נו עוד פעם סילביה?.... כן, עוד פעם.
מספר שאלות ברשותכם:
1. החנות שבה קניתי את המכונה ("טרזו" בזכרון יעקב) נסגרה ולפיכך אני נאלץ לפנות ישירות ליבואן כדי לקבל שירות. בחיפוש קליל ברשת לא מצאתי דבר ואין לי מושג למי לפנות. מישהו יכול לעזור?
המכונה לא תקולה אבל אני צריך שירות של כיוון המכונה לאחר שהתעסקתי איתה רבות בפנים ולא שיפרתי את התוצאה - צריך לכוון את שסתום הלחץ ואולי את התרמוסטט.
2. יש לי בעיה לוגית אינהרנטית עם המכונה הארורה הזאת: בגלישת טמפרטורה אני אמור להביא את הבוילר לעבודה, לשיא הטמפרטורה, ואז להוריד אותה ע"י הוצאת מים בעדינות עד אשר מפסיק לצאת קיטור. נכון? יופי.
כל פעם שאני חולט לאחר שעשיתי גלישת טמפרטורה, הבוילר שוב נדלק באמצע החליטה, מה שמוציא לי בהרבה מקרים קפה עוד יותר מגעיל מהקפה המגעיל שיוצא לי בפעמים הנדירות שזה לא קורה.
האם זאת בעיה שהבוילר נדלק באמצע החליטה, ואם כן - איך לפתור את זה? ניסיתי להתחיל לחלוט בטמפרטורה מעט גבוהה יותר, אבל זה לא עזר - הבוילר נדלק כמה שניות מאוחר יותר בכל מקרה, או - אם הוא נדלק - הקפה יוצא יותר מר.
מה עושים?
1. החנות שבה קניתי את המכונה ("טרזו" בזכרון יעקב) נסגרה ולפיכך אני נאלץ לפנות ישירות ליבואן כדי לקבל שירות. בחיפוש קליל ברשת לא מצאתי דבר ואין לי מושג למי לפנות. מישהו יכול לעזור?
המכונה לא תקולה אבל אני צריך שירות של כיוון המכונה לאחר שהתעסקתי איתה רבות בפנים ולא שיפרתי את התוצאה - צריך לכוון את שסתום הלחץ ואולי את התרמוסטט.
2. יש לי בעיה לוגית אינהרנטית עם המכונה הארורה הזאת: בגלישת טמפרטורה אני אמור להביא את הבוילר לעבודה, לשיא הטמפרטורה, ואז להוריד אותה ע"י הוצאת מים בעדינות עד אשר מפסיק לצאת קיטור. נכון? יופי.
כל פעם שאני חולט לאחר שעשיתי גלישת טמפרטורה, הבוילר שוב נדלק באמצע החליטה, מה שמוציא לי בהרבה מקרים קפה עוד יותר מגעיל מהקפה המגעיל שיוצא לי בפעמים הנדירות שזה לא קורה.
האם זאת בעיה שהבוילר נדלק באמצע החליטה, ואם כן - איך לפתור את זה? ניסיתי להתחיל לחלוט בטמפרטורה מעט גבוהה יותר, אבל זה לא עזר - הבוילר נדלק כמה שניות מאוחר יותר בכל מקרה, או - אם הוא נדלק - הקפה יוצא יותר מר.
מה עושים?
כשאתה משתמש במכונה, האם לאחר פרק זמן מינימלי של 45 דקות המתנה, עד שהמכונה מתחממת?
יש כל כך הרבה משתנים בסיפור הזה, ובכלל זו אחת המכונות הכי מאתגרות שיצא לי להכיר..
מציע שתלך למעבדה ותכייל את המכונה מחדש, לאחר מכן תהיה לך נקודת מוצא תקינה ותוכל לעבוד על הטכניקה כדי לשפר את טעם הקפה.
