סאב במצב STDBY
באיזה מצב אתם משאירים את הסאב?
אני רוצה להשאיר אותו במצב STDBY , אבל יש תופעה מעצבנת שהוא נכבה כל כמה דקות ונדלק כאשר צריך להשמיע צליל וחוזר חלילה. הרעש שהוא כל כמה דקות נדלק מעצבן, לכן אני לא משתמש באופציה של STBY , ומדליק אותו לפני סרט ומכבה אחרי.
אפשר אולי להגדיר ברסיבר (פיוניר 924) שכל עוד שהרסיבר דולק שהסאב לא ייכבה(כאשר הוא ב STDBY)?
אני רוצה להשאיר אותו במצב STDBY , אבל יש תופעה מעצבנת שהוא נכבה כל כמה דקות ונדלק כאשר צריך להשמיע צליל וחוזר חלילה. הרעש שהוא כל כמה דקות נדלק מעצבן, לכן אני לא משתמש באופציה של STBY , ומדליק אותו לפני סרט ומכבה אחרי.
אפשר אולי להגדיר ברסיבר (פיוניר 924) שכל עוד שהרסיבר דולק שהסאב לא ייכבה(כאשר הוא ב STDBY)?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אצלי הסאב על standby.
אין שום רעש כשהוא נדלק כי הוא מקבל תוכן.
אם לסאב יש חיבור trigger אתה יכול להשתמש בו כדי שהרסיבר ישלח trigger הדלקה וכיבוי לסאב.
אין שום רעש כשהוא נדלק כי הוא מקבל תוכן.
אם לסאב יש חיבור trigger אתה יכול להשתמש בו כדי שהרסיבר ישלח trigger הדלקה וכיבוי לסאב.
- nice_guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 606
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
לא קשור לרסיבר, אם הסאב מקבל אות בעוצמה שהוא יודע לזהות, הוא דולק כל הזמן.
הזאב שלי כל הזמן על סטנדביי, והוא נדלק כשיש סאונד ונכבה אחרי שאני מכבה את הרסיבר.
תעשה כיול מחדש תחת עוצמת סאב יותר גבוהה, משמע, הוא צריך לומר לך שהסאב על יותר גבוה, ותנסה שנית,
תוריד את הווליום בסאב קצת ותנסה שוב, עד שהוא יקבל את העוצמה...
הזאב שלי כל הזמן על סטנדביי, והוא נדלק כשיש סאונד ונכבה אחרי שאני מכבה את הרסיבר.
תעשה כיול מחדש תחת עוצמת סאב יותר גבוהה, משמע, הוא צריך לומר לך שהסאב על יותר גבוה, ותנסה שנית,
תוריד את הווליום בסאב קצת ותנסה שוב, עד שהוא יקבל את העוצמה...
- Amir64
-
- גורו

יש היגיון במה ש- @nice_guy אומר.
תבדוק ברסיבר מה רמת התיקון שהכיול מבצע לסאב.
אם הוא קרוב ל- 12dB- , זו כנראה הבעיה. (שהסאב נכנס ל- Standby, לא הרעש כשהוא מתעורר)
אבל אז צריך לעשות הפוך ממה ש- nice_guy אמר.
צריך להוריד ווליום בסאב, כדי שהרסיבר ישלח אל הסאב אות חזק יותר (רצוי שהתיקון ברסיבר יהיה בתחום 3dB-+)
תבדוק ברסיבר מה רמת התיקון שהכיול מבצע לסאב.
אם הוא קרוב ל- 12dB- , זו כנראה הבעיה. (שהסאב נכנס ל- Standby, לא הרעש כשהוא מתעורר)
אבל אז צריך לעשות הפוך ממה ש- nice_guy אמר.
צריך להוריד ווליום בסאב, כדי שהרסיבר ישלח אל הסאב אות חזק יותר (רצוי שהתיקון ברסיבר יהיה בתחום 3dB-+)
- Amir64
-
- גורו

