבוי
גם לי לקח זמן .
אני חושב שהודעות מסוג כזה (ברמת הערות בונות ) יכולות להיות מיושמות באמצעות שליחת הודעה פרטית.
אני בטוח שיהיה לזה אפקט טוב יותר.
יש לגלות רגישות בכתיבה .
סה"כ אני בטוח שכלנו רוצים אותו הדבר , זה שכותב רוצה שיקראו , זה שקורא רוצה להבין .

SONYES
יש לך אהבה מיוחדת לציוד של SONY

:lol:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: הכול נכון לפי הנסיון

שליחה #12 

SONYES כתב:
רק דוגמא קטנה אלך לדוגמה נוספת אותה תיזמורת מנצח אחר ולדמיר אשכנזי מנצח על סימפונית האלפים של ריכרד שטראום בקטע בדיסק מס17 עירבול הבאס דראם ממש עמוק ללא צורך בסאב....
...
מעניין- בהקלטה שיש לי (דיסק) של קאריין על תזמורת ברלין- הבס בסוף קטע 17 הנ"ל ממש מקבל התייחסות- הן ניצוחית/ ביצועית והן הקלטתית מינורית.
נראה לי שמעל 90 אחוז ממה שקובע כיצד זה ישמע- זה הביצוע וההקלטה ופחות ההגברה (אלא אם אנו נכנסים לניואנסים ממש עדינים שרק בעלי אוזן ממש, ממש, מיומנת תשים לב).

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

ZY
כניראה שהעשרה האחוזים שאתה מדבר עליהם כל כך גדולים (מבחינת התוצאה ) .
קח דיסק שמוקלט פנומנאלי תכניס לסטאפ חלש התוצאה חלשה, חלשה מאוד.
ע"פ התאוריה שלך אני היתי עם עוד כמה אלפי שקלים בחשבון הנק (וכניראה כגם אתה :lol: ).
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה #14 

zy

אתה צודק, הייתי צריך לכתוב את העניין בהודעה פרטית ובצורה אחרת, אשר לא תפגע בכותב.
לאחר מכן אכן הובהר הדבר מול הכותב המלומד.
אני מבקש סליחה מכל מי שמצא את הערתי פוגעת באופן כזה או אחר.
סה"כ אני מסכים עם אייל -
סה"כ אני בטוח שכלנו רוצים אותו הדבר , זה שכותב רוצה שיקראו , זה שקורא רוצה להבין .
...
הרי חבל אם הקוראים יתעלמו מכל הידע הזה שצבר הכותב במהלך חייו, אך ורק בגלל סימני ניקוד.

בברכת יום טוב ושבת שלום!
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

חברי הפורום הנכבדים

שליחה #15 

קראתי לא מעט ממה שנכתב כאן . טוב אנני סופר או כותב מאמרים ,ברמה הסיפרותית טכנית גרדא אולם אשתדל. אמרתי בפרט בפיסוק בכתיב וכדומה זה רק מנתק אותי מקו המחשבה שהרי דברי אינם באים ללמד תלמיד זה או אחר ואנני עוסק בלימוד או הנחלת תורת הצליל והמוסיקה לעם.
רק רושם את מה שאני חושב
שוב פעם אשתדל לכתוב בשפה פשוטה יותר מובנת עם פיסוק וניקוד במידת האפשר .

חברי הפורום בואדי יסלחו לי על כך כי את העיקר יש לראות כתב מי שכתב שהמערכת היא אמצאי להנות ממוסיקה . אמרה טובה

בכתבות הבאות שיופעו בעתיד ארשום דברים קצרים יותר ואם מישהו באמת רוצה להעמיק יותר אשמח לקבל הודעה פרטית כך שהוא יהנה
יותר ובכיף שאוכל .
תודה לכם
נ.ב כן אני אוהב ציוד אדיו של סוני הי אנד אמיתי (לעם הפשוט)

עם יורשה לי לומר כי אני יודע מעט מאד וחבל , אולי יש מומחים גדולים יותר ממני ו אני ממש לא כזה.

בברכה ושבת שלום

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

הגעת למסקנות מהירות מידי...וחבל.