נ.ב - באיזה קפה אתה משתמש ? ממליץ על הקפה של גלעד NEGRO , תוכל גם ללמוד ממנו איך לשפר את הטכניקה שלך ולקבל קפה טעים יותר.
יש כל כך הרבה משתנים בסיפור הזה, ובכלל זו אחת המכונות הכי מאתגרות שיצא לי להכיר..
מציע שתלך למעבדה ותכייל את המכונה מחדש, לאחר מכן תהיה לך נקודת מוצא תקינה ותוכל לעבוד על הטכניקה כדי לשפר את טעם הקפה.
נ.ב - באיזה קפה אתה משתמש ? ממליץ על הקפה של גלעד NEGRO , תוכל גם ללמוד ממנו איך לשפר את הטכניקה שלך ולקבל קפה טעים יותר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
1. בואן - www.neni.o.il
2. יש לנו מאמר מסודר על גלישת טמפרטורה. אתה צריך לתת פולס קצר בלבד. תתתחיל בשנייה ותעלה ל 2. לא צריך שעות להוריד מים.
צריך זמן חמום של 30 דק לפני הפעלה ראשונית.
2. יש לנו מאמר מסודר על גלישת טמפרטורה. אתה צריך לתת פולס קצר בלבד. תתתחיל בשנייה ותעלה ל 2. לא צריך שעות להוריד מים.
צריך זמן חמום של 30 דק לפני הפעלה ראשונית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
אני לא מוכן לעליהום הזה על הסילביה!! 
1. כמו שאמרו לך, נני, ואם אתה מאזור זכרון, אז הסתדרת שכן הם יושבים באזה״ת קיסריה.
2. עם סילביה ללא pid יהיו לך תמיד שוטים שילכו לכיור. עם הזמן זה יורד ל5% אבל ב95% האחרים הם יהיו מעולים.
זאת מכונה שצריך לדעת לעבוד איתה. אני אישית התעצלתי ושמתי pid בעיקר כי אישתי עם הכינה.
אבל זה לא תורה מסיני, קצת youtube ואתה מסודר.
אין בעיה עם הידלקות הבוילר בזמן החליטה, זה תקין.
לגבי לחץ, תוכל לכוון את הלחץ חזרה לבד יחסית בקלות ע״י מדידת המים היוצאים מהשסתום פריקה.
אגב, אם אתה באמת מזכרון יעקב (והאזור) אנחנו שכנים ואשמח לבוא לעזור.
1. כמו שאמרו לך, נני, ואם אתה מאזור זכרון, אז הסתדרת שכן הם יושבים באזה״ת קיסריה.
2. עם סילביה ללא pid יהיו לך תמיד שוטים שילכו לכיור. עם הזמן זה יורד ל5% אבל ב95% האחרים הם יהיו מעולים.
זאת מכונה שצריך לדעת לעבוד איתה. אני אישית התעצלתי ושמתי pid בעיקר כי אישתי עם הכינה.
אבל זה לא תורה מסיני, קצת youtube ואתה מסודר.
אין בעיה עם הידלקות הבוילר בזמן החליטה, זה תקין.
לגבי לחץ, תוכל לכוון את הלחץ חזרה לבד יחסית בקלות ע״י מדידת המים היוצאים מהשסתום פריקה.
אגב, אם אתה באמת מזכרון יעקב (והאזור) אנחנו שכנים ואשמח לבוא לעזור.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
חברים,
מודה לכם על התגובות הכנות.
1. כמובן שאני מחכה לפחות 45 דקות לפני שאני מכין שוט.
2. הפולסים הם קצרים. 2-3 שניות לכל היותר.
3. משתמש בקפה של DIEMME - מת עליו.
עופר,
עזרת לי בעבר עם גלישת טמפרטורה, כמדומני. כבר עברתי את כל הדברים האלה. הייתי בסרט הזה. ניסיתי לכוון לחץ, לא עזר בכלום. כפי שאמרתם, יש פשוט הרבה משתנים שצריך לכוון.
