Backblaze, חברת אחסון ענק אשר מתחזקת יותר מ - 41,000 כוננים קשיחים, אספה נתונים על שיעורי הכשל של הכוננים ופרסמה את התוצאות בצורה נוחה לקריאה.

גם גוגל עושים את זה, וכנראה אחרים.Amir64 כתב:חברה רצינית לאכסון משתמשת בדיסקים שלא מיועדים למערכי דיסקים כלל, או בדיסקים שמיועדים למארז RAID של מקסימום 4 דיסקים?...
The data in this study are collected from a large number of disk drives, deployed in several types of systems across all of Google’s services. More than one hundred thousand disk drives were used for all the results presented here. The disks are a combination of serial and parallel ATA consumer-grade hard disk drives...

אין בעיה.jtk כתב:...

שמעת.mp3lll כתב:בחיים לא שמעתי על HGST...
היי jtk,jtk כתב:אבל בכל מקרה, נראה ש-HGST לא קיימים בארץ בדגמי 3.5" לשוק הכללי בגדלי 2TB+, ואולי גם לא ממש ב-1TB. בכלל לא ברור לי מה בדיוק קרה אחרי שטושיבה קנו את כל/חלק מייצור כונני ה-3.5" של HGST, לפני כמה שנים....

זה יהיה נחמד מאוד, אם יהיו דיסקים זמינים ובמחירים הגיונים. אני משתמש ב-NAS שלי בדיסקים של 1טרה מסדרת ultrastar, אך שידרוג לנפח גדול יותר עולה מאוד יקר. לפני שנה בדיוק חיפשתי דיסק מסדרת ultrastar עבור סטרימר של אחותי, ובארץ מחיר לא היה קשור למציאות, אך רכשתי באמזון תמורת 115 דולר בלבד (דיסק 2 טרה)DanPorat כתב:היי jtk,......
תודה רבה על התגובה.
כיום HGST קיימת (מאוד) בשוק האנטרפרייז בכל הנפחים.
לגבי הקונסיומר (NAS):
אנחנו נשמח להביא לישראל את הדיסקים בנפחים 4TB ומעלה , פשוט צריכים לראות שיש פה שוק ועצם הדיון פה מראה שיש משהו שמתרחש.
אני חושב שבנפחים האלה יהיה לHGST גם יתרון מחיר משמעותי וגם יתרון ביצועים משמעותי כך שזה סוג של WIN WIN.
תודה רבה רבה רבה על התגובה שלך.
אשמח לענות לכל שאלה,
דן
·...
יהיה מעניין לראות נתונים שמבוססים על דפוסי שימוש שונים, אבל זה מה שיש. אני משער שאם סדרת דיסקים אמינה הרבה פחות בשימוש 24/7 לא מאוד סביר שבשימוש קל יותר היא תהיה טובה יותר מהדיסקים האחרים, וסביר שתהיה טובה פחות. אבל אני לא יכול לדעת בוודאות, וכל מה שאני יכול לעשות הוא אקסטרפולציה מנתונים הזמינים.Amir64 כתב:בהחלט ייתכן, שדגמי דיסקים שנפלו הכי הרבה בשימוש של Backblaze (או כל חברה אחרת)
יהיו הדיסקים הטובים ביותר ויאריכו חיים יותר מאחרים בשימוש שלו הם נועדו....