שליחה #16 

SONYES כתב:
בכתבות הבאות שיופעו בעתיד ארשום דברים קצרים יותר ואם מישהו באמת רוצה להעמיק יותר אשמח לקבל הודעה פרטית כך שהוא יהנה
...
אתה יכול להמשיך ולכתוב את הדברים שאתה מרגיש וחש -גם אם הם ארוכים...
מי שירצה יקרא-----> ומי שלא...אז ההפסד שלו.{לדעתי}

על כל פנים, אתה לא צריך להרגיש שלא בנוח בכתיבתך/הבנתך/רשמיך/ותרומתך בנושא,נהפכו.
:קפה:

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תודה לך חבר נכבד

שליחה #17 

אכן אכתוב לך או לאחרים במידה וירצו לנושאים מענינים שיש לי הידע בתחום,
אם זכור לי אתה עם המוסיקה למתחלים אז אשמח לנתב את אהבתך למוסיקה עם המון יצירות וביצועים טובים שני מכיר וכו....
וגם אתיחס גם למימד ההקלטה אופי ציוד וכדומה במידה שזה יעניין אותך
בברכה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Eyal_W כתב:ZY
כניראה שהעשרה האחוזים שאתה מדבר עליהם כל כך גדולים (מבחינת התוצאה ) .
קח דיסק שמוקלט פנומנאלי תכניס לסטאפ חלש התוצאה חלשה, חלשה מאוד.
ע"פ התאוריה שלך אני היתי עם עוד כמה אלפי שקלים בחשבון הנק (וכניראה כגם אתה :lol: ).
...
כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק טוב, לא כיוונתי לשום תאוריה, בוודאי לא כלכלית !! (כבר הפנמתי שהתחום הזה לא פועל {אך ורק} לפי "תאוריות" :מבולבל: ).
ציינתי עובדה מוסיקלית שאותו קטע מדובר קיבל פרשנות מוסיקלית שונה (לגיטימי) בביצוע אחר. ואתה יודע מה, הפרשנות הזו = 99 אחוז מהסאונד, כלומר שום סטאפ לא יכול וגם לא צריך לשנות פרשנות זו.

אני מזמין את מי שיש לו את הקטע המדובר ב 2 הביצועים שצויינו להשוות ולחוות דעה בנידון (הבדלים בעומק, עוצמת, דומיננטיות...הדרםבס בסוף הקטע), יהיה מעניין ללמוד.

נ.ב- drambuie ישר כח.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #19 

סוני אל תיתרגש...

תיכתוב כמה ואיך שבא לך... אם אתה יכול לנקד, סבבה.. אים לא, לא נורא....

.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

Re: זוג אוזניים נקיות אהבה למוסיקה קובעות את הסאונד

שליחה #20 

SONYES כתב:הכול נכון אבל יש למקם את הרמקולים נכון להתאים בין הרמקול לכבל
מגבר איכותי וחזק מעל100 ואט מקור צליל טוב סי די או פטיפון או מיני דיסק עם הקלטה ושידור 20 ביט לפחות.[/code][/b]
...
אני מסכים עם חלק מהדברים שאמרת, כגון זוג אוזניים טובות, לדעתי זו מיומנות שצריך לפתח ע"י הרבה שמיעה והרבה תשומת לב, בא עם הזמן בסופו של דבר, אך יש להקפיד.

מיקום נכון של רמקולים ואקוסטקיה הם לא עניין של מה בכך והם יכולים לשנות את אופי המערכת בצורה דרמטית מאד, לשפר או להרוג מערכות אם לא מתייחסים אל פרמטר זה בחשיבות הנכונה.

אני לא מסכים עם מה שאמרת לגבי ההגברה ולגבי עומק הדגימה של המקור.
ההספקים המטורפים שכולם רודפים אחריהם הם לדעתי דעות קדומות שמאמרים מסוג זה באים במטרה לנפץ, שמעתי מגברים שהספקם הוא 30W שהיו טובים יותר לאוזניים שלי עם רמקול נתון ממגברים שהספקם היה פי 5 מכך, גודל ההספק לא נותן שום אינדיקציה על איכות הסאונד ובטח שלא על הסינרגיה של המגבר עם הרמקול ו/או רכיבים אחרים.

אני לא מבין מאיפה הגעת למסקנה ש 20 ביט זה חובה להקלטה דיגיטלית טובה, זה פשוט לא פרמטר שמעיד על איכות ההקלטה, לא על רובה לפחות.
הקלטה טובה לא נמדדת בעומק הדגימה, אלא באולפן, בציוד ההקלטה, בטכנאי הסאונד, המפיק, ציוד המאסטרינג וכו והם אלו שיקבעו את איכות ההקלטה.
כבר ראיתי הקלטות ב MP3 128 Kbp/s שנשמעות הרבה יותר טוב מדיסקים מקוריים ולכן אני לא מסכים עם מה שאמרת.

אני חושב שלהתקבע על דעות שהן בגדר "אקסיומות" הן טעות, אתה עלול לטעות מבלי שאי פעם תדע את זה, אלה אם כן תנסה ותווכח בעצמך.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”