אני גר בחיפה, לא בזכרון. לפיכך אני מניח שלא אוכל להנות מההצעות הנדיבות לעזרה.
מודה לכם על התגובות הכנות.
1. כמובן שאני מחכה לפחות 45 דקות לפני שאני מכין שוט.
2. הפולסים הם קצרים. 2-3 שניות לכל היותר.
3. משתמש בקפה של DIEMME - מת עליו.
עופר,
עזרת לי בעבר עם גלישת טמפרטורה, כמדומני. כבר עברתי את כל הדברים האלה. הייתי בסרט הזה. ניסיתי לכוון לחץ, לא עזר בכלום. כפי שאמרתם, יש פשוט הרבה משתנים שצריך לכוון.
אני גר בחיפה, לא בזכרון. לפיכך אני מניח שלא אוכל להנות מההצעות הנדיבות לעזרה.
לפותח השרשור,
לגבי "הקפה המגעיל שיוצא לי"...
אם אתה משתמש בקפה טחון מראש... זה כנראה שורש הבעייה.
קפה דיאמה הוא לא רע (אבל עדיף קפה שקולי טרי יחסית, דבר שלא קורה בקפה מיובא...) אבל דורש לפחות טחינה של פולים שלו ממש לפני החליטה.
בכל מקרה, נראה שטיפול במכונה להחזירה לכיול הראשוני, לא יזיק. נדמה לי שנני ממוקמים כעת באיזור התעשייה של קיסריה. אם השרות שלו אתה זקוק אינו קשור לאחריות, יש המון מעבדות "פרטיות" שישמחו לתת לך שרות וגם הסבר. אתה יכול לרשום את מקום מגוריך וננסה להכוין אותך.
אם אתה מעוניין ללמוד ולהשתפר (ולשפר את התוצר שאתה מקבל), נסה להזמין אלייך חבר פורום חדור מוטיבציה שגר קרוב אליך או לפחות השתדל התארח אצל מישהו כזה שיש לו את אותה מכונה...
בהצלחה
קפה דיאמה הוא לא רע (אבל עדיף קפה שקולי טרי יחסית, דבר שלא קורה בקפה מיובא...) אבל דורש לפחות טחינה של פולים שלו ממש לפני החליטה.
בכל מקרה, נראה שטיפול במכונה להחזירה לכיול הראשוני, לא יזיק. נדמה לי שנני ממוקמים כעת באיזור התעשייה של קיסריה. אם השרות שלו אתה זקוק אינו קשור לאחריות, יש המון מעבדות "פרטיות" שישמחו לתת לך שרות וגם הסבר. אתה יכול לרשום את מקום מגוריך וננסה להכוין אותך.
אם אתה מעוניין ללמוד ולהשתפר (ולשפר את התוצר שאתה מקבל), נסה להזמין אלייך חבר פורום חדור מוטיבציה שגר קרוב אליך או לפחות השתדל התארח אצל מישהו כזה שיש לו את אותה מכונה...
בהצלחה
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
·matanoosh כתב:מספר שאלות ברשותכם:
1. ... לאחר שהתעסקתי איתה רבות בפנים ולא שיפרתי את התוצאה - צריך לכוון את שסתום הלחץ ואולי את התרמוסטט....
אם התעסקת איתה רבות מה הבעיה להמשיך לכוון ולהגיע שוב ללחץ של 9 באר?
אני מניח שאין לך מד לחץ, אז כמו שאמרו לך בצע מדידה של מים חוזרים כשאתה משתמש בסלסלה עוורת או גומיה סוגרת שהגיעה עם המכונה. אתה צריך להגיע לאזור 320 סמ"ק לדקה. (טיפ: אפשר למדוד חצי או רבע דקה ולהכפיל).