תלוי בצד של הסקאלה.nice_guy כתב:אמיר,
ברגע שאתה נמצא בנקודה שהיא הכי קרובה לגבוה מידי של הכיול, אומר שהרסיבר
משדר את העוצמה הכי גבוהה .
ולכן הסאב יתעורר, אולי אני טועה......
בכיוון של 12-, הרסיבר מוריד את הסיגנל, כדי שיגיע נמוך יותר לסאב, וכשהסאב יבצע את ההגברה, תקבל את הווליום הרצוי.
הווליום בסאב מכוון גבוה מידי. ואז ייתכן שהסיגנל מגיע נמוך מהסף של הסאב המוגדר כאות שעבורו יש לצאת מ- standby
בכיוון של 12+, הרסיבר מגביר את הסיגנל, כדי שיגיע גבוה יותר לסאב, וכשהסאב יבצע את ההגברה, תקבל את הווליום הרצוי.
הווליום בסאב מכוון נמוך מידי.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9055
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1353 פעמים
הסאב "מתנתק" לך בגלל שהוא לא מקבל תדר שמיועד עבורו בעוצמה גבוהה באופן רציף. זה תלוי כמובן גם בפסקול המשודר.
אם יש לך כניסת טריגר בסאב זה יפתור לך את הבעיה לחלוטין. בחיבור הזה הסאב יישאר דלוק כל עוד הרסיבר דלוק ולא משנה מה עוצמת התדר אליו.
אם יש לך כניסת טריגר בסאב זה יפתור לך את הבעיה לחלוטין. בחיבור הזה הסאב יישאר דלוק כל עוד הרסיבר דלוק ולא משנה מה עוצמת התדר אליו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

יש מצב, למרות שאני לא בטוח שזה המקרה כי גם אם הסאב היה על חצי ווליום, כפי שאמור להיות בתחילת הכיול, אזי ייתכן והייתה הנמכה של 1 דציבל ולא 5. היחס של האות המשודר בשני מקרי הכיול לפי ההיגיון הבריא נשאר זהה.nice_guy כתב:לדעתי הבעיה הייתה שהסאב היה על הכי גבוה, ולכן האות מגיע נמוך... זה הכל....
המקרים הללו קורים רק כאשר פס הקול לא שופע כל הזמן בערוץ LFE והווליום הכללי ברסיבר נמוך. לכן האות שיוצא לרסיבר גם נמוך.
בווליום גבוה יותר, לא אמורה להיות בעיה כלל.
ואם יש טריגר בסאב אז עדיף לחבר אל הרסיבר ואז הבעיה נפתרת לחלוטין.
אני חושש ש avihuli צודק. שמתי את הווליום של הרסיבר קצת מעל חצי הווליום, התיקון ברסיבר (לאחר כיול) הוא 4db- והתופעה עדיין קורית.avihuli כתב:יש מצב, למרות שאני לא בטוח שזה המקרה כי גם אם הסאב היה על חצי ווליום, כפי שאמור להיות בתחילת הכיול, אזי ייתכן והייתה הנמכה של 1 דציבל ולא 5. היחס של האות המשודר בשני מקרי הכיול לפי ההיגיון הבריא נשאר זהה.......
המקרים הללו קורים רק כאשר פס הקול לא שופע כל הזמן בערוץ LFE והווליום הכללי ברסיבר נמוך. לכן האות שיוצא לרסיבר גם נמוך.
בווליום גבוה יותר, לא אמורה להיות בעיה כלל.
ואם יש טריגר בסאב אז עדיף לחבר אל הרסיבר ואז הבעיה נפתרת לחלוטין....
כמובן שזה קשור לפסקול של הסרט, כשראיתי Fury , לא הייתה בעיה כי כל הסרט כמעט יש יריות, אבל שאני רואה סדרה כמו האמריקאים אז זה קורה .
אין לי כניסת טריגר בסאב, רק כניסת שמאל וימין, וחיברתי את הכבל לכניסת שמאל.
אולי קשור שה Frequency בסאב הוא הכי גבוה בסקאלה (Hz 120) ?
אולי לאיכות של הכבל ? לקחתי סתם כבל RCA שהיה לי.
חוץ מהבעיה הזו שומעים טוב בסאב.
·
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

איזה דגם הסאב ?
עדיף כבל קוואקס ולא כבל RCA רגיל (למרות שאני לא בטוח כמה זה יעזור...)
עדיף כבל קוואקס ולא כבל RCA רגיל (למרות שאני לא בטוח כמה זה יעזור...)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.