ורק להיות בטוח שאתה מבין מה אתה עושה, תציץ על המדריך של המכונה שמראה בדיוק כיצד משנים לחץ. אתה צריך 2 מפתחות פתוחים גדולים (לא זוכר בע"פ את המידות) כדי לעשות זאת ולשים לב לכיוונים.
טרמוסטט לא ניתן לכיוון בסילביה. יש 2 טרמוסטטים ושניהם מכויילים לטמפר' מסויימת ללא אפשרות לשנות את זה אז ממש לא ברור לי עם איזה טרמוסטט התעסקת שם...
השתמש בקפה טרי, זה הבסיס לכיול נכון של המכונה הזו שבעיני זה ממש עוול לקרוא לה "ארורה"
·תודה פטל. לא, אני לא משתמש בקפה טחון, יש לי מטחנה של NUOVA SIMONELI שהבנתי שהיא סבירה.מיץ_פטל כתב:לפותח השרשור,
בהצלחה...
אבל לקחתי את עצתך לגבי הקפה הטחון מראש. להבא, ארד לעיר התחתית להביא קפה של AVA כדי לראות אם התוצאה השתפרה.
עדכונים מיום שישי:
הוצאתי את הרכב מטיפול תקופתי, והייתי קרוב לחנות החלקים של תבור בצ'ק פוסט (www.tavor-trade.com). עקב ניסיון עבר מוצלח ולא צפוי עם סלסלה של IMS, החלטתי להכנס ולבדוק אם יש להם מד לחץ. אז קניתי מד לחץ+טמפרטורה שיושב על הפורטה-פילטר, ובבדיקה ראיתי שהלחץ בין 9 ל- 10 בר. כלומר, תקין (נכון?)
קניתי גם ראש דוש כזה, שכחתי איך קוראים לו, ההוא שמתחבר לתחתית ראש החליטה, וגם שתי גומיות חדשות. החלפתי אותן, ניקיתי את הראש היטב, הוצאתי קצת אבנית שהיתה שם, והתקנתי את ה"ראש דוש".
התוצאה השתפרה עוד יותר. קרמה יותר עשירה, טעמים יותר עמוקים. אבל לעזאזל, עדין מר. מר מדי.
בעזרת חבר שהוא בריסטה אך לא מכיר את המכונה הספציפית הזאת, עשינו ניסוי: קיררנו את הדוד מתחת לטמפרטורה שבה הוא צריך לעבוד, ואז כיבינו את המכונה. הכנו מנה לחליטה, הדלקנו את המכונה וחלטנו מיד - המטרה היתה לראות אם הטמפרטורה הנמוכה פוטרת אותנו מהמרירות. והתשובה היתה - שלא. עדין מר.
החבר האשים את הקפה. אבל מניסיון העבר שלי עם DIEMME במסעדות ששתיתי בהן אספרסו ונהניתי, אפשר להגיע לתוצאה טובה בהרבה איתו.
יש עוד רעיונות?
לגבי הזמנה של חבר פורום צדיק- אני כמובן אשמח מאד: אם יש מישהו מאזור חיפה, שמרגיש שהוא גם מומחה לרנצ'יליו וגם נפלה עליו רוח אלטרואיסטית במיוחד - אותו צדיק בדורו מוזמן כלאחר כבוד למעוני הצנוע ולהרביץ בי תורה. בתמורה, הוא יראה סלון של בית משוגעים עם טיפול אקוסטי הזוי למדי ומערכת סטראו שנבנתה בעזרת מחלת נפש שנמשכת שנים רבות.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אני בשנותי עם הסילביה ויתרתי על cooling flash לאחר שהגיע לטמפרטורה המקסימלית. במקום חיכיתי 20-35 שניות (בהתאם לתקופות השנה) ואז ביצעתי את החליטה. לטעמי יותר נח, ויותר מדויק.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וואלה? וזה לא חם מדי? אחרי 20-35 עדין יוצא לי קיטור מראש החליטה. זה לא בעייתי?boazj כתב:אני בשנותי עם הסילביה ויתרתי על cooling flash לאחר שהגיע לטמפרטורה המקסימלית. במקום חיכיתי 20-35 שניות (בהתאם לתקופות השנה) ואז ביצעתי את החליטה. לטעמי יותר נח, ויותר מדויק....
נשמע שיש לך בעייה בבקרת הטמפרטורה (או משהו שמוביל לזה) או אולי שכפתור ההקצפה לחוץ בטעות או תקול?matanoosh כתב:וואלה? וזה לא חם מדי? אחרי 20-35 עדין יוצא לי קיטור מראש החליטה. זה לא בעייתי?.........
אם אתה מקציף לפני כיבוי המכונה, האם אתה דואג אחר כך להעביר מים (חליטה) דרך הדוד על מנת למלא אותו (נדמה לי שכך זה עובד...).
בהצלחה, חבר פורום מובחר כמו חן שמנוסה מאוד בסילביה, בטח יסייע לך לפתור הכל.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
·אם 35 שניות לא מספיקות, יכול לחכות קצת יותר, אבל מצטרף למיץ פטל. אולי תקלה במדיד טמפרטורה בדוד.מזכיר שיש טמפרטורה להקצפה, וטמפרטורה לחליטה. במכונת דוד יחיד צריך לעבור ולחכות בין המצבים !מיץ_פטל כתב:נשמע שיש לך בעייה בבקרת הטמפרטורה (או משהו שמוביל לזה) או אולי שכפתור ההקצפה לחוץ בטעות או תקול?......
...
האם אתה קודם מקציף או קודם חולט את הקפה ?
מציע שתתחיל מחליטה. לא סביר שאחרי המתנה של כ 25 שניות,עדיין יצא קיטור מהדוד.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
1. יכול להיות שהטרמוסטט פשוט לא צמוד לדוד החימום ולכן לאא חש נכון את הטמפרטורה. תפתח את המכסה העליון ותבדוק. מומלץ גם למרוח משחה טרמית שמוליכה את החום בין הדוד לטרמוסטט.
2. המלצה חמה היא להוסיף PID. מאז שהתקנתי את ה PID שכחתי מה זה גלישת טמפרטורה, תמיד המכונה בטמפרטורה הנכונה והרצף בהכנת מספר מנות הוא מהיר יותר ולא מטריד.
2. המלצה חמה היא להוסיף PID. מאז שהתקנתי את ה PID שכחתי מה זה גלישת טמפרטורה, תמיד המכונה בטמפרטורה הנכונה והרצף בהכנת מספר מנות הוא מהיר יותר ולא מטריד.
האם מצב הקצפה עובד בצורה תקינה?
אם כן אז לדעתי הטרמוסטט אמור להיות סהכ תקין.
תנסה לעשות גלישה קצרה יותר - מהניסיון שלי -4-5 שניות של הוצאת מים מהראש זה מה שצריך. אל תסתכל עם מיקרוסקופ לחפש אדים, תעבוד לפי שמיעה.
בהתחלה כשמוציאים מים יש רעש נילווה חזק של האדים שמתשחררים, לאחר 4-5 שניות יש מן מדרגה של ירידה משמעותית ברעש הזה - זה הזמן לחליטה.
תכניס את ידית החליטה ותתחיל בלי לחכות.
אם כן אז לדעתי הטרמוסטט אמור להיות סהכ תקין.
תנסה לעשות גלישה קצרה יותר - מהניסיון שלי -4-5 שניות של הוצאת מים מהראש זה מה שצריך. אל תסתכל עם מיקרוסקופ לחפש אדים, תעבוד לפי שמיעה.
בהתחלה כשמוציאים מים יש רעש נילווה חזק של האדים שמתשחררים, לאחר 4-5 שניות יש מן מדרגה של ירידה משמעותית ברעש הזה - זה הזמן לחליטה.
תכניס את ידית החליטה ותתחיל בלי לחכות.
מילה של אקסטרימיסט.